Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+25
crv
pavao
vinkuranac
PESTI
Renato.M
lepi
krstokljun
mutacija
brabus
zoranV
Dule
Fago
echeberija
many
krnjolac
Miljenko
refa95
MilanNish
Dean
ticar
bocka
kreso
Branimir
xyz
lord189
29 posters

Pjev faganela

vinkuranac

Broj postova : 3
    Registration date : 26.12.2009

Pjev faganela - Page 7 Empty Re: Pjev faganela

Postaj by vinkuranac sri 27 lis - 22:37

many je napisao/la:odličnopjevaju i to ih krasi štoim pjesma ličii na češljugarovu pjesmu imam ti ja dugu snimku i to super snimak prekrasne ture milina mi je slišati,mogu ti poslati na e-mail pa možeš školovati pticu

Da li mi netko moze poslati na e-mail kvalitetne snimke pjesme gardelina i faganela. Nabavio sam neke južnjačke ptice koje su kasnije zležene i tek semitare pa me zanima dal je kasno za školu i dal je mitarenje u ovo doba problem (Istra 7 stupnjeva i bura)

Hvala i pozdrav
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka sri 27 lis - 23:57

Vinkuranac, ptice trebaju biti smešteni u toploj sobi i početi im davati nekton bio kako bi im pomogao da se što prije i bolje izmitare.
    Poželjno je ptice da imaju kadicu za kupanje kako bi se lakše izmitarili.

Pozdrav Bocka
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 čet 28 lis - 18:32

ove godine fanganela ko nikad a pisma bolja nego ikad triba ih se tuć metlon da stanu pivat
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many uto 2 stu - 11:49

hm kako pršuti idu?
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 2 stu - 18:47

Many nikad bolje moga bi i ti svratit u lorda da nacmemo jednoga i poslusamo koji škart ?
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 4 stu - 12:23

a moj many pršuti dobro...a markane naravno ,al fanganeli su strava triban ih tuć metlon da stanu pivat
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 4 stu - 16:53

A moj lorde zovnit cemo manya kad bude šta škarta od grdelina on voli prirodnu pjesmu.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 pet 5 stu - 11:00

markoxp je napisao/la:A moj lorde zovnit cemo manya kad bude šta škarta od grdelina on voli prirodnu pjesmu.

ako je tako more doć odmaservirat ću mu jednog sa divljon pismon pa nek se divi
    many
    many

Postaj by many sri 24 stu - 20:19

hm a da li su ljudi škart ako iz duše pjevaju,pitanje za vrle majstore!Dečki tko zove pticu škart bolje da se pršuta drži!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 24 stu - 20:26

many je napisao/la:hm a da li su ljudi škart ako iz duše pjevaju,pitanje za vrle majstore!Dečki tko zove pticu škart bolje da se pršuta drži!

a moj mani neću tako nikad ništa imat ako buden razmišlja ko i ti VRH se dobija selekcijom
    many
    many

Postaj by many sri 24 stu - 20:31

a ovisi što tražiš,ako imaš svoj stil neka bude za tvoju dušu a ne kako drugi vole!
    many
    many

Postaj by many sri 24 stu - 20:33

misliš da je VRH ono kad svi iz jednog kraja traže istu pjesmu,to je DNO,Vrh je kad iznjedriš lijepu pjesmu koju još nitko nije čuo!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 24 stu - 20:39

many je napisao/la:misliš da je VRH ono kad svi iz jednog kraja traže istu pjesmu,to je DNO,Vrh je kad iznjedriš lijepu pjesmu koju još nitko nije čuo!

ček imaš li ti pojma onda o toj pismi kad tako pričaš zna se razlika između onoga šta valja a sta nevalja..bit je da se teži čistoći i standardima koji se traaže..a isto tako to sa lipon pismon slažen se al danas se sve vrti na isti kalup
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao sri 24 stu - 21:27

lord189 je napisao/la:
    many je napisao/la:misliš da je VRH ono kad svi iz jednog kraja traže istu pjesmu,to je DNO,Vrh je kad iznjedriš lijepu pjesmu koju još nitko nije čuo!

