dejzi je napisao/la:Mozel mala pomoc ako mi neko moze odgovoriti.Ako ptice tretiram Doksiciklinom dali je potrebno ukloniti grit iz kaveza za to vrijeme jer u gritu ima izvjesna kolicina aktivnog uglja?
Dejzi , bez uvrede ali ne budi lijen , nego pogledaj prijašnje postove vezane za tematiku koja te zanima.Vjeruj mi ovo je jedan od kvalitetnijih foruma - ako ne i naj
.
Mislim da ti je Vasko dao ispravan odgovor , ali ti još nisi razlučio načine djelovanja insekticida od antibiotika.
Simptomi naizgled mogu biti slični , ali su u osnovi različiti.
Smatram da te Vasko navodio na dobru dijagnozu , a to su grinje u zračnoj ,,pjevačoj'' vrečici koja se nalazi na desnoj strani podbratka odnosno grla.
Tipični simptom grinja dišnoga trakta je osim hripanja i šištanja koje si naveo, i činjenica da ti nametnici u čitavom jatu (ovisno o veličini jata ) odaberu jednu ili svega nekoliko žrtava.
Ispravan način korištenja ,,Ivermektina'' su odavno apsolvirali naši majstori od kanarinaca pjesme , osobito malinoaši.Ja bih ih radije zvao MALINOISTIMA , jer se zapravo bave živim instrumentima kod kojih je zračna vrečica i glas opčenito - ono najvažnije.
Malinois Aco , naš doajen kanarinaca pijeva je u više navrata detaljno opisao način suzbijanja spomenutih grinja ,kao i ispravan načiin korištenja preparata.
Zato malo prosurfaj u nazad , i ne radi stvari koje nisu oprobane.
Sretno sa liječenjem i ne srljaj. Ovo sa postavljanjem pitanja je najsigurniji način učenja.
Inače aktivni ugljen bi trebao biti dostupan uvijek .Ono ,,aktivni'' opisuje njegovo djelovanje kao inicirajuće , i to uglavnom kod održavanja crijevne flore i higijene probavnog trakta.Ne utječe na djelovanje antibiotika .Ali zato ne smiješ istovremeno , niti neposredno nakon tretmana antibiotikom koristiti neki od probiotika.Dobro je napraviti dan-dva vitaminske terapije(AD3E).