+66
alija-zenica
skopski maestro
gramofon
sanchez33
bizar
zijada
lav
Mile
bivanzg
euzebio
LAKI
komiza
DOMO
klapa-sinj
Darko
vrca
CASPER
zoran ptice pjevice
baketin
zadranin
ikayke
ERVINO
seadriver
vlado
riberi
jope
dva grdelina
Drago_Nin
mutacija
zoranV
Boban NA
crv
Merlo
carduelismo
brabus
kreso
Sina BL
faganel
refa95
DAMIAN
baltic
Carduel
ssarava1
krele
antonio
Zvrcko
Miljenko
plafonko
Dalibor
Senior
Dax BG
rebac
krnjolac
xyz
malinois
Fago
ticar
zvrcko sen
saso78
japirko1
Dean
dragec
lord189
PESTI
DjordjeVet
MARIN
70 posters
SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
antonio- Broj postova : 247
Registration date : 30.04.2009
- Post n°151
Re: SPLITSKA TRADICIJA PJEVA
A ptice su izlovljene da je to za ne povjerovat ne moze se vise cuti ni vidjeti veliko jato stiglica,,al jos uvijek ih je ostalo kod nas jos ima mladih koji nisu dobili boju svu. A sto kaze MARIN sad je gust za tičare..
xyz- Broj postova : 2232
Registration date : 09.06.2008
- Post n°152
Davno sam prolazio gradom, i vidio na jednoj radnji da piše "Zatvoreno zbog želande."
Nisam mogao vjerovati da stvarno to piše, pa sam se vratio da još jedanput vidim, da me oči ne varaju.
Pisalo je točno tako..
Nisam mogao vjerovati da stvarno to piše, pa sam se vratio da još jedanput vidim, da me oči ne varaju.
Pisalo je točno tako..
Gost- Gost
- Post n°153
Ahahahahhaah,e da je i to bilo slikat "Zatvoreno zgob želande"
Ima tica antonio,samo bize di ih niko ne ometa.....kad prodes zimi po polju,pa ih vidis ko govana,jel ti to sta znaci???
Ima tica antonio,samo bize di ih niko ne ometa.....kad prodes zimi po polju,pa ih vidis ko govana,jel ti to sta znaci???
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°154
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°155
EE ŽELANDA JE POČELA EVO DANAS SAN MALO ŠIRIJA TICE IMA DOSTA TICAŠTA FANGANELA ŠTA GRDELINA NIGDI VERDUNA AL OPET BILO IH JE SAD JE VRIME GUŠTA VRIME KAD TIĆI IZ ŠKURA PIVAJU SVOJE ZADNJE NOTE (KAKO KOME) VRIME DRUŽENJA I POČETAK ŠIRENJA STARIH TIĆA KOJI NISU BILI U ŠKURU A NAJVAŽNIJE JE SPOMENIT OVAJ GUŠT I NAPETOST KOJA JE ZAVLADALA OVIH DANA A POGOTOVO IZA OVE KIŠE I BURE SVI ČEKAJU KAD ĆE MALO KALAT DA ZABODU BOŠKET I POČMU
MARIN- Broj postova : 2096
Registration date : 17.11.2008
- Post n°156
drazenxp je napisao/la:Davno sam prolazio gradom, i vidio na jednoj radnji da piše "Zatvoreno zbog želande."
Pisalo je točno tako..
Da to nije slučajno bila moja butiga?
- Post n°157
Nisan tija to direktno napisat, ali je.
I to prije jedno 10-15 godina.
Reka san svaka čast ovom čoviku, a nisam te ni zna ni vidija u to doba
I to prije jedno 10-15 godina.
Reka san svaka čast ovom čoviku, a nisam te ni zna ni vidija u to doba
faganel- Broj postova : 177
Registration date : 06.06.2009
- Post n°158
I šta sada kaza da kaza ispast ćeš velika P....,pametnjaković i ko zna šta još. Želanda, bošketi i višč su bile nezaboravne uspomene a današnja stvarnost bi trebala biti uzgoj i zaštita ptica u prirodi. Uostalom, sva društva se u naslovu kite tom složenicom.Ali, nažalost vrijeme pokazuje da su veliki koraci učinjeni u uzgoju a sitnički, malički u svijesti ljudi.
