by Gost uto 29 lip - 13:50
HVALA EUMOx, sve si im rekao, ja sam jučer napisao lijep članak, hoću ga poslati kad ono štopirali temu "video". Sve si rekao ,razumješ sve, nemam što reći, bravo.
Znači ništa čula rekla, samo osobna iskustva:
-donesemo grdelina u studio 5.sati šuti šokiran studijom, ne pjeva.
-odnesemo istog u prirodu, tamo gdje pjeva i studio s sobom(ima samo 22.utikača) sat 150.kuna , sad je 200. kuna pa ko voli nek izvoli, tamo u prirodi zapjevao zijadu vrhunsku, vratili se u studio katastrofa, gdje je problem, ptica prilikom ispjevavanja zijade okrenula na pola zijade glavu. To je isto kao da Mišo Kovač u sred pjesme okrene glavu od mikrofona i nastavi pjevat, rezultat ne čuje se ništa.......
-Odemo u drugo studio, sad ćemo prevariti grdelina, stavimo mu 4 (četri) mikrofona, pa neka okreće glavu....
- A onda se NETKO sijetio da smo glupi, da imamo kameru sa ( čitaj što je rekao EUMOx) i da mi isto možemo snimiti kad mi hoćemo i gdje mi hoćemo i gdje ptica pjeva s našom kamerom.
-Ja sam osobno potrošio 26.sati i toliko platio( je li to puno ili nije ne znam), to ti dođe cca 4ooo,kuna, a nije mi jasno da sinaBL koji puno više vremena troši u studiju, da mene pita koji je zvuk prirodniji.
piezo zvučnik ima dvije metalne membrane koje proizvode zvuk npr.visokotonac, stari mobitel nokia ih je imala, obični zvučnici imaju papirnatu menbranu i proizvode zvuk,........jeste li čuli da najskuplji zvučnici imaju drvene ploče koje titraju i proizvode zvuk????. malo proradite na tome. imate već sve ispred nosa.
- Na onom "video" čovjek koji je hrani mlade grdeline, vam pokazuje da ima zvučnike KEF, ??? koji proizvode 55 kHz, jeste li obratili pažnju, čovijek mi ne izgleda toliko glup da baca novce, vjerovatno ima razlog???
- Ovo što vam ja govorim prije navedena grupa St-Zg, pegla već odavno. ( MOLIM samo bez uvrede, ali mislim da su 100 svijetlosnih godina ispred) JEDINO drvo na svijetu (čitaj eukaliptus iz Australije), je "sound prof", ne provodi zvuk, molim pročitati na internetu, imate na splitskom aerodromu, ja probao i istina je, ništa čula rekla, zašto sam vam to rekao, i to je važno samo po malo.... nitkome se ne žuri.
- Za kraj još jedno pitanje: kako čuje grdelin, mono? stereo? quatro?........ Koju vrstu treba puštati kad školuješ, kako ga se najbolje može prevariti. Grdelin je težak 11-14 grama, a mozak mu je 1.gram, e sad kako ga prevariti??? Sva je bit u tome. Ja imam kući knjigu o dresuri pasa, prva lekcija : Dresura je kako prevariti psa.