ticar je napisao/la:
ma dva desna su muški ,to si čuo da su okruglija ženke a špicasta muški.ima nešto u tome.
Čini mi se da je tako! Čak su nešto govorili da neke ptice legu mlade u paru (1 muško i 1 žensko).
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ticar je napisao/la:
ma dva desna su muški ,to si čuo da su okruglija ženke a špicasta muški.ima nešto u tome.
Santa je napisao/la:Stanje kod mene, od 2 zenke 8 mladih se ispililo juce(edna 3 komada jer sam jedno jaje razbio nepaznjom i druga 5 kom)... Danas sam im davao CeDe ali zenke ni da omirisu, jedu samo seme. Skuvao sam zato jaje popodne, i vidim da su veoma malo pojele. Sta dalje? Kijavo seme nisam davao, cekam da isklija, stici ce sutra.
malinois je napisao/la:Santa je napisao/la:Stanje kod mene, od 2 zenke 8 mladih se ispililo juce(edna 3 komada jer sam jedno jaje razbio nepaznjom i druga 5 kom)... Danas sam im davao CeDe ali zenke ni da omirisu, jedu samo seme. Skuvao sam zato jaje popodne, i vidim da su veoma malo pojele. Sta dalje? Kijavo seme nisam davao, cekam da isklija, stici ce sutra.
pozdrav Santa
Sutra ces znat hrane li zenke .Nece one prvih dana bas toliko jesti jajcane hrane .Ako pocnes davat kuvano jaje onda ces morat to radit do kraja .Klijavo sjeme je odlicno ubacit u jajcanu hranu .
seadriver je napisao/la:Uf koliko je samo puta bilo odgovora na ovo pitanje u prijasnjim postovima. Ponavljamo se al neka bude. Mlade se odvoji tako da ih se stavi u zaseban kavez i zakaci na kavez roditelja. Tako ih zenka nastavi hraniti kroz zice a ne moze ih cupati. Jos je rano za odvajanje, ali kroz par dana bi vec mogao to uciniti.
Carduel je napisao/la:Pozdrav svima,
nedavno sam gledao nekakvu reportažu o pticama pa su rekli da se može odrediti spol po izgledu jajeta.
Da li možda ima koji expert da odredi spol mladih na osnovu ove slike? Naravno sve ovo vrijedi ako se mladi izlegu!
Slika 1. Gnijezdo s jajima malinoa (još 6 dana)
MARIN je napisao/la:Slikaj ih odozgor.Da se dobro vide glave i leđa.