Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+40
DjordjeVet
grdelin-omiš
Renato.M
CASPER
karlo
xyz
Merlo
lord189
jere
japirko1
bivanzg
toni69
DOMO
zvrcko sen
ssarava1
bocka
ticar
krnjolac
Dax BG
vlado
kreso
PESTI
faganel
Dean
trava
krstokljun
zoranV
komiza
koce
saso78
crv
malinois
zadranin
baltic
Sina BL
Dadoni
Miljenko
Carduel
brabus
MARIN
44 posters

ŠKOLA PJEVA

vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

ŠKOLA PJEVA - Page 22 Empty Re: ŠKOLA PJEVA

Postaj by vlado čet 29 srp - 12:00

bizar.zg je napisao/la:-Vlado- molim te vezano za Ramu, gledaj da ne bude prva subota u šestom mjesecu??? da se ne poklopi sa Splitskim natjecanjem. također mi iz Hr možemo doći samo "onako", ptice ne mogu preko grane????
    -Petsi, ja sutra snimam video s kamerom, ali nemam gušta snimat, jer znam da ne može biti ni pola dobar kao onaj tvoj s mladim kad dižeš ženku s gnizda i snimaš mlade, ali trudit ćemo se.Tko šta ima neka snima-pokazuje.U mene je industrija, u tebe duhovnost.
    - Iz mog 5.ogodišnjeg iskustva sad je mirna atmosfera, ali oko 11. te 12.mjeseca je svađa samo takva, meni piva trostruko dupla zijada.... tzv."zimske zijade", svak ima odličnu, a to traje do 4.mjeseca kad opet svi utihnu, zauzeti su imaju posla negdje žure... i tako svake godine. Koce jesam li puno falio, Pozzzz

Nisam ja organizator ali ove godine je termin dogovoren u prvom ili početkom drugog mjeseca pa ispade da je na isti dan, i to samo par dana prid "RAMU" objavi se da je "ZLATNA BROKVA" na isti datum.

Nadam se da do toga iduće godine neće doć.

Jeli se "ZLATNA BROKVA" održavala i dosada prvu nedilju u 6 mjesecu, ako je onda će se naš termin pomjeriti sigurno.
    koce

Broj postova : 360
    Registration date : 16.04.2010

Postaj by koce čet 29 srp - 18:50

bizar.zg je napisao/la:-Vlado- molim te vezano za Ramu, gledaj da ne bude prva subota u šestom mjesecu??? da se ne poklopi sa Splitskim natjecanjem. također mi iz Hr možemo doći samo "onako", ptice ne mogu preko grane????
    -Petsi, ja sutra snimam video s kamerom, ali nemam gušta snimat, jer znam da ne može biti ni pola dobar kao onaj tvoj s mladim kad dižeš ženku s gnizda i snimaš mlade, ali trudit ćemo se.Tko šta ima neka snima-pokazuje.U mene je industrija, u tebe duhovnost.
    - Iz mog 5.ogodišnjeg iskustva sad je mirna atmosfera, ali oko 11. te 12.mjeseca je svađa samo takva, meni piva trostruko dupla zijada.... tzv."zimske zijade", svak ima odličnu, a to traje do 4.mjeseca kad opet svi utihnu, zauzeti su imaju posla negdje žure... i tako svake godine. Koce jesam li puno falio, Pozzzz

"Zimske zijade" kako kaže bizar su vječni problem,to je ono o čemu sam pričao.Kako ih održati na zijadama,zašto se kvare.Vjerovatno utječe sve pomalo,nauče fenomenalno,dok su zeleni (zimski period),čini se da imaš klase,sve bolji od boljeg.Kako polako zriju,dolaze topliji dani,oni sve gori.Razlozi su po mom mišljenju:genetika(dok su zeleni pivaju naučeno,kad se dignu u top,mi kažemo da se vračaju na mater i oca),prevelik špirit(bodenje po čibi,zaljubljivanje).Ova vrsta špirita bi se mogla riješit škuricom,jer kad mu pomaknemo pivanje na 9-10mj,tada više ne postoji onaj špirit od parenja (4-5mj.),priroda je mirna,pa je i grdelin mirniji,iako je on sam u topu(nisu bili ludi naši stari).Međutim,kako ja više ne prakticiram škuricu i dalje se borim onim najžeščim proljetnim špiritom.Vjerovatno i male čibe(rečamovke)snose dio krivnje,letilica bi bila bolje rješenje.Sve u svemu,čini mi se,da svi ovi puti vode prema jednom a to je stvoriti matično jato kvalitetnih grdelina,na bilo koji način i onda se posvetiti vlastitom uzgoju.Meni prijatelji uzgajivači daju svake godine nekoliko uzgojenih mladih,ali nije to to .Otac treba biti taj koji če ih učiti pivat.Ja sam srečković,jer sam zadovoljan sa svojim grdelinima,imam malo jato od pet vrlo sličnih tiča,i imam ženkice uzgojene od sličnog pivanja (poklon prijatelja iz Sinja).Kad se upustim dogodine trebati će mi sva moguča pomoč od iskusnih uzgajivača.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 29 srp - 19:51

koce je napisao/la:

"Zimske zijade" kako kaže bizar su vječni problem,to je ono o čemu sam pričao.Kako ih održati na zijadama,zašto se kvare.Vjerovatno utječe sve pomalo,nauče fenomenalno,dok su zeleni (zimski period),čini se da imaš klase,sve bolji od boljeg.Kako polako zriju,dolaze topliji dani,oni sve gori.Razlozi su po mom mišljenju:genetika(dok su zeleni pivaju naučeno,kad se dignu u top,mi kažemo da se vračaju na mater i oca),prevelik špirit(bodenje po čibi,zaljubljivanje).Ova vrsta špirita bi se mogla riješit škuricom,jer kad mu pomaknemo pivanje na 9-10mj,tada više ne postoji onaj špirit od parenja (4-5mj.),priroda je mirna,pa je i grdelin mirniji,iako je on sam u topu(nisu bili ludi naši stari).Međutim,kako ja više ne prakticiram škuricu i dalje se borim onim najžeščim proljetnim špiritom.Vjerovatno i male čibe(rečamovke)snose dio krivnje,letilica bi bila bolje rješenje.Sve u svemu,čini mi se,da svi ovi puti vode prema jednom a to je stvoriti matično jato kvalitetnih grdelina,na bilo koji način i onda se posvetiti vlastitom uzgoju.Meni prijatelji uzgajivači daju svake godine nekoliko uzgojenih mladih,ali nije to to .Otac treba biti taj koji če ih učiti pivat.Ja sam srečković,jer sam zadovoljan sa svojim grdelinima,imam malo jato od pet vrlo sličnih tiča,i imam ženkice uzgojene od sličnog pivanja (poklon prijatelja iz Sinja).Kad se upustim dogodine trebati će mi sva moguča pomoč od iskusnih uzgajivača.

Ma nije bizar mislija na te zijade.Te su zijade kakve jesu i sve to tako je,nego na zijade od gazda tića u to vrime,a kad dođe doba za čut je uživo ,nigdi nikoga.
    Jesan li u pravu bizar.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 29 srp - 21:12

zadranin je napisao/la:pozzzz NOVOM ČLANU VINKU, lipo batudate, kad vas čovik slusa tičarstvo je milina , i jednostavna stvar, ali koce je napisa jednu rečenicu koja me se dojmila, U STILU .... sve je to jednostavno ali koliko dana i noći sam razbija glavu , zašto, kako , zbog čega itd, ali nedajmo se jer sa utopijom nećemo nigdi stić, i ako se bude govorilo to je nemoguće ljudi će se štufat, ajmo naprid sad će 12 misec brzo biće ponovo zijadi , ekstra mladaca. spiritanja na novu sezonu, u svakog će minimum bit po dva bolja od učitelja, itd JOS JEDNOM POZZZ KRALJU OD ĆIBA od zadarskog striladura

Sokole skužaj ,tek san sad vidija,evo vidiš neki me đava natenta da se opet prijavin,
    baš bi ne da mira.Nema veze,brzo će oni meni dat zabranu,ako ova priča izađe van škvare,ako uleti koji pa mi digne paru(hahahahah,je bizaru ovo gušt čitat).
    Sokole zadnji put san ti zaboravija onu tvoju ćibu donit šta je kod mene ostala,ali za kaznu dok se ne vidimo ,dat ću joj još jednu ruku epoxy smole,ako triba i dvi.More li?
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI čet 29 srp - 21:14

Ma nije bizar mislija na te zijade.Te su zijade kakve jesu i sve to tako je,nego na zijade od gazda tića u to vrime,a kad dođe doba za čut je uživo ,nigdi nikoga.
    Jesan li u pravu bizar.[/quote]

cheers cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 29 srp - 21:30

-Što je najgore oba ste u pravu i Koce i Vinko, ima gazda koji u kafiću govore samo o zijadama( doma nema ništa), ali ima "jadnika"kao ja koji je stvarno izgube u proliće(imam desetke svijedoka), ne da vrag mira dođe prijatelj ti izvadiš mlaca koji vrti samo tako... dođe 4.mj i nemaš ništa..
    - Danas je u Splitu bilo 28.C u 17.oo sati, Brabus je snimao na TTTSu gdje je bilo cca 40C. Bolje da ja kažem koju riječ, nego opet da prvo dođe VIDEO pa da se opravdavam dva mjeseca. Želja mi je bila pokazati:
    -Divlju salatu( miptičar veoma dobro opisao u biljke)za koju sam negdje pročitao da je "afrodizijak", u sred kadra mi uletio mali pasić, skoro pojeo Brabusa...
    -Veliku zimsku letilicu, u kojoj SVE ptice prezime( osim onih koje su u projektu-školi), zato se i zove Svaštara.
    - Prostoriju koja mi služi do 01.07.mjeseca ( ogromne vrućine)za parenje ptica +(PLUS) nešto što je TEŠKO,što je za "experte".
    - prostoriju( nešto što je LAKO), koja je u polutami, gdje se SADA izlegaju-pare ptice, imam 10.kanarinki i 3.grdelina, već sam rekao sezona mi je na vrhuncu ( to sam obećao Miljenku ), iz priloženog se može vidjeti da sve ptice "rade", ima i tuđih ptica, meni nije problem kad servisiram svoje da pomognem i drugom koji to hoće-kojima treba.Kad netko hoće da mu ručno othranim ja pomognem koliko mogu.U principu, iz prakse svako tri dana izlazi jedno leglo-kovada-gnijezdo, svako 2.sata šprica.
    -Rezime, ništa exstra, ništa strašno za vidjeti(može Brabus ponoviti u 9.mjesec), ja sam se potrudio, molim i druge da pokažu
    pokažu dobru volju.
    - Prije 7.dana sam(se malo zezao) na forumu pitao ima li tko jači(bolila me noga, htio sam da me prenese,hahahaa),a sad vam ja obećajem da ću za 10ak dana snimiti novi video kod čovjeka koji ima 40.(četrdeset)prstenovanih mladih grdelina, orijentacije radi ja ih imam 12. Na sva buduća pitanja ,kulturno sastavljena, bez prepucavanja-tenzija vrlo rado odgovaram.
    ps
    Brabus je nafrkao, dao sam mu Španjolski DVD + današnji, ima posla kao u priči.Pozzzz školi pijeva
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI čet 29 srp - 21:40

