Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+48
zoran ptice pjevice
branimirf
komiza
crv
DAMIAN
ERVINO
brabus
9a2y
zoranV
refa95
krnjolac
topaz
CASPER
vansal
Carduel
antonio
ikayke
DOMO
twins
Zvrcko
Sina BL
ssarava1
prco999
Belobradi
baltic
riberi
alann
ticar
Boban NA
Dean
seadriver
krele
lord189
kreso
Senior
japirko1
DjordjeVet
Merlo
malinois
bocka
Dax BG
franeperuzovic
PESTI
saso78
xyz
Miljenko
zvrcko sen
MARIN
52 posters

ŠKOLA PJEVA

ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

ŠKOLA PJEVA - Page 9 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by ticar sri 26 kol - 4:09

Belobradi je napisao/la:I kod Italijana/Španaca tuku dzije!

https://www.youtube.com/watch?v=JHfuOIQs53A&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=NIJWno-0ZkY&feature=related

Nadam se da ispod krpe nije zvučnik!

samo nisu to španjolci nego talijani.incardellato je na talijanski baštard a na španjolski je mixto jilguero
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar sri 26 kol - 4:49

moga si bar ta strilavanja i čačavanja sa snimke iskidat,ali ocjena 5,dobro su skinuli.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sri 26 kol - 12:46

A koliko mi se cini tu je sa strane neka mlada tica,samo slaba im je zija,neka utopljena vuzuuu
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic sri 26 kol - 16:14

Nema ga savrsenog. Ako nema zamjerke za pjesmu sigurno mu oci ne stoje u sredini kljuna ili nesto tako Smile ja bi volio da mogu da napravim ticu ko moj prijatelj tri u jedan ali je kusav hehe.
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 sri 26 kol - 17:50

Baltic grdelini su ti skinuli dobro CD(pretpostavljam koje CD si pustao za skolovanje).
    Samo malo da nam obrazlozis kako je tekla skola...
    Jesu li genski ovi grdelini ikako vezani za pjesmu ili zijade kao sto je skolska pjesma?
    Na koji nacin si ih skolovao sa zamracivanje ili?
    Koliko ptice su bili u prostoriji ili van dok su se skolovali?
    I moj predlog je da nastavis na nacin koji si skolovao i ove godine sa istim pticama pa da na proljece cujes pravu pjesmu Smile .
    baltic
    baltic

Postaj by baltic sri 26 kol - 18:30

Saso prijatelju pokusavam 4 godine da dobijem pjev priblizno ovaj jos malo treba da se ocisti ali zivce sam svoje sjebo.Do ovog pjeva sam dosao preko prijatelja iz kastela Dome koji drzi ovaj pjev ima ptice samo takve . Tako da sam svake godine ostavljo samo naj bolje.I ove godine sam napravio riziko da probam sa godisnjacima da radim pa ce mo vidjet. A cd koji pustam je snimljen stari tic od Dome koji mi je poklonio jednog ucenika i pokusavam da dobijem ono sto on vec ima Smile Ptice skolujem tako sto stavim ucitelja u sredinu i sa strane po 2 tica tako da se gledaju i ako imas dobrog starog imces i dobre mlade na godinu.Cd se pali svako jutro u zoru i pjeva 3 sata tako i predvece.Samo sa cd da se radi veoma tesko skoro nikakve sanse ufati pokoje pletivo i to je to.Bastard to savlada sve ali kad ga stavis kraj mladi grdelina on podje ucit od njih mjesto da on uci grdeline pale
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN čet 27 kol - 0:02

pozzz svima!
    Nije me bilo neko vrijeme,ali sad sam opet tu.Vidim da se broj ljubitelja pjeva grdelina na ovom našem forumu stalno proširuje.To mi je izuzetno drago,pogotovo što se radi o mladim ljudima.Jma nas sa raznih strana,pa tako pretpostavljam i sa različitim kriterijima.Već sam nekoliko puta napisao kako bi se volio upoznati sa njima.Ja sam o splitskim već dosta napisao,a niko da odgovori i pojasni što se u drugim krajevima traži.Što se cijeni a što ne.Koje se greške opraštaju ,a koje ne.Ovako možda imam neke koji meni ništa ne znače ,a negdje se cijene i obratno.Možda bi se mogli i mijenjati pa da budemo zadovoljni i jedni i drugi. Smile cheers
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 27 kol - 10:36

