gramofon je napisao/la:
O kakvim se Španjolcima radi? Timbrado ili ovi minijaturni?
Minijaturni španjolci.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
gramofon je napisao/la:
O kakvim se Španjolcima radi? Timbrado ili ovi minijaturni?
Carduel je napisao/la:
Minijaturni španjolci.
gramofon je napisao/la:
Rođo, kakvo je stanje kod tebe? Ide li se u teren? Jesu li se tići olinjali? Daj nam bar sliku koju...
echeberija je napisao/la:Nema peva bez uzgoja to ces saznati kad budes izgubio nekoliko decenija ganjanja peva bez uspeha, jednostavno ptica iz uzgoja ima prednost jer u 25 danu starosti pocinje da slusa pesmu koju ti zelis, dok divlja ptica nema odredjenu starost plus izgubi mesec dana lomeci letna pera o zive kaveza. O mirnoci i koncentraciji na slusanje necu da trosim reci. Takodje ne treba trositi reci na to da ptice slusaju majku jos od izlazenja iz jajeta, znaju njena javljanja , kao i oceva. Sada imam slucaj, kada sam zavrsio uzgoj sve sam ptice spojio u jedan volijer mlade i roditelje i ostale stare ptice. Danas mladi imaju javljanja oca i majke, ako su pored bile jos 5 muzjaka koja imaju svoje javljanje i pesmu.
Evo i od mene nesto materijala, slika jeste moja ovogodisnji uzgoj, ali pesma nije i postavljena je samo da maestro cuje tradiciju mog podneblja, a ptica je inace helihopter, nije cunami . Kakva je zija maestro?
Pozdrav
mozda se nerazumemo ,eceberija ,naznam ciju ti tradiciju to branis i njegujes ako sam mogo da primetim da ti volis ovu forumsku ,da je ne spomenem jer ce me pogresno razumeti,,a za zadnji klip u pravu si da je 20posto pjeva ,da bi ga cuo do kraja trebaceti barem 1an cas da bi mu cuo sve ,primecujem da se slabo razumes o profesionalni pjev. pa sami pocetak ti kazuje sta zna pjevati brate eceberija i zapamti da uzgoj ne pjeva ,ako nemaz veze o razumevanju pjesme zar ne vidis sta radim sa prirodnim mladancima kao c.u.n.a.m.i.i sam video imam i ja domaci uzgoj ove godine kao za prvi put,ali bez prstena jer prsten ne pjeva kad sam sa ovim uspeo ,,,,,zamisli sa domacih sta cu uspjeti ovi dosad su bili .c.u.n.a.m.i.a ovi sto dolaze mislim na domace ,ma bicu ,,,,zemlja vazduh,,,,,zapamti tooooooooooooecheberija je napisao/la:Ja nisam ovo postavio da bih ispunio necije kriteriume jer svako voli ono sto ima. Ovaj tvoj je mozda savladao 20% pesme kojom si ga ucio, ali za tebe je najbolji na svetu pa ga tako i predstavljas svima.
Vreme ce pregaziti tvoje "nema veze uzgoj sa pjesmom " .
angelo je napisao/la:Evo da još jednom pozdravim skopskog maestra,koji me je ponukao da okačim još jedan video klip.Simpatičan si mi.
Sad ću se malo uozbiljit,pa ću ti reći za ove klipove šta si ti okačio,a pošto vidim da ti to nitko neće kaže.
Cijenim vašu tradiciju,ali ove ptice šta si postavija kod nas u Dalmaciji ne prolaze.
Ne bi ih mogao poklonit niti jednom iole ozbiljnijem tičaru.
Kod vas u Makedoniji je to možda i dobro,ja u to ne ulazim,ali kod nas - ne.
Bez jedne prolazne zijade kod nas tica ne valja.
Da ne bi možda pomislio, da nedaj bože gadim tvoje tice,ne,to je kod nas jednostavno tako,što ti može potvrdit i tvoj uzor Marin(kojeg ne smiješ spominjati,neznam zašto..hahhaha).
I da ne bi pomislio da samo tebe kritiziram,bit ću malo i samokritičan.
Niti zijada ovog mladca što sam postavio nije idealna,znači onakva kakva bi trebala izgledat jedna prava zijada.....ima i ona nekih nedostataka...ali.....
Kako bi ti ocijenio ovu pticu i ovu zijadu,naspram svojih?
Znači maestro nema ljutnje,to je kod nas u Dalmaciji jednostavno tako
pozzz maestru
a sad evo i klip:
ps
probaj učit ptice sa jednom dobrom zijadom,pa nam na godinu prezentiraj rezultate....
vidićeš da je jedna dobra zijada mnogo zajebana ....
prvo poz ,,sad i ja postujem kao vi nasu tradiciju ,koju ti nemozes promjeniti barem ti si mlad i svati da tradicija ne pjeva nego buducnost znaci idemo napred svima sam rekao pa cu i tebi ,da jedna lasta ne cini proljeceeeeeee nemoj koracati nazad idi napred [/quote]skopski maestro je napisao/la:
ps
probaj učit ptice sa jednom dobrom zijadom,pa nam na godinu prezentiraj rezultate....
vidićeš da je jedna dobra zijada mnogo zajebana ....
[/ quote]