+60
Jack Sparrow
zlajozd
emirgrdelin
kovac rupa
Mutacije Danilo
picolet
sgobin
waterslager bitola
Vrbanja
echeberija
patrik
pero
Vasko-MK
hercegovac
zoranV
Renato.M
crv
faganel
mutacija
ivanu
vlado
Boban NA
PESTI
ERVINO
Dule
seadriver
MARIN
komiza
many
Carduel
Dax BG
zoran ptice pjevice
krnjolac
carduelismo
mipticar
kekic123
opalnaissus
dr.nenad86
topaz
krepat ma ne molat
klokkende
sestoperac
kreso
Miljenko
malinois
bocka
xyz
instantbrain
ikayke
riberi
Fago
steva318
zvrcko sen
žalacST
Branimir
lord189
vladan bg
saso78
Dean
ticar
64 posters
paraziti kod ptica
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°276
Re: paraziti kod ptica
ja dajem prednost Bayerovim proizvodima jer sam cuo da su poceli da prodaju divlji Frontline, valjda ga Kinezi stancuju
pero- Broj postova : 10
Registration date : 08.02.2011
- Post n°277
Netreba poznavati jezik. Dovoljno je na uputi pročitati riječ REPELLNTE. Repelenti prvenstveno odbijaju parazite. Koristio sam frontlajn i dobro se pokazao za ptice. Ali kao repelent nije dovoljan. Zato sam uz rub tepsije stavljam obavezno neo-pitroid. Također sam i na mlade stavljao frontlajn.
Kum se bavi vučnim psima (vuku porijeklo iz hladnih krajeva gdje nema krpelja niti toliko ektoparazita) i kaže da se advantix pokazao kao učinkovitiji.
Kum se bavi vučnim psima (vuku porijeklo iz hladnih krajeva gdje nema krpelja niti toliko ektoparazita) i kaže da se advantix pokazao kao učinkovitiji.
pero- Broj postova : 10
Registration date : 08.02.2011
- Post n°278
Treba uvažiti da Frontlain Combo ima dvostruko djelovanje, nije samo repelent kako piše u naputku advatixa.mipticar je napisao/la:Potpuno isti preparat kao i Frontline , samo neznam trenutno koja je razlika u cijeni ?
Frontlain Combo ima dvostruko djelovanje , tj. nakon što uništi žive tekute , produženim djelovanjem uništava i jajašca , koja su potencijalni , budući živi tekuti pa su tako onemogučeni u razvoju.
Opet bi preporučio DUTCHY"S . Što je sasvim prirodno a svakako bez ikakve zamjene za efikasnost.
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°279
Eto problemi se nastavljaju!Pojavile mi se tekuti i to u zavidnom broju.Prije 20-25 dana sam sve prao i špricao sa sprejem i ptice naravno ,međutim eto ih opet.Pretpostavljam da je problem u par drvenih gajbi koje imam i drvenim ormarom za parenje.Sve sam ja to dobro oprao i našpricao međutim nisam ih riješio.Ima li kakav preparat za šire područje djelovanja,šta da dodam u vodu kod pranja gajbi,(drvene su već u smeću).Šta se tiče tretiranja ptica mi je jasno ali s time neću riješit problem tekuti skrivenih u raznim kutovima.Ukratko kojim redoslijedom da počnem sa rješavanjem i kojim preparatima.
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°280
Ja sam ove godine zadovoljan što se tiče problema sa tekutima.Početkom trećeg mjeseca nakon tretmana s frontlainom oprao sam (opario)kaveze i zidove s mlaznicom aparata na paru H2O kojireklamiraju na teveu.Izbacuje paru pod velikim pritiskom temperature 120 stupnjeva,tako da uništava jajašca i sve bakterije.Imaš odmah i dezinfekciju i dezinsekciju.Nisam do sada primijetio nijednog tekuta.Što je najbolje nema nikakve kemije,čista voda.
