Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+68
Branislav1
Tomislav
MIKI
lepi
zako
krepat ma ne molat
saly
relja
veseljko
zijada
Simona
shoei.dm
zelandur
DUbirds
blizanci
matija
skopski maestro
works
Vrbanja
sturcla
patrik
Mozaik
trava
ikayke
budisic
seadriver
kemo89
crv
Harzer
markozd
danijelvr
zoranV
MARIN
dragutin rajnović
Sasha
vixan
čajka
Dule
krstokljun
Carduel
grujo
refa95
Siskin
mutacija
evmolp
komiza
kreso
Vasko-MK
Merlo
dr.nenad86
pippo
Border
vlado
sgobin
Renato.M
PESTI
faganel
ticar
zvrcko sen
dzemal_sa
franeperuzovic
sestoperac
Santa
Dean
bocka
opalnaissus
Miljenko
malinois
72 posters

RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva

dzemal_sa
    dzemal_sa

Broj postova : 204
    Registration date : 17.12.2009

RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva - Page 2 Empty Re: RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva

Postaj by dzemal_sa sri 27 sij - 21:53

Ma neznam Renoto kad sam vidjeo da je situacija takva, mislio sam da ce mi sta bit... ali eto na greskama se uci, u toj prostoriji nemam nikakvu ventilaciju, radim citav dan na poslu i kad dodjem malo izracim prostoriju. A nisam ni sumnjao da ce radijator toliko isusiti zrak, jer do sad su mi ptice bile u prostoriji gdje boravim... a sad kad sam mislio da ce biti sve puno bolje i lakse jer su u zasebnoj prostoriji, desi se GAF. Nazalost covjek uci uvjek nekako na svojim greskama
    sgobin
    sgobin

Broj postova : 361
    Registration date : 02.10.2009

RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva - Page 2 Empty Re: RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva

Postaj by sgobin sri 27 sij - 22:25

Što se navlaživanja jaja tiče ja ih dvanaesti dan izvadim iz gnijezda i stavim ih uposudu samlakom vodom . Tako ih držim minutu dije ,jaja se navlaže i odmah vidiš dali jaje pleše............

Ovu Renatovu metodu sam i ja koristio nije loše ako ti koje jaje ne padne pa se razbije Very Happy ... i mislim da je puno bolje nego ženkama davati kupanje jer kad polumokra uđe u gnijezdo zna joj se zaljepiti jaje za perje pa ga prilikom slijedećeg dizanja s gnijezda povuće sa sobom i obićno se razbije. pale
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado pet 29 sij - 18:10

Dali imaju neka cijepiva za Kanarince i šta bi sve trebalo preventivno dati Kanarincima prije početka parenja?
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois sub 30 sij - 19:08

pozdrav Vlado

Cijepiva ima ali ona nemaju veze sa pripremom za parenje .Ptice se cijepe kao prevencija od bolesti kao sta su kokosija kuga ,pticije boginje.....

Priprema za parenje i prevencija je nesto drugo .Pogledaj u temama .priprema za parenje ,bolesti,paraziti.

pozdrav
    vlado
    vlado

Postaj by vlado ned 31 sij - 15:23

Koje su to vrste cijepiva, gdje se mogu nabaviti i koje doze se daju za kanarince i štigliće, ja za golubove koristim PESTIKAL i GUMPESKAL a za ove neznam šta dati.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar ned 31 sij - 16:04

vlado je napisao/la:Koje su to vrste cijepiva, gdje se mogu nabaviti i koje doze se daju za kanarince i štigliće, ja za golubove koristim PESTIKAL i GUMPESKAL a za ove neznam šta dati.

ma ko je vidija cjepiti kanarince o čemu vi uopće pričate,ima ljekova ko u priči za sve bolesti.
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 31 sij - 18:33

Ticar ,pa i ti si cijepljen !!!

Nisu ti dali ljekove nego su te cijepili protiv odredenih bolesti.Neke bolesti se ljece, ima bolesti od kojih smo zasticeni upravo cijepljenjem .

Nema ljekova za sve bolesti .Kanarinci se isto cijepe .
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar ned 31 sij - 21:14

malinois je napisao/la:Ticar ,pa i ti si cijepljen !!!

