+49
bocka
echeberija
patrik
DREZGA
veseljko
emirgrdelin
Milos Stalac
shoei.dm
Vasko-MK
trnar
BOSKO
Vrbanja
kreso
MARIN
krstokljun
Ranko Labovic
čajka
komiza
crv
markozd
Renato.M
ERVINO
aleksandar
sgobin
krepat ma ne molat
dzemal_sa
sestoperac
Dule
refa95
Miljenko
pippo
franeperuzovic
dr.nenad86
Dalibor
klokkende
PESTI
Merlo
ikayke
cevap
malinois
zvrcko sen
seadriver
andiok
Branimir
Fago
xyz
ticar
saso78
Dean
53 posters
genetika pitanja
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°151
Re: genetika pitanja
ja bi odgovorio...ali bojim se da je Cubina baketina...
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°152
A sve je moguce
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°153
dobijamo crosing over ptice.
Dalibor- Broj postova : 115
Registration date : 10.04.2009
- Post n°154
Da Aco mislim na tu shemu iz prirucnika sa sudije koju smo svi procitali da bi stekli osnovna znanja o genetici.
- Post n°155
malinois je napisao/la:Pozdrav svima na forumu zeli gospodin Cubelic ,imao je zelju da stavim u njegovo ime jedno pitanje(ne znam odgovor)
CROSING OVEROM KAKVE PTICE DOBIJAMO I KOJE SU GLAVNE KARAKTERISTIKE TIH PTICA???
ocigledno je da smo mu dojadili sa crosing overom
ajde ako je baketina, neko se mora i uloviti
dobijemo ptice sa samog dna ikakve kvalitatitvne ljestvice...
tj. ptice koje su svojim fenotipom daleko od današnjih standarda kod kanarinaca boje...
ne pada mi na pamet ništa drugo...
eto...a ako je gdin. Cuba htio da napisemo da dobijemo ljepe i pametne ptice hebat ga :=)
- Post n°156
legenda si.Dean je napisao/la:malinois je napisao/la:Pozdrav svima na forumu zeli gospodin Cubelic ,imao je zelju da stavim u njegovo ime jedno pitanje(ne znam odgovor)
CROSING OVEROM KAKVE PTICE DOBIJAMO I KOJE SU GLAVNE KARAKTERISTIKE TIH PTICA???
ocigledno je da smo mu dojadili sa crosing overom
ajde ako je baketina, neko se mora i uloviti
dobijemo ptice sa samog dna ikakve kvalitatitvne ljestvice...
tj. ptice koje su svojim fenotipom daleko od današnjih standarda kod kanarinaca boje...
ne pada mi na pamet ništa drugo...
eto...a ako je gdin. Cuba htio da napisemo da dobijemo ljepe i pametne ptice hebat ga :=)
dr.nenad86- Broj postova : 756
Registration date : 22.04.2009
- Post n°157
Super je sto ima ovakvog foruma gde se moze cuti nesto i o genetici, s'obzirom da uskoro trebam polagati sudijski ispit nadam se da cete mi bar malo pomoci
- Post n°158
dosao si gdje se priviđa!!!Sala .Evo ovdje imas dosta materijala a imas i strucnjake i vrhunske uzgaivace pa slobodno pitaj a i mi cemo tebe.dr.nenad86 je napisao/la:Super je sto ima ovakvog foruma gde se moze cuti nesto i o genetici, s'obzirom da uskoro trebam polagati sudijski ispit nadam se da cete mi bar malo pomoci
- Post n°159
Pa nema problema zato sam i dosao. Ne plasim se ja pitanja, tako se najbolje uci.
Interesuje me da li vrhunski dobi kanarinci boje sa jakim izrazenim melaninom tj. odlicnim melaninom moraju biti sitne ptice ?
Interesuje me da li vrhunski dobi kanarinci boje sa jakim izrazenim melaninom tj. odlicnim melaninom moraju biti sitne ptice ?
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°160
naravno da ne moraju....
- Post n°161
Sa mnogima sam diskutovao o ovome po izlozbama kad vidimo dobru melaninski "jaku " pticu koja je sitnije konstitucije, vecina mi je rekla da su melaninski jake ptice skoro uvek sitnije .
- Post n°162
Pocinjem polako u slobodno vreme (kad nemam obavze na fakultetu) da spremam ispit. Sa opstom genetikom Vas necu daviti tu je sve jasno. Kad budem imao problem oko specijalne bicu slobodan da Vas konsiltujem ako mi mozete pomoci. Pozdrav .........
