te u prostoriji zapalim sumpor koji sam nekad koristio za bačve od vina
te pustim da dimi 10 do15 min.Stim da prostorija mora biti zatvorena da dim ne može
izaći van.Nakon toga prostoriju dobro provjetrim i to je to.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Prijatelju ne mogu ti nista reci jer ne znam, nisam to nikad radio.hercegovac je napisao/la:Zoka a kakve su ovo priče da se u vodu stavi jedan čep ocata (na 1L vode) i malo poprska po ptici?
Ima li od toga kakve koristi?
zoran ptice pjevice je napisao/la:I Varolik i Etiol premazem sa cetkicom okolo parilice, bukvalno postavim granicu preko koje ova gamad nema sanse da prodje. Takodjer tako mozes namazati i precke i gnjezda al moras voditi racuna da se prvo mora isusiti, nikako pustati ptice dok se ne osusi jer moze biti kobno.Kod ove gamadi je najbitnije rijesiti okolinu, jer dzabe trtiras ptice ako one obitavaju okolo njih!!!Dakle sve pukotine a posebno drvo koje im je idealno za sakrivanje premazati ovim preparatima i sigurno ces ih iskorijeniti.
zoran ptice pjevice je napisao/la:Ja nemam problema sa plodnosti Deane!
zoran ptice pjevice je napisao/la:Ok. Stavi ti deklarirani preparat pa da vidimo hoces li rijesiti problem sa akarima. Primjer za varou us koja napada pcele. Svaki pcelar mora odraditi tretman protiv nje pred uzimljavanje pcela inace ako to ne uradi na proljece su moguci 100%-tni gubitci. Ispada po tvojoj prici da to nije potrebno raditi. Takodjer ti je poznato sta buhe mogu uraditi psima, mackama...a da ne pricam pticama. Malo sam iznenadjen ovim tvojim izlaganjem.
Ali dobro, imas pravo iznjeti svoje misljenje.
Zorane , dugo sam očekivao to pitanje.zoran ptice pjevice je napisao/la:Crve, ja u kupe ti u spade. Ocigledno se ne razumijemo. A ko si vec siguran u to sto pises predlazem da otvoris novu temu na forumu, pozitivan uticaj akara na ptice.
I nikako da te pitam sta bi sa tim tvojim radom, stiglic na kamenu to si ga obecao kao nagradu za Ramu?