baltic je napisao/la:Carduel je napisao/la:baltic je napisao/la:Pa npr.Mostarski pjev se po tom standardu nebi mogao ocjenivati .Jer sam primjetio da Carduel opisuje pletiva,pirlut i djavku koja se cjeni u Mostaru a koja bi po tom standardu bila diskvalifikacija.
Sta ce mo za zadarske striladure i Sinjske nastavke oni isto nisu spomenuti kod Selaka u listi za ocjenivanje.
Ps. Ja sam mislio da se pravi neki zajednicki standard ali ocito nisam dovoljno pratio temu jer mi je sezona posla
Ogromna je razlika Splitskog i Mostarskog pjeva tako da je Balta u pravu što se ovog tiče. Razgovarajući s prijateljima koji njeguju ovaj pjev bitno je da pored batude ptica ima što širi repertuar pjesme koji nije nigdje blizu S.T.P.-a.
Koce, nema potrebe za napadanjem, svatko može iznijeti svoje mišljenje o pjevu grdelina. Bilo bi super da se napravi standard po kojem bi se mogli ocjenjivati tići. Sve mi se čini da će biti 2 standarda na kraju jer ne mislim da se može napraviti toliki kompromis pa da se sve stavi pod jedan. Daj Bože da griješim. Uglavnom lijepo nam ide.
Carduel kako bi djavka mogla proci u batudi ili naprimjer cvvr iza zije to je greska a u Mostaru +.
Đavka u batudi ne može da prođe, postoje pjesme gdje đavka prolazi a gdje ne! Isto tako vrijedi i za cvrrrrr. Mislim da se jedino ovaj glas tolerira poslije dzije a sve ostale strile ne prolaze iza dzije. Pišem o onome što sam slušao kod prijatelja, možda netko i drugačije iz MO misli pa da ne bi došlo do nesporazuma.