Pozdrav mestro ja zivim u srcu bosne u zenici gdje ima mnogo pticara koji drze grdeline mozda ne ko u splitu ali ima dosta.Ono sto sam ja primjetio da ljudi cjene vise od zije su pletivai da ptic rola sto vise pletiva i na kraju da stavi bilo kakav blicer.ja osobno trazim nesto izmedju. Da mi ptic ima lijepu versu i da ide u par pletiva a ako nema zije pisaj ga nije za mene.Ima ovdje i stari pticara koji nesto nabave iz dalmacije pa misle da su dobili nesto kvalitetno te ptice sto dodju vamo u bosnu vecinom su sa greskom kao na primjer zija 3 a svaki put strila poslje i jos na doda ca ca. Sto se tice mjenjanja ja bi preporucio da sa mog kraja samo da se uzmu mladi tici bez boje koji savladaju bilo kakvu pjesmu naravno ako slusaju starog i budu zestoki bez pardona.Po mom kriteriju ono sto vi trazite u splitu je vrh vrhova a sve ostalo je ne vrijedi Smile
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 27 kol - 15:12

baltic je napisao/la:Saso prijatelju pokusavam 4 godine da dobijem pjev priblizno ovaj jos malo treba da se ocisti ali zivce sam svoje sjebo.Do ovog pjeva sam dosao preko prijatelja iz kastela Dome koji drzi ovaj pjev ima ptice samo takve . Tako da sam svake godine ostavljo samo naj bolje.I ove godine sam napravio riziko da probam sa godisnjacima da radim pa ce mo vidjet. A cd koji pustam je snimljen stari tic od Dome koji mi je poklonio jednog ucenika i pokusavam da dobijem ono sto on vec ima Smile Ptice skolujem tako sto stavim ucitelja u sredinu i sa strane po 2 tica tako da se gledaju i ako imas dobrog starog imces i dobre mlade na godinu.Cd se pali svako jutro u zoru i pjeva 3 sata tako i predvece.Samo sa cd da se radi veoma tesko skoro nikakve sanse ufati pokoje pletivo i to je to.Bastard to savlada sve ali kad ga stavis kraj mladi grdelina on podje ucit od njih mjesto da on uci grdeline pale
    Pozdrav,novi sam ,izvinite šta ovako upadam u diskusiju,ali shvaćam ovaj forum radi izmjene mišljenja i iskustava,pa ću u tom smjeru i ići,naravno ako su iskreni i dobronamjerni savjeti.Nedavno sam za njega saznao i ako ide u tom smjeru ovo je prava stvar za nas ljubitelje ptica.
    Usput da i kažem svoje mošljenje kolegi balticu.Pošto poznajem dotičnog g. kojeg spominješ u tekstu,a i na osnovu onog šta san čoja na video klipu,a i poznavajući ptice koje taj g. ima,mislim da ti je to krivi put za doći do dobre ptice.Tu je toliko šporkice,da je(na osnovu mog iskustva ,a nije baš malo),da je skoro pa nemoguće izbacit dobru pticu na taj način.Tu osim zijade ništa ne vridi (a zijada je četvorka).Toliko nastavljanja,strilavanja,cjacjavanja,rijetke i kratke, batude sa nastavcima ,zar ne?Volija bi da ovo shvatiš kao dobronamjeran savjet?
    G. marin je u jednom postu napisao ispravan put za doć do (dobre, i čiste ptice),sa kojim se slažem.Te su ptice toliko siromašne i prljave(ja govorim samo svoje skromno mišljenje),a volija bi da se nitko ne uvridi,da je veća mogućnost da će ti nešto dobro izić samo od sebe nego sa takvim učiteljima(a još koji su i njegov škart,pretpostavljam).Po meni krivi put,nešto čisto,pa iz godine u godinu naprid........bla,bla tu je na forumu sve rečeno.
    pozdrav
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 27 kol - 15:56

Ocigledno kod dome nisi bio vec dugo .Jer sada ima 3 mladca koja idu u 3 pletiva zija 5 kolombar i svaki put stane. A da ne govorim livnjak kojem je 12 g za kojeg dobija ogromne novce al ako znas njega onda znas da ga novac ne interesuje bar u vezi tica.Ovog ljeta sam imo priliku i cast da sjedim sa trojicom mestra splita na balkonu kod dome . To sto pjevaju ta 3 tica ti da cujes da ti se krv zaledi al naj vjerovatnije neces ni cuti.A ja sam vec jednom reko da nema savrsenog tica. A sto kazes svako ima svoje misljenje ja nigdje nisam cuo bolje avolio bi da cujem bar na cd Razz
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 27 kol - 17:31

