+80
plafonko
Pash031
Milos Stalac
pippo
zako
emirgrdelin
relja
kovac rupa
StarMo
dejzi
grk
topaz
saly
markoxp
Ive Labin
Merlo
kreso
grdelin-omiš
neznalica
gramofon
zelandur
toni mostar
skopski maestro
turbozd
zvrcko sen
vrca
Darko
rossi
vlajkobl
euzebio
zoran ptice pjevice
Renato.M
stiglica
echeberija
zoke007
edoMo
carduelismo
crv
Ranko Labovic
Maghellano
DAMIAN
Dule
Said_the_great
veso09
CUBA
angelo
bocka
saso78
ikayke
komiza
pavao
Sina BL
ssarava1
vlado
toni ilići
bizar
seadriver
sasar_le
brabus
krstokljun
tomi.st
refa95
ticar
riberi
DjordjeVet
Carduel
zijada
zoranV
Dax BG
DOMO
koce
lord189
baltic
karlo
krnjolac
Miljenko
MARIN
zadranin
PESTI
klapa-sinj
84 posters
Video Klipovi
euzebio- Broj postova : 141
Registration date : 10.12.2010
- Post n°776
Re: Video Klipovi
Maestro, Angelo ti je sve pojasnio. U pravu je što se tiče tradicije Dalmacije a i šire. Osim toga, bez zijade se ovdje i ne spominje grdelin. Probaj naučiti jednoga sa dobrom zijadom i viditi ćeš kako to ipak ne ide tako lako. Ove pletadure je lijepo čuti, ali takve se da odgojiti. U Dalmaciji nitko takve i ne odgaja. Ako nema zijade jednostavno nije vrijedan spomena. Kao muškarac bez one stvari. U ovom slučaju jedna lasta čini proljeće, ili bar njegov početak. Ipak, imaš moju podršku u stavljanju videa, volim čuti i pjesmu iz Makedonije. Pozdrav.
skopski maestro- Opomena
- Broj postova : 488
Registration date : 19.09.2011
- Post n°777
https://www.youtube.com/watch?v=DQ8ZqsfiVAs,ovo je specijalno za moga i mnogo cejnjenog priatelja andzela i njegovu raju pa evo moj andzelcicu malo materijala od goga ces imati koristi ti i tvoji prijatelji,jer za ovim pjevom :affraid:jer mnogi su zudili i mucili da stvore nesto ovako ,pa zato sto si mi prijatelj i zato sam ovo samo za tebe tradicioneru neiskusni ,i ne zaboravi da sam tu pomognuti cu tebi svakad sto se tice pjesme profesionalneeeeee,pa moja radionica ima sve, i za svakoga po nesto
skopski maestro- Opomena
- Post n°778
da se nadovezem sto si htio rec ,upravo si da to sto si rekao da zijada vazi samo kod vas i nigde na drugo mesto po svetu sto se tice te vase zijade , a za ono da covjek bez onoga je nista a to bez cojeka moze li ,znaci mnogo bitnije je sta on pjeva nego ta mnogo nevazna mala stvar,pa imate priliku da cujete kod spanjolaca ,jer imaju tradiciju pjeva mozda 500to godina ako ne i viseeuzebio je napisao/la:Maestro, Angelo ti je sve pojasnio. U pravu je što se tiče tradicije Dalmacije a i šire. Osim toga, bez zijade se ovdje i ne spominje grdelin. Probaj naučiti jednoga sa dobrom zijadom i viditi ćeš kako to ipak ne ide tako lako. Ove pletadure je lijepo čuti, ali takve se da odgojiti. U Dalmaciji nitko takve i ne odgaja. Ako nema zijade jednostavno nije vrijedan spomena. Kao muškarac bez one stvari. U ovom slučaju jedna lasta čini proljeće, ili bar njegov početak. Ipak, imaš moju podršku u stavljanju videa, volim čuti i pjesmu iz Makedonije. Pozdrav.
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°779
skopski maestro je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=DQ8ZqsfiVAs,ovo je specijalno za moga i mnogo cejnjenog priatelja andzela i njegovu raju pa evo moj andzelcicu malo materijala od goga ces imati koristi ti i tvoji prijatelji,jer za ovim pjevom :affraid:jer mnogi su zudili i mucili da stvore nesto ovako ,pa zato sto si mi prijatelj i zato sam ovo samo za tebe tradicioneru neiskusni ,i ne zaboravi da sam tu pomognuti cu tebi svakad sto se tice pjesme profesionalneeeeee,pa moja radionica ima sve, i za svakoga po nesto
Maestro, molim te odgovori mi zašto u svakom postu koristiš cinizam kada se obraćaš ljudima na forumu? Jel moguće da patiš od kompleksa niže vrijednosti pa se nešto želiš dokazati na forumu? Riječi tipa "anđelčiću" ili "tradicionalisto neiskusni" su jako uvredljive tako da nije lijepo tako postupati sa ljudima koji su stariji od tebe. Iskreno takvim pristupom nikad nećeš dobiti simpatije nego samo gađenje od ljudi koji su na forumu. Prijateljski ti savjetujem da promijeniš ton u svojim postovima!
