+13
evmolp
dragutin rajnović
Renato.M
ikayke
ERVINO
vlado
turbozd
krepat ma ne molat
ticar
pippo
malinois
bocka
TEXMEX
17 posters
Problem -oko
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°26
Re: Problem -oko
Šta iam toga u Hrvatskoj ili moram do Trsta.U apoteci ili kod vetrinara.
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°27
moze bit da u apoteci ti kazes FLAGYL oni imaju sigurno
na hrvacko ime ljek
FLAGIL je za zenski problemi za trikomonazi na paket ima 20 tablete
radis ovako 400ml voda i pola tableta, a ko bolestan oko je iako
10 dana posle malo vitamin B i jos 5 dana FLAGIL
da znas bolestan od oko moze bit da sve ptice od tvoj farma ima rizik
onda dai FLAGIL a sve drugi ptice samo 5 dana za prevencia.
na hrvacko ime ljek
- Post n°28
Nije mi baš dostupan taj lijek,treba recept.Dali postoji kakav drugi koji se koristi tu u Hrvatskoj?
turbozd- Broj postova : 261
Registration date : 31.08.2010
- Post n°29
Evo ja ću ti probat pomoći.Rič ti je o Trichomonijasi.Ja imam tablete Flagyl donio mi prika iz Italije lani i dobro se pokazale kod golubova.Otiđi u veterinarsku i traži ROZINADOL,ili probaj nabaviti trihoplus od oropharma.Ako ne nađeš javi mi se i ja ću ti pomoći.
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°30
turbozd je napisao/la:Evo ja ću ti probat pomoći.Rič ti je o Trichomonijasi.Ja imam tablete Flagyl donio mi prika iz Italije lani i dobro se pokazale kod golubova.Otiđi u veterinarsku i traži ROZINADOL,ili probaj nabaviti trihoplus od oropharma.Ako ne nađeš javi mi se i ja ću ti pomoći.
Ronidazol i ako ti treba ja ti mogu u četvrtak jutro donit do Splita a ti nekako preuzmi ili da ti ostavim kod nekog i dobit ćeš gratis 20 grama jer ga ja imam u velikom pakovanju za golubove samo nek ti neko da dozu za ptice.
- Post n°31
Evo bio danas u vet.ambulanti i odgovor je sljedeći :donesite sve ptice da uzmemo uzorak i vidimo šta je pticama ,to je najbolje za vas i vašu fmiliju?DRama i horor u najmanju ruku.Poslije toga sam išao u pet shop
međutim oni nemaju ništa tj. za ptice niko ništa ne drži samo za pse i mačke.
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°32
Prijatelju, daj postavi slike da vidimo o čemu se radi, neka veterinari vide onu pticu koja ti je bolesna i nek naprave analizu.
Od iskustva ti kažem da su to specijalisti za kokoš a najbolje poznavaoci o ptičjim bolestima imaš tu na forumi.
Postaviš li slike siguran sam da češ dobiti odgovor.
Koliko se sečam Pippo ti je reko moguče je da se radi o trihomonijazi, otvori tu temu i videčeš slike pa uporedi sa svojom pticom.
Pozdrav Bocka
Od iskustva ti kažem da su to specijalisti za kokoš a najbolje poznavaoci o ptičjim bolestima imaš tu na forumi.
Postaviš li slike siguran sam da češ dobiti odgovor.
Koliko se sečam Pippo ti je reko moguče je da se radi o trihomonijazi, otvori tu temu i videčeš slike pa uporedi sa svojom pticom.
Pozdrav Bocka
vlado- Broj postova : 856
Registration date : 22.01.2010
- Post n°33
turbozd je napisao/la:Evo ja ću ti probat pomoći.Rič ti je o Trichomonijasi.Ja imam tablete Flagyl donio mi prika iz Italije lani i dobro se pokazale kod golubova.Otiđi u veterinarsku i traži ROZINADOL,ili probaj nabaviti trihoplus od oropharma.Ako ne nađeš javi mi se i ja ću ti pomoći.
Ronidazol i ako ti treba ja ti mogu u četvrtak jutro donit do Splita a ti nekako preuzmi ili da ti ostavim kod nekog i dobit ćeš gratis 20 grama jer ga ja imam u velikom pakovanju za golubove samo nek ti neko da dozu za ptice.