Nisu ti dali ljekove nego su te cijepili protiv odredenih bolesti.Neke bolesti se ljece, ima bolesti od kojih smo zasticeni upravo cijepljenjem .

Nema ljekova za sve bolesti .Kanarinci se isto cijepe .

ma znam ali je on pita s čime ih cjepiti prije početka parenja i jel se trebaju cjepiti,ako imaju neku bolest koju samo cjepljenje llječi može ali nije naveo da su uopće bolesni.
    Border
    Border

Broj postova : 321
    Registration date : 05.12.2009

Postaj by Border ned 31 sij - 21:35

pitajte pticare u holandiji i belgiji
    svake godine redovno cijepe ptice
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean ned 31 sij - 21:57

jedino cjepivo koje se koristi kod kanarinaca je cjepivo protiv boginja (vaiolo), Nisam siguran (neka nam pipo kaže) ali ja mislim da je u Italiji obavezno. Cjepivo se ne koristi u lječenju nikakvih bolesti nego jedino kao preventiva.
    Renato.M
    Renato.M

Broj postova : 1494
    Registration date : 14.12.2009

Postaj by Renato.M ned 31 sij - 23:08

Dean je napisao/la:jedino cjepivo koje se koristi kod kanarinaca je cjepivo protiv boginja (vaiolo), Nisam siguran (neka nam pipo kaže) ali ja mislim da je u Italiji obavezno. Cjepivo se ne koristi u lječenju nikakvih bolesti nego jedino kao preventiva.
    Ali Deane koliko sam ja shvatioVlado nije mislio na cijepivo več na preentivne lijekove za neke od bolesti koje kanarinci lako navuče.Lijekovi za respiratorni,za probavni sustav i koji dobar antibiotik širokog spektra.
    Ajde veterinari pomognite čovijeku
    vlado
    vlado

Postaj by vlado ned 31 sij - 23:32

ma znam ali je on pita s čime ih cjepiti prije početka parenja i jel se trebaju cjepiti,ako imaju neku bolest koju samo cjepljenje llječi može ali nije naveo da su uopće bolesni.[/quote]

Znam ja da cijepivo ne liječi ali znam da preventivno sprečava neke moguće bolesti pa sam zato i pita VAS iskusnije dali i čime i u kojim dozama cijepite ptice.
    Uzgajatelj sam i takmičar golubova pismonoša pa znam kad nebi preventivno cijepio golubove a kad bi došli u kontakt sa izvorom zaraze cijela takmičarska sezona bi pala u vodu a to je jako puno novaca (inače u takmičarskom pravilniku nam stoji da na trkama nemogu učestvovati golubovi koji nisu cijepljeni) neznam dali je šta slično sa izložbama ptica?
    Postoji mogućnost da i kanarinci dobiju nešto od divljih ptica pa nebi sebi oprostio da izgubim koju pticu ili nedaj Bože sve da bi uštedio na cijepivu.
    Kao što reče MALINOIS u temi OCJENJIVANJE SUDIJA -------- "NEMA GLUPOG PITANJA, JEDINO ODGOVORA" pa sam zato i pitao javno inače bih pitao nekog na PM.
    vlado
    vlado

Postaj by vlado ned 31 sij - 23:39

Još sam zaboravio reći da sam prošle godine od mogućih 12 jaja i 9 živo izleženih ptića odgojio samo 4 ptića.
    Jednostavno bi bili ok i kad bi bilo vrijeme da ih odvojim nakostrušili bi perje malo ubrzanije disali i za 2-3 dana uginuli.
    Tretirao sam ih kasnije Fuvicinom i Neomicinom ali mislim da to nije razlog što su ovi ostali živi, inače ova 4 ptića su iz 3 legla.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pon 1 vel - 5:38

vlado je napisao/la:Još sam zaboravio reći da sam prošle godine od mogućih 12 jaja i 9 živo izleženih ptića odgojio samo 4 ptića.
    Jednostavno bi bili ok i kad bi bilo vrijeme da ih odvojim nakostrušili bi perje malo ubrzanije disali i za 2-3 dana uginuli.
    Tretirao sam ih kasnije Fuvicinom i Neomicinom ali mislim da to nije razlog što su ovi ostali živi, inače ova 4 ptića su iz 3 legla.