Ne mislim da je želanda /lov/ presudno utjecala na osiromašenje ptičjeg fonda, dapaće, veoma malo u odnosu na "civilizaciske"tekovine današnjice.
Prije šezdeset godin u Splitu počev od današnjeg Koteksa,bolnice na Firulama,čak još isprid nje(Baterija)pa do kraja Trstenika bilo je u Želandi bošket skoro svaki 1oo metri. I svaki je ulovija barem 50 tići.I tako je to išlo 20 godin.Grad se širija,bošketi se povlačili i tičari se prorijeđivali ,ne samo silom prirode več, vjerujem, i jačanjem svijesti (ala FRAZE reći ćete) i,očito, još triba dosta vrimena da svi zajedno "sazrijemo"u odnosu na ptičje carstvo koje toliko volimo,ali i često u korist štete onih koje toliko volimo ili MISLIMO da volimo.
Da završim,ne mislim da ću ovim ubrzati ritam transformacije ali da nisam ovo napisa,čitajući postove, bija bi puka i bija nepošten prema sebi.
Je,istina je, skoro san cili život lovija, i dite san infeta,ali, virujte mi, ovo san gori napisa trizan i još u uračunljivom stanju.
Ne mislim da je želanda /lov/ presudno utjecala na osiromašenje ptičjeg fonda, dapaće, veoma malo u odnosu na "civilizaciske"tekovine današnjice.
Prije šezdeset godin u Splitu počev od današnjeg Koteksa,bolnice na Firulama,čak još isprid nje(Baterija)pa do kraja Trstenika bilo je u Želandi bošket skoro svaki 1oo metri. I svaki je ulovija barem 50 tići.I tako je to išlo 20 godin.Grad se širija,bošketi se povlačili i tičari se prorijeđivali ,ne samo silom prirode več, vjerujem, i jačanjem svijesti (ala FRAZE reći ćete) i,očito, još triba dosta vrimena da svi zajedno "sazrijemo"u odnosu na ptičje carstvo koje toliko volimo,ali i često u korist štete onih koje toliko volimo ili MISLIMO da volimo.
Da završim,ne mislim da ću ovim ubrzati ritam transformacije ali da nisam ovo napisa,čitajući postove, bija bi puka i bija nepošten prema sebi.
Je,istina je, skoro san cili život lovija, i dite san infeta,ali, virujte mi, ovo san gori napisa trizan i još u uračunljivom stanju.
- Post n°159
Pozdrav Faganel, naravno da je odavno vrijeme da se krene s uzgojem, i svi iskusniji shvaćaju da je to jedina budućnost.
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°160
drazenxp je napisao/la:Davno sam prolazio gradom, i vidio na jednoj radnji da piše "Zatvoreno zbog želande."
Pisalo je točno tako..
A ne mogu virovat!!!!!
Sad kad sam vidija cija je butiga MOGU
- Post n°161
PA NIJE POSAL ZEC ,DA ĆE UTEĆ.
TRIBA ZNAT I GUŠTAT.
TRIBA ZNAT I GUŠTAT.
- Post n°162
Odma mi se to svidilo jer sam vidija da novac nije "tom" čoviku glavni motiv u životu.
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°163
Je, a to sto je uskratio Splicanima jutarnje svjeze kiflice nikom nista!
- Post n°164
Miljenko je napisao/la:Je, a to sto je uskratio Splicanima jutarnje svjeze kiflice nikom nista!
Kakve kiflice Miljenko?
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°165
OT,
Drazen nije napisa koja (sto se prodavalo) je bila butiga, pa sam ja pomislio: "bice kiflice prodava"! Mala sala.
"Kakve kiflice"? ... Pa svjeze, naravno, neces valjda baskotine prodavat? Malo preprzis stari kruh i eto baskotini, za u mliko!
Drazen nije napisa koja (sto se prodavalo) je bila butiga, pa sam ja pomislio: "bice kiflice prodava"! Mala sala.