- Post n°281
E Dule hvala ali malo mi komplicirano s obzirom da imam to na balkonu,u stanu a i nemam taj aparat.
- Post n°282
Eto da ja vama javim kako ide borba!Jaka otopina domestosa i rikavaju za 10 sec,povrh toga oprati sve živo (i sebe) i onda BIOKIL.Naravno BIOKIL čekati da se osuši tek onda ptice vratiti u kavez .Al sam pametan Pozdrav društvo!!!!!!
sgobin- Broj postova : 361
Registration date : 02.10.2009
- Post n°283
Pozdrav deuštvo,
nedavno sam bio u veterinarskoj ambulanti u nabavi Advantixa za tretiranje psa.Do sad sam kobinirao s Advantixom i Frontlineom naizmjenično.Tom prilikom mi je veterinar ponudio sredstvo Tactic koje se mješa u omjeru 100ml na 25 l vode i kaže da se tako razrijeđeno koristi za tretiranje životinja direktno na tijelo (dobro paziti da ne dođe u kontakt s očima).
Počeo sam ga koristiti za dezinfekciju prostora,ima vrlo intezivan neugodan miris pa je preporučljivo staviti masku.
Inače cijena jedne bočice od 100 ml je bila 45,00 kuna.
Rezultati djelovanja na psu i prostoru su pozitivni.
nedavno sam bio u veterinarskoj ambulanti u nabavi Advantixa za tretiranje psa.Do sad sam kobinirao s Advantixom i Frontlineom naizmjenično.Tom prilikom mi je veterinar ponudio sredstvo Tactic koje se mješa u omjeru 100ml na 25 l vode i kaže da se tako razrijeđeno koristi za tretiranje životinja direktno na tijelo (dobro paziti da ne dođe u kontakt s očima).
Počeo sam ga koristiti za dezinfekciju prostora,ima vrlo intezivan neugodan miris pa je preporučljivo staviti masku.
Inače cijena jedne bočice od 100 ml je bila 45,00 kuna.
Rezultati djelovanja na psu i prostoru su pozitivni.
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°284
krepat ma ne molat je napisao/la:Eto da ja vama javim kako ide borba!Jaka otopina domestosa i rikavaju za 10 sec,povrh toga oprati sve živo (i sebe) i onda BIOKIL.Naravno BIOKIL čekati da se osuši tek onda ptice vratiti u kavez .Al sam pametan Pozdrav društvo!!!!!!
Pozdrav. U kom odnosu ide otopina domestosa ? Pretpostavljam da ga razredjujes vodom.
Zanima me za dezifekciju i dezinsekciju letjelica i kaveza. Ja sam do sad u tu svrhu
koristio rezidualni hlor ( Cl ) koji se koristi za dezinfekciju vode za pice.
Pozdrav iz Makedonije
- Post n°285
Vasko-MK je napisao/la:
Pozdrav. U kom odnosu ide otopina domestosa ? Pretpostavljam da ga razredjujes vodom.
Zanima me za dezifekciju i dezinsekciju letjelica i kaveza. Ja sam do sad u tu svrhu
koristio rezidualni hlor ( Cl ) koji se koristi za dezinfekciju vode za pice.
Pozdrav iz Makedonije
Ma ja sam ti to od oka cca 1 dcl Domestosa / 1L Vode,sa time sam špricao zidove,drvene dijelove,gajbe i sve ostale djelove.Gajbe i opremu bi stavio u veliku crnu vreću za smeće dobro našpricao i zavezao vreću.Tako bi pustio oko 1 h pa sve izvadio isprao osušio pa našpricao sa Biokilom i ponovo pustio da se osuši.Jedino sam hranilice i pojilice za vodu potom dobro isprao.Uglavnom prošlo je 10 dana od tada i ptice su žive i zdrave.Tekuti i nakon 10 dana padaju uginule,valjda kad izlaze po noći ovo šta sam našpricao po zidu ih ubija.Miris je intezivan 2-3 dana a onda nestane.Pticama sam stavljao Advantex.Sad ću za dan dva sve ponovit pa opet za cca 15 dana.
