by Gost sub 31 srp - 11:59
-Carduel- hvala ne trebaš dolaziti , sve će Brabus ponoviti kod kuće gdje mu je bolji kompjuter.
- Saso 78 ( rekli su mi da nije konverter, nego da je radio s lošijeg kompjutera...kući ima jači pa će sve ponoviti).
-Pavao-Makarska, svijet je mali, u pravu si incijali su S.Z.,a vezano za Sony-a ( Brabus mi reako kupi DVD R+, nema u cijelom Splitu, Tehnomax, Robot, Chipoteka...) ja sam zvao Sony-"podršku" čovijek mi ljepo preporučio R-, i mislim da će biti u redu...
-Miljenko USA, na videu sam htio prikazati "normalno"leženje, a PODMETANJE, je opet posebna priča(to je ono što sam na videu rekao da treba 15.dana, ali to NE PREPORUČUJEM raditi ,tko nije expert, jer imaju tri mala problema, može se ženka ugušiti(povučeš joj mlade od 6.dana a izlegu se njeni i ima pun kljun hrane, stvarno se može ugušiti....imam volje sve obijasniti nekom drugom prilikom).
Ručno hrenjene mlade grdeline prvo držim u maloj (gnijezdo)kantici od 1.litra(pogodno je za nositi jer se hrane svako 2.sata-toplina), do starosti od 13.ak dana, onda kad prerastu gnijezdo-počmu izlaziti, prebacujem cijelo gnijezdo u mali kavez"rećamovku s otvorom-vratima na vrhu, (da mogu lako s inekcijom raditi, ne zauzima puno mijesta isto se hrani svako 2.sata), kad imaju cca 25. dana onda prebacujem u letilicu od 1.metra gdje mladi lete-razvijaju mišiće, a stavim i jednu mladu kanarinku da ih nauči jesti samostalno hranu, e tu treba hraniti svako 5-6 sati, jer je nezgodno nositi toliku veliku letilicu.
Znači zavisno od uzrasta-veličine,mala kantica- mala rećamovaka- mala letilica od 0,5 metra- velika statična letilica od 1.metra. Nadam se da sam obijasnio.
Kad su mali (kantica+rećamovka) s menom su 24.sata (posao, spavaća soba,u autu, u kancelariji...) Zaboravio sam reći, Englez preporučuje svaki dan "tuširanje suncem", što je neobično važno iako dajem D vitamin on se ne razgrađuje ako nema sunčanja.... drugi put i to mogu obijasniti, koliko vremena...
-VINKO, da ne bi bilo nesporazuma, vezano za trajanje svi (PRIJE NAVEDENI)rokovi su za sunce-more-kiša, a ako je u moru(nema kisika) onda ništa ne hrđa(ni željezo),NISAM SPOMENUO GALVANSKE STRUJE NEGO SAMO HRĐANJE, onda može još i duže.Također navedeni materijali su karcenogeni (samo za Vinka, nije ti lako, nadam se da to kupci znaju cijeniti) samo za onog tko radi-obrađuje-udiše, a poslije za korištenje ne.Kraljevi rade palube-brodove-namještaj od Burme.INOX lonci, viljuške, žlice, kašike, komplet kuhinja...epoksid isto tako kad prođe kemijska reakcija nema straha, znači samo Vinko dok radiš udišeš pare, padne na kožu...tu je problem.
Šank sam napravio u West epoksi sistemu, kao što (Bakica) napravio "Faklušu".
Glede ptica koje pijevaju za "raju"blizu kase, to ne treba ni komentirati...odabrane se čuvaju i pijevaju za odabrane.Pozzzz školi