+12
Vrbanja
Vasko-MK
komiza
crv
echeberija
Starac_Mostarac
krnjolac
Merlo
krstokljun
zoranV
bizar
Cipal
16 posters
Automatske hranilice i pojilice
Cipal- Broj postova : 19
Registration date : 04.10.2010
- Post n°1
Automatske hranilice i pojilice
Evo mislim da naslov govori sve, šta gdje kako i koliko Mene osobno zanima područje Splita za nabavu,,a mislim da će i drugima tema biti korisna. Eto ljudi od iskustva ako imate volje opalite po tipkovnici i pomozite, a moze i link
- Post n°2
Re: Automatske hranilice i pojilice
Hvala Čajka,, evo izgleda da nemam dovoljno postova za slati PP,, zanimaju me autom. hranilice mozes dati broj mob.-a ako ti imas koju na prodaju. Ili adresu dućana gdje mogu pogledati
bizar- Broj postova : 389
Registration date : 21.09.2010
- Post n°3
Cipal je napisao/la:Hvala Čajka,, evo izgleda da nemam dovoljno postova za slati PP,, zanimaju me autom. hranilice mozes dati broj mob.-a ako ti imas koju na prodaju. Ili adresu dućana gdje mogu pogledati
Ne znam koliko kasnim, ali na križanju Dubrovačke(bivša avnojeva) i Velebitske(bivša Sutjeskina) imaš pet shop, vlasnik je Vice, ima ti kataloge, naručiš kod njega, mislim da dobija iz zadra robu....
Imaš na brdima veleprodaju od zoo hobija, imaje desetak kataloga, isto možeš naručiti (ako imaš tvrtku direktno, ako ne preko nekog dućana...)
Moj savijet, ako možeš pričekaj u Splitu izložbu od 7-11- slijedeći mjesec, na Gripama, dolazi sa štandom Renato iz Rijeke, čovjek ti ima sve, zadnjih godinu dana svi od njega naručujemo sve(jedini ima pravo klijavo sjeme, koje stvarno klija)...... Pozz
- Post n°4
Hvala Bizar na korisnim informacijama, pogledat ću,,,, Čajka skužaj što se nisam javio problemi su tehničke prirode ajmo tako kazati Javim se sutra sad je kasno
- Post n°5
Cipal je napisao/la:Hvala Bizar na korisnim informacijama, pogledat ću,,,, Čajka skužaj što se nisam javio problemi su tehničke prirode ajmo tako kazati Javim se sutra sad je kasno
Poštovani,moraš bolje obijasniti što hoćeš (tako sam prošli put reagirao pa me baniralo tri dana"nedolično napadanje novog člana"), sad da ti mene bolje razumješ.
Znači ako hoćeš neku malu automatsku(za sjemenje), ja ti dam mukte, kupio u V.Ćorića davno...ali mi je premala.
Isto tako možeš sam napraviti za dana koliko tebi treba...??? Molim pogledaj na you tube BIRD FEEDER, uzmeš pvc bocu , napraviš dvije rupe, provučeš dva štapića-bakete i to je to, ili bocu okreneš naopako, dole rupe, sa nekom malom tacnom ....imaš sto varijacija na temu.
Zašto bacati novce ako možeš sam sebi(veličinu) prilagoditi što ti treba, samo molim bolje obijasni....pozzz.
ps
Sve navedeno se odnosi i na velike (voda) pojilice, boca od coca-cole od dvije litre, okreneš naopako.....staviš malo octa mogu ptice piti deset dana(za nevolju), sve navedeno MOŽEŠ osobno vidjeti u mene.
- Post n°6
bizar je napisao/la:Cipal je napisao/la:Hvala Bizar na korisnim informacijama, pogledat ću,,,, Čajka skužaj što se nisam javio problemi su tehničke prirode ajmo tako kazati Javim se sutra sad je kasno
Poštovani,moraš bolje obijasniti što hoćeš (tako sam prošli put reagirao pa me baniralo tri dana"nedolično napadanje novog člana"), sad da ti mene bolje razumješ.
