Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+13
evmolp
dragutin rajnović
Renato.M
ikayke
ERVINO
vlado
turbozd
krepat ma ne molat
ticar
pippo
malinois
bocka
TEXMEX
17 posters

Problem -oko

bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Problem -oko - Page 4 Empty Re: Problem -oko

Postaj by bocka čet 31 sij - 21:23

Veselko, iskreno ja ne bi hteo da se moja pretpostavka obestini, ali ipak neka ta kanarinka bude u karantinu.
    Znajuči da trihomonijazu prenosi komarac a sada je zima, to je jedina olakšavajuča okolnost da komarac ne može preživjeti niske temperature, jedino ako nije prezimio u toploj prostorii.
    Što se tiče šugavca u 90% slučajevo on prisutan je na meko tkivo kod noge, pa u tom slučaju proveri ostale ptice.
    Ako je neka infekcija oka (to je najbolja varijanta) onda maži sa hlorofenikol mast
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar čet 31 sij - 22:32

veseljko je napisao/la:

sad sam se vratio od veterinara i rekla je da 99% nije trihominijaza Smile rekla je da je
    velika mogucnost da je doslo do iritacije oka pa si je kanarinka trljajuci oko od preckice
    sama skinula perje oko oka , druga opcija je da je to šuga (il sad tocno koji je naziv
    rekla neznam) a treca opcija je da nes nije u redu s okom pa je opet kanarinka sama sebi
    trljajuci oko od preckicu skinula perje (rekla je ako za tjedan dana ne bude bolje da odvedem
    kanarinku u kliniku za kirurgiju na oftamološki pregled kod dr. Hrvoja Boroška ili prof. Borisa
    Pirkića) .. i da, kanarinka je dobila jednu kap ivermektina 1% iza vrata ..

uzmi neku mast za upalu očiju za ljude i namaži kompletno oko,ujutro i navečer ako ne prođe za 3 dana onda je sigurno trihomonijaza uzrokovana sinusitisom
    veseljko
    veseljko

Broj postova : 125
    Registration date : 08.05.2012

Postaj by veseljko čet 31 sij - 22:54

ticar je napisao/la:

uzmi neku mast za upalu očiju za ljude i namaži kompletno oko,ujutro i navečer ako ne prođe za 3 dana onda je sigurno trihomonijaza uzrokovana sinusitisom

sutra cu otic u ljekarnu i potrazit mast. jel moze koja preporuka ? imam doma mast
    koja je za probleme ociju kucnih ljubimaca (Terramycin Pet Eye Ointment 3.5 Gr, Cat Dog
    Horse) jel to sta valja il bolje da odem u ljekarnu ? nisam skuzio ovaj dio ako ne prođe ?
    posto je tkivo oko oka cisto, uredno, nema crvenila ni nateknuca vec samo nema perja (a za
    perje ce trebat malo vise vremena da naraste) . Na sto jos trebam obratit pažnju ?
    veterinarka je pregledala cijelu pticu (trbuh, ždrijelo, noge.. ) i samo je uspijela naci
    na lijevom oku gubitak perja .

i da, to sam bio na veterinarskom fakultetu u zagrebu , Zavod za bolesti peradi s klinikom,
    Ambulanta za ptice. Veterinarka uopce ne zeli dat/prodat nikakv lijek ako ona ne misli da to
    ptici treba (bio sam pitao za baycox, sulfadimin a sada i za ivermektin) tako da neznam sta
    bi bilo dobro dat ptici ako je trihomonijaza ? malo sam citao da je flagyl dobar ali ga nema
    kod nas pod tim nazivom vec pod medazol a za ovaj lijek treba recept . neki drugi lijek koji
    se pokazao uspjesnim ?
    lordlord

Broj postova : 59
    Registration date : 25.08.2014

Postaj by lordlord uto 14 lis - 10:50

Ima li novosti u vezi bolesti?
    veseljko
    veseljko

Broj postova : 125
    Registration date : 08.05.2012

Postaj by veseljko uto 14 lis - 17:19

4 dana mazao oko s masti iz humane apoteke i sve 5 Smile na svu srecu nije bila
    trihomonijaza u ovom slucaju..
    lordlord

Problem -oko - Page 4 Empty Oko - kanarinka

Postaj by lordlord ned 3 sij - 15:19

Mazao sam u blizina oka s kloramfenikolom, dao sam i ivermektin ali i dalje napreduje.
    Prvo je bilo nestalo perje oko samog lijevog oka, sada se to siri.
    OKo je bilo suho a ne mokro confused

Evo slika.

Problem -oko - Page 4 2016-01-03-3239

Problem -oko - Page 4 2016-01-03-3238

Problem -oko - Page 4 2016-01-03-3237

Problem -oko - Page 4 2016-01-03-3235

Problem -oko - Page 4 2016-01-03-3232
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

Problem -oko - Page 4 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK uto 12 sij - 22:00

Zdravo. Pokusao bih i ja postaviti dijagnozu ( mada tesko ) na osnovu slike. Po meni se radi o infekciji koja iritira kozu i samim tim uzrokuje cesanje i opadanje perja na tom mjestu. Ne bih preporucio mazanje mastima na bazi antibiotika , narocito onih iz humane apoteke direktno na kozi ptice, posto je sastav koze kod ptica drugaciji. Mozes lokalno mazati KANTARIONOVO ULJE , onim stapicima za usi 2 do 3 puta dnevno. Prije mazanja ulja, ocisti kozu vatom ili gazom natopljenom u VODORODNI PEROKSID 3 % (hidrogen za rane ). Oralno u vodi za pice moze neki antibiotik penicilinske genericke grupe ( Gentamicin, Gentagal, Oxitetraciklin ili Enrofloxacin 10 % ) Zadni koji sam naveo mozes naci i pod imenima Enroxil ili Enrocin 10 %. Doziranje je 4 kapi na pojilicu od 50 ml, svaki dan novi rastvor u trajanju od 5 - 6 dana. Posle toga ide probiotik ili vitamini. Dok ide lecenje pticu hrani iskljucivo sjemenskom hranom. Ova terapija bi po mom misljenju trebala dati rezultat. Javi kakvo je stanje ptice. Pozdrav
    MIKI

Broj postova : 40
    Registration date : 18.01.2013

Postaj by MIKI uto 12 sij - 23:13

Ovo se znalo desavati i kod mojih ptica pa me zanima o kakvoj infekciji se ovdje radi a kod mojih ptica bi se nakon nekog vremena i oko postepeno zatvaralo.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

Problem -oko - Page 4 Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK čet 14 sij - 22:34

Najcesce su to gljivicne infekcije, kad ptica cisti kljun od stapice. Zbog toga je higijena stapica u kavezima i volijerama jako bitna.
    lordlord

Postaj by lordlord uto 29 oľu - 19:37

Ptica jos ziva, ali oko se nije zatvorilo. Izgubila perje na cijeloj glavi.
    lordlord

Postaj by lordlord ned 24 tra - 14:12

I najbolje od svega, ta ista ptica izlegla je jaja, iako neoplodena. Skakuce i dosta je zivahna. Perje se polako vraca za sada.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sri 27 stu - 20:27.