"Kakve kiflice"? ... Pa svjeze, naravno, neces valjda baskotine prodavat? Malo preprzis stari kruh i eto baskotini, za u mliko!
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°166
Što mislite o ovom snimku
Pozdrav svima,
evo sam pronašao snimak u svojoj arhivi pa bi zamolio za komentare. Ako netko zna sa kojeg je područja ptica neka isto napiše.
NoName Batuda
Nažalost snimak je loš ali da se što čuti i razaznati.
Pozzz
evo sam pronašao snimak u svojoj arhivi pa bi zamolio za komentare. Ako netko zna sa kojeg je područja ptica neka isto napiše.
NoName Batuda
Nažalost snimak je loš ali da se što čuti i razaznati.
Pozzz
baltic- Broj postova : 779
Registration date : 22.08.2009
- Post n°167
Mislim da je livanjski. poz...
- Post n°168
I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°169
antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Koliko sam uspio skontati ovdje na forumu sve prave batude potiču iz Livna. Kako onda govoriti o nekoj tradiciji pjeva ako uzimamo ptice iz druge države. Zanimljivo zar ne!? To bi bilo kao da kupim španjolca i onda pričam o Hercegovačkoj tradiciji pjeva. Ne znam, možda griješim! Ispravite me ako sam u krivu.
Pozdrav
- Post n°170
Nema veze otkud je tic .Kakve to veze ima sa tradicijom.Evo ja sam cuo da na Palama i Romaniji pjevaju tici ono sto mi trazimo pa gore nema nikakve tradicije niti ko drzi grdeline.Carduel je napisao/la:antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Koliko sam uspio skontati ovdje na forumu sve prave batude potiču iz Livna. Kako onda govoriti o nekoj tradiciji pjeva ako uzimamo ptice iz druge države. Zanimljivo zar ne!? To bi bilo kao da kupim španjolca i onda pričam o Hercegovačkoj tradiciji pjeva. Ne znam, možda griješim! Ispravite me ako sam u krivu.
Pozdrav
- Post n°171
Carduel je napisao/la:antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Pozdrav
To sto si cuo je istina bila al vise nema pravog tica u Livnu jer je sve izlovljeno sta je valjalo sad je ostao sami škart
- Post n°172
Ako ce mo menjati ime onda Livno pripada Bosni i onda je Bosanska T.PCarduel je napisao/la:antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Pozdrav
- Post n°173
baltic je napisao/la:Ako ce mo menjati ime onda Livno pripada Bosni i onda je Bosanska T.PCarduel je napisao/la:antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Pozdrav
Baltic,
Mi ne mjenjamo nista mi smo ono 'i' sto spaja Bosnu i Hercegovinu
- Post n°174
Carduel je napisao/la:antonio je napisao/la:I ja sam ga poslusao mislim da je Livanjsk
Pozdrav
Splitska tradicija pjeva seže daleko dalje u prošlost nego li je vijek današnje hrvatske države,pa i one bivše jugoslavenske.Da ne idem dalje u prošlost zašto se Tomislavgrad tako zove itd...Granice su bile drukčije postavljene i nije se radilo o različitim državama.Ali to i nije toliko bitno.Radi se o slijedećem.Tamo sredinom šesdesetih počeli su i obični građani postajati vlasnici automobila.Pa tako i poneki tičar.Tako im se i krug djelovanja počeo širiti.Jer do tada je Split i okolica već bio očišćen od neke ozbiljnije kvalitete.A snimaka visokokvalitetnih tića od ranije kad su standardi i postavljeni jednostavno nije bilo.Ko je tada imao magnetofon za snimiti tića .To jednostavno nije postojalo.Danas je i Livno prevaziđeno(očišćeno),ide se još dalje.
- Post n°175
Livno je prevazidjeno .Ja bi isao na Romaniju all se bojim medjeda i vukova a bogami mogo bi i Ratko M da izadje iz borove sume i dobijem nagradu od 5 miliona Eh kako bi onda napravio raj za tice