Ja sam se vratija iz Splita ali brat mi je ovdje za vikend i mogu ti poslat Ronidazol po njemu ali se javi do sutra navečer ako ti treba.
krepat ma ne molat je napisao/la:Evo bio danas u vet.ambulanti i odgovor je sljedeći :donesite sve ptice da uzmemo uzorak i vidimo šta je pticama ,to je najbolje za vas i vašu fmiliju?DRama i horor u najmanju ruku.Poslije toga sam išao u pet shop
Ja sam se vratija iz Splita ali brat mi je ovdje za vikend i mogu ti poslat Ronidazol po njemu ali se javi do sutra navečer ako ti treba.
- Post n°34
Hvala ekipo,dobio sam informaciju za nabavit Rozinadol.Pozdrav
ERVINO- Broj postova : 628
Registration date : 02.12.2009
- Post n°35
krepat ma ne molat je napisao/la:Evo bio danas u vet.ambulanti i odgovor je sljedeći :donesite sve ptice da uzmemo uzorak i vidimo šta je pticama ,to je najbolje za vas i vašu fmiliju?DRama i horor u najmanju ruku.Poslije toga sam išao u pet shop
Pozdrav, posumljali su na klamidiozu ??? zato su tako reagirali ,inače te veterinarske ambulante jako malo mogu pomoći...jedini pravi način ja poslati uzorak ili bris oka na institut u Zagreb i dobiti točno ciljani ljek prema nalazu...
- Post n°36
Pošto je prošlo već mjesec dana od kad sam primjetio promjene na oku (lagano okolo oka manjak perja) i bolest nije uznapredovala kao šta sam vidio na slikama koje je postavio Pipo mislite li da je to prošlo.Inače uspio sam nabavit samo mast Cloramphenicol i time sam mazao oči.
- Post n°37
pippo je napisao/la:moze bit da u apoteci ti kazes FLAGYL oni imaju sigurno
na hrvacko ime ljek
Evo da pomognem nekima riješiti problem nabavke lijeka za trihomonijazu odnosno bolesti oka.Bolest kao bolest nije u oku nego u sinusima i dišnim putevima.
Javlja se zbog raznih nepovoljnih uvjeta kod ptica kao što je nehigijena velika prisutnost prašine ili slaba prozračnost mjesta gdje borave tice.Takve sam probleme nekad imao dok sam uzgajao golubove i riješavao ih pomoću TRICHOPLUSA ili TRICHOCINA kojeg sam kupovao u Zgrebu u SUDALA odnosno kod gosp. Sule.Koliko sam sad upoznat tog lijeka više nema u prodaji u Hrvatskoj pa sam se raspitao kod kolega golubara na koji način sad riješavaju.Neki nabavljaju nešto iz Nizozemske i Njemačke ali to je ipak teži put.Oni manje snalažljivi koriste tablete MEDAZOL...
MEDAZOL VAM JE ISTO ŠTO I FLAGYL....
Pa kome je potreban MEDAZOL lipo nek se uputi do humane ljekarne i kupi ga neznam točno cijenu ali je nešto sitno kuna...
- Post n°38
Evo danas sam nabavio u jednom zoo shpou kojeg drži čovjek koji se bavi uzgojem ptica preparat ORNICURE ( Versele Laga).Rekao mi je da napravim tretman od 5 tjedana te da je isti preparat i on koristio uspješno.Provjerio sam kod još jednog ptičara i dobio isti odgovor.Dali ste i vi koristili ovaj preparat?
- Post n°39
Dajem lijek evo već 20-tak dana i dalje pticama oko oka fali perje,međutim nema nikakvih iscjedaka iz nosa,oka ili nekih gnojnih kesica kao šta sam vidjeo na slici.Nisam siguran dali je to ona bolest za koju je Pipo stvaio slike jer kod mene je već prošlo mjesec i pol i nema takvih promjena.Dali se možda radi o nekoj drugoj bolesti kad otpada samo perje oko oka a nema nekih drugih problema pa je možda treba liječit sa nekim drugim preparatom.Hvala
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°40
turbozd je napisao/la:
Evo da pomognem nekima riješiti problem nabavke lijeka za trihomonijazu odnosno bolesti oka.Bolest kao bolest nije u oku nego u sinusima i dišnim putevima.
Javlja se zbog raznih nepovoljnih uvjeta kod ptica kao što je nehigijena velika prisutnost prašine ili slaba prozračnost mjesta gdje borave tice.Takve sam probleme nekad imao dok sam uzgajao golubove i riješavao ih pomoću TRICHOPLUSA ili TRICHOCINA kojeg sam kupovao u Zgrebu u SUDALA odnosno kod gosp. Sule.Koliko sam sad upoznat tog lijeka više nema u prodaji u Hrvatskoj pa sam se raspitao kod kolega golubara na koji način sad riješavaju.Neki nabavljaju nešto iz Nizozemske i Njemačke ali to je ipak teži put.Oni manje snalažljivi koriste tablete MEDAZOL...