Vlado, golubovi se cjepe sto ranije (drugi mjesec, to ti znas iz uzgoja), ili prije nego sto se pocnu pustati u prirodi. Ja sam na svoje oci vidio (i pokusao lijeciti) boginje karakteristicne za golubove (golubi su nosioci), nije uspjelo...izgubili (moje kcerke) smo tri od 12 mladih. Mislim da se ove boginje mogu prenijeti na manje ptice...kanarinci i flora Evrope.

Kako su boginje najopakija bolest koja moze zadesiti uzgajivaca ptica pjevica, prevetivno cijepljenje roditelja i mladih (kod ozbiljnih profesionalnih uzgajivaca) je pitanje sacuvanja dugogodisnjeg rada i ulozenog novca-truda. Za nas hobiste, cijepljenje je nekako....na periferiji. Ali, treba biti jako oprezan, jer kad se primjeti bolest vecinom je PREKASNO (za gotovo cijelo jato).
    franeperuzovic
    franeperuzovic

Broj postova : 272
    Registration date : 29.09.2008

Postaj by franeperuzovic pon 1 vel - 12:29

ovde se raspricalo kao u temi bolesti i problemi !

vratimo se na temu.
    pippo
    pippo

Broj postova : 362
    Registration date : 01.09.2009

Postaj by pippo čet 4 vel - 1:56

naj bolije ljek je katomicin ili cat
    malinois
    malinois

Postaj by malinois čet 4 vel - 12:17

pippo je napisao/la:naj bolije ljek je katomicin ili cat

Pippo king si . Very Happy Very Happy
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 čet 4 vel - 13:37

cat affraid pig

Pobednik si pippo farao ......... cheers
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 28 vel - 13:21

malinois je napisao/la:Pozdrav forumasi

Priblizava se reproduktivna sezona kanarinaca (nekima je vec pocela) pa sam odlucio napisat neka osobna iskustva.
    Sezona izlozbi prosla ,rijesili smo se viskova ptica,nabavili nove i treba krenuti u novi ciklus .Bitno je da se nesto desava.
    Pokusat cu u kratkim crtama napisat na koji nacin pristupam reprodukciji.
    Muzjaci

Povadeni su iz volijere u kaveze ,lagano produzavam dan i naravno hranim ih kvalitetnije.Posto nisam pristalica pretjeranog koristenja raznih medikamenata ,odradim osnovne stvari .Ocistim ptice od (potencijalnih ili prisutnih) parazita,vanjskih,respiratornih ,crijevnih i parazita nogu.Ne koristim preparate koji nisu nuzni ,znaci tretmane prevencije ne priznajem..
    Muzjake stavljam u kaveze (svaki u svoj) i pregradim ih pregradama da se ne gledaju.Jednom tjedno u trajanju od 10 minuta uklonim pregrade i dozvolim muzjacima da se ZESTAJU jedni na druge.Taj cin izmedu ostalog smatram djelom pripreme.
    Hrana za taj period i nacin balansiranja je jako bitan.Ima prica koje su sklone gojaznosti i prave nam velike probleme u pripremi.Muzjake hranim mjesavinom versele laga uzgojna sa dodatkom skajole (svijetlo sjeme)50%..Svaki drugi dan dobiju jajcanu hranu CeDe sa dodatkom klijavog sjemena.Na raspolaganju imaju minerale i aktivni ugljen u neogranicenim kolicinama .Vitamini koje koristim ferti vit dajem svaki dan ,pola propisane doze.Jabuka 1 tjedno.
    Produzavanje dana radim pomocu tajmera na nacin da od prirodnog rezima do zeljene duzine dana (14 sati) prode 45 dana.

