Ja stavljam obe kapi istovremeno i do sada nikada nisam imao gubitaka medju pticama. Bilo je par puta da su ptice tesko podnele tretman, ali sve je proslo ok. U poslednje vreme sam koristio holandski preparat za golubove PANMECTIN, u njemu je osnova isto ivermektin, a sada se na nasem trzistu pojavio i preparat bas za ptice, mislim da se zove PULMOMECTIN, nisam ga jos imao u rukama tako da neznam detalje.sestoperac je napisao/la:malinois je napisao/la:Niz kljun se daje iz razloga da u prvih par sati unisti veci dio grinja a kap na kozu dotuce ostatak.Ako ih ubijes sve odjednom onda dolazi do gusenja price (ako ih je puno bilo)mrtve ne klize kroz rupe nego se gomilaju i guse pticu.
pojasni mi malo ovo :
koliko sam ja ukapirao nije dobro da se ubiju sve odjednom jer u tom slucaju se ptica ugusi. Da li kap u kljun pa kap na kozu idu istovremeno ili pravis pauzu od par sati ?
+60
Jack Sparrow
zlajozd
emirgrdelin
kovac rupa
Mutacije Danilo
picolet
sgobin
waterslager bitola
Vrbanja
echeberija
patrik
pero
Vasko-MK
hercegovac
zoranV
Renato.M
crv
faganel
mutacija
ivanu
vlado
Boban NA
PESTI
ERVINO
Dule
seadriver
MARIN
komiza
many
Carduel
Dax BG
zoran ptice pjevice
krnjolac
carduelismo
mipticar
kekic123
opalnaissus
dr.nenad86
topaz
krepat ma ne molat
klokkende
sestoperac
kreso
Miljenko
malinois
bocka
xyz
instantbrain
ikayke
riberi
Fago
steva318
zvrcko sen
žalacST
Branimir
lord189
vladan bg
saso78
Dean
ticar
64 posters
paraziti kod ptica
klokkende- Broj postova : 54
Registration date : 25.10.2008
- Post n°101
Re: paraziti kod ptica
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°102
pozzzz
Ivermektin se ni slucajno ne nakapava u klju nego NIZ kljun.Sta to znaci?Uzme se ptica u ruku ,okrene se kljunom podu ,na zatvoren kljun tj sastav donjeg i gornjeg kljuna ,kapne se kap da klizne niz kljun i visak ce pasti na pod.To je sasvim dovoljno za unos ivermektina u grlo.Kap u kljun u punoj koncetraciji bi ubila pticu.Talijani pomjesaju 1ml ivermektina i 9 ml propicen glikola ,takvu otopinu nakapavaju direktno u kljun(nisam probao)
Gledajuci ptice na izlozbama stanje je puno gore nego smo i svjesni.puno ptica pokaziva simptome i prisustvo grinja.Vidim to upravo iz razloga sta uzgajam kanarince pjeva i ne smijem dozvolit grinjavost.
Puno smo na ovom forumu pisali i ljecenju i ljekovima ,svi se nekad dovedemo u situaciju da ljecimo neku pticu ali ne treba pretjerivat.misljenja sam da treba uraditi sljedece:
Ocistiti ptice od crijevnih parazita
respiratornih parazita
vanjskih parazita
parazita nogu
Ovi zadnji su podjednako problematicni kao i ostali.Pred reprodukciju je bitno to uraditi.Zenka koja ima taj problem nemirno lezi i slabo inkubira jaja.
Kad se sve to odradi male su sanse da nam se ptice razbole ako ih hranimo pristojno.
Ivermektin se ni slucajno ne nakapava u klju nego NIZ kljun.Sta to znaci?Uzme se ptica u ruku ,okrene se kljunom podu ,na zatvoren kljun tj sastav donjeg i gornjeg kljuna ,kapne se kap da klizne niz kljun i visak ce pasti na pod.To je sasvim dovoljno za unos ivermektina u grlo.Kap u kljun u punoj koncetraciji bi ubila pticu.Talijani pomjesaju 1ml ivermektina i 9 ml propicen glikola ,takvu otopinu nakapavaju direktno u kljun(nisam probao)
Gledajuci ptice na izlozbama stanje je puno gore nego smo i svjesni.puno ptica pokaziva simptome i prisustvo grinja.Vidim to upravo iz razloga sta uzgajam kanarince pjeva i ne smijem dozvolit grinjavost.
