+72
Edi
Harzer
budisic
trava
Boban NA
olanik
lepi
komiza
zoranV
markozd
mrzlo mliko
Renato.M
opalnaissus
čajka
MARIN
sgobin
CUBA
vixan
Santa
mutacija
Border
krstokljun
Vasko-MK
ERVINO
9a2y
vlado
danijelvr
faganel
crv
Siskin
sasaznas
novaksin
topaz
Dalibor
Tihy
srdjan nis
DjordjeVet
Miljenko
refa95
krepat ma ne molat
malinois
dr.nenad86
Dule
sgrguro3
krnjolac
PESTI
franeperuzovic
g0g0 1
milos0205
kreso
cevap
Lazar
hari
nb.geronimo1
vladan bg
bocka
sestoperac
Dean
steva318
Zvrcko
kemo89
Rasko
zvrcko sen
Fago
saso78
ikayke
seadriver
žalacST
Branimir
xyz
ticar
trnar
76 posters
Razmnozavanje kanarinaca
Gost- Gost
- Post n°776
Re: Razmnozavanje kanarinaca
Stari moj samo pitaj,ja radim popodne tako da bi i ja mogao doći na kavu.
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°777
Sergio.I je napisao/la:Stari moj samo pitaj,ja radim popodne tako da bi i ja mogao doći na kavu.
bravo, dogovor je u 09:00 u Cindereli...
mrzlo mliko- Broj postova : 47
Registration date : 08.03.2010
- Post n°779
deane kod mene sva jaja su puna , što je sa tvojim mučcima .
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°780
mrzlo mliko je napisao/la:deane kod mene sva jaja su puna , što je sa tvojim mučcima .
heh loviš me na baketinu znam....ali ako misliš na ONA jaja, nema straha ja to redovito praznim, sječaš se i ti si u mojim godinama
što se tiće ONIH jaja tamo je dosta dobra situacija sad sam zaboravio točno ali mislim da sam do sada imao svega 3 neoplodjena, nije se baš sve izleglo ali isto dobar postotak, generalno sam zadovoljan sa brojkama, viditi ćemo kako če biti dalje, i još samo jedna ženka nije krenula, vjerojatno ni neće ali ta mi je ionako manje bitna. kako je kod tebe situacija ??
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°781
faganel je napisao/la:Sto ljudi sto čudi odnosno postupaka. Ja pustim ženku da leži svih 13 dana. Mislim, da je stvaranje jaja priličan napor za organizam pa puštam da se barem malo regenerira.
ja ostavim ponekad da leži i na praznima ako sumnjam da mi neka neće hraniti pa samo podbacim pod ovu.
trnar- Broj postova : 102
Registration date : 16.09.2008
- Post n°782
Nakon koliko dana(od izlaska mladih) nakon prve ili druge ture,nastavljate sa parenjem za narednu turu?Neki moji prijatelji tvrde da kad mladi napune 17 tak dana je najbolje spariti zenku za narednu turu.
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°783
Čitao sam da se mladi osamostale sa 22-23 dana tako da mislim da je to sa 17 dana rano, ja čim se mladi maknu iz gnjezda i osamostale idem sa sljedečom turom.
- Post n°784
deane dobro su ti jaja popunjena , ja sam malo stariji pa kod mene su nešto praznija .
markozd- Broj postova : 111
Registration date : 09.02.2010
- Post n°785
ha ha . uzimaj svako jutro 2 grama fertivita s toplim mlikom pa javi kakva je situacija . vidimo se ujutro kod ruzinavog , on ima raznih preparata
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°786
Nekad se desi da zenka pre udje u nagon za drugu turu i ako joj nismo pustili muzjaka snese neoplodjena jaja. Ja joj pustim muzjaka tu negde sa 17 dana i pratim ponasanje dali ce da dira mlade, mada to se retko desava vec zajedno sa zenkom hrane mlade i ujedno se pare, tako da dok zenka snese prvo jaje ili dok je nasadimo u drugoj turi mladi su vec zreli za odvajanje, a to mu dodje tu negde sa 25 dana...PozdravBranimir je napisao/la:Čitao sam da se mladi osamostale sa 22-23 dana tako da mislim da je to sa 17 dana rano, ja čim se mladi maknu iz gnjezda i osamostale idem sa sljedečom turom.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°787
danijelvr je napisao/la:Nekad se desi da zenka pre udje u nagon za drugu turu i ako joj nismo pustili muzjaka snese neoplodjena jaja. Ja joj pustim muzjaka tu negde sa 17 dana i pratim ponasanje dali ce da dira mlade, mada to se retko desava vec zajedno sa zenkom hrane mlade i ujedno se pare, tako da dok zenka snese prvo jaje ili dok je nasadimo u drugoj turi mladi su vec zreli za odvajanje, a to mu dodje tu negde sa 25 dana...PozdravBranimir je napisao/la:Čitao sam da se mladi osamostale sa 22-23 dana tako da mislim da je to sa 17 dana rano, ja čim se mladi maknu iz gnjezda i osamostale idem sa sljedečom turom.
