Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+22
topaz
MARIN
sestoperac
PESTI
vlado
faganel
zoran ptice pjevice
bizar
DjordjeVet
crv
BOSKO
krnjolac
seadriver
bocka
opalnaissus
ssarava1
malinois
Branimir
ticar
Sina BL
zoranV
damir64
26 posters

moja volijera i ptice

bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

moja volijera i ptice - Page 2 Empty Re: moja volijera i ptice

Postaj by bocka sub 2 lis - 17:27

Pošto je moj tekst shvačen u negativnoj konotacii moraču elaborirati malo opširnije jer nisam imao nameru izlaziti iz teme.

Moje vidđenje na ove stvari je sledeće:
    LJUDSKO BIČE JE VINOVNO SVE ŠTO SE NA OVOJ ZEMALJSKOJ KUGLI DEŠAVA.

Svi smo svesni da i vremenska doba je promenjena do te mjere da preti čitavom čovečanstvu a stime ustvari je narušena čitava prirodna ramnoteža.

Največi neprijatelj pticama i životinjama u prirodi je čovek, jer preko prskanja sa tim pesticidima zatrovana je hrana i kontaminirano je zemljište sa koje kakvih otrova.

Znajuči da kod životinja u prirodi vlada zakon jačega onda sve se svodi ka borbi za opstanak.

Ja sam formirao svoje mišlenje i postavio sam se na strani pticama pevačicama koje volim i odgajam, onaj ko voli sokole neka ih čuva i odgaja, ali pitaču tog sokolara sa čime če da hrani te sokole ???.

Pošto poznajem i te sokolare vidim kako i oni love u prirodu razne golubove, vrapce i ostale ptice kako bi nahranili svoj soko u kome doživljavaju svoje zadovolstvo.

Na ovoj temi imao sam veliki duel sa jednim sokolarem jer sam pisao na drugi forum da sam uhvatio i ubio jednog sokola prilikom lova ptice FE.

Do prošle godine imao sam problema sa mačkama, lasicama i svrakama, sada kada sam napravio i dobro zaštitio novu volieru nemam nikakvih problema.

Ali tu je sada moj nemački lovni terijer koj čuva dvorište a specijalni snajper rešava probleme sa svrakama.

Ko nije zadovoljan sa mojim shvačanjima ima pravo da me kritikuje samo taj isti nek bude iskren i kaže dali je osetio bol da mu neko ubije njegovog ljubimca i kako je odreagovao.

Pozdrav Bocka
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 2 lis - 18:01

Bocka , nije stvar u shvačanjima nego u djelima .Ti se i sam baviš uzgojem crviju , njeguješ ih , paziš , trudiš se oko njih i onda ih daš da ih raskomadaju ,,strašni'' slavuji. Oprosti na komparaciji ali mene zovu crv pa sam emotivno vezan za ta nemočna bića.
    Da je kojim slučajem tvoj ili bilo čiji ljubimac vuk. Ako bi on nekoga ugrizao iz kaveza kriv bi bio vlasnik vuka zbog neadekvatnog smještaja vuka. Ako pak ljubimac strada od predatora - opet je kriv vlasnik ljubimca zbog neadekvatnog smještaja.Dakle zaštitimo ptice sa još jednim slojem još gušče mreže i to je to.Zaštitimo ptice na vrijeme .
    Ako je između ostalog istina da je na onoj fotografiji vjetruša , moram vam reći da osnovu njene ishrane sačinjavaju glodavci, osobito voluharice i miševi .Ona tragove glodavaca vidi fluorescentno pa je moguće da su je privukli baš glodvci koji obožavaju hranu za ptice.
    faganel
    faganel

Broj postova : 177
    Registration date : 06.06.2009

Postaj by faganel sub 2 lis - 19:45

Crv, svaka čast. Suvremeno razmišljanje i dobri refleksi.
    Pozdrav Damire, sve ti je odlično, posebno je velebna volijera.Poslušaj Crva. Zaštitio bi svoje ptice ali i svu ostalu faunu. A mi se svi deklariramo kao ljubitelji ptica - šire ljubitelji prirode.
    Vjerujem, da će iduće godine volijera biti popunjena do zadnjeg "kreveta"
    damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 ned 3 lis - 8:22

