+59
ToniST
vjekon
Tome
emirgrdelin
zhika
žutovoljka
vjeko
Merlo
ziko
seadriver
emar
babura
skopski maestro
tomi.st
Border
DjordjeVet
zmajcom
riberi
ssarava1
ERVINO
sestoperac
gramofon
euzebio
danijelvr
dragutin rajnović
damir64
turbozd
komiza
toni mostar
Edi
Rasko
DREZGA
Miljenko
BOSKO
ticar
ikayke
topaz
malinois
baltic
zijada
angelo
echeberija
zvrcko sen
crv
vlada nish
vlado
krnjolac
sgobin
bocka
Vrbanja
MARIN
refa95
PESTI
zoranV
mipticar
kreso
Vasko-MK
zoran ptice pjevice
Carduel
63 posters
Carduel - moji ljubimci
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°176
Re: Carduel - moji ljubimci
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°177
morat ću te razočarati,prije si izgleda mršaviji.
- Post n°178
ticar je napisao/la:
morat ću te razočarati, prije si izgleda mršaviji.
A i ovi moderatori!
Edi- Broj postova : 244
Registration date : 11.11.2009
- Post n°179
Izvini prika ali razlika se vidi samo na kotacima od bicikle drugo je sve isto.
- Post n°180
Edi je napisao/la:Izvini prika ali razlika se vidi samo na kotacima od bicikle drugo je sve isto.
- Post n°181
idemo dalje... da vidimo šta se dešava u volijeri. Danas mladi iz prvog gnijezda pune 65 dana starosti a mladima iz drugog gnijezda je 30 dana. Na ovoj slici može se jasno vidjeti da je faza "malog" mitarenja krenula kod starijih mališana. Donji dio prsa lagano gubi mimikrijske boje i zamijenjuje ga "zemljana boja". Ovaj podatak je dobar iz razloga što možemo mladima iz prirode okvirno odrediti starosnu dob na osnovu vanjskog izgleda.
Pitanje za kolege: Šta mislite da li je ovo muško ili žensko?
Pozzz
Pozzz
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°182
Carduel je napisao/la:idemo dalje... da vidimo šta se dešava u volijeri. Danas mladi iz prvog gnijezda pune 65 dana starosti a mladima iz drugog gnijezda je 30 dana. Na ovoj slici može se jasno vidjeti da je faza "malog" mitarenja krenula kod starijih mališana. Donji dio prsa lagano gubi mimikrijske boje i zamijenjuje ga "zemljana boja". Ovaj podatak je dobar iz razloga što možemo mladima iz prirode okvirno odrediti starosnu dob na osnovu vanjskog izgleda.
Pozzz
Dragane slika je nepotpuna, ne vidi se komplet ptica i malo je mutna tako da je iz ovog ugla tesko odrediti pol. U svakom slucaju nek je ziva i zdrava, dobice ona svog partnera za sledecu sezonu
- Post n°183
zoran ptice pjevice je napisao/la:
Dragane slika je nepotpuna, ne vidi se komplet ptica i malo je mutna tako da je iz ovog ugla tesko odrediti pol. U svakom slucaju nek je ziva i zdrava, dobice ona svog partnera za sledecu sezonu
Hvala na dobrim željama! Evo još jedne slike u kompletu al je i ova malo mutna.
- Post n°185
idemo dalje... zadnjih 15-ak dana može se pronaći divlja salata (lactuca sp.) koju možemo punuditi našim pticama. Zanimljivost koju sam pročitao za divlju salatu je da djeluje kao sedativ i analgetik. Zanimljive su ove biljke pravo! Baš se nešto pitam zašto su tako zdrave ptice iz prirode?
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°186
Pazi na tu zicu da ti ne nagule...
- Post n°187
zoran ptice pjevice je napisao/la:Pazi na tu zicu da ti ne nagule...
Dobra ova Zorane! Ovo je unutrašnja žica kroz koju slikam ptice a sa izvana idu vrata koja su uvijek zatvorena tako da nema više naguljivanja. Bar mislim!
