by Gost čet 27 kol - 15:12
baltic je napisao/la:Saso prijatelju pokusavam 4 godine da dobijem pjev priblizno ovaj jos malo treba da se ocisti ali zivce sam svoje sjebo.Do ovog pjeva sam dosao preko prijatelja iz kastela Dome koji drzi ovaj pjev ima ptice samo takve . Tako da sam svake godine ostavljo samo naj bolje.I ove godine sam napravio riziko da probam sa godisnjacima da radim pa ce mo vidjet. A cd koji pustam je snimljen stari tic od Dome koji mi je poklonio jednog ucenika i pokusavam da dobijem ono sto on vec ima
Ptice skolujem tako sto stavim ucitelja u sredinu i sa strane po 2 tica tako da se gledaju i ako imas dobrog starog imces i dobre mlade na godinu.Cd se pali svako jutro u zoru i pjeva 3 sata tako i predvece.Samo sa cd da se radi veoma tesko skoro nikakve sanse ufati pokoje pletivo i to je to.Bastard to savlada sve ali kad ga stavis kraj mladi grdelina on podje ucit od njih mjesto da on uci grdeline
Pozdrav,novi sam ,izvinite šta ovako upadam u diskusiju,ali shvaćam ovaj forum radi izmjene mišljenja i iskustava,pa ću u tom smjeru i ići,naravno ako su iskreni i dobronamjerni savjeti.Nedavno sam za njega saznao i ako ide u tom smjeru ovo je prava stvar za nas ljubitelje ptica.
Usput da i kažem svoje mošljenje kolegi balticu.Pošto poznajem dotičnog g. kojeg spominješ u tekstu,a i na osnovu onog šta san čoja na video klipu,a i poznavajući ptice koje taj g. ima,mislim da ti je to krivi put za doći do dobre ptice.Tu je toliko šporkice,da je(na osnovu mog iskustva ,a nije baš malo),da je skoro pa nemoguće izbacit dobru pticu na taj način.Tu osim zijade ništa ne vridi (a zijada je četvorka).Toliko nastavljanja,strilavanja,cjacjavanja,rijetke i kratke, batude sa nastavcima ,zar ne?Volija bi da ovo shvatiš kao dobronamjeran savjet?
G. marin je u jednom postu napisao ispravan put za doć do (dobre, i čiste ptice),sa kojim se slažem.Te su ptice toliko siromašne i prljave(ja govorim samo svoje skromno mišljenje),a volija bi da se nitko ne uvridi,da je veća mogućnost da će ti nešto dobro izić samo od sebe nego sa takvim učiteljima(a još koji su i njegov škart,pretpostavljam).Po meni krivi put,nešto čisto,pa iz godine u godinu naprid........bla,bla tu je na forumu sve rečeno.
pozdrav