Sve se radi u žurbi pa tako več u 12 mjesecu kalendarske godine večina ima prilično žestoke mlade grdeline .
    Mladom grdelinu je to kritično razdoblje , nema žestokog učitelja koji če ga ,,slomiti,, ili voditi, već on sam gradi svoju batudu.
    Druga velika greška je unošenje novih grdelina .Nove ptice naprave urnebes u matici gdje se grdelini poznaju izmedju sebe.
    To je jedna od največih greški.
    Mladi grdelini koji su najglasniji su najbolji učitelji , takvi če pokvariti i starog ako je u modi.
    Treba biti oprezan sa mladima koji prerano pjevaju ,oduševljenje kad čujemo dzijade i pravilnu batudu u to vrijeme brzo če doći na naplatu jer MLADA PTICA NIJE SPOSOBNA ZADRŽATI ODREDJENU KVALITETU.
    Tako je i u uzgoju , mlade grdelinke od 8 mjeseci starosti pa da cjeli ciklus odrade do kraja .....ha ha ...malo sutra!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost čet 29 srp - 23:25

-Vlado, nisam ni ja organizator(treba im obratiti pažnju)ne pitam se, ali mislim da su u Španjolskoj, Srbiji, BiH=natjecanja prva subota u 6.mj(isti dan).Osim ako sam dobro vidio u Makedoniji(ranije).Molim provijeriti.I ja se nadam da se neće poklopit.
    -KOCE, svaki tvoj tekst sam pročitao min.4.puta,napisao si da širiš ptice 3-4 sata, Ja to fizički-vremenski-uzički ne mogu( nisam siguran da toliki trud-talenat muzički-strpljenje itko može), jer mi se poklapa s sezonom uzgoja,druge obaveze. Mislim da su SVA riješenja ovog svijeta jednostavna i ispred nosa(.ebiga samo ga treba pronać).Čitajući tvoje tekstove,sam se prepao(bolje bi bilo da smo bili u svađi, ti ne bi pisao, a ja bih ljepo živio u neznanju-gluposti, hahahaa), ja ću to kao Španjolci bez komplikacija riješiti, kutija-mrak do slijedećeg mijenjanja i bog.Znam da je neusporedivo kanar.-grdelin, ali je to već riješeno(Malino, Slavujar,Timbrado,Roller...) s 2o.minuta svijetla dnevno, 4.ptice jedna poviše druge i to je to(dokazano iskustvo staro stotinama godina, ne komplicirati, to mi jedino preostaje). Ne znam, stvarno si me ubio u pojam...pogotovo jer nemam živog učitelja.Napisao si da je glavni neprijatelj zijadi:nestrpljenje vlasnika i špirit ptice.Isto Njemac kaže,da je sve :"Igra svijetla i hrane", sva je mudrost školovanja u ponuđenoj količini svijetla i doziranoj prehrani.
    -Vinko, ako ti puknu zabranu(a meni ne) zovneš me s mob.i ja pišem za tebe, vrijedi i obratno.hahaha.Sad ozbiljno, koje drvo koristiš za ćibe kad mažeš s epoxi smolom?Ja sam dvi godine prodavao egzote(mahagonij, burma tik, iroko afrički,paduk...)oni su masne i biži epoksi?Iako epoksi ide na sve a ništa na njega. Koliko košta u tebe ćiba ako stavljaš inox žice, epoksi premaz,drvo egzota????Sve je TOP-extra klasa-materijali?
    Malo sam skrenija (maka) s teme. Pozzzzz školi
    koce

Broj postova : 360
    Registration date : 16.04.2010

Postaj by koce čet 29 srp - 23:50

Ne bizar,to 3-4 sata je bilo u nekom drugom kontekstu.Ovo širenje što tebe i mene interesira,znači isključivo kvaliteta pjeva,možda sat vremena predveče.Kad dođu u punu snagu i batudu,onda mogu pivat i doma,samo ne blizu jedan drugoga.Najgora solucija ih je ostavit u samice jedan ispod drugoga.Onda samo laju,i ako su mladi grdelini vrlo brzo upropaste zijadu.Trebalo bi da se jedva čuju(ko ima uvjete).Ja stavim jednoga na jedan balkon ,jednoga u hodnik,jednoga na suprotni balkonić ili prozor,pa se dozivaju.Najbolji i najstabilniji su mi ispadali kad bi osta samo jedan,pa piva sam za sebe.Problemi kako god okreneš,jednu godinu faliješ,pa misliš eeedogodine ču obrnuto,pa opet faliješ.Svaki grdelin je jedinka za sebe,triba mu se prilagođavat i ugađat,a opet ga dresirat da bude po našem guštu.Stara splitska tičarska:MALE SU RADOSTI U TIČIJI.
    pavao
    pavao