Najrizičnije razdoblje je do 25 dana starosti mališana jer oni tada lete nesuvislo i najčešće idu na bilo kakav otvor na žici tako da obavezno treba staviti duplu žicu da bi se to spriječilo. Meni su ove godine 2 mlada izletjela iz volijere starosti 18 dana ali sam ih uspio naknadno uloviti. Svim uzgajivačima u vanjskim volijerama bi savjetovao da stave duplu (odvojenu) žicu na volijerska vrata ili da naprave mala vratašca na volijeri kuda će pticama davati hranu. To su sitnice ali mnogo znače. :
Pozzz svima!
- Post n°188
idemo dalje... evo nekoliko novih fotografija...
1. Mladi iz drugog gnijezda (32 dana stari)
Zanimljivo je da u gnijezdu svaki put bude jedan mladi koji "cibuče" skoro do 40 dana starosti iako su njegova braća i sestre već odavno samostalni i ne ponašaju se tako. Pomislio sam da je nekakav problem kod mladog u razvoju ali kasnije se ispostavilo da je to normalno i da mladi nakon osamostaljivanja postaju normalne ptice.
2. Mladi iz prvog gnijezda (67 dana stari)
Prvo pa muško! Broj prstena 001. P.S. Broj jedan se jedino nazire.
Neki dan sam postavio fotografiju koja je nažalost bila mutna pa se nije dobro uočavalo novoizraslo perje na prsima mladog. Zanimljivo je da je ovaj mališan krenuo ranije s "malim" mitarenjem u odnosu na svoju braću i sestre koji još nisu krenuli s promjenom perja. Okvirno se može uzeti da mladi počinju s prvim mijenjanjem perja u dobi od 60 - 80 dana. Zorane evo prilike da pogodiš da li je muško ili žensko?
Omiljena disciplina mladih štiglića je grickanje svega i svačega na što naiđu. Rasturili su umjetnu vrbu iako je od plastike.
1. Mladi iz drugog gnijezda (32 dana stari)
Zanimljivo je da u gnijezdu svaki put bude jedan mladi koji "cibuče" skoro do 40 dana starosti iako su njegova braća i sestre već odavno samostalni i ne ponašaju se tako. Pomislio sam da je nekakav problem kod mladog u razvoju ali kasnije se ispostavilo da je to normalno i da mladi nakon osamostaljivanja postaju normalne ptice.
2. Mladi iz prvog gnijezda (67 dana stari)
Prvo pa muško! Broj prstena 001. P.S. Broj jedan se jedino nazire.
Neki dan sam postavio fotografiju koja je nažalost bila mutna pa se nije dobro uočavalo novoizraslo perje na prsima mladog. Zanimljivo je da je ovaj mališan krenuo ranije s "malim" mitarenjem u odnosu na svoju braću i sestre koji još nisu krenuli s promjenom perja. Okvirno se može uzeti da mladi počinju s prvim mijenjanjem perja u dobi od 60 - 80 dana. Zorane evo prilike da pogodiš da li je muško ili žensko?
Omiljena disciplina mladih štiglića je grickanje svega i svačega na što naiđu. Rasturili su umjetnu vrbu iako je od plastike.
topaz- Broj postova : 504
Registration date : 09.06.2009
- Post n°189
prelijepi mladi....sretno u daljem uzgoju
- Post n°190
topaz je napisao/la:prelijepi mladi....sretno u daljem uzgoju
Hvala topaz! Puno sreće i tebi!
- Post n°191
idemo dalje.... današnju vožnju biciklom iskoristio sam da malo pticama uberem koji slatki zalogaj trenutno ponuđenih biljaka. Neke se biljke i ponavljaju a to je dobro da se utvrdi gradivo. Pošto nisam botaničar navest ću samo imena biljaka koje znam a za miptičara sam postavio sliku 4, 5 i 6 pošto se radi o istoj biljci da izvrši determinaciju (Slika 6. List biljke koji sam ostao dužan još prošle godine na temi prirodna ishrana). Uglavnom ova biljka se pojavljuje u skupini na određenom lokalitetu.
Slika 1. Kukuruz
Slika 2.
Slika 3.
Slika 4.
Slika 5.
Slika 6.
Slika 7. Cikorija
Slika 8.
Slika 9. Divlja salata
Slika 10. Grkulja
Pooz
Slika 1. Kukuruz
Slika 2.
Slika 3.
Slika 4.
Slika 5.
Slika 6.
Slika 7. Cikorija
Slika 8.
