Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+67
Jack Sparrow
krepat ma ne molat
zelandur
skopski maestro
Mozaik
many
gramofon
sanchez33
colic
Starac_Mostarac
brunomarko
evmolp
dva grdelina
echeberija
Sina BL
matija
BOSKO
pavao
bizar
veso09
zijada
batke
brabus
Antonio-Kovac
toni69
Ranko Labovic
dr.nenad86
zoranV
ERVINO
Dule
damir64
MARIN
malinois
carduelismo
mutacija
Carduel
komiza
refa95
PESTI
kreso
Merlo
zoran ptice pjevice
krnjolac
crv
Miljenko
Zac16
Dax BG
deny
vansal
sestoperac
armin71
zvrcko sen
kemo89
žalacST
steva318
Zvrcko
bocka
lord189
Fago
ikayke
saso78
seadriver
milos0205
xyz
ticar
DjordjeVet
Dean
71 posters

priprema grdelina za parenje

ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

priprema grdelina za parenje - Page 4 Empty Re: priprema grdelina za parenje

Postaj by ikayke sri 17 pro - 22:30

Ja od ove godine prije davanja termicka obrada...pa nema ni gljiva ni ostalih s....Smile
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean sri 17 pro - 22:48

može i tako, ja ove godine samo germix pa je problema još i manje SmileSmile

a ionako mislim smanjiti klijavo u vrijeme kad ptice hrane mlade, radije neka ih hrane cim vise sa pastonom i graškom
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka sri 17 pro - 22:58

SEME MOŽE SE KVARCATI PRIJE KLIJANJA.
    JA NEMAM TAKVIH PROBLEMA JER UVOZNIK GARANTUJE DA JE HRANA ISPRAVNO OBRAĐENA, U ČEMU SAM SE UVERIO.
    RAZMIŠLJAO SAM VIŠE PUTA ŠTA BI BILO AKO SEME PRETHODNO BUDE STAVLJENO U MIKRO'VALNU PEČ PRIJE KLIJANJA.
    IMA LI KOMENTARA NA OVO ?
    Dean
    Dean

Postaj by Dean sri 17 pro - 23:02

bocka@ ne prije klijanja...poslije klijanja...

kad isklija staviš je u neku vatrostalnu zdijelu (neki poklope s tanjuricem a neki ne) i minutu u mikrovalnu na max. i to je to navodno sterilizira sjeme...
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka sri 17 pro - 23:10

BOJIM SE OD VLAGE DA NE DOĐE DO KUVANJE.
    IPAK POŠTUJEM AKO JE TAKO ISPITANO.
    TREBA PROBATI
    Dean
    Dean

Postaj by Dean sri 17 pro - 23:25

Pa iskreno ja sam probao par puta i ne svidja mi se baš... stvarno se dobije neki...miris skoro ko da su kuhane i ptice su mi slabije jele to sjeme...mada mnogi koriste tu metodu i kazu kako nemaju s time problema...
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver čet 18 pro - 23:48

Vec svi znamo da se ovisno o trajanju svjetla kod ptica potice nagon za parenjem. Trajanje svjetla treba prelaziti 13 sati. Zato postoje razni uklopni satovi i tajmeri sa regulacijom koje koriste uzgajivaci sta drze ptice u zatvorenim prostorijama i na taj nacin odredjuju kad ce im se ptice pariti a isto tako koriste ih i oni sta zele poceti nesto ranije sa sezonom uzgoja radi izlozbi. Za sve ostale koji pak cekaju da priroda napravi svoje a i za one koje to interesira jedan zanimljiv kalkulator za izracunavanje trajanja dnevnog svjetla u zadanom gradu i na postavljeni datum.

astro.ib-host.net/planetKalkulator.htm

Tako vidimo da npr. u Splitu 1.3.2009 dan traje 11 sati, 15.3 12 sati, a 1.4 vec imamo 13 sati dnevnog svjetla.
    armin71
    armin71

Broj postova : 27
    Registration date : 27.11.2008

Postaj by armin71 pon 22 pro - 3:05

Pozdrav.
    Interesuje me dali se moze ranije poceti sa pripremanjem grdelina za parenje ako se koristi umjetna svjetlost ili se mora poceti u 3 ili 4 mjesecu.Ja imam tajmer iz Njemacke koji je bas napravljen za pticarstvo sa cetiri programa i svitanje traje 30 min. a zalazak 60 min ( to oni preporucuju) a mozes da sam stimas koliko ti hoces.
    Kod kanarinaca znam da se moze poceti poslije Nove godine ali me interesuje kako je to kod grdelina. Hvala u naprijed Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
    Dean
    Dean

Postaj by Dean pon 22 pro - 17:49

armine@

sa pripremom počneš odmah iza nove godine, pogledaj tamo di sam stavio trajanje svijetla i naštimaj si timer, a sa parenjem otprilike kad dostigneš 15 sati to ti je negdje 15.3
    armin71
    armin71