Moram uništit tu gamad
- Post n°286
Pozdrav iz Makedonije
Hvala ti. Siguran sam da ces ovim tretmanom unistiti gamad zauvek.
Ja bih dezinfikovao letjelice preventivno.
Pozdrav
Ja bih dezinfikovao letjelice preventivno.
Pozdrav
- Post n°287
Može li ADVANTEX umjesto FRONTLINEA?Fago je napisao/la:Steva,
iako ptica škripi nije sigurno da ima grinje zračnih vrečica. Uhvati je u ruku i smiri ili je promatraj dok spava - u tim slučajevima ako KONTINUIRANO škripi velika je vjerojatnost da su grinje.
Treba biti oprezan jer može biti od najobičnije prehlade do....
Uglavnom, ako su grinje ptice tretiraj 2 puta. Drugi put nakon 21 dan jer je toliko potrebno da se ličinke razviju. (Sredstva ne djeluju protiv ličinki!).
Ja koristim Scatt, ali možeš sve što je Dean napisao.
Još je potrebno napomenuti, da ikao je ptica izlječena rupe na zračnim vrečicama mogu biti toliko velike da ptica iako je očišćena od tih parazita i dalje škripi.
Eto nadam se da sam pomogao,
pozdrav,
- Post n°288
Pozdrav iz Makedonije
Pozdrav prijatelji. Da se nadovezem zadnjem postu. Ukoliko se radi o plucnim parazitima
ili kako ih nazivamo grinje, tu ne pomaze Frontline posto on deluje samo na ekto parazite.
Pomenuti Advantex i Scatt ne znam koji sastav imaju, ali za Ivermektin sam siguran da deluje
na grinje. Najbolje u obliku Pulmomektina, posto je doziran za manje ptice.
ili kako ih nazivamo grinje, tu ne pomaze Frontline posto on deluje samo na ekto parazite.
Pomenuti Advantex i Scatt ne znam koji sastav imaju, ali za Ivermektin sam siguran da deluje
- Post n°289
Kako se daje taj Ivermektin?Navodno se grinje riješava i kapanjem na tjeme,mislim da sam to pročitao ovdje.Ptica škripi kad spava i kad je uhvatim u ruku,naravno nisam siguran dali je grinje ili prehlada ili nešto treće.
- Post n°290
Ivermektin se daje iza glave, tacnije sa desne strane vrata gde prolazi jugularna vjena ( vena jugularis ).
Kad se raspuha perje vidi se ova vjena, debljine konca za sivenje. Sto preciznije nakapas na nju, to bolje.
Apliciran na ovaj nacin ivermektin ulazi u krvotok ptice i za kratko vrijeme pocinje djelovati na ekto, edno
i parazite pluca. Daje se jedna kap.
Pojedini pticari, posebno odgajivaci kanarinaca pjeva apliciraju ivermektin niz kljun ptice, imas opisano
detaljnije u ranijim postovima gde je Malionois pisao svoj nacin tretiranja ptica protiv parazita. Na ovaj
nacin ivermektin deluje trenutno i ubija grinje. Pozeljno je zajedno sa ivermektinom da se ptica tretira i
antibiotikom, ako je vise zahvacena grinjama jer kad oni uginu ostaju rupice gde su boravili a te rupice su
potencijalna zarista infekcije. Naravno posle tretmana ili u toku tretmana , kombinirano se pticama daju i vitamini.
Najpre utvrdi tacnu dijagnozu, dali ptica skripi zbog grinja ili je mozda drugi razlog .
Puno pozdrava
Kad se raspuha perje vidi se ova vjena, debljine konca za sivenje. Sto preciznije nakapas na nju, to bolje.
Apliciran na ovaj nacin ivermektin ulazi u krvotok ptice i za kratko vrijeme pocinje djelovati na ekto, edno
i parazite pluca. Daje se jedna kap.