Zenke

Zenke su vani u volijeru .Kad sam njih poceo pripremati? Od dana kad su se izlegle.
    Uspjesne reproduktivne sezone bez kvalitetnih i dobro pripremljenih zenki NEMA.Najveca greska uzgaivaca je upravo u tome sto se zenki sjete kad treba pocet reprodukciju.Moje zenke su cijelu godinu u volijeri (vanjska) ,kupaju se ,kvalitetno hrane ,na cistom su zraku i sto je po meni jako bitno ,ne cuju muzjake.
    Zenke hranim ovisno o godisnjem dobu.Ljeti dok traje mitarenje, dajem kvalitetniju sjemensku hranu ,voce povrce u izobilju ,minerale ,rijetko jajcanu hranu.Od trenutka zavrsetka mitarenja mjenjam i nacin ishrane ,postepeno.Sa jace hrane prelazim na „posniju“.U tom periodu koji jos traje dajem od sjemenske hrane samo skajolu(svjetlo sjeme),jednom tjedno jajcanu hranu CeDe .voce i povrce svaki drugi dan ,minerali i aktivni ugljen moraju bit prisutni.Kupanje svaki dan.
    Sto se tice ciscenja od raznih parazita proces isti kao i muzjaci.

Kako pristupam reprodukciji?

Zenke povadim iz volijere i svaku stavim u svoj kavez u prostoriji u kojoj su muzjaci.Obavezno svim zenkama odrezem nokte pa i onim kojima su kratki.Ovo mi je bitno uraditi da zenke nebi ostrim noktima razbile jaja.
    Prvih par dana zenke ce u kasno popodnevnim satima spavati ili drijemati .To je sasvim normalno jer im je dan trajao do 16 h a kad ih unesem do 21h.
    Onog trenutka kad sam ih unio u prostoriju pocinjem ih hraniti drugacije.U jednu hranilicu dobiju uzgojnu mjesavinu a u drugu skajolu.Jajcanu hranu dobiju svaki dan i to onoliko koliko je dovoljno za taj dan.Minerali moraju bit u kavezu.Zenke koje su bile vani ,nisu slusale muzjake ,hranjene na ovaj nacin krecu sa pravljenjem gnjezda za 10 dana .

Toliko od mene za sad.Mozda sam pomogao mladim uzgaivacima nekim od mojih iskustava .Volio bih cut (procitat) i iskustva drugih pticara .

Pozdrav

U predhodnom postu napisao sam postupak pripreme ptica za reprodukciju .Sada bih podjelio neka iskustva vezano za tok iste.
    Posto su zenke unesene u prostoriju gdje ih vec cekaju muzjaci koji su spremni ,dobile su adekvatnu hranu prilagodile se duzini dana i AKCIJA krce.

Kavezi koje koristim za boravak zenki i odhranu mladih su relativno mali.36X24X24 tako mi diktira prostor .Prinuden sam koristiti vanjska gnjezda i mogu reci da mi to dosta olaksava .Kavez ima 3 vrata .Na prednjoj strani su vrata koja koristim za djelovanje unutar kaveza .Bocna vrata su za gnjezda .Kad ubacim zenke u kavez“ objesim „gnjezdo .Prvih dana ne pokazivaju interes .Potrebno je desetak dana da udu u nagon .

Svako jutro u posebne hranilice zenkama dajem jajcanu hranu CeDe pomjesanu sa klijavim sjemenom .Za klijanje koristim mikro suncokret i ne dajem E vitamin u drugim oblicima.Potrebe za tim vitaminom ptica zadovoljava klijavim sjemenom .Ponudim materijal za izradu gnjegda .U pocetku zenka lagano cupka materijal i razbaciva ga po kavezu .Neke to rade iz dosade a pojedine osjecaju lagano nagon.Muzjake ubacivam kad vidim da je krenula izrada gnjezda .

Posto ptice parim na „skok“ a ne formiram parove potrebno je uloziti puno vise energije i rada nego kad se formiraju parovi .Zenke pripremim dosta dobro tako da sve krenu u isto vrijeme .To je na neki nacin dobro jer svi mladi dodu u istovremeno ali to je i veliki „posao „.Broj muzjaka je upola manji od broja zenki (bar kod mene).Kako pustam jednog muzjaka na dvije zenke ?:
    1.dan pustim u vecernjim satima muzjaka kod zenke (sat prije gasenja svjetla)
    2.dan u jutarnjim staima vratim muzjaka u njegov kavez.U vecernjim satima pustim ga kod druge zenke
    3.dan vadim muzjaka u svoj kavez .U vecernjim satima pustim ga prvoj zenki .