Postaj by armin71 pon 22 pro - 22:01

Hvala ti puno na odgovoru.
    Bas cu procitati gore tabelu sto si naveo
    Dean je napisao/la:armine@

sa pripremom počneš odmah iza nove godine, pogledaj tamo di sam stavio trajanje svijetla i naštimaj si timer, a sa parenjem otprilike kad dostigneš 15 sati to ti je negdje 15.3
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac pon 22 pro - 22:03

armin71 je napisao/la:Pozdrav.
    Interesuje me dali se moze ranije poceti sa pripremanjem grdelina za parenje ako se koristi umjetna svjetlost ili se mora poceti u 3 ili 4 mjesecu.Ja imam tajmer iz Njemacke koji je bas napravljen za pticarstvo sa cetiri programa i svitanje traje 30 min. a zalazak 60 min ( to oni preporucuju) a mozes da sam stimas koliko ti hoces.
    Kod kanarinaca znam da se moze poceti poslije Nove godine ali me interesuje kako je to kod grdelina. Hvala u naprijed Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

koliko kosta ta naprava koja simulira zoru i sumrak ?
    Dean
    Dean

Postaj by Dean uto 23 pro - 15:21

cca 100 eura
    armin71
    armin71

Postaj by armin71 uto 23 pro - 19:27

sestoperac je napisao/la:
    armin71 je napisao/la:Pozdrav.

koliko kosta ta naprava koja simulira zoru i sumrak ?

Taj sto ja imam Lichtdimmer " Digital 1000" je kostao oko 140 eura ali sada sam vidio da se moze nabaviti od 80-100 eura.Evo internet adresa od dvije prodavnice u jednoj je 100 a u drugoj 139 eura pa pogledajte.Ovdje gdje kosta 139 ima i foto.

http://meiers-futtershop.de/Lichtdimmer-DIGITAL-1000 (100 eura)

http://www.original-landgeraete.de/shop/ (upisite "lichtdimmer") i pokazace vam se dva dimmera 139 i 159 eura
    Pozdrav
    sestoperac
    sestoperac

Postaj by sestoperac uto 23 pro - 22:08

ufffff Very Happy
    sestoperac
    sestoperac

Postaj by sestoperac sri 24 pro - 20:53

NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA Very Happy
    vansal
    vansal

Broj postova : 120
    Registration date : 04.08.2008

Postaj by vansal čet 25 pro - 11:31

Ja sam kupio ovaj uređaj u Italiji za 180 Eura.
    Možda će vam se učiniti skupo ali vrijedi.
    priprema grdelina za parenje - Page 4 Goldenstaryk0.th
    Dean
    Dean

Postaj by Dean čet 25 pro - 13:52

vansal je napisao/la:Ja sam kupio ovaj uređaj u Italiji za 180 Eura.
    Možda će vam se učiniti skupo ali vrijedi.
    priprema grdelina za parenje - Page 4 Goldenstaryk0.th

da, svi se slažu da je taj najbolji ja imam nešto slabiji model...od drueg firme ali isto radi sve što mi treba...ako (kad) budem morao kupovati novi isto ču uzeti ovaj od bessera, jedino ne preporučujem od new canariz taj se svima kvari...pa pripazite...
    Dean
    Dean

Postaj by Dean čet 25 pro - 13:53

vansal@ imas ti istu shemu za svjetlo ko i ja ili imaš neku drugu ??
    vansal
    vansal

Broj postova : 120
    Registration date : 04.08.2008

Postaj by vansal čet 25 pro - 16:25

Ja koristim funkciju fotoperiodo.
    01 Januara ukucam prirodno svijetlo, što znači kad sviće i kad zalazi sunce 01 Januara.
    Onda ukucam da mi za 60 dana svitanje počinje u 05:00 a da sumrak počinje u 20:30.
    Trajanje svitanja i sumraka po 30 minuta.
    Uvijek držim programator na ljetnom računanju vremena.
    To je to i što bi rekli fercera pravo, nema nikakvog utjecaja na ptice lažnog linjanja (bacanja perja) itd.
    Pozdrav
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen pet 26 pro - 0:12

sestoperac je napisao/la:NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA Very Happy

pa ti si bogat čovjek affraid Very Happy Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 26 pro - 0:33

sad kada vidim ove cijene čini mi se da bi ga se isplatilo napraviti.ovdje na forumu nas ima svih profesija a i elektroničke komponente su dosta pojeftinile mogli bi da krenemo zajednički to da napravimo
    sestoperac
    sestoperac

Postaj by sestoperac pet 26 pro - 21:12

zvrcko sen je napisao/la:
    sestoperac je napisao/la:NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA Very Happy

pa ti si bogat čovjek affraid Very Happy Laughing Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy cheers

milion eura ima svaka budala danas, za stiglice nisam siguran santa
    sestoperac
    sestoperac

Postaj by sestoperac pet 26 pro - 21:17

sto se tice podesavanja svijetla imam jednu varijantu koja moze biti dobra, a mnogo jeftinija. to cu da probam ovih dana pa cu vam reci kako funkcionise.

naumio sam sledece - kupicu dva ''obicna'' digitalna tajmera. Na jedan cu da spojim jednu sijalicu od 30 W, a na drugu 100 W. Ova prva slabija se pali prva i gasi poslednja i simulira svitanje tj. sumrak. Ova druga jaca se pali pola sata poslije i gasi pola sata prije slabije.

mislim da treba nastelovati tako da se svaki dan produzava ne vise od 3-4 minuta.
    steva318
    steva318

Broj postova : 286
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by steva318 pet 26 pro - 21:23

A sta da radimo mi koji nemamo posebnu prostoriju za ptice!? Nama ne pomazu nikakvi tajmeri! cheers
    sestoperac
    sestoperac

Postaj by sestoperac pet 26 pro - 21:25

cekajte proljece , nije ni to nista lose

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 2:47.