Pozdrav
    Vidim da se dobro raspravljalo što nije loše jer svatko ima pravo na svoje mošljenje pa i riješenja koja donosi. Napad na volijeru mi se dogodio i u proljeće nedugo kad sam završio volijeru i pustio ptice u nju. Nije mi bilo lako kad sam vidio po podu mrtve ptice. Nisam znao pravi uzrok da li je bila sova ili vjetruša ali ptice su nastradale. Nakon toga sam ispred stavio još jednu mrežu što koriste povrtlari za zasjenjivanje i od tada nema više problema. Jasno je da svako biće u prirodi ima svoj hranidbeni lanac i po mtome se i vodi. Ako grabljivica može doći lakše do plijena ona će to i iskoristiti. U ovom našem slučaju na nama stoji da zaštitimo svoju imovinu onako da ne ugrožavamo sigurnost drudih a da se da do znanja da je to ipak zaštičeno i nije na javnu ponudu bar grabljivicama u prirodi. Čovjek konstantno griješi u svom radi i na taj način i nešto nauči pa te greški polako i otklanja. Hvala fabanelu na lijepim željama i nadam se da će se nešto od toga i ispuniti.
    BOSKO
    BOSKO

Broj postova : 165
    Registration date : 02.09.2010

Postaj by BOSKO ned 3 lis - 10:31

Dvostruka mreža rješava sve probleme.Grabljivice,mačke,glodavci itd.
    crv
    crv

Postaj by crv ned 3 lis - 11:31

Uostalom pitajte Pippa od koga se treba čuvati? Njegovu uzgajivačnicu su poharali - ljudi.I to temeljito...
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 3 lis - 11:32

Prije svega moram vam napomenuti svima Vama koji se ne slažete sa mojim svačanjima zašto niste pročitali moju zadnju rečenicu koju moram citirati " Ko nije zadovoljan sa mojim shvačanjima ima pravo da me kritikuje samo taj isti nek bude iskren i kaže dali je osetio bol da mu neko ubije njegovog ljubimca i kako je odreagovao."
    Molio bi da budete iskreni i prvo odgovorite mi na to pitanje pa onda nastavite sa vašim mišljenjem.

Pokušaču dati taksativne odgovore pa bi pošo redom:

Crv, ja odgajam crve jer to je jedan vid hrane kod mnogo životinja, ako bi išo tvojom logikom čovek sadi žito kao njegovu hranljivu potrebu ali greši ako to žito ožnije.
    Drugo, što se tiče voliere molimte pogledaj slike ili klipa koji sam postavio na ovom forumu pa biče ti mnogo jasnije oko zaštite ptica u volieru, za tvoje obaveštenje voliera je punktirana sa poluceličnom žicom od 1,8 i 2,0 mm.tu mogu smestiti najmanje dva vuka sa 100% - tnom garancijom.
    Sada moram ja da pitam, kako če te reagovati ako vam vetruša ili svraka skače po žicama a nema šanse uloviti pticu ???, ptice u volieru od straha padaju u nesvjet na podu, taj šok kod ptica je fatalan i koban po njih.
    Po vašoj humanoj logici moraču sada postaviču jedan pismeni natpis iznad voliere "STROGO ZABRANJENO SLETANJE SVIM PREDATORIMA NA VOLIERU" i stvar biče rešena.
    U novinama objaviču obaveštenje da zabranjujem svim susedima da ne pustaju svoje mačke u moje dvorište i ne skaču po mojoj volieri, u suprotnome pokrenuču sudski spor zbog preplašivanja mojih ljubimaca.
    Rešena stvar ja sam human čovek ali nemam moje ljubimce.

E pa momci mladi, moje iskustvo (kakvo-takvo) naučilo me da se se sam borim u životu na svoje vlastito iskustvo.
    Ove Vaše primedbe shvačam kao poslovicu "Lako je plakati na tuđem grobu".