Da ,nisam bio dugo.3 pletiva i ziju kolombarsku 5 i točka,a k tome i čistoća pjeva na prihvatljivoj razini,da u pravu si nisam to dugo čuo a najvjertjatnije niti neću - nikad.Nije mi namjera polemizirati,samo moram reći jedno: svojim odgovorom si mi dao za pravo,da se s onim šporkadurima ne ide u pravom smjeru,a on ako je takvo nešto i izbacio to nije sa onim šporkadurima,nešto je radikalno prominija.
    Ne slažem se sa tobom ni u vezi tog da ga ne zanimaju novci u vezi tića,moje iskustvo(osobno),sa njim u vezi toga nije takvo.No dobro nema veze,kao šta sam i rekao nije mi namjera polemizirati,a pogotovo o trećoj osobi.
    Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 27 kol - 17:48

Evo stavio sam 3 klipa i gdje ti cujes nastavljanje poslje zije jos sam ih snimo kad su imali 6 do 8 mjeseci. Ja kako cujem i vidim tic ide cvi cvi cvi 5 do 8taktova i zija i stane o cemu ti pricas sporkaduri strile zar ne vidis da su tici jos u versi.A naj vjerovatnije kad si dolazio kod dome ako te je on sto mi kazemo osajcovo onda ti je sakrijo prave tice da ih i ne cujes. Very Happy Razz jer je predpostavio da ces gadit njegove tice.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 27 kol - 18:28

Kao što rekoh neću polemizirat,vidim da se ljutiš.
    Ovo što čujem na klipovima je još i prihvatlljivo,tj. nije loše.Ovo šta čujem ,u odnosu šta je bilo kod spominjanog gospodina,je po onom - učenik nadmašio učitelja,tj, ti si s njegovim škartom izbacio bolje tiće od njega.Ja sam samo rekao da nije mogao izbacit 3 pletiva i zijadu 5,sa onm šta je imao onda.Možda griješim,ali moje mi iskustvo tako govori.
    Samo jedno pitanje i stim završavam: šta su ti tići pivali kad su se digli na vrhunac?
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 27 kol - 19:18

Stvarno se ne ljutim nema problema polemisemo.Nemoj misliti da nekog branim al stvarno to domo ima ima i snimljeno na kameri otidji pa vidi. Prosle godine je radio samo sa starim ticem koji ako znas dok je u versi pjeva 3-4 pletiva i zija i nikad ne nestavlja. I kada ga je sklonio mislim krajem januara mladi su nastavili svojim tokom samo se nadodavali i od 7 mladi u martu je ostavio 3 koja su stvarno prava.I isli su u batudu 3 pletiva zija.A sto se tice moji mladi 2 sam sirio i isli su u batudu 1 je drzo ziju do kraja a 1 je kratio ziju dok se ne upjeva.Uglavnom vracali su se na batudu.A treceg mladog nisam ni noso misleci da ga ne pokvarim .Ali da budem iskren ja i ne volim da mi tic pjeva samo batudu volim da tica drzim sto duze u versi.Jedino da tic ima 4-5 batudi adje to ima Smile
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 27 kol - 19:38

Ok Balltic,drago mi je da se ne ljutiš,na kraju krajeva ovaj forum i služi tome da polemiziramo u svjetlom tonu,da kroz polemiku svi skupa idemo naprid.Da kroz iskustva drugih učimo,jer učimo dok smo živi.Ma čini mi se ,ako ne griješim,da si na nakoj temi,ne mogu pronađem,spominjao nekog (isto 3 tića,koliko me pamćenje služi),i da su fantastični,ili si mislio na istog čovjeka,samo ne znam otkad je počeo radit ćibe.Ako nije problem o kakvim se ćibama radi,ne poznajem nikog tko to radi a kupio bih.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic čet 27 kol - 19:57

