I onda taj sudi drugima.
E, šta je ovo došlo na svitu..
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
pcelac je napisao/la:A ja opet čujem druge stvari, na chatu je jedan momčić priznao (nadimak mu ze******) da je radi škole pjeva kod dotičnog člana skidao mlade iz prirode, i dobijao novac za to. Grdelinke i grdelini tom članu služe samo da ima legalni "izvor" mladih, i da sve bude po "zakonu", a ručno ih othranjuje.
I onda taj sudi drugima.
E, šta je ovo došlo na svitu..
koce je napisao/la:Dajte ljudi,da sam znao da će ovako "zakuvat",ne bi stavlja grdelina.Molim vas nemojte više spominjat događaje od prije dva mjeseca.Ja sam kriv,ispričavam se svima,zaletio sam se,a ti bizar,ako sam rekao da si imao fantastičnog mladog,onda to i mislim.Poanta ovoga je da i Mendula i Kalahari u konačnici žele odgojit grdelina sa ispravnom,čistom i urednom batudom, i ako je moguče sa što boljim pletivima,dosta mi je prepucavanja,evo ponovno,ja sam kriv i točka.Sad želim samo pričat o batudi grdelina,na ostele teme u "školi pjeva"više ne odgovaram.
koce je napisao/la:Ok.crve.Carduel,zaboravija sam te pitat zašto je zijometar ove moje zijade bitno drukčiji nego onaj prije dva mjeseca,a isti je grdelin.Da li to ima veze sa daljinom snimanja (ovo zadanje je snimano sa jedno 7-8 metara u polju,a onaj prvi sa 2 metra na balkonu).Jer zijada je ista.
koce je napisao/la:Zorane,znaš zašto sam tražio komentare mog grdelina,jer moja grupa splitskih tičara godinama traži određenu zijadu.Mi to nismo izmislili,takvi očaci su postojali i takve zijade su postojale.Za nas je takva zijada vrhunac pjeva i uvijek če biti.Nije mi bilo jasno da netko može čuti i misliti drugačije, do sada.Međutim,forum je velik i sad vidim da sam bio u zabludi tj.ako ovo ja volim,drugi ne moraju,tako da vas više neću tlačit.Što se tiće standarda pjeva,ponavljam ,ja sam za to i pomoći ću koliko mogu.
Što se tiće očaka iz prirode,nisam ga ulovio godinama,jer ga nema.Što mislite da ja nisam za uzgoj,da ne vidim da je to jedina budučnost za grdelinaše.Ja sve radim da postanem legalni uzgajivač i to ću postati,jer druge nema.Nije mi jasno ono "zašto mi je grdelin u stablu (višnja)",najprije su mi rekli da je grdelin učen na CD,zatim da sam "miksao zbog mana",sad je u grmu,a ja želio samo komentar zijade.Moji grelini su od batude,a to znaći da spajaju dvadesetak batudi,a neki i pedeset,to je takvo pivanje.Verša im je čista i kratka.Sad ih imam 5,četiri mlada i učitelj koji je u drugoj godini.Svi su vrlo slični,samo što neki duplo pletu jer su zov spojili u batudu.Nema nikakvih tajni,dogodine ću sa dva svoja grdelina pokušati uzgojiti svoje pivanje,dvije ženke imam od prošle godine(poklonili mi uzgajivaći jedan iz Splita,jedan iz Sinja).Ne znam na koji način to mogu legalizirati,ali tako ču napraviti,jer želim da moji grdelini sa mojom batudom budu očevi tih mladaca.Znači ženke su legalno uzgojene i samo jedan od ovih mladaca,kojeg sam dobio na poklon.Eto,samo me nemojte opet napadat.Bizar,Vlado i ostali molim vas mir,ja više nikakve tenzije neču podizat,nemojte ni vi,nema smisla,evo ja prvi pružam ruku.
Miljenko je napisao/la:koce je napisao/la:Zorane,znaš zašto sam tražio komentare mog grdelina,jer moja grupa splitskih tičara godinama traži određenu zijadu.Mi to nismo izmislili,takvi očaci su postojali i takve zijade su postojale.Za nas je takva zijada vrhunac pjeva i uvijek če biti.Nije mi bilo jasno da netko može čuti i misliti drugačije, do sada.Međutim,forum je velik i sad vidim da sam bio u zabludi tj.ako ovo ja volim,drugi ne moraju,tako da vas više neću tlačit.Što se tiće standarda pjeva,ponavljam ,ja sam za to i pomoći ću koliko mogu.