Iskreno, ljudi iz Dalmacije će ti se samo nasmijati na ovaj klip koji si postavio.
Isto tako da te upitam još jednu stvar! Pošto stalno spominješ Marina i njegovo učešće na takmičenju pjeva štiglića u Makedoniji zanima me da li si ti učestvovao sa svojim pticama i kako si prošao na takmičenju? Koja mjesta si osvojio sa ovako odličnim pticama po makedonskom standardu?
Isto tako zamolio bi još nekoga od ptičara iz Makedonije da postave koji klip sa pjesmom štiglića tako da steknemo uvid kako treba da zvuči profesionalna pjesma.
Puno pozdrava
skopski maestro- Opomena
- Post n°780
https://www.youtube.com/watch?v=dtrEDOonvrc,evo malo i ja da dokazem da nisam krivolovac mislim kao i vi ,da sam poceo i ja stvarati neti domace,,ako ste zapazili stasam uspijo sa ovim dosad koi su bili na klpovima , a samo zamislite samo stace biti sa domacih ako su ovi bili c.u.n.a.m.i dosad ,a ovi sto dolaze mogu da kazem da cu bit ,,,,,,,zemlja vazduh,,,,,,,,
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°781
Ukoliko ne prilagodite ton i sadrzaj postova u skladu sa pravilima i dobroj praksi foruma sljedeća opomena biti ce baniranje kako bi se malo ohladili.
lijep pozdrav,
Admin
lijep pozdrav,
Admin
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°782
Slazem se sa carduelom, previse si prepotentan. A moramo da razgranicimo neke stvari, baviti se necim profesionalno znaci time zaradjivati novac i ziveti tj izdrazavati se od toga, 99,99% ljudi na forumu se pesmom bavi iz hobija i ne hvata se za gusu zbog ptica. Gledao sam i imam snimke takmicenja iz Prilepa u prethodne 2 godine, sam si rekao da tebe tamo nema, toliko o profesionalizmu.
angelo- Broj postova : 72
Registration date : 30.08.2010
- Post n°783
Nema veze Carduel,ne ljutim se ja,samo mi je možda malo žao šta sam uopće išta pisao,jer vidim da nema smisla,jer je razilaženje u poimanju pjeva preveliko.Carduel je napisao/la:
Maestro, molim te odgovori mi zašto u svakom postu koristiš cinizam kada se obraćaš ljudima na forumu? Jel moguće da patiš od kompleksa niže vrijednosti pa se nešto želiš dokazati na forumu? Riječi tipa "anđelčiću" ili "tradicionalisto neiskusni" su jako uvredljive tako da nije lijepo tako postupati sa ljudima koji su stariji od tebe. Iskreno takvim pristupom nikad nećeš dobiti simpatije nego samo gađenje od ljudi koji su na forumu. Prijateljski ti savjetujem da promijeniš ton u svojim postovima!
Iskreno, ljudi iz Dalmacije će ti se samo nasmijati na ovaj klip koji si postavio.
Isto tako da te upitam još jednu stvar! Pošto stalno spominješ Marina i njegovo učešće na takmičenju pjeva štiglića u Makedoniji zanima me da li si ti učestvovao sa svojim pticama i kako si prošao na takmičenju? Koja mjesta si osvojio sa ovako odličnim pticama po makedonskom standardu?
Isto tako zamolio bi još nekoga od ptičara iz Makedonije da postave koji klip sa pjesmom štiglića tako da steknemo uvid kako treba da zvuči profesionalna pjesma.
Puno pozdrava
I da,upravo onako kako si i rekao,na ovaj klip šta je specijalno namijenjen meni...hahha...tako san se slatko nasmijao...kad sam čuo uzvik ..bravo majstore...hahahhaha
Gost- Gost
- Post n°784
skopski maestro je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=dtrEDOonvrc,evo malo i ja da dokazem da nisam krivolovac mislim kao i vi ,da sam poceo i ja stvarati neti domace,,ako ste zapazili stasam uspijo sa ovim dosad koi su bili na klpovima , a samo zamislite samo stace biti sa domacih ako su ovi bili c.u.n.a.m.i dosad ,a ovi sto dolaze mogu da kazem da cu bit ,,,,,,,zemlja vazduh,,,,,,,,
skopski,pogledao sam ti ovaj gore video, moras se malo vise potruditi za bolju higijenu , mora sve da sija... izbaci te drvene setaljke i nadji plasticne...ptice nemogu biti zdrave ako zive u nezdravim higijenskim uslovima... nemoj se opterecivati sa tradicijama pjesme,slusaj ono sto volis,cijeni svoje to sto volis a isto tako i tudje,i onda si na pravom putu , sve ostalo je skretnica
skopski maestro- Opomena
- Post n°785
pa dobro admine ,neka ovo vazi i za sve ostale forumase ,nek se i oni malo ohlade,da bi se ja ohladioikayke je napisao/la:Ukoliko ne prilagodite ton i sadrzaj postova u skladu sa pravilima i dobroj praksi foruma sljedeća opomena biti ce baniranje kako bi se malo ohladili.
