+25
SlavcoMk
zoran ptice pjevice
Dule
crv
ticar
vlado
evmolp
sestoperac
Vrbanja
refa95
trnar
plafonko
Miljenko
mipticar
xyz
kreso
Dalibor
budisic
Dean
lord189
ikayke
Zvrcko
Fago
seadriver
steva318
29 posters
Kanarinac-problem
kreso- Broj postova : 1804
Registration date : 24.11.2008
- Post n°26
Re: Kanarinac-problem
Svakako hvala drazene i ja mislin da je komarac samo na vrhu izrasline je crni dio kraste,pocekat cemo do veceras ako se ko javi
mipticar- Broj postova : 844
Registration date : 01.05.2009
- Post n°27
Ostavite se truda i nabavite Frontlain combo pa isto ide kap na zračnu vrečicu i to izvana a popratno iza toga doksiciklin 100 . za redom 7 - 10 dana u destiliranu vodu.Sve tegobe da ih ne opisujemo sigurno nestaju.Izlječene su.
- Post n°28
sta ovo sa destiliranom vodom ne razumin ovo zadnje u terapiji,i da li znate koji bi moga bit uzrok,svakako hvala na odgovoru
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°29
Kreso, ovo iznad oko mi ne lici na dobro. Ako je samo izraslina od infekcije (uboda ili nesto slicno), onda ce se moci srediti i izlijeciti antibiotskom mascu.
Ali, ako se radi o virusu (Pox, isto posljedica ugriza komarca, koji je prenosnik virusa), onda je stvar puno, puno ozbiljnija. Kad uzimas pticu u ruke dobro ih poslije dezinficiraj, i stroga karantena za inficiranu pticu.
Ovdje u Americi mnogi su izgubili sve svoje ptice (+400 kod nekih) nakon sto im je doslu do pojave Poxa. Evo, nas prijatelj i forumas barba Toni iz San Pedra to je iskusio na svojoj kozi. Pravi uzas za ptice. Jedno rijecju, budi jako oprezan!!!
Ali, ako se radi o virusu (Pox, isto posljedica ugriza komarca, koji je prenosnik virusa), onda je stvar puno, puno ozbiljnija. Kad uzimas pticu u ruke dobro ih poslije dezinficiraj, i stroga karantena za inficiranu pticu.
Ovdje u Americi mnogi su izgubili sve svoje ptice (+400 kod nekih) nakon sto im je doslu do pojave Poxa. Evo, nas prijatelj i forumas barba Toni iz San Pedra to je iskusio na svojoj kozi. Pravi uzas za ptice. Jedno rijecju, budi jako oprezan!!!
- Post n°30
Miljenko ptica je pod tretmanon izolirana i pod kontrolom nijedna ptica joj nije u blizini posto se radi samo o kucnom ljubimcu moje mame ,moje tice su u drugom stanu tako da nema problema ,eto nadan se da ce se uspit rikuperat jer stvarno je tic piva i vec je duze kod nje, cak i sada piva doduse manje ali zapiva ujutro
plafonko- Broj postova : 191
Registration date : 12.03.2009
- Post n°31
imam sličan problem kao i steva
stigljic stalno hropti i pusta neke cudne zvukove, nemoze se javljat normalnim glasom. Po njegovom izgledu nikad nebi rekao da je bolestan jer je veseo i nije napuhan.
Dali netko zna gdje bi mogao kupiti Vetafarm Scatt jer preko neta nisam mogao nikako jer nemaju dostavu u BiH a na ebayu ga nema ???
stigljic stalno hropti i pusta neke cudne zvukove, nemoze se javljat normalnim glasom. Po njegovom izgledu nikad nebi rekao da je bolestan jer je veseo i nije napuhan.
Dali netko zna gdje bi mogao kupiti Vetafarm Scatt jer preko neta nisam mogao nikako jer nemaju dostavu u BiH a na ebayu ga nema ???
trnar- Broj postova : 102
Registration date : 16.09.2008
- Post n°32
Kanarinka tesko dise.Dise sa otvorenim klunom kao da se bori da udishe vazduh,cak se cuje kako dise.
Kad dise cela poskakuje,cak do repa .Juce sam joj stavio frontline iza glave na potiljak.Nema poboljsanja.
Mislim da su grinje disajnih puteva ali nisam siguran.
Sreo sam savijet za lijek Ivermektin.
Ne znam kako djeluje taj Ivermektin i dali Frontline je isto sto i Ivermektin i dali su adekvatna zamjena jedno za drugo.
Mislim da kod nas nema tog Ivermektina.
Molim pojasnite mi kako je najispravnije dati Frontline i Ivermektin da bi efekat bio potpuniji.Iza glave,na zracne otvore,negde sam sreo iznad kluna????---ovobitno je kako ne bih otrovao pile!