Što se tiće očaka iz prirode,nisam ga ulovio godinama,jer ga nema.Što mislite da ja nisam za uzgoj,da ne vidim da je to jedina budučnost za grdelinaše.Ja sve radim da postanem legalni uzgajivač i to ću postati,jer druge nema.Nije mi jasno ono "zašto mi je grdelin u stablu (višnja)",najprije su mi rekli da je grdelin učen na CD,zatim da sam "miksao zbog mana",sad je u grmu,a ja želio samo komentar zijade.Moji grelini su od batude,a to znaći da spajaju dvadesetak batudi,a neki i pedeset,to je takvo pivanje.Verša im je čista i kratka.Sad ih imam 5,četiri mlada i učitelj koji je u drugoj godini.Svi su vrlo slični,samo što neki duplo pletu jer su zov spojili u batudu.Nema nikakvih tajni,dogodine ću sa dva svoja grdelina pokušati uzgojiti svoje pivanje,dvije ženke imam od prošle godine(poklonili mi uzgajivaći jedan iz Splita,jedan iz Sinja).Ne znam na koji način to mogu legalizirati,ali tako ču napraviti,jer želim da moji grdelini sa mojom batudom budu očevi tih mladaca.Znači ženke su legalno uzgojene i samo jedan od ovih mladaca,kojeg sam dobio na poklon.Eto,samo me nemojte opet napadat.Bizar,Vlado i ostali molim vas mir,ja više nikakve tenzije neču podizat,nemojte ni vi,nema smisla,evo ja prvi pružam ruku.
Dok pricamo (i diskutiramo) o razlicitim "zijama", najpostenije bi bilo postaviti audio snimku i odgovarajuci sonogram za suvrsenu ziju odredjenog tipa. Tako bi svi imali prilike cuti i vidjeti, a isto tako i usporedjivati.
Koce, ziju koju ti (Baltic, Domo,...) ganjate po mom ukusu je malo "razvodjena" (premekana), isto kao kad uspotredjujemo uljene i pastelne slike. Ja u prirodi (doduse nisam slusao puno iz prirode zadnjih 30 godina) nisam imao prilike cuti ziju o kojoj ti pricas. Ne kazem da ne postoji i da je nema u prirodi, ali ruku na srce malo mi je "neprirodna" grdelinu.
Kao sto su pletiva kod Spanjolskih (Parve) grdelina malo mekaniju (kanarizirana) u odnosu na Balcanicu (izvorna pletiva), za koja bih ja ipak rekao da su odstupanja od izvornog pjeva grdelina, tako moze biti i s zijom. Da li je to ispravni put ka stvaranju buduceg grdelina-pjevaca?
zoranV je napisao/la:Koce,svi smo mi isti po tom pitanju.Gušti su gušti.Po godinama smo isti ,i šta nam je ostalo ,osim ovih malih,divnih stvorenja.Draže mi se sa vama raspravljati i naganjati oko pjesme ( ni u kojem slučaju svađati) ,nego sa ženom spavati,ma kojom ženom,sa ženskom (manekenkom).Mi starimo i u ovom uživamo.Najgore je to,što smo svi različitih ukusa,sto ljudi ,sto ćudi
xxxxxxxxxxxxxxxxx Ja skromno znam VRLO DOBRO, o čemu pričaš.krnjolac je napisao/la:svaki dan,ujutro i popodne prolazim ispod zgrade kraj cankarjeve,u prizemlju je nekad bio opskrbni centar,a sad je konzum,a na vrhu zgrade je veliki balkon sa kojeg se čuje odlična pisma grdelina sa lipom zijom.vjerovatno je baštarda u pitanju,ili možda nije...?zna li ko o čemu pričam?
- Drago mi je da je "odlična pisma sa lipom zijom", da imaš sluha-ukusa da se razumiš u pjev.krnjolac je napisao/la:svaki dan,ujutro i popodne prolazim ispod zgrade kraj cankarjeve,u prizemlju je nekad bio opskrbni centar,a sad je konzum,a na vrhu zgrade je veliki balkon sa kojeg se čuje odlična pisma grdelina sa lipom zijom.vjerovatno je baštarda u pitanju,ili možda nije...?zna li ko o čemu pričam?