+67
Jack Sparrow
krepat ma ne molat
zelandur
skopski maestro
Mozaik
many
gramofon
sanchez33
colic
Starac_Mostarac
brunomarko
evmolp
dva grdelina
echeberija
Sina BL
matija
BOSKO
pavao
bizar
veso09
zijada
batke
brabus
Antonio-Kovac
toni69
Ranko Labovic
dr.nenad86
zoranV
ERVINO
Dule
damir64
MARIN
malinois
carduelismo
mutacija
Carduel
komiza
refa95
PESTI
kreso
Merlo
zoran ptice pjevice
krnjolac
crv
Miljenko
Zac16
Dax BG
deny
vansal
sestoperac
armin71
zvrcko sen
kemo89
žalacST
steva318
Zvrcko
bocka
lord189
Fago
ikayke
saso78
seadriver
milos0205
xyz
ticar
DjordjeVet
Dean
71 posters
priprema grdelina za parenje
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°76
Re: priprema grdelina za parenje
Ja od ove godine prije davanja termicka obrada...pa nema ni gljiva ni ostalih s....
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°77
može i tako, ja ove godine samo germix pa je problema još i manje
a ionako mislim smanjiti klijavo u vrijeme kad ptice hrane mlade, radije neka ih hrane cim vise sa pastonom i graškom
a ionako mislim smanjiti klijavo u vrijeme kad ptice hrane mlade, radije neka ih hrane cim vise sa pastonom i graškom
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°78
SEME MOŽE SE KVARCATI PRIJE KLIJANJA.
JA NEMAM TAKVIH PROBLEMA JER UVOZNIK GARANTUJE DA JE HRANA ISPRAVNO OBRAĐENA, U ČEMU SAM SE UVERIO.
RAZMIŠLJAO SAM VIŠE PUTA ŠTA BI BILO AKO SEME PRETHODNO BUDE STAVLJENO U MIKRO'VALNU PEČ PRIJE KLIJANJA.
IMA LI KOMENTARA NA OVO ?
JA NEMAM TAKVIH PROBLEMA JER UVOZNIK GARANTUJE DA JE HRANA ISPRAVNO OBRAĐENA, U ČEMU SAM SE UVERIO.
RAZMIŠLJAO SAM VIŠE PUTA ŠTA BI BILO AKO SEME PRETHODNO BUDE STAVLJENO U MIKRO'VALNU PEČ PRIJE KLIJANJA.
IMA LI KOMENTARA NA OVO ?
- Post n°79
bocka@ ne prije klijanja...poslije klijanja...
kad isklija staviš je u neku vatrostalnu zdijelu (neki poklope s tanjuricem a neki ne) i minutu u mikrovalnu na max. i to je to navodno sterilizira sjeme...
kad isklija staviš je u neku vatrostalnu zdijelu (neki poklope s tanjuricem a neki ne) i minutu u mikrovalnu na max. i to je to navodno sterilizira sjeme...
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°80
BOJIM SE OD VLAGE DA NE DOĐE DO KUVANJE.
IPAK POŠTUJEM AKO JE TAKO ISPITANO.
TREBA PROBATI
IPAK POŠTUJEM AKO JE TAKO ISPITANO.
TREBA PROBATI
- Post n°81
Pa iskreno ja sam probao par puta i ne svidja mi se baš... stvarno se dobije neki...miris skoro ko da su kuhane i ptice su mi slabije jele to sjeme...mada mnogi koriste tu metodu i kazu kako nemaju s time problema...
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°82
Vec svi znamo da se ovisno o trajanju svjetla kod ptica potice nagon za parenjem. Trajanje svjetla treba prelaziti 13 sati. Zato postoje razni uklopni satovi i tajmeri sa regulacijom koje koriste uzgajivaci sta drze ptice u zatvorenim prostorijama i na taj nacin odredjuju kad ce im se ptice pariti a isto tako koriste ih i oni sta zele poceti nesto ranije sa sezonom uzgoja radi izlozbi. Za sve ostale koji pak cekaju da priroda napravi svoje a i za one koje to interesira jedan zanimljiv kalkulator za izracunavanje trajanja dnevnog svjetla u zadanom gradu i na postavljeni datum.
astro.ib-host.net/planetKalkulator.htm
Tako vidimo da npr. u Splitu 1.3.2009 dan traje 11 sati, 15.3 12 sati, a 1.4 vec imamo 13 sati dnevnog svjetla.
astro.ib-host.net/planetKalkulator.htm
Tako vidimo da npr. u Splitu 1.3.2009 dan traje 11 sati, 15.3 12 sati, a 1.4 vec imamo 13 sati dnevnog svjetla.
armin71- Broj postova : 27
Registration date : 27.11.2008
- Post n°83
Pozdrav.
Interesuje me dali se moze ranije poceti sa pripremanjem grdelina za parenje ako se koristi umjetna svjetlost ili se mora poceti u 3 ili 4 mjesecu.Ja imam tajmer iz Njemacke koji je bas napravljen za pticarstvo sa cetiri programa i svitanje traje 30 min. a zalazak 60 min ( to oni preporucuju) a mozes da sam stimas koliko ti hoces.
Kod kanarinaca znam da se moze poceti poslije Nove godine ali me interesuje kako je to kod grdelina. Hvala u naprijed
Interesuje me dali se moze ranije poceti sa pripremanjem grdelina za parenje ako se koristi umjetna svjetlost ili se mora poceti u 3 ili 4 mjesecu.Ja imam tajmer iz Njemacke koji je bas napravljen za pticarstvo sa cetiri programa i svitanje traje 30 min. a zalazak 60 min ( to oni preporucuju) a mozes da sam stimas koliko ti hoces.