ček imaš li ti pojma onda o toj pismi kad tako pričaš zna se razlika između onoga šta valja a sta nevalja..bit je da se teži čistoći i standardima koji se traaže..a isto tako to sa lipon pismon slažen se al danas se sve vrti na isti kalup
    kako ces tezit standardu kad njega nema,koji se to traze,trazi ono sta ti volis,koliko ti god ima vrhuskog grdelina u pjevu uvik ce ti doc neki pametnjakovic i rec da nije nesto
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 sri 24 stu - 22:46

pavao je napisao/la:
    lord189 je napisao/la:

kako ces tezit standardu kad njega nema,koji se to traze,trazi ono sta ti volis,koliko ti god ima vrhuskog grdelina u pjevu uvik ce ti doc neki pametnjakovic i rec da nije nesto

pravila nema otkad je došla nova ekipa ekipa zijade prije se znalo sta je tić sta mora imat..čut ćeš po pričama starijih svi će isto potvrdit otkako se zija traži sve je ošlo u pm...a ti drži one krrr brrr a standard se zna ako ga nema na papiru nemora značit da ga nema u glavi svak zna sta tić triba činit i šta se cjeni
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao sri 24 stu - 23:01

po pricama starijih prijatelju moj svaki kraj,svako misto,svako podneblje je imalo svoj standard,pa tako stadarda jos nazalost ni nema,ima u glavama,al nije ovo tema ta ovaj razgovor a nevoli nitko krrr brrr pa ni ja,
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sri 24 stu - 23:30

many je napisao/la:hm a da li su ljudi škart ako iz duše pjevaju,pitanje za vrle majstore!Dečki tko zove pticu škart bolje da se pršuta drži!

Ovu zadnju rečenicu treba vezom izvesti na kuhinjsku krpu i okačit iznad stola gdje se blaguju cheers pršuti.
    crv
    crv

Postaj by crv sri 24 stu - 23:43

lord189 je napisao/la:
    pavao je napisao/la:
    lord189 je napisao/la:

pravila nema otkad je došla nova ekipa ekipa zijade prije se znalo sta je tić sta mora imat..čut ćeš po pričama starijih svi će isto potvrdit otkako se zija traži sve je ošlo u pm...a ti drži one krrr brrr a standard se zna ako ga nema na papiru nemora značit da ga nema u glavi svak zna sta tić triba činit i šta se cjeni

Kažeš po pričama starijih ? Tvoj problem i jest što su od tebe svi stariji.Drugim riječima - sve slušaš. Many ti pokušava objasnit da poslušaš srce .Da po vlastitom guštu slušaš što tebi zvuči lipo.Tada nečeš pogriješit .Ili će ti bit malo jedna glava za onoliko ,,standarda''.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 25 stu - 1:38

crv je napisao/la:

Ovu zadnju rečenicu treba vezom izvesti na kuhinjsku krpu i okačit iznad stola gdje se blaguju cheers pršuti.

ne krećite vi u pršute još nisu zrili
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 25 stu - 1:55

crv je napisao/la:
    lord189 je napisao/la:
    pavao je napisao/la:
    lord189 je napisao/la:

Kažeš po pričama starijih ? Tvoj problem i jest što su od tebe svi stariji.Drugim riječima - sve slušaš. Many ti pokušava objasnit da poslušaš srce .Da po vlastitom guštu slušaš što tebi zvuči lipo.Tada nečeš pogriješit .Ili će ti bit malo jedna glava za onoliko ,,standarda''.