Znači ako hoćeš neku malu automatsku(za sjemenje), ja ti dam mukte, kupio u V.Ćorića davno...ali mi je premala.
Isto tako možeš sam napraviti za dana koliko tebi treba...??? Molim pogledaj na you tube BIRD FEEDER, uzmeš pvc bocu , napraviš dvije rupe, provučeš dva štapića-bakete i to je to, ili bocu okreneš naopako, dole rupe, sa nekom malom tacnom ....imaš sto varijacija na temu.
Zašto bacati novce ako možeš sam sebi(veličinu) prilagoditi što ti treba, samo molim bolje obijasni....pozzz.
ps
Sve navedeno se odnosi i na velike (voda) pojilice, boca od coca-cole od dvije litre, okreneš naopako.....staviš malo octa mogu ptice piti deset dana(za nevolju), sve navedeno MOŽEŠ osobno vidjeti u mene.
MOLIO bih nekog vještijeg da na forum postavi(video), you tube BIRD FEEDER, mislim da ima interesantnih stvari, baš vezano za temu. Unaprijed hvala.
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°7
- Post n°8
zoranV je napisao/la:
ZORANE Hvala prijatelju, šta ti je tehnika, više vrijedi jedna tvoja slika-video nego mojih 1000. riječi. hvala Zorane.
Misim kad ovo otvori, da će imati još desetke videa na istu temu....
Cipal, jeli ti dosta, jesi li dobio odgovore?
Toplo se nadam da će ovaj moj i Zoranov trud moderatori primjetiti i za ubuduće umanjiti barem za tri dana slijedeću kaznu,...hahahaaaaaa Pozz Moderatorima
***********(jeste li vidili kako se pomaže novom članu foruma)*******************
- Post n°9
bizar je napisao/la:bizar je napisao/la:Cipal je napisao/la:Hvala Bizar na korisnim informacijama, pogledat ću,,,, Čajka skužaj što se nisam javio problemi su tehničke prirode ajmo tako kazati Javim se sutra sad je kasno
ps
MOLIO bih nekog vještijeg da na forum postavi(video), you tube BIRD FEEDER, mislim da ima interesantnih stvari, baš
vezano za temu. Unaprijed hvala.
Pozdrav Bizar ,
Ma trebaju mi male za ćibu ove savjete koji si dao su ono šta trebam , e bas su rigorozni kad te tako baniraju,, ali ipak bi mi bilo draže da imam nesto tvornički ali nije neophodno,, Hvala još jednom na informacijama puno si mi pomogao
- Post n°10
Cipal, ako ti teba jedna mala, dajem ti je mukte, tako mi smeta(spasija bi me), u mene ih visi nekoliko velikih... Pozzzzzz
- Post n°11
Pošalji mi broj mob, ili email,,, pa se množemo dogovoriti
krstokljun- Broj postova : 1676
Registration date : 01.11.2009
- Post n°12
zoranV je napisao/la:
Jesi li me ovo slikao sad ili prilikom prosle posjete Crnoj Gori?
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°13
Zbog tebe mi je i krstokljun postao drag
- Post n°14
Cipal je napisao/la:Pošalji mi broj mob, ili email,,, pa se množemo dogovoriti
098 208 632, 14 godina imam isti br.
Merlo- Broj postova : 426
Registration date : 22.08.2008
- Post n°15
Enti misa sta godine lete,nisam ni zna da toliko dugo mobiteli i postoje .
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°16
imaš u baumaxa visoke automatske hranilice...
- Post n°17
krnjolac je napisao/la:imaš u baumaxa visoke automatske hranilice...
Krnjolac BRAVO, ja sam prije kupovao u "pokojnog" Peveca, baš se pitam tko to sada ima???
Hvala na odgovoru, idem vidit kakve su, mogu biti dobre.... Pozzzz
Starac_Mostarac- Broj postova : 142
Registration date : 23.12.2010
Pozdrav svima!