Pojedini pticari, posebno odgajivaci kanarinaca pjeva apliciraju ivermektin niz kljun ptice, imas opisano
detaljnije u ranijim postovima gde je Malionois pisao svoj nacin tretiranja ptica protiv parazita. Na ovaj
nacin ivermektin deluje trenutno i ubija grinje. Pozeljno je zajedno sa ivermektinom da se ptica tretira i
antibiotikom, ako je vise zahvacena grinjama jer kad oni uginu ostaju rupice gde su boravili a te rupice su
potencijalna zarista infekcije. Naravno posle tretmana ili u toku tretmana , kombinirano se pticama daju i vitamini.
Najpre utvrdi tacnu dijagnozu, dali ptica skripi zbog grinja ili je mozda drugi razlog .
Puno pozdrava
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°291
Vasko ne širi netočne podatke. FRONTLINE COMBO , ponavljam COMBO odlično dijeljuje na grinje i ........Pozdrav!Vasko-MK je napisao/la:Pozdrav prijatelji. Da se nadovezem zadnjem postu. Ukoliko se radi o plucnim parazitima
- Post n°292
Sastav Advantexa:100mg/ml imidaciopride,500mg/mlpermethrin.
Možda bolje da kupim taj FRONTLINE COMBO nego vršit pokuse.
- Post n°293
Pozdrav Robi.krepat ma ne molat je napisao/la:Sastav Advantexa:100mg/ml imidaciopride,500mg/mlpermethrin.
Frontline Combo je ispitan sa moje strane i više od pola pulskih članova ga koriste. Jedan naš pulski forumaš je ispitivao neki drugi preparat kojeg su mu preporučili u vetrinarskoj pa je te godine ostao bez ptica. Razmisli...
- Post n°294
Malinois je napisao post o tretmanu sa Ivermektinom. Iskreno, prosle godine nisam imao m''a da ga primjenim na pticama jer sam mislio da je prejak otrov...
ove godine sam nabavio 5 ml Ivermektina ( cist injekcioni rastvor, koriste ga veterinari za šugu kod ovaca ) Tilogal V se ne proizvodi pa sam nabavio Tilozin tartarat (Veterina doo Hrvatska) i vitamin Promotor L.
Potpuno sam slijedio Malinoisov raspored osim sto sam tilozin davao 3 dana i izmedju njega i promotora jedan dan pauza sa cistom vodom. Sve ukupno je trajalo 17 dana. FAunu nisam tretirao, samo kanarince.
Vjerovali ili ne, ni na jednj ptici nisam primjetio ni jednu nuspojavu, a eksperimentisao sam, pa sam nekima stavio i po 2-3 kapi sa obje strane vrata, po kap sa obje strane kljuna i sve je proslo OK.
Napomenuo bih da sam namjerno koristio Tilozin proizvodjaca Veterina doo jer je ubjedljivo najbolji ( i najskuplji) i ide 1 gram ( 3 pune kasikice od karotina) na 2 litra vode. Obavezno kad se spravlja prvo se sipa tilozin pa onda voda ( obavezno mlaka). Promotor L ide 35 kapi na 1 litar vode.
Preporucujem svima...
ove godine sam nabavio 5 ml Ivermektina ( cist injekcioni rastvor, koriste ga veterinari za šugu kod ovaca ) Tilogal V se ne proizvodi pa sam nabavio Tilozin tartarat (Veterina doo Hrvatska) i vitamin Promotor L.
Potpuno sam slijedio Malinoisov raspored osim sto sam tilozin davao 3 dana i izmedju njega i promotora jedan dan pauza sa cistom vodom. Sve ukupno je trajalo 17 dana. FAunu nisam tretirao, samo kanarince.
Vjerovali ili ne, ni na jednj ptici nisam primjetio ni jednu nuspojavu, a eksperimentisao sam, pa sam nekima stavio i po 2-3 kapi sa obje strane vrata, po kap sa obje strane kljuna i sve je proslo OK.
