Bembo , kako dobro zvuči tvoj komentar uspoređujući izložene ptice sa našima.
Još samo da nam je otvoriti vrata za ulazak u to birano društvo ...
Možda bi upalilo ,,SEZAME OTVORI SE !'' ( Za sada je ZEZA ME ... )
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
Crve,crv je napisao/la:
Bembo , kako dobro zvuči tvoj komentar uspoređujući izložene ptice sa našima.
Još samo da nam je otvoriti vrata za ulazak u to birano društvo ...
Možda bi upalilo ,,SEZAME OTVORI SE !'' ( Za sada je ZEZA ME ... )
bembo je napisao/la:darko
moj komentar je prvenstveno dobronamjeran i nemoj ga shvatiti kao kritiku na trud koji ste uložili, jako dobro znam koji je posao pred svima nama odnosno pred svakim uzgajivačem koji želi izlagati na SP.
zato i aludiram na pravovremen angažman. predlažem da se o ovom problemu raspravlja na prvoj sastanku na razini HOS-a ili još bolje da se pošalje inicijalni dopis svim društvima da izrade plan i stavove za skupštinu HOS-a po ovom pitanju prije skupštine.
nakon ovog koraka HOS bi trebao nastaviti suradnju sa nadležnim tjelima oko realizacije predloženog u predhodnom postu pod točkom 1.
ja se stavljam na raspolaganje za svaku suradnju.
što se tiče osvrta na SP u Almeriji nadam se da ću u toku idućeg tjedna napraviti nekakav svoj rezime pregledati sve slike te ih objaviti na netu (na Fagovoj stranici).
P.s. kad sam jučer došao na posao dočekala me hrpa koju sam morao rješiti pa ne mogu nikako prije sorry
iako osobno ne volim mozaike nekako nisam mogao izdržati da ne slikam ahata crvenog mozaika samo radi tebe, slika ide u ponediljak.
bembo je napisao/la:
Darko kako sam obećao:
Dean je napisao/la:
E sad, kaže Costas (s njegovog bloga sam posudio sliku) da je ptica zbog potpunog pomanjkanja feomelanina umjesto zelena - zapravo više žuta...on je pticu vidio u živo (kao i ti uostalom) pa mu vjerujem, iako meni po ovim slikama (pogotovo na tvojoj) djeluje još uvijek, zagasito zelena, što me u prvi mah zbunilo...jer bi to značilo da sam u krivu kad forsiram čim više žute (samim time logično je i čistije od feomelanina). Ali izgleda da sam ipak u pravu :-))))
to je sve što mogu reč po ovome što sam vidio na tim slikama, uglavnom ako uzmemo da ta "žuta" boja više nije ništa novo, onda bi kao posebnost na ovoj ptici izdvojio strukturu crteža...stvarno je super...vidio sam ove godine kod našeg jednog uzgajivaća ptice sa takvim crtežom, međutim njima je falilo crnine u crtežu (crtež je bio skoro smeđ) kod mojih ima crnine ali nije ovako dobro složen i čini mi se da je nešto širi...
pogledajte na blogu di sam maznuo sliku i sliku izabele par slika niže isto po meni fenomenalan crtež (zanemarite prljavu podlogu samo crte gledajte) Osobno mislim da uzgoj treba usmjeravati prema takvom tipu crteža. (Lani je Accorsi dobio svjetsko isto sa ovim tipom crteža)
grrrr baš mi je žao što nisam vidio svjetsko :-((((
ako neko iskopa negdje još slika sa svjetskoga di se vide dobro ptice neka samo stavi linkove
Dean je napisao/la:E ijoš malo dok ne zaboravim :-))
da je ovo kvalitetan crtež i nije neka mudrost...mudrost je uz takav crtež zadržati i crtež na bokovima koi kod ovako uskog crteža ima tendenciju nestajanja (pogotovo kod mužjaka)
i još jedna opaska...kad kaže žuto ne misli se baš na ŽUTO nego na hladnu zelenu boju...usporedite boju ptice na slici (ovu koju sam ja postavio) i sliku ptice na mom avataru...rezultat boje na mom avataru je (nadam se i vjerujem a vidit čemo ove godine:-))) neadekvatna ishrana (neznam sad baš za ovu sliku i pticu - to je lanjska ptica koju više nemam, slikao je Fago i neznam kakvu obradu je napravio) ali ukoliko uzmemo stvari ovako kakve su na slikama... ona boja na avataru NEVALJA :-))))) pretopla žuta :-))
ikayke je napisao/la:Nisu ni ovi za bacit, a ova kolekcija je dobila samo 372 boda na prvenstvu Španjolske COA