Taj postupak ponavljam dok zenke ne snesu 3. jaje .Muzjak je svaki dan pario i jednu i drugu zenku a po cijeli dan je bio u svom kavezu ,pjevao i skupljao snagu za vecernje i rano jutarnje uzitke Smile .Ovakav postupak mi se pokazao idealnim ,broj oplodenih jaja je veliki a muzjaci mi sacuvaju pjesmu ( to mi je jako bitno).
    Nakon izrade gnjezda i parenja zenke krecu sa nosenjem jaja .Prvo jaje zamjenim plasticnim i sljedece dane vadim jaja dok ne snese cetvrto.Muzjake prestanem pustati kad zenka snese trece jaje .Ako je muzjak pario sigurno ce sva biti oplodena .Zenku nalezem u jutarnjim satima neposredno nakon nosenja cetvrtog jajeta.

U periodu dok zenke leze na jajima hranim ih drugacije nego za vrijeme pripreme .U jednu hranilicu dobiju uzgojnu mjesavinu ,u drugu skajolu(svijetlo sjeme) ,sipina kost ,minerali i aktivni ugljen su na raspolaganju .Za pice cista voda .
    Primjetio sam jednu dosta zanimljivu stvar a to je da zenke neposredno nakon zaljeganja na jaja radije posjecivaju hranilicu sa skajolom nego onu sa uzgojnom hranom.Priroda to sama regulira .Zenka dok lezi ne trosi neku veliku energiju ,treba bit mirna .Mislim da je velika greska (siguran sam) da se za vrijeme lezanja na jajima zenka hrani iskljucivo uzgojnom ,jakom hranom .U takvim slucajevima nije rijetka pojava da napusti jaja .Umjesto da lezi mirna mi je usiljavamo hranom da krene u novi ciklus.

13. dana nakon sta smo nalegli zenku (nekad i duze ) dolaze prvi mladi .Obicno pocnu izlaziti u jutarnjim satima ,nekad i kasnije ,sve ovisi kako je zenka lezala.Taj dan zenki treba dati potpuni mir ,jedino u vecernjim satima treba izvrsit kontrolu gnjezda i eventualno reagirat po potrebi.Dogodi se po nekad da ljuska od izlezenog mladog nalegne na jaje koje jos nije izlezeno i oteza ili onemoguci daljnje izlazenje iz jaja .

Kako hranim zenke u periodu odhrane mladih?

Prvi dan nakon izljeganja mladih, zenkama ne dajem jajcanu hranu .Sljedeci dan krecem sa potpunom ishranom .U jutarnjim satima dobiju CeDe navlazen vodom(malo) u koji stavim klijavo sjeme .Promjenim mjesavinu sjemena i skajolu u hranilicama i naravno svako jutro cista voda bez obzira sto je pojilica jos puna .Popodne iz hranilica izbacim nepojedenu jajcanu hranu (obicno je i ne bude ) i dam novo napravljenu.Greska je u hranilice dodavati jajcanu hranu na onu sto je jos prisutna.Treba naci neku mjeru i izbalansirati kolicinu date jajcane hrane tako da se bacanje i rasipanje svede na minimum.Neposredne prije gasenja svijetla iz svih kaveza vadim hranilice sa jajcano hrano i po malo dodam sjemena u druge hranilice namjenjene za to tako da zenke u ranojutarnjim satima imaju sa cim hraniti mlade .

Mlade prstenujem obicno 6. dan a i to ovisi o tome kako ih je majka hranila.Najbolje je sacekati da mladi pocnu vrsiti nuzdu po rubovima gnjezda jer su tada manje sanse da zenka skine prsten ili izbaci mladog van gnjezda .U tom periodu u ishranu uvrstim jabuku .Zenka je do tada jela izmet mladih i prilicno je zagadila svoj organizam time a jabuka ce joj sigurno dobro doci.Kolicinu klijavog sjemena u jajcanoj hrani smanjivam i do 10.dana starosti mladih ,izbacivam .Imao sam problema da zenke od pretjerane kolicine E vitamina ranije od normalnog krenu u 2.turu .U jajcanu hranu pocinjem dodavati Calci-lux.