Napomenuo bih da sam namjerno koristio Tilozin proizvodjaca Veterina doo jer je ubjedljivo najbolji ( i najskuplji) i ide 1 gram ( 3 pune kasikice od karotina) na 2 litra vode. Obavezno kad se spravlja prvo se sipa tilozin pa onda voda ( obavezno mlaka). Promotor L ide 35 kapi na 1 litar vode.
Preporucujem svima...
- Post n°295
Pozdrav iz Makedonije
krepat ma ne molat je napisao/la:Sastav Advantexa:100mg/ml imidaciopride,500mg/mlpermethrin.
Njime ces uspjesno rjesiti jedino ekto-parazite ( tekuti, perojedi ) na pticama i u kavezima.
- Post n°296
Pozdrav iz Makedonije
Renato.M je napisao/la:
Vasko ne širi netočne podatke. FRONTLINE COMBO , ponavljam COMBO odlično dijeljuje na grinje i ........Pozdrav!
Pozdrav prijatelju. Mozda si u pravu, ne osporavam tvoje iskustvo oko koriscenja Frontline Combo. Jedino
pisem ono sto sam ucio a to je sledece :
- Frontline je sastav fipronila, koji ne deluje preko krvi ptice nego se apsorbuje u sebumu ( masni zastitni sloj
koze kod zivotinja i ptica ) i na taj nacin stiti od ekto-parazita.
Koliko ja znam postoji jedino za pse i macke, specijalno za ptice ne znam dali ima. Opet kazem, pisem ono sto
sam ucio, nemam iskustva u primjeni ovog preparata protiv plucnih i parazita zracnih vrecica.
Inace koristim Ivermektin 1 % injekcioni uljani rastvor, kap iza vrata isto i 2 puta godisnje helmintik Nilverm
protiv endo parazita. To su moja iskustva. Evo jedan link o Frontline COMBO :
http://www.monalineterriers.com/component/k2/item/674-frontline-combo-ampula-za-pse-10-20-kg
Puno pozdrava
- Post n°297
Pozdrav Vasko.
O.K., tko je napisao taj link napisao ga je samo za ljubitelje psa i mačaka , nas ljubitelja ptica ima jako malo u usporedbi sa tim prvim.
U linku lijepo piše da je Frontline combo uz ostalo i ACARICIDAN. Znaš li šta su ACARI ?
Još jednom lijep pozdrav posijetiteljima foruma i bez straha koristite Frontline Combo ampule i za vaše male leteče ljubimce, naravno u količinama i načinu kako smo još davno lijepo obijasnili.
O.K., tko je napisao taj link napisao ga je samo za ljubitelje psa i mačaka , nas ljubitelja ptica ima jako malo u usporedbi sa tim prvim.
U linku lijepo piše da je Frontline combo uz ostalo i ACARICIDAN. Znaš li šta su ACARI ?
Još jednom lijep pozdrav posijetiteljima foruma i bez straha koristite Frontline Combo ampule i za vaše male leteče ljubimce, naravno u količinama i načinu kako smo još davno lijepo obijasnili.
- Post n°298
Evo opet da se umijesam...
Kao sto sam napisao Ivermektin nisam stavljao stiglicima jer iz iskustva drugih - ne podnose ga bas najbolje...
KAd sam u veterinarskoj uzimao Ivermektin, veterinar mi rece da je jako djelotvoran i kod pasa, kad se usugaju, pa kad ne pomogne ni Frontline ni Advantix ni Neostomosan onda koriste Ivermektin, u razmacima od 7 dana ( 3X ) ubrizgavaju ga pod kozu ( 1 ml na 33 kg tjelesne mase) ALI u slucaju Skotskog ovcara i nekih vrsta terijera i najmanja kolicina je pogubna.