Slika 9. Divlja salata
Slika 10. Grkulja
Pooz
- Post n°192
idemo dalje... danas sam uspio napraviti nekoliko fotografija u svom dvorištu i to na cvijeću kojeg je majka posadila za ukras. Mislim da ću je nekako nagovoriti da bar jedno 100 metara zasadi ovog cvijeća za dogodine , pošto sam uspio uslikati mužjaka kako vadi poluzrele sjemenke i s njima hrani mladog tića u blizini. Lijep je to prizor kad ti ptice lete oko kuće a mladi cibuču na sve strane. Pravo zadovoljstvo!
Na ovoj slici ispod može se primjetiti kako su nestale bijele točke na krilima i repu mužjaka. Pošto dobro poznajem ptice u okolici općine mogu samo reći da gradske ptice najpotrošenije izgledaju u sezoni razmnožavanja (toliko su im blijede boje tj. "jadno" izgledaju). POooZ
Na ovoj slici ispod može se primjetiti kako su nestale bijele točke na krilima i repu mužjaka. Pošto dobro poznajem ptice u okolici općine mogu samo reći da gradske ptice najpotrošenije izgledaju u sezoni razmnožavanja (toliko su im blijede boje tj. "jadno" izgledaju). POooZ
- Post n°193
idemo dalje... sada malo mijenjam temu jer vidim da uzgoj i nije nešto interesantan kolegama pa se vraćam staroj, malo izmjenjenoj tradiciji "lova" štiglića. Jučerašnji dan je bio ko stvoren da se "ulovi" nešto! Dan prije su završene i pripreme za to! Sav potrebni "alat" je bio spreman, tako da se nije smjelo desiti nikakvo iznenađenje na terenu. Oblaci su lijepo raspršili svjetlost na sve strane tako da se izbjegao efekt sjene, što bi rekli disperzija je bila odlična. Kao rezultat odlične pripreme nastale su i ove fotografije u prirodi.
Pozzz
Pozzz
topaz- Broj postova : 504
Registration date : 09.06.2009
- Post n°194
super slike carduel ......
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°195
Vidit ćete za koju godinu kad on održi svoju samostalnu izložbu slika ptica iz prirode.
Neće se više snama običnim smrtnicima ni družit.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°196
vlado je napisao/la:Vidit ćete za koju godinu kad on održi svoju samostalnu izložbu slika ptica iz prirode.
Filmski festival u Sarajevu ili Puli !
Samo tako majstore , i ne osjetiš kad uđeš u sferu umjetnosti. Granica je nedefinirana...a Carduel multitalentiran...(ma ne
mislim sad na biciklizam )
- Post n°197
vlado je napisao/la:Vidit ćete za koju godinu kad on održi svoju samostalnu izložbu slika ptica iz prirode.
Vlado, hvala ti na dobrim željama a iskreno volio bi to napraviti ali za to treba i bolja oprema za slikavanje pa nadam se nekad i tome. Evo zamolio bi sve članove foruma da uplate kakvu malu donaciju da nabavim kakav SLR aparat sa dobrim objektivom a zauzvrat obećajem da ću napraviti izložbu slika štiglića iz prirode što mi je oduvijek bila želja.
Što se tiče mog druženja s kolegama tu nema nikakvih problema ali nikad nisam volio "sitne duše" koje možeš kupiti za špricer.
- Post n°198
crv je napisao/la:
Filmski festival u Sarajevu ili Puli !
Samo tako majstore , i ne osjetiš kad uđeš u sferu umjetnosti. Granica je nedefinirana...a Carduel multitalentiran...(ma ne
mislim sad na biciklizam )
Hvala crve!
Moram priznati da me uzgoj štiglića preobrazio i da sada uživam u fotografiranju štiglića u prirodi umjesto da ih lovim. Nekomu se sigurno neće svidjeti ova moja rečenica ali iskreno volio bi da svatko pokuša uzgajati štigliće pa da to i sam osjeti.
Pozdrav svima!
toni mostar- Broj postova : 182
Registration date : 28.07.2011
- Post n°199
svaka čast,pozdrav iz istre.
- Post n°200
toni mostar je napisao/la:svaka čast,pozdrav iz istre.
Hvala Toni, pozdrav i tebi i čitavoj Istri.