lijep pozdrav,
Admin
Said_the_great- Broj postova : 97
Registration date : 17.01.2009
- Post n°786
ovoga "maestra" jos nisu izbacili, zagadjujes forum i svaku temu na njemu !!!!!!!!!!!!
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°787
neka neka maestro je unio malo živa na ovi forum neka neka baš nan i triba ovaki jedan pa nema veze šta je špacakoga dobar je i samouvjeren samo šteta nema se s čin dobrin dokazat ..ali samo naprid i pomalo
- Post n°788
angelo je napisao/la:
Nema veze Carduel,ne ljutim se ja,samo mi je možda malo žao šta sam uopće išta pisao,jer vidim da nema smisla,jer je razilaženje u poimanju pjeva preveliko.
I da,upravo onako kako si i rekao,na ovaj klip šta je specijalno namijenjen meni...hahha...tako san se slatko nasmijao...kad sam čuo uzvik ..bravo majstore...hahahhaha
Meni nikad neće biti jedna stvar jasna, to je uplitanje u nečiju tradiciju a to uvelike svi štiglićari rade. Pravilo broj jedan da se treba poštovati svačija tradicija i u komentaru tuđe tradicije mogu komentirati da li se to meni sviđa ili ne i ništa drugo. Nema tu polemiziranja i nametanja svoje tradicije. Ovo je dozvoljeno samo unutar jedne tradicije.
Pravila su jasna:
- DTP - batuda (pletiva + prolazna zijada).
- MakTP - imaju svoju listu i boduju je spram toga.
- MosTP - Žvatićka pjesma (pjesma nastala na pjesmi štiglića iz prošlog stoljeća (o ovome mogu napisati svoje viđenje a kolege koje se bave pjesmom ovog standarda mogu potvrditi i nadodati neke stvari ako su mi promakle - kod ovog standarda bitno je ama baš sve:
- pirliti (štiglići pjevači su imali od 3 pa naviše različitih pirlita u svom repertuaru)
- zavijanja - javljanja (žvatićke ptice imaju najveći broj javljanja koji bi prelazio i preko 10 različitih (npr. cmbrliju, pitfoi, cipa vizriju, vikju, fržbezli, kliju, žonli,...)
- pletiva (isto tako bogati su pletivima od 2 - 3 pa naviše - od cuvanja, cipanja,...)
- strile (cvrrrr obavezno mora biti zastupljena)
- ostali glasovi (đavka isto tako)
- blicjer (jačinom glasa se razlikuje od dalmatinske dzije (glasnija), po dužini je malo kraći od dalmatinskih dzija, pojavljuju se elementi greze koja se tolerira, poželjne su ptice koje staju iza blicjera mada se tolerira kombinacija blicjer + cvrrrr a neko i glas đav,đav, đav (blicjer + cvrrrr + đav đav đav), isto tako uvođenje iz pletiva u blicjer se izvodi na nekoliko načina dodavanjem različitih glasova (ci, bliko) kao i izvođenje blicjera iz pirlita koje je po meni jako efektno i lijepo za čuti)
- negativne stvari - su loša izvedba svih ovih elemenata a pogotovo glasovi cja cja i klja klja.
Pozdrav svima
Zadnja promjena: Carduel; uto 18 lis - 15:35; ukupno mijenjano 1 put.
skopski maestro- Opomena
- Post n°789
pozdrav svima ,evo mene opet medzu vama ,jer nema te gde se sakriti nemam vise sta da komentarisem svama ovezi pjeva ,mislim ne neke prepoznace se sami oni :affraid:sad sam svatijo da ste zaista veliki profesionalci,sto dosad nisam znao
- Post n°790
Pozdrav Maestru, evo samo da ponovim da mi nisi odgovorio na pitanje koje sam ti jučer postavio! Zašto izbjegavaš odgovor?
Pošto stalno spominješ Marina i njegovo učešće na takmičenju pjeva štiglića u Makedoniji zanima me da li si ti učestvovao sa svojim pticama i kako si prošao na takmičenju? Koja mjesta si osvojio sa ovako odličnim pticama po makedonskom standardu?