Do sada sam koristio frontilne i u spreju i iz ampule i nikad nisam imao neku nuspojavu, ali sam cuo da je ovaj koji se sada prodaje po veterinarskim ambulantama kineski...znaci nije original...
Kao sto sam napisao Ivermektin nisam stavljao stiglicima jer iz iskustva drugih - ne podnose ga bas najbolje...
KAd sam u veterinarskoj uzimao Ivermektin, veterinar mi rece da je jako djelotvoran i kod pasa, kad se usugaju, pa kad ne pomogne ni Frontline ni Advantix ni Neostomosan onda koriste Ivermektin, u razmacima od 7 dana ( 3X ) ubrizgavaju ga pod kozu ( 1 ml na 33 kg tjelesne mase) ALI u slucaju Skotskog ovcara i nekih vrsta terijera i najmanja kolicina je pogubna.
Do sada sam koristio frontilne i u spreju i iz ampule i nikad nisam imao neku nuspojavu, ali sam cuo da je ovaj koji se sada prodaje po veterinarskim ambulantama kineski...znaci nije original...
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°299
Neki od vas kad obajasnjavaju ne preciziraju na koje ptice se odnosi to sto vi pricate, ja sam prosle godine potrosio jednu ampulu frontline comboa za male pse do 10kg na sva ptice, kanarince i malo faune, i bio sam prezadovoljan, mada je stitio malo manje nego sto ovde pricate oko 4 meseca onda sam vec nalazio tekuti, plus je ovde neko napisao da stiti i od komaraca sto kod mene nije bio slucaj jer sam imao ranice na noktima kod ptica, uglavnom kanarinaca i to su ranice od ujeda komaraca i nalaze se obicno oko nokta.
Ove godine sam zakasnio sa tretmanom, nisam svo vreme sa pticama, ovog puta samo fauna, usla je u nagon za parenjem i nisam smeo da ih hvatam da bih stavljao, bilo je problema ali nije bilo strasno. Naravno u buduce nista vise ne prepustam slucaju.
Da preciziramo, za faunu, ne ivermektin nego Frontline combo, jel samo preparat ili ga kombinovati kao sto ste opisali da radite kod kanarinaca sa antibiotikom i vitaminom?
Ove godine sam zakasnio sa tretmanom, nisam svo vreme sa pticama, ovog puta samo fauna, usla je u nagon za parenjem i nisam smeo da ih hvatam da bih stavljao, bilo je problema ali nije bilo strasno. Naravno u buduce nista vise ne prepustam slucaju.
Da preciziramo, za faunu, ne ivermektin nego Frontline combo, jel samo preparat ili ga kombinovati kao sto ste opisali da radite kod kanarinaca sa antibiotikom i vitaminom?
- Post n°300
Renato.M je napisao/la:Pozdrav Vasko.
Zdravo prijatelju. Znam da i grinje spadaju i grupi ACARA i uopste ne sporim da Frontline COMBO je ACARICIDAN
odnosno ubija acare. E sad mozes li ti objasniti kako ovaj preparat ubija acare odnosno grinje koje parazitiraju
i zracnim vrecicama ptice, kad on ne dolazi u dodir sa njima posto je njegovo djelovanje u sebumu ( zastitnog
masnog tkiva koze ) i tamo njegove komponente Fipronil i S-metopren ostaju do kraja djelovanja.
Tacno je da sam ja u veterinarskoj skoli ucio primjenu kod pasa i macaka, ali djelovanje je jednako, koliko
sam ja upucen teoretski, posto ga u praksi nisam primjenio do sad.
Medjutim ne iskljucujem mogucnost da ako je Frontline COMBO u obliku spreja, samim spricanjem ptica preko
disnih puteva unese preparat u zracne vrecice, tad je vec druga prica. Ali opet bi bilo bolje ako si ti vise
upucen da pojasnis djelovanje, koristilo bi svima na forumu.
Izvinjavam se ako sam nesto pogresio, cisto prijatelski razmatramo temu.
Pozdrav svima