Samo malo lana, malo repice i dosta škajole.
Vidit ćeš kako će prestat nosit, nema tu greške
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
lord189 je napisao/la:eee al onda se tu pojavljuje problem kako je opet dignit u formu za misec dana i to je isto na neki način iscrpljivanje mislim ako joj pristaneš davat jajčanu pa konoplju i niger i naglo joj skratiš dan i onda je držiš na škajoli i repici i lanu a onda opet za misec i po dva je dižeš u formu za daljnje parenje to je isto neka vrsta iscrpljivanja a kad se ženka iscrpi prvo počme gubit krunu i perije ali ova moja se crveni da nemože bit lipša
Miljenko je napisao/la:Evo dogodilo se i kod mene "cudo"!
Nakon dva mjeseca iscekivanja (britanica par su radili smece po kajbunu od materijala za gnjezdo) zenka snjela jaje u prazno gnjezdo. Tko zna prvo/posljednje, da li ce lezat, plodno ili ne, ali barem je jaje pa kud puklo da puklo.
žMiljenko je napisao/la:Miljenko je napisao/la:Evo dogodilo se i kod mene "cudo"!
Nakon dva mjeseca iscekivanja (britanica par su radili smece po kajbunu od materijala za gnjezdo) zenka snjela jaje u prazno gnjezdo. Tko zna prvo/posljednje, da li ce lezat, plodno ili ne, ali barem je jaje pa kud puklo da puklo.
Ove godine prati me teska pegula. Nakon sto sam uspio sacuvati dva jaja od britanike (oplodjena, trebali su se mladi izleci za dva-tri dana) i podmetnuti pod kanarinku (timbrado-zelena, sa tri njena jaja-oplodjena), jutros sam je nasao krepanu ispod gnjezda. Razlog-nepoznat! Sinoc je bilo sve u redu, lezala mirno, uredan izmet, nista nenormalno.
Jaja hladna ko led, ovdje su jos uvijek nocne temerature ~15 C.
Pa di je srica?
kreso je napisao/la:ti si nesritniji od mene nista kako triba ove godine
PESTI je napisao/la:Neizbježni su gubitci u uzgoju grdelina ,a u mutacijama majora čovjeka to malo više dirne jer znamo koliko košta na tržištu jeftinija mutacija.
Sa večim brojem ptica je nešto sigurnije raditi jer od svega po malo dobijemo nekakav zadovoljavajuči rezultat,a imamo mogučnost i spasiti neke ptiče ili jaja.