ticar je napisao/la:
to je normalno,ali nevidim razlog zašto su skupa ako si ženke tek unio u parenje,neće one početi još bar 15 dana.odvoji ih punom pregradom.ne žićanom
Ženke se također pripremaju već nekih 20_ak dana te su iz tog razloga skupa.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ticar je napisao/la:
to je normalno,ali nevidim razlog zašto su skupa ako si ženke tek unio u parenje,neće one početi još bar 15 dana.odvoji ih punom pregradom.ne žićanom
works je napisao/la:
Ženke se također pripremaju već nekih 20_ak dana te su iz tog razloga skupa.
ticar je napisao/la:
većina njih ne pjeva kad su sa ženkom,imam ja ženki koje skoro ubiju kanarinca ako zapjeva,a dok ne pjeva dižu rep.
ticar je napisao/la:
većina njih ne pjeva kad su sa ženkom,imam ja ženki koje skoro ubiju kanarinca ako zapjeva,a dok ne pjeva dižu rep.
works je napisao/la:
Ticar, zašto si mišljenja da je to normalno?
Zar nije slučaj da kad mužjak vidi ženku treba da poludi i raspjeva se ko blesav?
works je napisao/la: U prostoriji je nekih 17 stupnjeva
works je napisao/la:
Zar nije slučaj da kad mužjak vidi ženku treba da poludi i raspjeva se ko blesav?
sestoperac je napisao/la:
kod tebe je toplije taman za tih 17 stepeni nego kod mene
matija je napisao/la:evo iz mog iskustva sa ženkom bez repa...prosle sezone ostala je bez ijednog pera neposredno prije formiranja parova i odradila je sve bez problema...
Carduel je napisao/la:Hu, pozdrav svima! Evo napokon se normaliziralo vrijeme u Ljubuškom. Snijeg nas je doslovno pomeo kao nikad dosada.
Počele su i lagane pripreme kanarinaca pa ćemo da vidimo šta će da bude ove godine. Htio sam upitati iskusnije kolege u uzgoju kanarinaca što misle o dva slučaja koja su mi se pojavila kod ženki. Naime, jedan je da mi je 2 godišnja ženka okasnila s mitarenjem i tek prije tjedan dana je završila s mitarenjem a druga je ženka u odličnoj formi samo joj je kolegica u velikoj letaljci stala u kraj repu (isčupala joj sva pera iz repa) pa ne znam da li će to uticati na upotrebljivost ženke.
Što mislite o ovom slučaju? Da li su ove ženke upotrebljive za ovu godinu?
Hvala svima.
Pozzz
Mozaik je napisao/la:Slobodno izmrvi ljusku jajeta, pojest će sami koliko im treba!
Carduel je napisao/la:Pozdrav svima,
molim za savjet što se tiče jednog mog kanarinca. Normalno se izmitario, pjeva stalno ali u zadnje vrijeme primjećujem nešto malo perja svako jutro kraj njegova kaveza iako mu nije još vrijeme od mitarenja. Pjeva i dalje a kraj njega su drugi mužjaci i sve je pod kontrolom. On mi zdravo izgleda, korpulentno i jako operjalo pa ne znam šta mu se dešava (možda francuz).
Šta mislite?
Zaboravih upitati još jednu stvar a to je da li je razlika sa +10 na +14 dovoljna da bi ptica zbog promjene temperature bacila perje?
Pozzz
crv je napisao/la:
Mislim da promjena temperature nije razlog . Da je obrnuto (sa toploga na hladnije - možda , mada nije velika razlika koju si naveo).
Možda on sam sebe čupka ako je proradio testosteron ? Francusko mitarenje je najgora opcija . Kombinacija stresa i poremečaja metabolizma .
Inače , znaš i sam da kod ptica nema pravila , ne reagira svaka jednako .
Meni se par puta dogodilo da je kanarinac odbacio perje samo zato što sam ga u stalaži prebacio iz jednog boksa u drugi...
Univerzalni lijek je letilica ,sunce , kupanje i vitamini .
works je napisao/la:
Ja sam mislio tako izmrvljenju dozirati u jajčanu hranu.
Stoga me interesira u kojoj količini da dodam izmrvljene ljuske u jajčanu hranu?
Pozdrav
blizanci je napisao/la:mladi kanarinci 4 kom stari 8 dana, zanima me kad da stavim drugo gnijezdo i kanarinca hvala na odgovoru