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°163
dr.nenad86 je napisao/la:Interesuje me da li vrhunski dobi kanarinci boje sa jakim izrazenim melaninom tj. odlicnim melaninom moraju biti sitne ptice ?
na manjoj ptici je melanin skladniji i izraženiji a kod veće ptice se nekako rastegne,to je moje mišljenje.
- Post n°164
i ja sam otprilike tog misljenja ali nisam siguran, dosta sam slusao o tome i skoro svako ima razlicito misljenje.
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°165
ticar je napisao/la:dr.nenad86 je napisao/la:Interesuje me da li vrhunski dobi kanarinci boje sa jakim izrazenim melaninom tj. odlicnim melaninom moraju biti sitne ptice ?
na manjoj ptici je melanin skladniji i izraženiji a kod veće ptice se nekako rastegne,to je moje mišljenje.
pa da odgovorim
NE MORAJU pogledajte ptice iz Njemačke i Belgije
pitnje je postavljeno općenito za melaninske ptice, a ne za pojedine konkretne vrste
pitanje nije konkretno pa je odgovor dosta konkretan ali točan .
franeperuzovic- Broj postova : 272
Registration date : 29.09.2008
- Post n°166
ispricavam se ako vec negdje postoji odgovor na moje pitanje a to je:
1. kakve mlade cu dobiti ako parim crnog žutog (zelenog) muzjaka i crnu crvenu (bakrenu) zenku?
2. sta u daljnjem uzgoju mogu raditi s njima, tj da li mogu dobijati ciste zelene i ciste bakrene?
molim vas hitan odgovor jer imam priliku nabaviti bakrenu zenku. zahvaljujem.
1. kakve mlade cu dobiti ako parim crnog žutog (zelenog) muzjaka i crnu crvenu (bakrenu) zenku?
2. sta u daljnjem uzgoju mogu raditi s njima, tj da li mogu dobijati ciste zelene i ciste bakrene?
molim vas hitan odgovor jer imam priliku nabaviti bakrenu zenku. zahvaljujem.
- Post n°167
dobiti čaš mlade narančaste...i teško da češ s njima napraviti u budućem parenju išta pametnoga ...ma daj neka ti ovi Splićani nabave neku zelenu ženku...sigurno je nekom ostalo nešto viška, makar i malo lošija ...svakako bolje nego crvena...
franeperuzovic- Broj postova : 272
Registration date : 29.09.2008
- Post n°168
Nesto mi nije jasno.
Kako u jednom leglu izadju mladi razlicitih boja ako su im roditelji razliciti. Zar nebi svi bili isti ako se boje izmjesaju kako ti kazes.
Prema onome kako sam vidio mlade razlicitih boja u jednom gnijezdu pomislio sam da jedan dio mladih bude na oca a jedan na majku.
Moze li tko potvrditi ovo iz iskustva.
Kako u jednom leglu izadju mladi razlicitih boja ako su im roditelji razliciti. Zar nebi svi bili isti ako se boje izmjesaju kako ti kazes.
Prema onome kako sam vidio mlade razlicitih boja u jednom gnijezdu pomislio sam da jedan dio mladih bude na oca a jedan na majku.
Moze li tko potvrditi ovo iz iskustva.
- Post n°169
to je normalno izmedju žuto - bijelo ...da ne idemo u detalje negdje je senior to objasnio..ali žuto + crveno ne ide... dobiješ narandjaste SVE...
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°170
To žuto i bijelo je objašnjeno u temi o parenju kanarinaca( ja sam pitao, i naučio ), a ovo ne možeš pariti jer dobiješ naranđasto a to ne spada u nikakve kategorije jedino je lijepo za vidjeti! Je li tako majstori?
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°171
(Sta cu dobiti ako parim satinet kanarinac x cesljugar zenka?Kakav bastard?)
neke ženske satinet
neke ženske satinet
- Post n°172
Iz te kombinacije ces dobiti zenke satine a muzijake normale nosioce satinea, a sada koliko bastardi mogu da budu nosioci............. POZDRAV
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°173
(Sta cu dobiti ako parim satinet kanarinac x cesljugar zenka?Kakav bastard?)
neke ženske satinet
neke ženske satinet
- Post n°174
pippo je napisao/la:(Sta cu dobiti ako parim satinet kanarinac x cesljugar zenka?Kakav bastard?)
neke ženske satinet
SVE ženke satinet :-)