MEDAZOL VAM JE ISTO ŠTO I FLAGYL....
Pa kome je potreban MEDAZOL lipo nek se uputi do humane ljekarne i kupi ga neznam točno cijenu ali je nešto sitno kuna...
može i hiramicin kapsule za ljude ili doxyciclin
- Post n°41
respiratorni trihomonijaza i oticanje oka
KOMPONENTNA (SASTAVNI FLAGYL= metronidazolo)
1 tableta FLAGYL litar voda 7 dana i 5 dana antibiotik siroko spektro
KOMPONENTNA (SASTAVNI FLAGYL= metronidazolo)
1 tableta FLAGYL litar voda 7 dana i 5 dana antibiotik siroko spektro
- Post n°42
doxyciclin je antibiotik siroko spektro je od klasa tetraciclina
Spektar antimikrobnog djelovanja ovog lijeka su; Gram-pozitivne i neke Gram-negativne
kada se da doxyciklina ne se da kalcija, aluminija, magnezija i željeza iona, za najmanje dva sata.
Spektar antimikrobnog djelovanja ovog lijeka su; Gram-pozitivne i neke Gram-negativne
kada se da doxyciklina ne se da kalcija, aluminija, magnezija i željeza iona, za najmanje dva sata.
- Post n°43
Pippo pisao si mi za Flagyl ali ga nemogu nabavit,kojilijek se može kupiti u ljekarni bez recepta a da je dobar za to.Turbozd je napisao MEDAZOL,a TIČAR hiramicin ili doxyciclin.Šta se od ovog može kupiti bez recepta i kako dozirati.Pippo je napisao da kad se uzimaju neki od ovig lijekova nesmije se davati kalcij,aluminij,željezo.Molim vas za odgovor jer sad sam davao kako sam gore napisao ORNICURE,dali je to antbiotik jer mi ga je preporučio čovjek koji je predsjednik društav u Rijeci pa mislim da čovjek zna.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°44
Ornicure je odlican lijek... a sadrzi aktivni sastojak doksiciklina, sto bi znacilo da je istovjetan Hiramicinu i Doxiciklinu
- Post n°45
hoces da te posalim flagyl?
- Post n°46
ikayke je napisao/la:Ornicure je odlican lijek... a sadrzi aktivni sastojak doksiciklina, sto bi znacilo da je istovjetan Hiramicinu i Doxiciklinu
Znači da nastavim sa davanjem ORNICUREA kako mi je rečeno 5 tjedana.Dali da multivitamine dajem odmah ili nako završetka terapije i dali mi možeš reći kroz koje bi vrijeme ptice ponovo trebale biti ok.Punnooo hvaaalllaaa
- Post n°47
Flagyl je ime lijeka u Italiji a Medazol je to isti lijek kod nas. Ja provijerio kod svog liječnika odnio mu kutiju od Flagyla.
- Post n°48
ja daim flagyl a sve ptice za prevencia 5 dana
poslje 5 dana mulivitaminik
5 dana voda
3 dana ocet od jabuka
5 dana tylogal 50- 2 grama litar voda
5 dana vitamin B2 B6 B12
7 dana voda
2 dana baykox antibiotik siroko spekrto samo 1,2ml litar voda
to ja daim a ko ptice ima malo kokcide
7 dana vitamin S nekton samo zenke
10 dana vitamin E-S samo muski.
5 dana voda
3 dana ocet od jabuka
5 dana vitamin B2 B6 B12
7 dana voda
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°49
pippo je napisao/la:ja daim flagyl a sve ptice za prevencia 5 dana
5 dana voda
3 dana ocet od jabuka
5 dana vitamin B2 B6 B12
7 dana voda
Pippo ,Pippo ,prijatelju moj kad sve to das pticama ubijes sem losih bakterija i sve pozitivne .Tesko je od takve ptice neposredno nakon tretmana ocekivati nesto .Al dobro ,ko voli nek izvoli
- Post n°50
Hm ja ću poslije ORNICUREA dat vitamine pa šta bude.Za sad su ptice ok,vesele i normalno se ponašaju.Evo ova dva lijepa dna sam ih stavio na balkon i vidi se da su živnule.Izgleda da ORNICURE djeluje jer ne vidim da bolest napredujejedino imaju lagani proljev šta je kako čitam normalno.Još 15 dana tretmana pa ćemo vidjet.Još jednom pitam DALI JE MOŽDA BOLJE POČET DAVATI VITAMINE PRIJE ZAVRŠETKA TERAPIJE?