Voleo bi čuti komentare od onih ptičara kojima je neki predator ili mačak odnijo njihovog ljubimca.

Pozdrav Bocka
    crv
    crv

Postaj by crv ned 3 lis - 11:56

Vrlo malo je odgajivača koji nisu doživjeli atak na svoje ljubimce i o apsurda , u nedavnoj prošlosti na svoje bližnje.Pucati?
    Jedan vlasnik ZOO- HOBY dućana me je pitao bi li mu prodavao mlade kanarince od tjedan dana starosti Exclamation Question Bila mu je potrebna hrana za zmije affraid (kao crvi za ptice).
    Prije izrade volijera fino uđite na YouTube , pogledajte kako jednostavno ,učinkovito i estetski prihvatljivo rješavaju probleme zaštite volijera i sam interijer ljudi sa mnogo dužom tradicijom uzgoja od naše.
    To što mi radimo naopako , to je druga priča...
    Prvo smještaj pa onda nabava!
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado ned 3 lis - 13:56

Već sam pisao da držim i takmičim golubove pismonoše.
    Zamislite sad kako sam se osjeća kad mi je jedne godine dva dana prije prve trke jastreb raspara goluba na kojeg sam polaga najveće šanse i to se pokazalo istinito jer mu je brat iz gnijezda te godine sa 6 plasmana ima više bodova nego prvi golub države sa 7 plasmana.
    Do polovice 5 mjeseca udara i soko i jastreb a to je vrijeme treninga i prvih trka.
    E sad ako su to nekome zaštićene ptice i meni su moji golubovi pa nek mi plate po glavi goluba 200 eura i ja neću dirat grabežljivice.

Isto je i sa susjedovom mačkom pa i mojom mačkom koja mi napravi pokolj.

Slažem se sa Bockom i kažem da ću i ja svim sredstvima stat na put bilo kome kad su u pitanju moje životinje.

Pošto sam i lovac imao sam prilike da moj pas napravi nered kod susjeda i to bih platija a njega pokuša odviknit od toga a ako nije išlo onda bi i on dobio M E T A K!!!!!!!
    crv
    crv

Postaj by crv ned 3 lis - 15:12

Columba livia ili divlji golub polako nestaje , kolonija je sve manje i brojnost unutar kolonija se smanjuje.Ne zbog ptica grabljivica nego zbog lovaca .Golub selac čija su jata brojala desetke tisuća primjeraka , ne postoji više - zahvaljujući puškama .Nastanjivao je čitavu srednju (kulturnu) Europu. Sad kad su potamanili - za njim žale.
    Pismonoša je direktni potomak divljeg goluba. Od njega je nasljedio brzinu i izdržljivost a ona je nastala prirodnom selekcijom kao obrana od ptica grabljivica.
    Jastreb je lovac i to po rođenju pa u nedostatku prirodnog plijena napada ono što najviše liči plijenu.
    Poubijamo njega pa se pitamo otkud vrane? Sredimo vrane - razmnoži se svraka. Otjeramo nju - eto ti svračka...A obrnutim redom : gdje nema jastreba nema ni goluba...A čovjek ? Čovjek ista osoba (lovac koji je ujedno uzgajivač) , on bi pucao .

U zaštičene vrste , mačke , pse - nije bitno.Ponekad čak i u divljač.