Broj postova : 100
    Registration date : 25.04.2010

Postaj by pavao pet 30 srp - 1:10

bizar.zg je napisao/la:-Što je najgore oba ste u pravu i Koce i Vinko, ima gazda koji u kafiću govore samo o zijadama( doma nema ništa), ali ima "jadnika"kao ja koji je stvarno izgube u proliće(imam desetke svijedoka), ne da vrag mira dođe prijatelj ti izvadiš mlaca koji vrti samo tako... dođe 4.mj i nemaš ništa..
    - Danas je u Splitu bilo 28.C u 17.oo sati, Brabus je snimao na TTTSu gdje je bilo cca 40C. Bolje da ja kažem koju riječ, nego opet da prvo dođe VIDEO pa da se opravdavam dva mjeseca. Želja mi je bila pokazati:
    -Divlju salatu( miptičar veoma dobro opisao u biljke)za koju sam negdje pročitao da je "afrodizijak", u sred kadra mi uletio mali pasić, skoro pojeo Brabusa...
    -Veliku zimsku letilicu, u kojoj SVE ptice prezime( osim onih koje su u projektu-školi), zato se i zove Svaštara.
    - Prostoriju koja mi služi do 01.07.mjeseca ( ogromne vrućine)za parenje ptica +(PLUS) nešto što je TEŠKO,što je za "experte".
    - prostoriju( nešto što je LAKO), koja je u polutami, gdje se SADA izlegaju-pare ptice, imam 10.kanarinki i 3.grdelina, već sam rekao sezona mi je na vrhuncu ( to sam obećao Miljenku ), iz priloženog se može vidjeti da sve ptice "rade", ima i tuđih ptica, meni nije problem kad servisiram svoje da pomognem i drugom koji to hoće-kojima treba.Kad netko hoće da mu ručno othranim ja pomognem koliko mogu.U principu, iz prakse svako tri dana izlazi jedno leglo-kovada-gnijezdo, svako 2.sata šprica.
    -Rezime, ništa exstra, ništa strašno za vidjeti(može Brabus ponoviti u 9.mjesec), ja sam se potrudio, molim i druge da pokažu
    pokažu dobru volju.
    - Prije 7.dana sam(se malo zezao) na forumu pitao ima li tko jači(bolila me noga, htio sam da me prenese,hahahaa),a sad vam ja obećajem da ću za 10ak dana snimiti novi video kod čovjeka koji ima 40.(četrdeset)prstenovanih mladih grdelina, orijentacije radi ja ih imam 12. Na sva buduća pitanja ,kulturno sastavljena, bez prepucavanja-tenzija vrlo rado odgovaram.
    ps
    Brabus je nafrkao, dao sam mu Španjolski DVD + današnji, ima posla kao u priči.Pozzzz školi pijeva
    a ovo za tenzije se bice na mene nije odnosilo Laughing ,ti kazes da si industrija tica a 12 grdelina a ovaj 40,znaci on je zatebe americka industrija a ti albanska sto se tice grdelina lol! evo vica i na moj racun,ja sam onda spram vas ZUPANIJSKA INDUSTRIJA affraid
    pavao
    pavao

Postaj by pavao pet 30 srp - 1:15

pavao je napisao/la:
    bizar.zg je napisao/la:-Što je najgore oba ste u pravu i Koce i Vinko, ima gazda koji u kafiću govore samo o zijadama( doma nema ništa), ali ima "jadnika"kao ja koji je stvarno izgube u proliće(imam desetke svijedoka), ne da vrag mira dođe prijatelj ti izvadiš mlaca koji vrti samo tako... dođe 4.mj i nemaš ništa..
    pokažu dobru volju.
    ps
    a ovo za tenzije se bice na mene nije odnosilo Laughing ,ti kazes da si industrija tica a 12 grdelina a ovaj 40,znaci on je zatebe americka industrija a ti albanska sto se tice grdelina lol! evo vica i na moj racun,ja sam onda spram vas ZUPANIJSKA INDUSTRIJA affraid
    napisi i ti jedan vic pa cemo ih skupa poslat u novine 24 SATA i pare dilimo fifti fifti za vic dana
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pet 30 srp - 2:21

koce je napisao/la:Ne bizar,to 3-4 sata je bilo u nekom drugom kontekstu.Ovo širenje što tebe i mene interesira,znači isključivo kvaliteta pjeva,možda sat vremena predveče.Kad dođu u punu snagu i batudu,onda mogu pivat i doma,samo ne blizu jedan drugoga.Najgora solucija ih je ostavit u samice jedan ispod drugoga.Onda samo laju,i ako su mladi grdelini vrlo brzo upropaste zijadu.Trebalo bi da se jedva čuju(ko ima uvjete).Ja stavim jednoga na jedan balkon ,jednoga u hodnik,jednoga na suprotni balkonić ili prozor,pa se dozivaju.Najbolji i najstabilniji su mi ispadali kad bi osta samo jedan,pa piva sam za sebe.Problemi kako god okreneš,jednu godinu faliješ,pa misliš eeedogodine ču obrnuto,pa opet faliješ.Svaki grdelin je jedinka za sebe,triba mu se prilagođavat i ugađat,a opet ga dresirat da bude po našem guštu.Stara splitska tičarska:MALE SU RADOSTI U TIČIJI.

