by Gost sri 30 lip - 9:36
Drago mi je da si se javio, drago mi je da si dao neke primjere.
Sve što si rekao stoji, glede mojih izjava, bez laganja, ima stvari koje ću vrlo rado podijeliti s vama, ima stvari koje NI MI NE ZNAMO, ima stvari za koje ti uz najbolju volju ne mogu reći...
Nekoliko primjera, čuo sam da je netko iz Zadra naučio mladog grdelina da ponovi pjesmu-zijadu s usana otpjevanu....takvih priča-primjera ima stvarno dosta.
Naša priča vodilja je ( već sam je rekao na školovanje) mladi grdelin je naučio lastavicu, a nije je vidio, mladi grdelin je bio u stalaži kad je se očak ispod krpe mitario, nije ga vidio a pokupio je mladi grdelin kompletnu pjesmu.... sve smo bazirali na te dvije priče. Znači cijela umijetnost je u tome kako dati mladoj ptici zvuk ŠTO PRIRODNIJI , prevariti je, da pjeva ponuđeno.
Znam da je ovu zimu , vremenski četri mjeseca rađen ( GMO -Čudina) Cd koji će se puštati mladim grdelinima... Mogu li ti postaviti već postavljena pitanja, je li puštaš isti ili tri različita CD-a mladoj ptici u jednom danu? Jer ni grdelin ne pjeva ujutro , u pol dana i predvečer istu pjesmu.
Nas veže ista ljubav, u pravu si, mi smo jedno pleme koje razgovara istim jezikom, imamo iste afinitete, i mi smo globalni, drago mi je da se može pričati o ovoj temi, uvijek sam za razgovor. Samo da znaš, Marin je bio u pravu kad je rekao da su se u Splitu polarizirale-odvojile dvije grupe, prva A. smo mi , a druga B. mrzi samu pomisao na ovo što mi radimo, ostali su vijerni tradiciji ( po prehrani, ljekovima, razmišljanjima...)
Tako da savijetujem forumašima koji ne ( iz navedenog primjera) cijene, kojima nije blizak model A. da jednostavno potraže drugu temu, jer su ukusi i pristupi i metode različite.Zašto nekome namećati nešto ,jer je već bilo svađa oko nevedenog.
ps. Već drugi put propuštam da se ISPRIČAM "bivanzg", greškom sam se obrušio na čovjeka, ali ću se još koji put izviniti.