Pitam se kako neimaoci oružja uzgajaju golubove?
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar ned 3 lis - 15:29

BOŠKO je napisao/la:Dvostruka mreža rješava sve probleme.Grabljivice,mačke,glodavci itd.

i to dvostruka koja je udaljena od prve bar 10 cm.
    bocka
    bocka

Postaj by bocka ned 3 lis - 16:12

crv-e, kako ne shvačaš, puškom lovci nemogu uticati na prirodu, lovenje je svugde organizirano i molimte raspitajse kako deluju lovna društva na terenu.
    Ako nisi me shvatio moram ti ponoviti, čovek je največi uništuvač čitave planete, samo putem pesticida ubijaju se životinje koje žive u zemlju i iznad nje.
    Pošto znam kako izgleda soko mišolovac on sada viđa se kako leti iznad centu grada jer po poljima nema više miševa i koje kakvih sličnih životinja.
    Pominješ golubove, pa meni ispred mojih ruku odnio mi jastreb dresiranog goluba koji sam ga ustima othranio, to da je slučajno uradio i ubio mog ljubimca neki čovjek, garantujem ti da bi ga odrobijao.
    Ja sam takav, znam da činim dobra dela stime što odgajam i štitim moje ljubimce a onaj ko smatra da nisam u pravo nek me kritikuje ali opet po treči put napominjem jeli taj čovek doživio bol za svog ljubimca.

Pozdrav Bocka
    BOSKO
    BOSKO

Broj postova : 165
    Registration date : 02.09.2010

Postaj by BOSKO ned 3 lis - 16:17

Bitno je da mi za sve imamo opravdanje.
    Bocka,doživio sam,i to ne jednom,ali "zub za zub,oko za oko" nije više u modi.Da si napravio duplu mrežu,naravno,odvojenu 10-20 cm.ptice ti ne bi ugibale od srčanih ili moždanih udara.Nije tiliko lijepo za vidjet,ali je vrlo funkcionalno.Članovi foruma,koji su bili kod mene,a ima ih popriličan broj,znaju o čemu govorim.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 3 lis - 17:35

Spašava te dupla mreža oko voljere ili da uhvatiš vjetrušu pa da joj skratiš kanđe sa škarama i pustiš.
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado ned 3 lis - 18:32

Columba livia ili divlji golub polako nestaje , kolonija je sve manje i brojnost unutar kolonija se smanjuje.Ne zbog ptica grabljivica nego zbog lovaca .Golub selac čija su jata brojala desetke tisuća primjeraka , ne postoji više - zahvaljujući puškama .Nastanjivao je čitavu srednju (kulturnu) Europu. Sad kad su potamanili - za njim žale.
    Pismonoša je direktni potomak divljeg goluba. Od njega je nasljedio brzinu i izdržljivost a ona je nastala prirodnom selekcijom kao obrana od ptica grabljivica.
    Jastreb je lovac i to po rođenju pa u nedostatku prirodnog plijena napada ono što najviše liči plijenu.
    Poubijamo njega pa se pitamo otkud vrane? Sredimo vrane - razmnoži se svraka. Otjeramo nju - eto ti svračka...A obrnutim redom : gdje nema jastreba nema ni goluba...A čovjek ? Čovjek ista osoba (lovac koji je ujedno uzgajivač) , on bi pucao .

U zaštičene vrste , mačke , pse - nije bitno.Ponekad čak i u divljač.

Pitam se kako neimaoci oružja uzgajaju golubove?

bocka je napisao/la:crv-e, kako ne shvačaš, puškom lovci nemogu uticati na prirodu, lovenje je svugde organizirano i molimte raspitajse kako deluju lovna društva na terenu.
    Ako nisi me shvatio moram ti ponoviti, čovek je največi uništuvač čitave planete, samo putem pesticida ubijaju se životinje koje žive u zemlju i iznad nje.
    Pošto znam kako izgleda soko mišolovac on sada viđa se kako leti iznad centu grada jer po poljima nema više miševa i koje kakvih sličnih životinja.
    Pominješ golubove, pa meni ispred mojih ruku odnio mi jastreb dresiranog goluba koji sam ga ustima othranio, to da je slučajno uradio i ubio mog ljubimca neki čovjek, garantujem ti da bi ga odrobijao.
    Ja sam takav, znam da činim dobra dela stime što odgajam i štitim moje ljubimce a onaj ko smatra da nisam u pravo nek me kritikuje ali opet po treči put napominjem jeli taj čovek doživio bol za svog ljubimca.