pa kad godinu za godinon slušaš najbolje ljude i učiš od čovika koji je praktički živija uz pokojnog BOSU kralja tičarstva i čovika koji cili život posvetija gardelinima i ostalin vrstama koji je obaša cili balkan uzduž i popriko i kad slušaš stare priče o lovu i nekadašnjen životu i zamisliš se da si u svemu tome i kad te taj drži ki svog sina i drži te za desnu ruku ee onda malo i razmisliš glavon srce ti živi samo za tu jednu stvar "ZA GRDELINA" i kad učiš iz ljubavi e to je nešto ,nešto sta te potiče ne samo za držat tiće nego nešto za čitav život.mada sna mlađi većinu života zapravo od svoje 7 godine gazin po ledinama po šumama,mišan šemedikan i mišaniju,kuvan jaja i učin tiće pa kad vidin ode neke sta imaju dva grdelina koja držu godinu dana tiće i kad se raspišu o glupostima o bezveznin činjenicama ili pak teorijama pa meni se i smije i plače ..na forumu ima 5 ljudi koji znaju o tićima možda san puno i reka a koliko ja vidin većini se mogu smijat..a moj prijatelju to sta san mlađi nemora značit da san i luplji ako bog da se upoznamo jedanput pa ćemo vidit to vaše filozofiranje o pismi jer čini se da danas svak zasebno ima svoj standard svak fali sebe a posljedica toga je da se sve i gubi a tome smo svi svjedoci

pozdrav iz kišovitog i tmurnog solina s poštovanjen madi i NEUKI POČETNIK tičar lord lol! lol! lol!

e i zaboravija ja reć srce postojji da ga pratimo a glava da razmisli dali je taj put pametan i dovoljno siguran da ga nastavimo pratit flower
    crv
    crv

Postaj by crv čet 25 stu - 2:55

Lorde , štopaj balun , digni glavu .Govorimo o faganelu.Ali nije bitno , uzmimo tiće općenito.
    Baš zato šta si od mlađih na Forumu - draži si mi. Doći će vrime kad će nedijon u lorda dolazit po savjet i poslušat dobru ticu.To sam siguran. Ali viruj mi , najmanji je problem radit sa tićima.
    Morat ćeš igrat svoju igru , ne obadavat publiku jer i oni šta su ,,tvoji'' mogu bit jednostavno zlobni i ljubomorni. Drži se jedne škole i tiraj je do kraja .Imat ćeš vrimena za ,,finese''.
    Kaže se čovik je čoviku vuk. Zato ti savjetujem da manje spominješ ,,nedozvoljene radnje'' jer kad ti jednom sidnu za vrat - uvik će te muštrat.Ne spominji brojno stanje ni način nabave.Budi mudar.Vjerojatno imaš krug prijatelja kojima možeš sve reč ali nije ti potriba na sva zvona objavljivat šta radiš.
    Na kraju krajeva , sve pokaže tvoj tić , tvoje djelo.
    Ovako ti se obračam jer na Forumu bi bez obzira na godine , trebali bit ravnopravni osim moderatora koji su ravnopravniji Very Happy Dakle , ako si me krivo shvatio - bez loše namjere , prijateljski savjet. To ti je ka da san ti reka da staviš kacigu Suspect A ne boj se , znan ja da je veči gušt bez nje (dok san ima kosu).
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka čet 25 stu - 11:54

Lorde, kod nas ide jedna dobra reklama na TV. pa kaže: "unuče, istina je, poslušaj šta ti dida kaže" pa u tom konteksu reko bi ti istina je i poslušaj sve što ti crv kaže.
    Crve, ja shvatam ovu mladu generaciju jer mnogo brže napređuje ali ipak iskustvo se stiče i to trebamo preneti mladima kako bi postale kompletne ličnosti.

