Evo stavio sam neki audio zapis ocenske liste.Neki glasovi, koji ne moraju da bude iste da bi znacile stavke koju su na listi.
Ja cu napraviti jednu sporedbu sa stavke od hrvatske liste kako bi bilo malo pojasnije.
Mimika je isto sto i javljanje,kao sto je i Marin napisao.Boje glasa i jacina mislim da vam je jasno sta znace.
Strakanja:To je pletivo koje je impulsuvno i zestoko i moze da bude jednostruko i dvostruko.Sporedbeno sa hrvatskoj listi mislim da je zov.
Vikanja:To je isto sto i batuda.Ima unjilo(jednostruko pletivo sa zijom),dvostruko pletivo sa zijom je dvojno vikanje i trostruko sa zijom je trojno vikanje.
Krmi:To su pletiva ili pletivo koje ne zavrsava sa zijom.Krmi mogu da bude do 4 za redom,a posle 4 i vise preminuje u redenje ili uporedbeno sa hrvatskom listom versa.
I na kraju kazneni poeni ili negativne ture koji najbolje se cuje na audio zapis koji sam postavio.Ja cu nesto napisati ali imamo razlicite zapise za iste ture.Chof-chof mislim da je isto sto i cjacjavanje,dzi,vizijuuu ci(zijada koja ima dodatak ci) ili kod nas se zove vrici ci,tatatadziu,dza-dza-dza.