Kako se blize dugi zimski dani tako mi se i rodila ideja o "elektronskoj automatskoj hranilici" kao i pojilici u volijerama. Ideja je prije svega zamišljena da bude jedan kvalitetan koncept koji bi bio podržan od iskusnih uzgajivaca kao i svih onih koji bi svojim idejama na neki nacin dali podršku ovom projektu.
Elektronska hranilica trebala bi da ispunjava sljedece zahtjeve:
1. Kao glavna CPU jedinica bio bio precizni digitalni timer sa 2x16 LCD dislejom sa tipkovnicom za setovanje razlicitih modova rada.
2. Automatsko praznjenje posuda sa hranom i odlaganje "pojedene hrane-sjemenki) u poseban kontejner van volijere!
3 Nakon praznjenja cijelih posuda (opcionalno) punjenje hranilica sa svježom hranom.
4. Automatski ili manualni nacin rada
5. Senzor o stanju friške hrane u spremnicima izvješće preko SMS poruke ili na zahtjev kao i alarm ako hrana spadne ispod zadane vrijednosti.
6. Upravljanje po potrebi hranilicom putem SMS-poruka (opcionalno) sa izjescem!
7. Daljinski privjesak preko kojeg recimo iz kuce mozemo aktivirati hranilice.
8. Doziranje režima rada hranilice kroz meni sa vec definiranim kolicinama hrane za 2-5-10-15-20 i više ptica.
9. Minimalna potrošnja elektricne energije kao i osigurano backup napajenje "LiPo" baterije ili akumulator.
Elektronska pojilica bi trebala da ispunjava sljedece zahtjeve:
1.Automatska izmjena vode definirana programom iz digitalnog timera
2.Grijac vode samo kad postoji vjerovatnoca da se zaledi
3.Izmjena vode automatski kad pojilice dosegnu definiranu temperaturu
Sve ostale ideje,kritike kao i iskustva su naravno dobro došla.
Ideje o mehanickoj izvedbi kao i izgledu posuda su ono o cemu treba dosta pažnje posvetiti kao i jednostavnim sigurnim mehanickim rješenjima pa su sve ideje dobro došle. Elektroniku prepustite meni!
Pozdrav i ugodan dan!
Kako se blize dugi zimski dani tako mi se i rodila ideja o "elektronskoj automatskoj hranilici" kao i pojilici u volijerama. Ideja je prije svega zamišljena da bude jedan kvalitetan koncept koji bi bio podržan od iskusnih uzgajivaca kao i svih onih koji bi svojim idejama na neki nacin dali podršku ovom projektu.
1. Kao glavna CPU jedinica bio bio precizni digitalni timer sa 2x16 LCD dislejom sa tipkovnicom za setovanje razlicitih modova rada.
2. Automatsko praznjenje posuda sa hranom i odlaganje "pojedene hrane-sjemenki) u poseban kontejner van volijere!
3 Nakon praznjenja cijelih posuda (opcionalno) punjenje hranilica sa svježom hranom.
5. Senzor o stanju friške hrane u spremnicima izvješće preko SMS poruke ili na zahtjev kao i alarm ako hrana spadne ispod zadane vrijednosti.
8. Doziranje režima rada hranilice kroz meni sa vec definiranim kolicinama hrane za 2-5-10-15-20 i više ptica.
9. Minimalna potrošnja elektricne energije kao i osigurano backup napajenje "LiPo" baterije ili akumulator.
Ideje o mehanickoj izvedbi kao i izgledu posuda su ono o cemu treba dosta pažnje posvetiti kao i jednostavnim sigurnim mehanickim rješenjima pa su sve ideje dobro došle. Elektroniku prepustite meni!
Pozdrav i ugodan dan!
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°19
Sve je to lepo receno samo je sve to ne ekonomicno. Tj sva ta elektronika ce previse kostati u oenosu na korist koju donosi. Ipak ima drazi u rucnom hranjenju ptica, a ipak ih moramo kontrolisati bar jednom dnevno. Mene konkretno vise zanima grejanje vode napolju tokom zime, hocu da napravim to, ali ne znam kakn. Sta Vi predlazete?