Puno smo na ovom forumu pisali i ljecenju i ljekovima ,svi se nekad dovedemo u situaciju da ljecimo neku pticu ali ne treba pretjerivat.misljenja sam da treba uraditi sljedece:
Ocistiti ptice od crijevnih parazita
respiratornih parazita
vanjskih parazita
parazita nogu
Ovi zadnji su podjednako problematicni kao i ostali.Pred reprodukciju je bitno to uraditi.Zenka koja ima taj problem nemirno lezi i slabo inkubira jaja.
Kad se sve to odradi male su sanse da nam se ptice razbole ako ih hranimo pristojno.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°103
čuo sam novu foru za ivomec...1 ml na litru vode i dati pticama da se u tome okupaju, to bi bila daleko najjednostavnija terapija samo neznam koliko je učinkovita, kolega kaže da nema ni tekuti ni grinja...
malinois čime čistiš ptice od crijevnih parazita ?
malinois čime čistiš ptice od crijevnih parazita ?
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°104
Koristim nilverm.Jednom godisnje dam pticama
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°105
U biti Concurat od Bayera koji koristi dosta uzgajivaca je u biti Nilverm... aktivni sastojak je isti...cika Google zna sve
- Post n°106
konzultirat cu se i ja s googleom
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°107
Mužjak i ženka gardelca u paru,kod oba dva ista stvar.Perje od kljuna do razine očiju otpalo.Nema nikakvih drugih simptoma i tako je već mjesec dana.
instantbrain- Broj postova : 40
Registration date : 17.02.2009
- Post n°108
prije nekoliko dana smo tretirali ptice ivermektinom, zbog tekuti. danas smo primjetili kod muzijaka da mu je otpalo perje ispod kljuna, a stalno se cese od sipinu kost na tom mjestu- gdje mu je otpalo perje.. inace ptice su u stanu i sve je tretirano kako treba i kavezi i ptice. ima li neko ideju o cemu se radi, tj. zasto mu je otpalo perje? inace imam muzijaka i zenku. nisu u dodiru s drugim pticama.... pozz
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°109
instantbrain je napisao/la:prije nekoliko dana smo tretirali ptice ivermektinom, zbog tekuti. danas smo primjetili kod muzijaka da mu je otpalo perje ispod kljuna, a stalno se cese od sipinu kost na tom mjestu- gdje mu je otpalo perje.. inace ptice su u stanu i sve je tretirano kako treba i kavezi i ptice. ima li neko ideju o cemu se radi, tj. zasto mu je otpalo perje? inace imam muzijaka i zenku. nisu u dodiru s drugim pticama.... pozz
ptice se češu zbog tekuti to s čin si ih poprska nevalja otiđi u veterinara i zatraži front-line za pse i s tim poprskaj ptice i kaveze
- Post n°110
ako ih je pokapao sa ivermektinom - nema tekuti 100%, to je najjača stvar protiv tekuti...medjutim sad kad si spomenuo i meni jedna ženka ima golu bradu - ali ja računam da je to od maltretiranja oko gnijezda, hranjenja sa mužjakom (mlade nije na žalost imala) i nadam se da če joj izrasti u promjeni perja...mislim da sam to več imao tako na kraju sezone da mi grdelinka bude gola oko kljuna...medjutim bio sam jučer kod jednog kolege...i kod njega oko kljunova golo, jednom je glava skroz čelava...hm hm možda niej ništa i možda je slučajnost a možda imamo i problem
- Post n°111
ako tić ima tekuti cili će se raščupat od češanja viđao sam takve primjere a front-line i bio kil je uspješno riješavao takve probleme ali fron-line je jači.tica se naročito raščupa po glavi i prsima a i ispod kljuna
instantbrain- Broj postova : 40
Registration date : 17.02.2009
- Post n°112
tekuti nema, bar ih ja ne vidim, a provjeravam stalno. zid iza ptica je bijel i svako vece upalim svjetlo na frku da provjerim da li ih ima oko kaveza, po zidovima i ostalo. nema niti jedne jedine. prije, kada su imali tekuti, bilo ih je posvuda, kao i njihovih jaja koja su bila po supljinama oko kaveza, na polici i slicno. sad nakon tretmana ivermektinom nema niti jedne, a veterinar mi je dao i neki rastvor koji mirisi kao petrolej, i sa njim prskam sve oko kaveza i kaveze, pa kad se izvjetre, onda ptice vracam nazad. za petnaest dana trebam ponovo nakapati ivermektin.
brine me to sto se cesu od sipinu kost, samo ispod kljuna, a tu im je perje otpalo.... ?
brine me to sto se cesu od sipinu kost, samo ispod kljuna, a tu im je perje otpalo.... ?