ja muškog puštam na skok kad mladi napune 18 dana i kad ženka snese prvo jaje a to bude kad mladi imaju 21-22 dana muškog ostavim s njom a mlade odvajam.
- Post n°788
Kada prelazite nakon jedne ture na drugu,dali koristite isto gnjezdo i sa starim materijalom u njemu ili ponudite kanarinki novo gnezdo sa novim cistim materijalom jer staro je prljavo i puno izmeta.Ja uvek izvadim staro (oko 20 dana ,kada mladi su vec napolju) operem ga,pa tako cisto i osuseno vracam ga naredni dan sa novim materijalom da ga zenka opet sastavi.Volim higienu a i to je presudno za zdravje i pravilan odgoj mladih.Jedino se pitam dali tako dopunski mucim zenkicu.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°789
Tako kako radis je jedino ispravno
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°790
Upravo tako sve novo i sve čisto za drugu kovadu
- Post n°791
Hvala.
Renato.M- Broj postova : 1494
Registration date : 14.12.2009
- Post n°792
Trnar dobro su ti odgovorili Seadriver i Čajka ali ako posijeduješ veće kaveze-parilice onda možeš sa druge strane kaveza obijesiti novo čisto gnijezdo negdije kad mladi imaju 18 dana.Tako ja radim pa ženke i hranu mlade i spremaju novo gnijezdo. Pozdrav i sretno.
- Post n°793
Renato.M je napisao/la:Trnar dobro su ti odgovorili Seadriver i Čajka ali ako posijeduješ veće kaveze-parilice onda možeš sa druge strane kaveza obijesiti novo čisto gnijezdo negdije kad mladi imaju 18 dana.Tako ja radim pa ženke i hranu mlade i spremaju novo gnijezdo. Pozdrav i sretno.
Hvala puno Renato.Bas sam to uradio kod crvenih lipokromaca,prvu turu je odradila,jos danas -16 dan vec je pocepala sav papir sa poda i ubacila oko mladih u gnjezdu.Nosila je sve sto je nasla.Postavio sam unutarnje gnjezdo i materijal ubacio sam muzjaka ali zenka insistira na staro gnjezdo-ono vanjsko.Pochupala je i filc od novog gnjezda
Pozdrav
Gost- Gost
- Post n°794
Dobro je to što radiš staro gnjezdo makneš staviš čisto,a ako imaš veči kavez staviš dva gnjezda.Potpuno se slažem sa kolegama ptičarima.
Gost- Gost
- Post n°795
Dali mi netko može reči tko uzgaja žute i bijele topaze.
čajka- Broj postova : 412
Registration date : 01.05.2009
- Post n°796
A da joj u to unutrašnje gnijezdo staviš ove mlade kanarince ,koje ce nastaviti hraniti a vanjsko gnijezdo operi i promjeni uložak ( filc )pa neka radi u njemu kad tako hoće
- Post n°797
dali netko zna gdje mogu nači ženku bjelog mozaika .
refa95- Broj postova : 1274
Registration date : 12.04.2009
- Post n°798
KAKO MISLIS BIJELOG MOZAIKA
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°799
mrzlo mliko je napisao/la:dali netko zna gdje mogu nači ženku bjelog mozaika .
To ti je jedan žuti upao u mliko pa je sada bili......
PESTI- Broj postova : 1419
Registration date : 11.03.2009
- Post n°800
refa95 je napisao/la:KAKO MISLIS BIJELOG MOZAIKA
E refa , ali te je ,,upecao ,,.