I još jedna stvar da li bi mogao napraviti objašnjenje ocjenske liste koja se koristi kod vas u Makedoniji? Volio bi se bolje upoznati sa vašim standardom pjeva.
Pozdrav
Pošto stalno spominješ Marina i njegovo učešće na takmičenju pjeva štiglića u Makedoniji zanima me da li si ti učestvovao sa svojim pticama i kako si prošao na takmičenju? Koja mjesta si osvojio sa ovako odličnim pticama po makedonskom standardu?
I još jedna stvar da li bi mogao napraviti objašnjenje ocjenske liste koja se koristi kod vas u Makedoniji? Volio bi se bolje upoznati sa vašim standardom pjeva.
Pozdrav
komiza- Broj postova : 955
Registration date : 20.06.2009
- Post n°791
Niste još skužili da Maestra nije briga za drugoga,on je ovde došao stavljat svoje grdeline jer je mislio da će se van Makedonije proslavit.
Ne zna za druge tradicije i nije ga briga.
Postove pročita,ali ne poštuje nikoga i zato ne odgovara.
Odgovori samo da bi nekoga uvrijedio ako mu se nešto kontra kaže.
Sve u svemu teški egoizam ! Jer on je
- Post n°792
komiža je napisao/la:Niste još skužili da Maestra nije briga za drugoga,on je ovde došao stavljat svoje grdeline jer je mislio da će se van Makedonije proslavit.
Evo možete vidjeti da se maestro prijavio pod duplim nickom bombarder i da ga je ike banirao. Možete li samo zamisliti kako jadan može biti čovjek kojem treba više nickova da bi sebe samozadovoljio u namjerama koje prezentira na forumu (mogli smo pročitati da je tu prijateljski i da je voljan pomoći, kako da ne!). Imali smo već prije ovakvih bombastičnih upada na forum i svi su jednako završavali tako da je i sudbina maestra već odavno poznata.
Dogodit će se ona poznata izreka tresla se brda rodio se miš ili kako smo mogli čuti da jedna lasta ne čini proljeće.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°793
Carduel je napisao/la:
Evo možete vidjeti da se maestro prijavio pod duplim nickom bombarder i da ga je ike banirao. Možete li samo zamisliti kako jadan može biti čovjek kojem treba više nickova da bi sebe samozadovoljio u namjerama koje prezentira na forumu (mogli smo pročitati da je tu prijateljski i da je voljan pomoći, kako da ne!). Imali smo već prije ovakvih bombastičnih upada na forum i svi su jednako završavali tako da je i sudbina maestra već odavno poznata.
Dogodit će se ona poznata izreka tresla se brda rodio se miš ili kako smo mogli čuti da jedna lasta ne čini proljeće.
nije ika nego ja
euzebio- Broj postova : 141
Registration date : 10.12.2010
- Post n°795
Ne zamarajte se puno sa skopskim maestrom. Polako sklapa krila. Nastavite dalje, Carduel odlična analiza mostarskog pjeva. Svaka čast. Ne zaboravi se javiti kada budeš dolazio. Pozdrav svima i puno uspjeha.
- Post n°796
euzebio je napisao/la:Ne zamarajte se puno sa skopskim maestrom. Polako sklapa krila. Nastavite dalje, Carduel odlična analiza mostarskog pjeva. Svaka čast. Ne zaboravi se javiti kada budeš dolazio. Pozdrav svima i puno uspjeha.
Hvala Euzebio, ovim sam samo htio da uvedem u temu koju će nastaviti netko tko zna puno više od mene i da objasni detalje žvatićkog pjeva pa da vidimo šta i kako ali na mirnoj osnovi a ne odmah za vratove. Sigurno ću se javiti kad budem dolazio. Biće mi drago da se opet vidimo. Puno pozdrava
toni mostar- Broj postova : 182
Registration date : 28.07.2011
- Post n°797
tako lijepo si objasnio šta mostarci traže od štiglića .
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°798
angelo je napisao/la:
Meni se ovaj grdelin dopada i nema makedonac koji zna sta znaci pjev grdelina ,a da ne mu se dopada ovakav grdelin.
A za mane da zaboravimo,svaki trazi dlaku u jaje.
Jedini komentar od onih koji bi pronasle mane bi bio da ima prekratka pletiva. I,a sta pjeva dalje?
- Post n°799
saso78 je napisao/la:
Meni se ovaj grdelin dopada i nema makedonac koji zna sta znaci pjev grdelina ,a da ne mu se dopada ovakav grdelin.
A za mane da zaboravimo,svaki trazi dlaku u jaje.
Jedini komentar od onih koji bi pronasle mane bi bio da ima prekratka pletiva. I,a sta pjeva dalje?
Saso, da li bi ti bio problem da napišeš malo o vašem standardu da pogledamo o čemu se tu radi, šta se traži, šta su mane itd...?
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°800
evo da i ja stavim nesto ima materijala