To je Vinko on ti radi cibe pravo dobre a to ti je 10 km od trogira dolac ili nesto tako. Znam da se ide uzbrdo.Ne mogu da ne spomenem da su dobri tici ali to su ufaceni bili tici iz prirode sa tako lijepom lirskom zijom.A to je stvar ukusa meni se svidja ovo drugo.Dok moj prijatelj treba da dobije takvog 1tica i njemu se svidja to. A cibe su prave inoks i tikovina drvo nece tekut u nju.pitaj dome nek ti objasni gdje zivi Very Happy
    xyz

Broj postova : 2232

Postaj by xyz čet 27 kol - 22:03

Ma nije Primorski Dolac kraj Trogira, nego se ide prema Trogiru pa se skrene desno i jedno 15 minuta vožnje u Dalmatinsku Zagoru.

To je Vinko, Angel mu je nadimak na forumu pa mu moš poslat privatnu poruku u vezi ćiba.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN čet 27 kol - 23:36

baltic je napisao/la:Pozdrav mestro ja zivim u srcu bosne u zenici gdje ima mnogo pticara koji drze grdeline mozda ne ko u splitu ali ima dosta.Ono sto sam ja primjetio da ljudi cjene vise od zije su pletivai da ptic rola sto vise pletiva i na kraju da stavi bilo kakav blicer.ja osobno trazim nesto izmedju. Da mi ptic ima lijepu versu i da ide u par pletiva a ako nema zije pisaj ga nije za mene.Ima ovdje i stari pticara koji nesto nabave iz dalmacije pa misle da su dobili nesto kvalitetno te ptice sto dodju vamo u bosnu vecinom su sa greskom kao na primjer zija 3 a svaki put strila poslje i jos na doda ca ca. Sto se tice mjenjanja ja bi preporucio da sa mog kraja samo da se uzmu mladi tici bez boje koji savladaju bilo kakvu pjesmu naravno ako slusaju starog i budu zestoki bez pardona.Po mom kriteriju ono sto vi trazite u splitu je vrh vrhova a sve ostalo je ne vrijedi Smile

Baltić hvala na odgovoru.
    Ispada da je ono što vi tražite u grdelinovoj pjesmi vrlo slično ,ako ne i identično onom što i mi cijenimo.Da bi smo još bolje razjasnili neke nedoumice molio bi te da nam navedeš neke greške koje se ne mogu oprostiti.Ili možda još bolje da prokomentiraš snimku ovog Mikulinog tića i kažeš nam ima li tu grešaka ,koje su ili ih uopće nema.Tad će stvari biti jasnije.Unaprijed hvala na odgovoru.
    prco999
    prco999

Broj postova : 38
    Registration date : 09.08.2009

Postaj by prco999 pet 28 kol - 0:11

Evo od mene jedan zapisa pozdrav svima na forumu! Prco999!
    http://rapidshare.com/files/272316718/URLANJA2wav.mp3.html
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 pet 28 kol - 1:09

Prco jeli ovo prirodno ili je napravljeno u neki program?
    Prvo pletivo je mnogo dugacko,neznam dali ima snage to grdelin da otpjeva...
    Ali u svakom slucaju OK.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic pet 28 kol - 1:27

Moje licno misljenje mester Marin. Mikulin grdelin kad se spomene moze biti i slabiji to ti je isto kad spomene armani ili versaci kad neko ima ime ako je to uopste Mikulin grdelin.Ja znam da je taj cd sniman u grazi u Livnu kod Igora i poslje je doradjivan na rabu.Sto se tice cd je po meni ok mozda malo na snimku se cini da zija ima greze i mogla bi biti malo duza .Al kad sam sluso ucitelja kojem je sada 12 g od tog tica sto je sniman mislim da snimak vara.Sve u svemu cd nije los.Cacavanje nebi da spominjem ako zavrsi sa batudom. Pa vec sam reko nema savrsenog tica.Neke ljude samo interesuje ta batuda.Ja bi isto volio da imam jednu prostoriju sa takvom pjesmom ali posto nemam onda se drzi jednog pjeva Laughing
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar pet 28 kol - 5:18

baltic je napisao/la:Evo stavio sam 3 klipa i gdje ti cujes nastavljanje poslje zije jos sam ih snimo kad su imali 6 do 8 mjeseci. Ja kako cujem i vidim tic ide cvi cvi cvi 5 do 8taktova i zija i stane o cemu ti pricas sporkaduri strile zar ne vidis da su tici jos u versi.A naj vjerovatnije kad si dolazio kod dome ako te je on sto mi kazemo osajcovo onda ti je sakrijo prave tice da ih i ne cujes. Very Happy Razz jer je predpostavio da ces gadit njegove tice.

