[quote="zoran ptice pjevice"]
EUMOx je napisao/la:Imam, zenku! To je sestra od onog sa videa,on se igra sa duplim troduplim pa pokusa i 4. Nekazem da je nesto veliko,ali lijepo mi ga slusat,a i zenka je interesantna kad odpjeva unjulo pa ziju.
Tu zenku nebi dao nizasta,ne zbog tog unjulog,nego zbog toga sto je tako pitoma da je to za nepovjerovati,pored toga bio sam se spremio u novembru da saljem njena pera na dnk,jer po velicini sirini maske itd...pomislis muzjak,ali evo pravi gnjezdo,ipak nisam bio pogrjesio.
[/quo
Kakav dnk Eumox? Moze ti ptica biti sumljiva naizgled ali kad je uzmes u ruku moras skontati jel musko ili zensko. A ima zenki koje imaju preljepu masku i tu zenku obavezno pari. Bice prava ticad
zorane,prvi put u zivotu da sam bio skeptican,o tome sam X puta vec pisao,ostavio sam je "kao zenku" za svoj uzgoj,krila kruna ponasanje stav = zenka, siroka maska i sto je najvaznije velicina = dobar muzjak, u novembru sam spremio papir za dnk ali pera joj nisam uzeo jer "na oko" mi je bila samo zenka , zenka nikada nemoze imati stav kao muzjak i po tome sam se tjesio da negrjesim ali bilo je i polemike "sta ako sam slucajno ovaj put pogrjesio",ostavio sam krupnog muzjaka sa losom krunom itd... svasta ti ide kroz glavu u takvim situacijama,dok je bila skroz mlada skuzio sam je po kruni,a ostavio zbog velicine jer nista nije manja od drugih muzjaka, i evo pravi gnjezdo...
ps. neznam dali znas kako izgledaju tici kad paris normalu sa pastelom,e tu su veliki strucnjaci padali na ispitu,i tek vidis
spol kad ti bude kasno i pobrkaju ti se planovi parenja.
Zadnja promjena: EUMOx; uto 9 oľu - 1:38; ukupno mijenjano 1 put.