A nebi bilo lose ubacit jednog kod susida, u spavacu! Problem je jedino kada ga poc poslusat, jer usri dana (kad susid odmara na kaucu) ni bas najboja ura za pivanje...al, eto, triba probat...susida moz bit dobra "uciteljica"! pirat

PS: Ja sam od tvoje, kad si reka da se mladi grdelini prerano stavljaju u male recamke. Oni jos sazrijevaju (fizicki) kad im prvo prolice "hormoni" udru u sufit, pa je bolje dati im prostora za manevar...za trosit energiju...u vecoj letilici ili volijeri. Tek ih u peti misec stavit u samice i preslusavat puls.

Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 30 srp - 8:54

bizar.zg je napisao/la:-Vlado, nisam ni ja organizator(treba im obratiti pažnju)ne pitam se, ali mislim da su u Španjolskoj, Srbiji, BiH=natjecanja prva subota u 6.mj(isti dan).Osim ako sam dobro vidio u Makedoniji(ranije).Molim provijeriti.I ja se nadam da se neće poklopit.
    -KOCE, svaki tvoj tekst sam pročitao min.4.puta,napisao si da širiš ptice 3-4 sata, Ja to fizički-vremenski-uzički ne mogu( nisam siguran da toliki trud-talenat muzički-strpljenje itko može), jer mi se poklapa s sezonom uzgoja,druge obaveze. Mislim da su SVA riješenja ovog svijeta jednostavna i ispred nosa(.ebiga samo ga treba pronać).Čitajući tvoje tekstove,sam se prepao(bolje bi bilo da smo bili u svađi, ti ne bi pisao, a ja bih ljepo živio u neznanju-gluposti, hahahaa), ja ću to kao Španjolci bez komplikacija riješiti, kutija-mrak do slijedećeg mijenjanja i bog.Znam da je neusporedivo kanar.-grdelin, ali je to već riješeno(Malino, Slavujar,Timbrado,Roller...) s 2o.minuta svijetla dnevno, 4.ptice jedna poviše druge i to je to(dokazano iskustvo staro stotinama godina, ne komplicirati, to mi jedino preostaje). Ne znam, stvarno si me ubio u pojam...pogotovo jer nemam živog učitelja.Napisao si da je glavni neprijatelj zijadi:nestrpljenje vlasnika i špirit ptice.Isto Njemac kaže,da je sve :"Igra svijetla i hrane", sva je mudrost školovanja u ponuđenoj količini svijetla i doziranoj prehrani.
    -Vinko, ako ti puknu zabranu(a meni ne) zovneš me s mob.i ja pišem za tebe, vrijedi i obratno.hahaha.Sad ozbiljno, koje drvo koristiš za ćibe kad mažeš s epoxi smolom?Ja sam dvi godine prodavao egzote(mahagonij, burma tik, iroko afrički,paduk...)oni su masne i biži epoksi?Iako epoksi ide na sve a ništa na njega. Koliko košta u tebe ćiba ako stavljaš inox žice, epoksi premaz,drvo egzota????Sve je TOP-extra klasa-materijali?
    Malo sam skrenija (maka) s teme. Pozzzzz školi

Hahahahahah nemaš pera isto ka i ni ja.A ništa,morat ću onda i ja počet dolazit u Mendule ili Kalaharija.
    A šta se tiče ćiba,je ćibe su od burma tikovine(jedino ako neko oće od mahagonija,a moj savjet je uvik-tikovina),tvoja inox žica,i epoxy smola je premaz(dvi,tri ruke).
    Prva bude uglavnom impregnacija.PESTI je "kriv" za tu smolu,on je za to stručnjak,on mi je za to reka,odlično se pokazalo.I ja san mislija pošto je drvo masno od sebe da neće primat dobro smolu,ali ne-smolu prima odlično.Ćiba bude idealno glatka.
    Ali hebeš ćibe,šta će ti ćiba kad nemaš šta u nju stavit.Ja to uvik govorin.
    Ja da iman šta dobro,ono šta mi paše,ja bi mu zlatnu ćibu napravija.Znači-hebeš ćibu,bitno je ono šta je u njoj.Sory na off topic(mora san odgovorit našem bizaru,a uvik morete izbrisat).

Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 30 srp - 15:34

-Brabus "kuha" video od sinoć, maloprije se čuli kaže još 61.min.
    -Carduel,SinaBL bili ste u pravu, Španjolski DVD ima "miljun" gigabajta, neće ga skuhat za sedam dana, kaže mi Brabus da je to kapacitet kao 500 slika, ne razumijem...ali čekat ćemo.
    -Koce, ok rekao sam krivo 3-4 sata, ali opet ako širiš 1.sat, treba od tvoje kuće otić do Žrnovnice i vratit se........opet izađe min. dva sata (upadneš u kolonu,ljudi se vraćaju s plaže)... stojiš u travi među zmijama, komarcima....svaka čest, meni je to previše, iako mi je Žrnovnica 3.km od kuće, znači puno bliže nego tebi iz grada.Kad me vežeš za jedno misto možeš me i ubit.
    Koce kaže: MALE SU RADOSTI U TIČIJI, ja kažem tko ga šljivi,meni je gušt veći dok stvaram.AGMatoš kaže: Volim te dok se zoveš nikad ili možda.A šta kad legne i kaže navali.To nije gušt(Zorane V ti ovo nemoj čitat).Englez kaže da je cigaru veći gušt zapaliti, nego popušiti. Ne žalim se to sam sam izabrao.
    -Pavao makarska, nemam vica, u grču sam za ovaj video, jučer sam zvao u Zg predstavništvo Sony-a da mi preporuči koji dvd kupiti...., Glede 40.grdelina što ću snimiti, zvao sam danas čovjeka koji kaže da požurim da snimim očaka kako hrani mlace a grdelinuša pored leži (meni kamera na servisu) i NAJVAŽNIJE, ima 50.mladih grdelina.Pavao, čovjek(Brela) je bliži tebi nego meni.
    ps.
    Moderatori, ako nisam na temi molim brišite, ali moram Vinku reći:
    Rok trajanja Burme tika je 200.godina na suncu,moru, kiši (slavonski hrast 25.g)Pazi se kad ga pilaš, nema piljotine, nego je kao pijesak i karcogen je kad ga pilaš(ja ga mogu po mirisu prepoznati).Najkvalitetnije drvo na svijetu.
    Inox žica, ako udari "A" bomba, svi materijali će propast osim granita i inox-a,rok trajanja viječno.Ti ga ne obrađuješ puno, ali zna se pojaviti alergija tko ga obrađuje.
    -Epoxy, je puno bolji i kvalitetniji od poliestera za kojeg se još nije utvrdio rok trajanja, također dok radiš-kemijska reakcija,karcogen je.To je svemirski-vojni materijal, ali ga vojska ustupila civilima, ja napravio brodić u West sistemu i šank gdje plaćaš žice.Rezime, svi materijali su viječni i stvarno NAJ,čim budem imao pravu pticu Vinko uzimam ćibu. Isprika na off topic. Pozzzz
    brabus
    brabus

Broj postova : 327
    Registration date : 26.09.2009

Postaj by brabus pet 30 srp - 16:47

Pozdrav svim forumašima
    Evo nije me bilo dugo na forumu pa stjecajem okolnosti i susretom sa gosp. Bizar.zg dodjoh i ja na veselo druženje.Vidim da se lijepo družite i da se tenzije oko pjeva grdelina ili ti štiglića smanjuju.
    Jučer sam bio kod spomenutog gospodina i na njegovu zamolbu napravili smo jedan mali video zapis o kome vam je on predhodno govorio…
    Jos jednom pozdrav ekipi…
    Evo video:
    https://www.youtube.com/watch?v=n50FMRwnWFI
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel pet 30 srp - 18:27

brabus je napisao/la:Pozdrav svim forumašima
    Evo nije me bilo dugo na forumu pa stjecajem okolnosti i susretom sa gosp. Bizar.zg dodjoh i ja na veselo druženje.Vidim da se lijepo družite i da se tenzije oko pjeva grdelina ili ti štiglića smanjuju.
    Jučer sam bio kod spomenutog gospodina i na njegovu zamolbu napravili smo jedan mali video zapis o kome vam je on predhodno govorio…
    Jos jednom pozdrav ekipi…
    Evo video:
    https://www.youtube.com/watch?v=n50FMRwnWFI

Pogledao sam video, ne znam da li kod vas dolazi do toga da zvuk ne prati sliku! Što se tiče mladih grdelina koji se ručno othranjuju ne moramo se bojati da će uteći Very Happy jer oni se toliko naviknu na onog tko ih hrani da prepoznaju njegovo javljanje i dolaze na ruku. To je neobično ponašanje za nekog tko to nije probao izvesti a za uzgajivače koji ručno othranjuju mlade to je normalna pojava.

U svakom slučaju ima se tu šta za vidjeti i sve čestitke Goranu na trudu i radu. Isto tako, ne dvojim da će nakon ovoliko rada doći i rezultati. Mogli bi uskoro čuti Grguriće uživo! Very Happy Sretno!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 30 srp - 18:49

- Brabuse, ovo što je Carduel fino i kulturno rekao, mislimo isto, ako se bude nagrađivao najgori (režijski snimak) mislim da ću osvojiti PRVO MIJESTO. Ne vidi se više od pola kanarinki, gnijezda pojelo, pojelo moj papir sa 24 dana,..... pola slika nestalo.
    Glas mi pored finkuše a ja još stojim u svaštari??? Ajde ti to molim te ponovi, nemoj da osvojimo prvo mijestu kao najgori. .Ebeš video ako nema pola slika.
    ps
    GMO projekt se trebalo zvati , a ne gmo produkt, ali to nema veze.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 30 srp - 19:16

bizar.zg je napisao/la:- Brabuse, ovo što je Carduel fino i kulturno rekao, mislimo isto, ako se bude nagrađivao najgori (režijski snimak) mislim da ću osvojiti PRVO MIJESTO. Ne vidi se više od pola kanarinki, gnijezda pojelo, pojelo moj papir sa 24 dana,..... pola slika nestalo.
    Glas mi pored finkuše a ja još stojim u svaštari??? Ajde ti to molim te ponovi, nemoj da osvojimo prvo mijestu kao najgori. .Ebeš video ako nema pola slika.
    ps

Imenjače, namontiraj to kako triba ili dolazim iz Hercegovine da to snimin. Laughing
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 pet 30 srp - 19:41