evo da i ja nešto kažem,ako puštaš cjeli taj cd to jest cjeli dio koji traje 8 minuta onda sam činiš grešku jer na njemu već ima i cjacjavanja i strilavanja.

a da strilavaju i cjaču je istina,i poslije zije nastavlja strilavanje nekad i cjače.

možda u boljoj formi i ne budu loši.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 28 kol - 8:47

baltic je napisao/la:Moje licno misljenje mester Marin. Mikulin grdelin kad se spomene moze biti i slabiji to ti je isto kad spomene armani ili versaci kad neko ima ime ako je to uopste Mikulin grdelin.Ja znam da je taj cd sniman u grazi u Livnu kod Igora i poslje je doradjivan na rabu.Sto se tice cd je po meni ok mozda malo na snimku se cini da zija ima greze i mogla bi biti malo duza .Al kad sam sluso ucitelja kojem je sada 12 g od tog tica sto je sniman mislim da snimak vara.Sve u svemu cd nije los.Cacavanje nebi da spominjem ako zavrsi sa batudom. Pa vec sam reko nema savrsenog tica.Neke ljude samo interesuje ta batuda.Ja bi isto volio da imam jednu prostoriju sa takvom pjesmom ali posto nemam onda se drzi jednog pjeva Laughing
    Da pomognem razjasnit neke stvari.Imam čitavu kolekciju CD-ova pjeva grdelina i u njoj sam pronašao i ovaj "mikulin".Samo ću reći da se na ovom u mene uvijek na istom mjestu čuje lavež psa,i da je zijada dosta kraća.
    Igora iz Livna poznajem,i prije 2,3 godine sam slušao tog njegovog starog tića par puta ,kojeg kako mi je poslije rekao prodao negdje u Kaštela, i sa stopostotnm sigurnošću znam da to na CD-u taj tić ne piva.Taj tić je unjuli ,zijada dobra,češće voli nastavit,dosta prljav za moj gušt,krila mu ne mogu više narast(od čestog razbijanja).
    A u vezi CD-a,po mojim saznanjima to jest Mikulin tić ,ali sasvim drugi i koji je odavna uginuo(to mi je rekao čovik koji poznaje Mikulu i njegove tiće),kad je čuo CD kod mene.
    baltic
    baltic

Postaj by baltic pet 28 kol - 10:05

Ako ce mo samo gledati greske kod tica koje svaki tic mora imat onda nema tu ljepote pjeva.Ja kako primjetim vi ne slusate grdelinov pjev vec trazite greske kod tica.Ja ta strilavanja i cacavanja i ne slusam cak cesto znam mahnit rukom da se prebaci . A kad se prebaci na batudu onda i ne disem pretvorim se u uho cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 28 kol - 11:00

baltic je napisao/la:Ako ce mo samo gledati greske kod tica koje svaki tic mora imat onda nema tu ljepote pjeva.Ja kako primjetim vi ne slusate grdelinov pjev vec trazite greske kod tica.Ja ta strilavanja i cacavanja i ne slusam cak cesto znam mahnit rukom da se prebaci . A kad se prebaci na batudu onda i ne disem pretvorim se u uho cheers
    Ako ti ta strilavanja i cjacjavanja ne slušaš,zato ta dobro slušaji mladi koje takvi tići uče,i zato sam ti u najboljoj namjeri i rekao da ti je to krivi smjer,po mom poimanju.
    Ali to je sve stvar ukusa,čak sam doživio i da čovjek za cja govori da je pletivo,a kod mene takva ptice ne smije bit u kući.Kao što rekoh o ukusima se ne raspravlja.
    Hvala tebi i draženu što ste mi pomogli da dođem do ćiba,odmah sam se dao u akciju ,
    vidio kod čovjeka u Kaštelima kome je on ćibe radio,takvo nešto sam tražio.Kao što si rekao fantastične su,možeš naručit po mjeri(sve sam već obavio,bio kod čovjeka,naručio 15 manjih,1 manji ćibun i 1 veliki ,od mahagonija i inoxa).Ptice nisam uspio čut,u mitaru su.Još jednom hvala.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 7:16.