Osamnaesti dan nakon izljeganja pocinjem promatrat zenkino ponasanje i kontroliram njeno stanje da bih odredio idealan trenutak pustanja muzjaka za drugu turu.Puno je bolje kad zenka krene kasnije sa nagonom .Mlade odvojim od majke nikad prije 22-23 dana a zadovoljan samkad se to desi dosta kasnije .Ovaj postupak ovisi upravo o tome dal je zenka krenula u novu turu .Uzgajivacima koji formiraju parove ovo nije problem jer muzjaci prihvate dohranu mladih a parenjem na skok samo ce 50% muzjaka hraniti mlade .

Ishrana i uzgoj mladih ptica neposredno nakod odvajanja od majki je najkriticniji i najvazniji period. O takvim iskustvima cu napisat po nesto drugom prilikom .

Nadam se da ce mladi uzgaivaci mozda i pronaci nesto zanimljivo iz ovog teksta .
    Zelim vam uspjesnu reproduktivnu sezonu.
    Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Postaj by Merlo ned 28 vel - 13:38

Malino "Ljudino" svaka cast.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318

RAZMNOZAVANJE KNARINACA ,osobna iskustva - Page 2 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK ned 28 vel - 13:47

Odlican tekst. Vidi se da je utemeljen na dugogodisnjem iskustvu i profesionalni odgoj malinoa.
    Svaka cast malionoisu i hvala puno sto sa nama deli svoje iskustvo.
    Pozdravljam ga i zelim puno uspijeha.
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 28 vel - 13:58

Evo da i ja kazen nesto na osvrt o ovome tekstu gledajuci ovaj forum mislin da nam je Malinois doslovce od A do Z objasnija i etapno po redoslijedu opisa faze ovoha uzgoja ,mislin a citan forum redovito da nijedna skupina tica nije ovako detaljno obradjena tako da mozemo bit sretni mi malinoasi da imamo ovakvog clana (stim da se meni dogadjaju cudne stvari u pocetku pa i nakon objasnjenog opet pitam Very Happy ) nego da se vratim temi ,vidimo da nas ocekuje daljni tekst nakon sta se mladi osamostale i veselim se tome ujedno bi se dotaka jedne pojedinosti vezano za tekst koji je napisan a to je velicina Acinih kaveza u kojoj vrsi parenje ,vidija san ih uzivo i nedavno na tu temu razgovara sa talijanskim uzgajivacima u drustvu u kojem san clan , ljudi tako rec ne vjeruju jer oni viruju samo u kaveze od 55 cm veliki broj njih tu dimenziju koristi tako da malo san se cak i porjecka kad mi neki nisu virovali da u tim malin dimenzijama covik godisnje izbaci 150 mladih!
    malinois
    malinois

Postaj by malinois ned 28 vel - 14:09

pozdrav svima i hvala na lipim ricima .
    Ovo je neko iskustvo koje znaju svi uzgaivaci sa bar petogodisnjim pticarskim stazom.Tekst je namjenjen bas pocetnicima i bilo bi mi drago ako sam bar nekima pomogao.

Kreso ,Talijani su pticarska velesila ali jedino bitno je sta je u kavezu a ne koliki je Very Happy Very Happy
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 28 vel - 14:17

E upravo san se na toj cinjenici suprostavija da imas kvalitetnu robu ,genetski vrlo dobre tice pa su jos vise poludili neki su bili cak i toliko iznervirani da su kasnije komentirali bez obzira na kvalitet da su kavezi tih dimenzija premali! Very Happy
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel ned 28 vel - 21:13

Ni moje parilice nisu veće: 28 x 30 x 33. Također je veličina uslovljena prostorom. Kada bude 5 mladih mama ptica protestira kučnom savjetu. Ali obično sa 3 mlada ide bez problema. Iako ne bih imao ništa protiv da su veće.
    Sigurno, da je kvaliteta najmanje vezana za veličinu. Ali bi uzgajivačima svakako bilo lakše.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: ned 24 stu - 3:09.