Ma nije brabus kriv nego njegov video konvertor Smile
    pavao
    pavao

Postaj by pavao pet 30 srp - 19:57

bizar.zg je napisao/la:-Brabus "kuha" video od sinoć, maloprije se čuli kaže još 61.min.
    -Carduel,SinaBL bili ste u pravu, Španjolski DVD ima "miljun" gigabajta, neće ga skuhat za sedam dana, kaže mi Brabus da je to kapacitet kao 500 slika, ne razumijem...ali čekat ćemo.
    -Koce, ok rekao sam krivo 3-4 sata, ali opet ako širiš 1.sat, treba od tvoje kuće otić do Žrnovnice i vratit se........opet izađe min. dva sata (upadneš u kolonu,ljudi se vraćaju s plaže)... stojiš u travi među zmijama, komarcima....svaka čest, meni je to previše, iako mi je Žrnovnica 3.km od kuće, znači puno bliže nego tebi iz grada.Kad me vežeš za jedno misto možeš me i ubit.
    Koce kaže: MALE SU RADOSTI U TIČIJI, ja kažem tko ga šljivi,meni je gušt veći dok stvaram.AGMatoš kaže: Volim te dok se zoveš nikad ili možda.A šta kad legne i kaže navali.To nije gušt(Zorane V ti ovo nemoj čitat).Englez kaže da je cigaru veći gušt zapaliti, nego popušiti. Ne žalim se to sam sam izabrao.
    -Pavao makarska, nemam vica, u grču sam za ovaj video, jučer sam zvao u Zg predstavništvo Sony-a da mi preporuči koji dvd kupiti...., Glede 40.grdelina što ću snimiti, zvao sam danas čovjeka koji kaže da požurim da snimim očaka kako hrani mlace a grdelinuša pored leži (meni kamera na servisu) i NAJVAŽNIJE, ima 50.mladih grdelina.Pavao, čovjek(Brela) je bliži tebi nego meni.
    ps.
    Moderatori, ako nisam na temi molim brišite, ali moram Vinku reći:
    Rok trajanja Burme tika je 200.godina na suncu,moru, kiši (slavonski hrast 25.g)Pazi se kad ga pilaš, nema piljotine, nego je kao pijesak i karcogen je kad ga pilaš(ja ga mogu po mirisu prepoznati).Najkvalitetnije drvo na svijetu.
    Inox žica, ako udari "A" bomba, svi materijali će propast osim granita i inox-a,rok trajanja viječno.Ti ga ne obrađuješ puno, ali zna se pojaviti alergija tko ga obrađuje.
    -Epoxy, je puno bolji i kvalitetniji od poliestera za kojeg se još nije utvrdio rok trajanja, također dok radiš-kemijska reakcija,karcogen je.To je svemirski-vojni materijal, ali ga vojska ustupila civilima, ja napravio brodić u West sistemu i šank gdje plaćaš žice.Rezime, svi materijali su viječni i stvarno NAJ,čim budem imao pravu pticu Vinko uzimam ćibu. Isprika na off topic. Pozzzz
    to moze bit samo covik sa inicijalima S.Z.bit ce tiudobno u njega stavio kauc disu grdelini i lezi i slusa ih i uziva,a bezveze zoves sony jer su tu zaposleni komercijalisti ili ekonomisti a sto se tice te tehnike vjerojatno znas i vise od njih,
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko pet 30 srp - 21:18

bizar.zg je napisao/la:- Brabuse, ovo što je Carduel fino i kulturno rekao, mislimo isto, ako se bude nagrađivao najgori (režijski snimak) mislim da ću osvojiti PRVO MIJESTO. Ne vidi se više od pola kanarinki, gnijezda pojelo, pojelo moj papir sa 24 dana,..... pola slika nestalo.
    ps

Bizar, Brabus.. oli tehnika... oli...je stvarno zakazao. Morat ce na ozbiljni popravni.

Vi za vi lezenja ptica, nisam ja iskazao skepticizam da se ne moze uzgojiti "mnogo" ptica s malim brojem parova. Pravilnim rasporedom hrane/svjetla/ostalih uvjeta/...sezona traje 4-5 miseci, a to je minimalno tri gnjezda po paru. Ako se koriste "fosterovanje" ili ti ga podmetanje (npr, zenke bastardi) onda su 4 gnjezda minimalac.

Evo, kod mene su tek sada (u CA sve je pomaknuto 2-2.5 miseci unazad) neki metereoloski uvjeti (svjetlo/temperatura/vlaga) pogodni/idealni za uzgoj. Medjutim, kanarinke krenu u trecem i nemoguce ih je odrzati aktivne duze nego kraj osmog. Ja polako zatvaram ducan (jos je ostalo jedno gnjezdo bastardi...stari 4 dana) i kad to sazrije vise nego dovoljno za mene (dvadesetak bastardi i "0" grdelina).