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°113
Mislim da bi tekut napredovala ali kod mojih gardelina u oba se ništa ne dogadja već 20 dana.Kod ženke je perje otpalo malo više a kod mužjaka samo iznad kljuna cca 4-5 mm i u širini očiju.Još jednom naglašavam da se to ne širi niti po gajbi ima perja a da su tekuti po meni bi bilo.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°114
to je i meni kod verduna,koliko sam ja skužio to se oni tuku,kad vrdunka iskoči iz gnijezda ide pravo na verduna,u letu se ćupaju po glavi.
- Post n°115
Aje tičar istina ali oni se čupaju PO glavi a ne ISPOD glave dakle pod kljunom
ispod kljuna se ne mogu čupat nego se češu i to svako malo izvadite ptice vanka na brokvu i gledajte njihove reakcije pa ćete se uvjeriti
ispod kljuna se ne mogu čupat nego se češu i to svako malo izvadite ptice vanka na brokvu i gledajte njihove reakcije pa ćete se uvjeriti
topaz- Broj postova : 504
Registration date : 09.06.2009
- Post n°116
Danas sam dobio ivermektin 1%,veterinar kaze da je on za ovce pa ne znam dali ga smijem koristiti za ptice.Jeli neko imao iskustvo sa ovim ivermektinom .
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°117
To se inace koristi u veterini za tu namenu za ovce, koze itd ali je dobar i za ptice i koristi se naravno........... Pozdrav
topaz- Broj postova : 504
Registration date : 09.06.2009
- Post n°118
hvala Nenade na odgovoru.
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°119
Nema na cemu gloster zato smo tu.... POZDRAV
opalnaissus- Broj postova : 108
Registration date : 24.09.2009
- Post n°120
Ivermektina S nema vise u slobofmoj prodaji, kao ni Tilogala V.Samo veterinarske stanice koje se bave tretiranjem stoke mogu doci do tih preparata od farmaceutskih firmi.Ivermektin S od 100 ml. za 30 eura ali do Tilogala V ili ti Tilozina jos nikako nemogu doci.ESB 3 se jos moze naci u veter.apoteci kod Kalinic pijace u Beogradu.
klokkende- Broj postova : 54
Registration date : 25.10.2008
- Post n°121
Tacno je da IVERMEKTIN-a injekcionog rastvora nema u slobodnoj prodaji, ali zato su tu veterinari odgajivaci i prijatelji da pomognu! Sada na trzistu u Srbiji imamo PANMECTINE koji je namenjen golubovima, a po sastavu je ivermektin, i od skoro PULMOMECTINE, njega nisam imao u ruci ali i njegov sastav je isto ivermektin, a on je namenjen sitnim pticama. Inace oba preparata su holandski proizvodi, firma PANTEX (www.pantex.net). Uvoznik za Srbiju je Aca iz Krusevca.
kekic123- Broj postova : 24
Registration date : 17.09.2009
- Post n°122
Ja koristim mladu zaru nabranu u proljece , Listove zare ili koprive namačem u vodi 24 sata .Kopriva u tom periodu otpusti mravlju i octenu kiselinu.Takva voda odlična je pticama za kupanje jer dokazano skida i uništava grinje na pticama a svaka ptica prije kupanja popije malo vode iz kupališta tako da eventualne grlene grinje ugibaju.Probajte sigurno djeluje ! Uspjesno unistava tekuti i sve ostale gamadi . Jednostavno i ucinkovito . Treba obratiti paznju na higijenu . Sa ovako pripremljenom vodom moze se prskati kavezi , stajalice i sve drugo ..
A kako nas drazenxp kaze :
Obavezno treba paziti da vam ostataka hrane nema po balkonu ili oko volijera, NI ZRNA, jer odmah dolazi vrabac i golub, oni su putujuće tvornice tekuti i raznih bolesti...
A kako nas drazenxp kaze :
Obavezno treba paziti da vam ostataka hrane nema po balkonu ili oko volijera, NI ZRNA, jer odmah dolazi vrabac i golub, oni su putujuće tvornice tekuti i raznih bolesti...
opalnaissus- Broj postova : 108
Registration date : 24.09.2009
- Post n°123
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°124
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°125
malinois je napisao/la:
tilogal se daje da pomogne rijesit bakterioloska zarista na rupama koje su napravile grinje i upalu disnih puteva
Ima li neka alternativa tilogalu ?
Geomycin ? Tilosina 20%?