Ne zanam dali da je tretiram sa Sulfadimidinom ili Enrocinom ili neki drugi antibiotik,kao na primjer Doxicyclin rastvoren u vodi (caps 500 mg u 1.5 litra(za humanu upotrebu).
E hajde pomagajte
Kad dise cela poskakuje,cak do repa .Juce sam joj stavio frontline iza glave na potiljak.Nema poboljsanja.
Mislim da su grinje disajnih puteva ali nisam siguran.
Sreo sam savijet za lijek Ivermektin.
Ne znam kako djeluje taj Ivermektin i dali Frontline je isto sto i Ivermektin i dali su adekvatna zamjena jedno za drugo.
Mislim da kod nas nema tog Ivermektina.
Molim pojasnite mi kako je najispravnije dati Frontline i Ivermektin da bi efekat bio potpuniji.Iza glave,na zracne otvore,negde sam sreo iznad kluna????---ovobitno je kako ne bih otrovao pile!
Ne zanam dali da je tretiram sa Sulfadimidinom ili Enrocinom ili neki drugi antibiotik,kao na primjer Doxicyclin rastvoren u vodi (caps 500 mg u 1.5 litra(za humanu upotrebu).
E hajde pomagajte
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°33
imam 2 kanarinca koji skripe u nocu kad spavaju zna li tko sta im je i sta se daje kao lijek
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°34
Pozdrav Refa
o tom problemu je pisano na forumu
kanarinci pjesme (osobna iskustva malinasa)
o tom problemu je pisano na forumu
kanarinci pjesme (osobna iskustva malinasa)
- Post n°35
Opet moram reagirati i uputiti na ljek koji je jedini efikasan.Znači govorimo o škripanju ptice i teškom disanju.Tu imamo dva problema :grinje u voljki sa oštečenjem sluznice.Kao što rekoh jedino je rješenje ovo : na zračnu vrečicu sa desne strane vrata kapati jednu kap frontline combo te istovremeno tretirati Doxyciklin 100 u obavezno destiliranu vodu i to odnos 1 kaps. na 350 ml. dest. vode u periodu od 10 dana.Otopinu lijeka obavezno mjenjati svaka 24 sata.Rezultate lječenja moli javiti na ovom forumu.
Ako je ptica teže obolila lječenje če trajati duže od 10 dana .
Ako je ptica teže obolila lječenje če trajati duže od 10 dana .
- Post n°36
mipticar je napisao/la:Opet moram reagirati i uputiti na ljek koji je jedini efikasan.Znači govorimo o škripanju ptice i teškom disanju.Tu imamo dva problema :grinje u voljki sa oštečenjem sluznice.Kao što rekoh jedino je rješenje ovo : na zračnu vrečicu sa desne strane vrata kapati jednu kap frontline combo te istovremeno tretirati Doxyciklin 100 u obavezno destiliranu vodu i to odnos 1 kaps. na 350 ml. dest. vode u periodu od 10 dana.Otopinu lijeka obavezno mjenjati svaka 24 sata.Rezultate lječenja moli javiti na ovom forumu.
Ako je ptica teže oboljela lječenje če trajati duže od 10 dana .
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°37
Mipticar, zanima me sledece:
-zasto bas sa desne strane zracne vrecice ?
-Combo, kako se nanosi na pticu, pretpostavljam da se prespe u spric pa sa iglom ?
-Doxyciklin, dje se nabavlja lijek, ko ga proizvodi?
-Malinois je nedje opisivao lijecenje ivermektinom i tilogalom i kaze da ako jedna ptica u jatu ima grinje da ih ima svaka - da li ovaj tretman sto ga ti pominjes treba primjeniti na sve ptice?
-da li je sada najbolje vrijeme za ovaj tretman s obzirom da su ptice skupa u volijerama?
-Combo, kako se nanosi na pticu, pretpostavljam da se prespe u spric pa sa iglom ?
-Malinois je nedje opisivao lijecenje ivermektinom i tilogalom i kaze da ako jedna ptica u jatu ima grinje da ih ima svaka - da li ovaj tretman sto ga ti pominjes treba primjeniti na sve ptice?
-da li je sada najbolje vrijeme za ovaj tretman s obzirom da su ptice skupa u volijerama?
evmolp- Broj postova : 117
Registration date : 22.07.2009
- Post n°38
I ja bih se nadovezao na ovo sa jos 2 pitanja:sestoperac je napisao/la:Mipticar, zanima me sledece:
- pretpostavljam da frontline se nakapa jednom, a doxyciklin 10 dana. Dali?
- kakva destilirana voda se daje? Pretpostavljam da ima neka za humanu upotrebu, a ne ova tehnicka?
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°39
evmolp je napisao/la:I ja bih se nadovezao na ovo sa jos 2 pitanja:sestoperac je napisao/la:Mipticar, zanima me sledece:
- pretpostavljam da frontline se nakapa jednom, a doxyciklin 10 dana. Dali?
- kakva destilirana voda se daje? Pretpostavljam da ima neka za humanu upotrebu, a ne ova tehnicka?