Kod kanarinaca znam da se moze poceti poslije Nove godine ali me interesuje kako je to kod grdelina. Hvala u naprijed
- Post n°84
armine@
sa pripremom počneš odmah iza nove godine, pogledaj tamo di sam stavio trajanje svijetla i naštimaj si timer, a sa parenjem otprilike kad dostigneš 15 sati to ti je negdje 15.3
sa pripremom počneš odmah iza nove godine, pogledaj tamo di sam stavio trajanje svijetla i naštimaj si timer, a sa parenjem otprilike kad dostigneš 15 sati to ti je negdje 15.3
- Post n°85
Hvala ti puno na odgovoru.
Bas cu procitati gore tabelu sto si naveo
Bas cu procitati gore tabelu sto si naveo
Dean je napisao/la:armine@
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°86
armin71 je napisao/la:Pozdrav.
koliko kosta ta naprava koja simulira zoru i sumrak ?
- Post n°87
cca 100 eura
- Post n°88
sestoperac je napisao/la:armin71 je napisao/la:Pozdrav.
koliko kosta ta naprava koja simulira zoru i sumrak ?
Taj sto ja imam Lichtdimmer " Digital 1000" je kostao oko 140 eura ali sada sam vidio da se moze nabaviti od 80-100 eura.Evo internet adresa od dvije prodavnice u jednoj je 100 a u drugoj 139 eura pa pogledajte.Ovdje gdje kosta 139 ima i foto.
http://meiers-futtershop.de/Lichtdimmer-DIGITAL-1000 (100 eura)
http://www.original-landgeraete.de/shop/ (upisite "lichtdimmer") i pokazace vam se dva dimmera 139 i 159 eura
Pozdrav
- Post n°89
ufffff
- Post n°90
NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA
vansal- Broj postova : 120
Registration date : 04.08.2008
- Post n°91
- Post n°92
da, svi se slažu da je taj najbolji ja imam nešto slabiji model...od drueg firme ali isto radi sve što mi treba...ako (kad) budem morao kupovati novi isto ču uzeti ovaj od bessera, jedino ne preporučujem od new canariz taj se svima kvari...pa pripazite...
- Post n°93
vansal@ imas ti istu shemu za svjetlo ko i ja ili imaš neku drugu ??
vansal- Broj postova : 120
Registration date : 04.08.2008
- Post n°94
Ja koristim funkciju fotoperiodo.
01 Januara ukucam prirodno svijetlo, što znači kad sviće i kad zalazi sunce 01 Januara.
Onda ukucam da mi za 60 dana svitanje počinje u 05:00 a da sumrak počinje u 20:30.
Trajanje svitanja i sumraka po 30 minuta.
Uvijek držim programator na ljetnom računanju vremena.
To je to i što bi rekli fercera pravo, nema nikakvog utjecaja na ptice lažnog linjanja (bacanja perja) itd.
Pozdrav
01 Januara ukucam prirodno svijetlo, što znači kad sviće i kad zalazi sunce 01 Januara.
Onda ukucam da mi za 60 dana svitanje počinje u 05:00 a da sumrak počinje u 20:30.
Trajanje svitanja i sumraka po 30 minuta.
Uvijek držim programator na ljetnom računanju vremena.
To je to i što bi rekli fercera pravo, nema nikakvog utjecaja na ptice lažnog linjanja (bacanja perja) itd.
Pozdrav
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°95
sestoperac je napisao/la:NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA
pa ti si bogat čovjek
Gost- Gost
- Post n°96
sad kada vidim ove cijene čini mi se da bi ga se isplatilo napraviti.ovdje na forumu nas ima svih profesija a i elektroničke komponente su dosta pojeftinile mogli bi da krenemo zajednički to da napravimo
- Post n°97
zvrcko sen je napisao/la:sestoperac je napisao/la:NEDAM STIGLICE ZA MILON EURA
pa ti si bogat čovjek
milion eura ima svaka budala danas, za stiglice nisam siguran
- Post n°98
sto se tice podesavanja svijetla imam jednu varijantu koja moze biti dobra, a mnogo jeftinija. to cu da probam ovih dana pa cu vam reci kako funkcionise.
naumio sam sledece - kupicu dva ''obicna'' digitalna tajmera. Na jedan cu da spojim jednu sijalicu od 30 W, a na drugu 100 W. Ova prva slabija se pali prva i gasi poslednja i simulira svitanje tj. sumrak. Ova druga jaca se pali pola sata poslije i gasi pola sata prije slabije.
mislim da treba nastelovati tako da se svaki dan produzava ne vise od 3-4 minuta.
naumio sam sledece - kupicu dva ''obicna'' digitalna tajmera. Na jedan cu da spojim jednu sijalicu od 30 W, a na drugu 100 W. Ova prva slabija se pali prva i gasi poslednja i simulira svitanje tj. sumrak. Ova druga jaca se pali pola sata poslije i gasi pola sata prije slabije.
mislim da treba nastelovati tako da se svaki dan produzava ne vise od 3-4 minuta.
steva318- Broj postova : 286
Registration date : 09.06.2008
- Post n°99
A sta da radimo mi koji nemamo posebnu prostoriju za ptice!? Nama ne pomazu nikakvi tajmeri!
- Post n°100
cekajte proljece , nije ni to nista lose