Pozdrav od dida Bocka lol!
    many
    many

Postaj by many čet 25 stu - 12:12

puno mudrosti,eto da ti kažem mladi prijatelju kad do 30-te provedeš u šumi i nemaš curu ni izlaske nego psa i šumu i živiš kao grizzli adams onda ti to postane način života i blizak si prirodi,kad ideš po-17 uz vjetar u 6 ujutro fučkati kao da si lud da bi dozvao zimovku pritom da ti se crni pred očima od napora i zime,kad ideš kroz neku đunglu od šume i močvari po najjačoj vručini u potrazi za gnijezdom crvendaaća,onda ili si totalno lud ili si entuzjast,razumijem da ima puno ptičara koji su veliki kao Elvis u rocku,kralj,tako i u ptičarstvu kraljevi postoje,zašto ne eto ti si još mlad pa si dogurao do titule plemića,malo da se našalim sa tvojim nadimkom,ali istina je jedna,nikakve zije niti sokolovići nisu bitni da ti netko kroji kako će ti ptica pjevati,veliš treba ptica imati,to,to i to da bi bila ptica,e pa kao ratna oprema pištolj,puška,bomba,bajuneta,ako što nema nije vojnik,hm ptičji pjev ima u svakom kraju svoju varijaciju i glupo je tražiti da dalmatinski češljugar ili bilo koja ptica od tamo pjeva kao bosanska ili iz nekog drugog kraja,a pitanje je i što bi morali živjeti prema nekim legendama iz prošlosti,nekada je ptica morala imati takav pjev pa sad mi nakon toliko godina tražimo isto,bez veze jer ptičje pjevanje se treba razvijati i biti bolje i bolje a ne se kao prisječati tzv nekih boljih dana uz pitanje po čemu su ptice bile nekad bolje zato što su živjele u sfrj ili što je tito bio živ ne kužim,veliki ptičar takav se u sto godina nije rodio,ma ima i danas velikih ptičara i to naprednih koji znaju još više,jer ima i preparata i načina uzgoja koji ovi stari legendarni nisu niti znali,primitivan uzgoj je zamjenio napredan uzgoj i shvačanje o pticama!
    many
    many

Postaj by many čet 25 stu - 12:13

pozdrav bocka slavuj majstore!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 25 stu - 19:47

crv je napisao/la:
    Lorde , štopaj balun , digni glavu .Govorimo o faganelu.Ali nije bitno , uzmimo tiće općenito.
    Baš zato šta si od mlađih na Forumu - draži si mi. Doći će vrime kad će nedijon u lorda dolazit po savjet i poslušat dobru ticu.To sam siguran. Ali viruj mi , najmanji je problem radit sa tićima.
    Morat ćeš igrat svoju igru , ne obadavat publiku jer i oni šta su ,,tvoji'' mogu bit jednostavno zlobni i ljubomorni. Drži se jedne škole i tiraj je do kraja .Imat ćeš vrimena za ,,finese''.
    Kaže se čovik je čoviku vuk. Zato ti savjetujem da manje spominješ ,,nedozvoljene radnje'' jer kad ti jednom sidnu za vrat - uvik će te muštrat.Ne spominji brojno stanje ni način nabave.Budi mudar.Vjerojatno imaš krug prijatelja kojima možeš sve reč ali nije ti potriba na sva zvona objavljivat šta radiš.
    Na kraju krajeva , sve pokaže tvoj tić , tvoje djelo.
    Ovako ti se obračam jer na Forumu bi bez obzira na godine , trebali bit ravnopravni osim moderatora koji su ravnopravniji Very Happy Dakle , ako si me krivo shvatio - bez loše namjere , prijateljski savjet. To ti je ka da san ti reka da staviš kacigu Suspect A ne boj se , znan ja da je veči gušt bez nje (dok san ima kosu).

ee crve nemogu ja trpit da se ne spomene kako se nabavi koji tić jednostavno ne mogu to držat za sebe volin pričat o tome a naročito sa ekipon koja zna o čemu se priča...ma znan ja to da je čovik čoviku vuk oparija san se ja već sta se toga tiče zato sad amo reć "biran" s kin ću se družit i kome se kako naklonit i koga poštovat... lol!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 23:52.