Jedno pitanje: Zasto drzis (rucno hranjenje) mlade grdeline u malim cibama? Po mom sudu fizicki razvoj ptice je jednako presudan kao genetska predispozicija za dobit dobrog pjevaca. Zar ne bi bilo bolje drzati ih (pa neka to bude i u zracnoj/zvucnoj izolaciji) u manjm letilicama gdje ce se fizicki razviti???

pozz
    Miljenko
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 31 srp - 8:47

bizar.zg je napisao/la:

Zna sam da su ovo kvalitetni materijali od kojih radin ,ali nisan zna da su toliko kvalitetni.Nekidan sam gleda dokumentarac o titanicu(prvi put da je kamera ušla u utrobu broda),a potonija je prije 100-injak godina,i tikovina je u stanju ko da je jučer potonija,a nešto šta je bilo od nekog drugog drveta-ni traga.To je tikovina.
    Vraga ne obrađujem,i pilam ga najprije kvadratno,a poslije ga kružim i "gladim".
    Nisan iša za tim da ti je šank od toga,idući put ću obratit pažnju(uvik se skoncetriram na one tvoje "svrake" šta ih izneseš da pivaju.Zadnji put kad san bija neki je visija kraj ulaza,nisan moga pripoznat da to grdelin piva dok nisan doša blizu,hahahhaa.
    Neko voli da mu bude sve "picikato",i ćibe i sve,ja -ne.Meni je bitno šta je u ćibi.
    Tek onda će mu bit picikato.Bija san kod nekih,ludilo uredno,ćibe ludilo-ma sve;dok tić ne zapiva,a tad bi najradije uteka ća.
    Ma kad ti budeš ima "pravu" ticu,samo zovni,bit će ćiba gratis i za nju i za njenog "parca",po tvojim mirama.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost sub 31 srp - 11:59

-Carduel- hvala ne trebaš dolaziti , sve će Brabus ponoviti kod kuće gdje mu je bolji kompjuter.
    - Saso 78 ( rekli su mi da nije konverter, nego da je radio s lošijeg kompjutera...kući ima jači pa će sve ponoviti).
    -Pavao-Makarska, svijet je mali, u pravu si incijali su S.Z.,a vezano za Sony-a ( Brabus mi reako kupi DVD R+, nema u cijelom Splitu, Tehnomax, Robot, Chipoteka...) ja sam zvao Sony-"podršku" čovijek mi ljepo preporučio R-, i mislim da će biti u redu...
    -Miljenko USA, na videu sam htio prikazati "normalno"leženje, a PODMETANJE, je opet posebna priča(to je ono što sam na videu rekao da treba 15.dana, ali to NE PREPORUČUJEM raditi ,tko nije expert, jer imaju tri mala problema, može se ženka ugušiti(povučeš joj mlade od 6.dana a izlegu se njeni i ima pun kljun hrane, stvarno se može ugušiti....imam volje sve obijasniti nekom drugom prilikom).
    Ručno hrenjene mlade grdeline prvo držim u maloj (gnijezdo)kantici od 1.litra(pogodno je za nositi jer se hrane svako 2.sata-toplina), do starosti od 13.ak dana, onda kad prerastu gnijezdo-počmu izlaziti, prebacujem cijelo gnijezdo u mali kavez"rećamovku s otvorom-vratima na vrhu, (da mogu lako s inekcijom raditi, ne zauzima puno mijesta isto se hrani svako 2.sata), kad imaju cca 25. dana onda prebacujem u letilicu od 1.metra gdje mladi lete-razvijaju mišiće, a stavim i jednu mladu kanarinku da ih nauči jesti samostalno hranu, e tu treba hraniti svako 5-6 sati, jer je nezgodno nositi toliku veliku letilicu.
    Znači zavisno od uzrasta-veličine,mala kantica- mala rećamovaka- mala letilica od 0,5 metra- velika statična letilica od 1.metra. Nadam se da sam obijasnio.
    Kad su mali (kantica+rećamovka) s menom su 24.sata (posao, spavaća soba,u autu, u kancelariji...) Zaboravio sam reći, Englez preporučuje svaki dan "tuširanje suncem", što je neobično važno iako dajem D vitamin on se ne razgrađuje ako nema sunčanja.... drugi put i to mogu obijasniti, koliko vremena...
    -VINKO, da ne bi bilo nesporazuma, vezano za trajanje svi (PRIJE NAVEDENI)rokovi su za sunce-more-kiša, a ako je u moru(nema kisika) onda ništa ne hrđa(ni željezo),NISAM SPOMENUO GALVANSKE STRUJE NEGO SAMO HRĐANJE, onda može još i duže.Također navedeni materijali su karcenogeni (samo za Vinka, nije ti lako, nadam se da to kupci znaju cijeniti) samo za onog tko radi-obrađuje-udiše, a poslije za korištenje ne.Kraljevi rade palube-brodove-namještaj od Burme.INOX lonci, viljuške, žlice, kašike, komplet kuhinja...epoksid isto tako kad prođe kemijska reakcija nema straha, znači samo Vinko dok radiš udišeš pare, padne na kožu...tu je problem.
    Šank sam napravio u West epoksi sistemu, kao što (Bakica) napravio "Faklušu".
    Glede ptica koje pijevaju za "raju"blizu kase, to ne treba ni komentirati...odabrane se čuvaju i pijevaju za odabrane.Pozzzz školi
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel sub 31 srp - 13:51

bizar.zg je napisao/la:-Carduel- hvala ne trebaš dolaziti , sve će Brabus ponoviti kod kuće gdje mu je bolji kompjuter.

E neda se i gotovo! Very Happy

Ma zezam se, majstor je to, biće to sve u redu! Laughing
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar sub 31 srp - 16:23

ja sam mislio da ćemo mi viditi grdelinke na gnijezdu,ali nevidim nijednu.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 7:15.