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°20
echeberija je napisao/la:Sve je to lepo receno samo je sve to ne ekonomicno. Tj sva ta elektronika ce previse kostati u oenosu na korist koju donosi. Ipak ima drazi u rucnom hranjenju ptica, a ipak ih moramo kontrolisati bar jednom dnevno. Mene konkretno vise zanima grejanje vode napolju tokom zime, hocu da napravim to, ali ne znam kakn. Sta Vi predlazete?
Grijač vode za akvarij.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°21
Ja sam sve to riješio , plus čiščenje kaveza i volijera i izvješće o stanju u jatu .Starac_Mostarac je napisao/la:Pozdrav svima!
Pozdrav i ugodan dan!
Istina , skupo me stajalo , ali funkcionira .
Rješenje je : SUPRUGA
Starac_Mostarac- Broj postova : 142
Registration date : 23.12.2010
- Post n°22
[quote="echeberija"]Sve je to lepo receno samo je sve to ne ekonomicno. Tj sva ta elektronika ce previse kostati u oenosu na korist koju donosi. Ipak ima drazi u rucnom hranjenju ptica, a ipak ih moramo kontrolisati bar jednom dnevno. Mene konkretno vise zanima grejanje vode napolju tokom zime, hocu da napravim to, ali ne znam kakn. Sta Vi predlazete?[/quote
Naravno slažem se sa Vama!!! , Sve ima dobih i loših strana pa tako i ovaj buduci projekat koji iskljucivo treba da bude neka zamjena dok smo van kuce ili na godišnjem itd.
Elektroniku koju sam ja razvijao u svim mojim sklopovima isklucivo je dizajnira na odabiru jeftinih elektronickih komponenata. U ovom projektu najskuplja stavka je GSM modul tako da cijena kompletne elektronike nebi smijela preci c.c 120 Eur.
Grijanje vode se moze rjesiti na milion nacin ako vas samo to zanima najlakse je uzeti grijac od akvarijuma ribica i jedan recimo PIC mikrokontroler serije 16f.. koji bipreko svog relea ukljuciva grijac prema izbazdarenoj temperaturi recimo na par stupnjeva ili po želji.. Cijena tog sklopa bez grijaca je zanemarljiva...
Pozdrav!
Naravno slažem se sa Vama!!! , Sve ima dobih i loših strana pa tako i ovaj buduci projekat koji iskljucivo treba da bude neka zamjena dok smo van kuce ili na godišnjem itd.
Elektroniku koju sam ja razvijao u svim mojim sklopovima isklucivo je dizajnira na odabiru jeftinih elektronickih komponenata. U ovom projektu najskuplja stavka je GSM modul tako da cijena kompletne elektronike nebi smijela preci c.c 120 Eur.
Grijanje vode se moze rjesiti na milion nacin ako vas samo to zanima najlakse je uzeti grijac od akvarijuma ribica i jedan recimo PIC mikrokontroler serije 16f.. koji bipreko svog relea ukljuciva grijac prema izbazdarenoj temperaturi recimo na par stupnjeva ili po želji.. Cijena tog sklopa bez grijaca je zanemarljiva...
Pozdrav!
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°23
Svaka ti čast Crve !crv je napisao/la:
Ja sam sve to riješio , plus čiščenje kaveza i volijera i izvješće o stanju u jatu .
Istina , skupo me stajalo , ali funkcionira .
Rješenje je : SUPRUGA
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°24
Supruga je idealno resenje kad je imas, ali je suludo nabaviti je da bi taj problem resio, a i odrzavanje je skupo:-).
Ja nemam nekog znanja o elektronici pa mi ovo deluje kao spanska sela.
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°25
echeberija je napisao/la:Supruga je idealno resenje kad je imas, ali je suludo nabaviti je da bi taj problem resio, a i odrzavanje je skupo:-).
Slazem se prijatelju oko nabavke supruge .Ovo resenje sa grijacem za akvarijum cini mi se izvodljivo.
Drzis li ptice preko zime napolju ? Pozdrav