Može i kišnica
- Post n°40
Evo odgovora za sve :
Zašto sa desne str. zračne vrečice ??Zato jer se zračna vrečica nalazi sa desne strane vrata kod ptica. Lijeva strana vrata to nema .Zašto dest. voda ili demineralizirana voda ?
Zato što minerali u vodi vežu aktivne tvari ljeka pa ako nije dest. voda onda je uzaludno davati ljek, jer isti ne djeljuje, odnosno minerali vežu sve aktivne tvari iz ljeka pa takav ljek nema svoja svojstva djelovanja.
Znači voda mora biti barem demineralizirana.Osobno dajem kišnicu za koju mogu reči da je po postupku dobivanja jedina prava destilirana voda no ako pokupi loše iz atmosfere onda je to loše.
Zašto sa desne str. zračne vrečice ??Zato jer se zračna vrečica nalazi sa desne strane vrata kod ptica. Lijeva strana vrata to nema .Zašto dest. voda ili demineralizirana voda ?
Zato što minerali u vodi vežu aktivne tvari ljeka pa ako nije dest. voda onda je uzaludno davati ljek, jer isti ne djeljuje, odnosno minerali vežu sve aktivne tvari iz ljeka pa takav ljek nema svoja svojstva djelovanja.
Znači voda mora biti barem demineralizirana.Osobno dajem kišnicu za koju mogu reči da je po postupku dobivanja jedina prava destilirana voda no ako pokupi loše iz atmosfere onda je to loše.
- Post n°41
Zaboravio sam reči da je svako kapanje bilo kojeg ljeka određeno količinom kapi a to je po kapaljci 0,05 ml.Kapaljke su sve graduirane na ovu količinu od 0,05ml.Tako možemo lako odrediti količinu ljeka koji upotrebljavamo.
- Post n°42
Kako smo spominjali dozu od 350ml. za aktivno lječenje , tako možemo pred jesen i one tmurne dane dati dozu Doxyciklina opet u destiliranu vodu u odnosu jedna kapsula dox . 100. na 2 lit vode ( destilirane obavezno )
- Post n°43
Minimum 10 dana.mipticar je napisao/la:Kako smo spominjali dozu od 350ml. za aktivno lječenje , tako možemo pred jesen i one tmurne dane dati dozu Doxyciklina opet u destiliranu vodu u odnosu jedna kapsula dox . 100. na 2 lit vode ( destilirane obavezno )
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°44
mipticar je napisao/la:Minimum 10 dana.mipticar je napisao/la:Kako smo spominjali dozu od 350ml. za aktivno lječenje , tako možemo pred jesen i one tmurne dane dati dozu Doxyciklina opet u destiliranu vodu u odnosu jedna kapsula dox . 100. na 2 lit vode ( destilirane obavezno )
recite mi jel ima ljek koji se baš zove doxyciklin ili je to samo supstanca.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°45
Ima u humanoj apoteci , kapsule. Tako se zove jer je usmjereno djelovanje na nos i dišne puteve .Cijena 12 kn. Način primjene je iznad opisao Miptičar.
Djelovanje provjereno , mene je uputio Ikayke.
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°46
Inače postoji lijek baš namijenjen pticama za tu svrhu zove se ornicur od oropharme.Ja sam ga uzimao kod Renata u Rijeci.crv je napisao/la: Ima u humanoj apoteci , kapsule. Tako se zove jer je usmjereno djelovanje na nos i dišne puteve .Cijena 12 kn. Način primjene je iznad opisao Miptičar.
Dule- Broj postova : 340
Registration date : 24.03.2009
- Post n°47
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°48
A zasto kupujete po humanim apotekama? Zar nemate veterinarsku apoteku? Kako vidim dosta pticara se raspituje za nabavku lijekova, gdje i kako? Konkretno u BL postoji sve i jedan lijek. Siguran sam da i kod vas ima samo se treba malo potruditi.Primjer doxiciklin od 10 gr kosta 3,5 km.crv je napisao/la: Ima u humanoj apoteci , kapsule. Tako se zove jer je usmjereno djelovanje na nos i dišne puteve .Cijena 12 kn. Način primjene je iznad opisao Miptičar.
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°49
Tacno Dule! Samo je skup kao i svi ostali ljekovi od oropharme.Dule je napisao/la:Inače postoji lijek baš namijenjen pticama za tu svrhu zove se ornicur od oropharme.Ja sam ga uzimao kod Renata u Rijeci.crv je napisao/la: Ima u humanoj apoteci , kapsule. Tako se zove jer je usmjereno djelovanje na nos i dišne puteve .Cijena 12 kn. Način primjene je iznad opisao Miptičar.
SlavcoMk- Broj postova : 61
Registration date : 20.03.2010
- Post n°50
Zasto doxicilin za humanu medicinu kad moze Doxin-200 ws iz veterine?