Miljenko je napisao/la:[Ne vjerujuem da radis ista pozitivnega ako si VEC SADA mlade (mislim ovog proljeca/ljeta izlezene) separirao u male recamke. Mladi bi, do pune zrelosti, trebali biti u sto vecim kajbunima (da se fizicki razviju), i tek ih u Sijecnu/Veljaci separirat u male recamke.
Sto se tice termina za pusatanje CD, ujutro i predvecer ptice su aktivne i bas bnisu neki "slusaci". Ja svojima pustam CD u ranim popodnevnim satima nakon sto sam im dao jest.
Ove godine cu probat da slusaju sto jednostavnije (barem dok ne zavrse mitarenje): note/mini-ture i jednostavna pletiva i dziju separirano od pletiva. Kasnije kad se grdelini pocnu javljat stavit cu pletiva + dziju". Problem je sto bastarde, u odnosu na grdeline, pucnu prije pjevat pa ce grdelini biti u "zaostatku"
To da mladi lete po volijeri ne smatram ničim lošim ,ali isto tako niti nužnim.Jedino što budu divlji kao da su jučer ulovljeni.Večina grdelinaša uopće nema volijeru ili letilicu.
Termin puštanja snimke je baš zbog toga što su tada ptice aktivne izabran kao pogodan.Poželjno je da ptice aktivno prate snimku i nastoje je oponašati.Dok ptice jedu nisu skoncetrirane na pjesmu.
I moj ti je savjet da mlade baštarde ne držiš zajedno sa mladim grdelinima.Probaj negdje stavit jednu samu,pa ćeš vidit.