Pozdrav Bocka

Nedavno sam gleda TV emisiju gdje država daje poticaje poljoprivrednicima koji koriste biološke pesticide i još dobijaju novčane poticaje za svaku divlju životinju koja obitava na njihovoj zemlji.
    Rezultati su fantastični i začuđujući kako ti seljaci uspijevaju sve uzgojit na prirodan način i da im prinos bude više nego dobar.
    Doslovce je uspostavljena prirodna ravnoteža.
    Znači da se može i bez umjetnih gnojiva i bez pesticida napravit rezultat i sačuvat priroda ali jeli to u interesu velikim kompanijama kojima je to glavni izvor zarade.

E sad ako se kod nas razvije svijest do tog nivoa onda će to bit nešto.
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI ned 3 lis - 18:49

Dobre stare metode nisu više u modi kao što govori Leo ,koliko nam se god ,,svidjale,, treba ih mjenjati.Dupla mriža če sigurno zaštititi ptice a ubrzo če i vjetruša odustati od napada kad shvati da nemože do pljena.
    Meni je vrana ovu godinu ,,pregledala,,grdeline , malene ptice su pljen svakakvim beštijama pa ih nema svrhe držati bez kvalitetne zaštite.
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice ned 3 lis - 19:19

Zastita i samo zastita, i svi problemi su rijeseni. Ja sam na svom balkonu dok nisam stavio mrezu uhvatio 4 jastreba i 3 sove i opet sam ih pustio. Nisu oni krivi, kriv je covjek koji im je ugrozio zivotno staniste...mislim da tu ne treba vise trositi rijeci... Exclamation
    sestoperac
    sestoperac

Broj postova : 896
    Registration date : 07.11.2008

Postaj by sestoperac ned 3 lis - 21:02

Ja sam na mom pticarniku na stetu estetike ali zbog vece sigurnosti ptica stavio 3 mreze. S unutrasnje strane prvo dodje 1x1 cm pa iza nje malo deblja 4x4cm i na nju sam stavio komarnik. To govorim o vanjskom otvoru (prozoru) na koji izlaze sve 4 volijere. Evo vec 2-3 mjeseca od kako sam ptice ubacio ko zna koliko puta sam vidio komsijsku macku na tom prozoru, da nisam sve to stavio sigurno bi bilo ljepse i ptice bi se svana ljepse vidjele ali...
    ssarava1
    ssarava1

Broj postova : 146
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by ssarava1 ned 3 lis - 22:03

bocka , ti si king
    Da mi je se prošlo ljeto bilo dokopati "krvnika" mojih štiglića, na gradelima bi završio.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN ned 3 lis - 22:34

ssarava1 je napisao/la:bocka , ti si king
    Da mi je se prošlo ljeto bilo dokopati "krvnika" mojih štiglića, na gradelima bi završio.
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 ned 3 lis - 23:18

www.mulesandhybrids.co.uk Evo kako to rade u evropi samo treba imat para.
    damir64
    damir64

Postaj by damir64 čet 11 kol - 21:23

[img]moja volijera i ptice - Page 2 Picture038re.th [/img][img]moja volijera i ptice - Page 2 Picture040go.th [/img]
    Nije nešta puno ali ipak je krenilo i sa zimovkama nadam se da će iduće godine biti malo bolje.
    topaz
    topaz

Broj postova : 504
    Registration date : 09.06.2009

Postaj by topaz čet 11 kol - 21:27

nije puno ali vrijedi...sve je lijepo i skladno....sretno u daljem uzgoju cheers
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice čet 11 kol - 23:38

damir64 je napisao/la:[img]moja volijera i ptice - Page 2 Picture038re.th [/img][img]moja volijera i ptice - Page 2 Picture040go.th [/img]
    Nije nešta puno ali ipak je krenilo i sa zimovkama nadam se da će iduće godine biti malo bolje.

Svaka cast!I ovo je nesto...vrijedno u svakom slucaju!Bravo! Very Happy
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pet 12 kol - 0:07

Damire,ako slike nisu uljepšavane u foto shopu,svaka ti čast Very Happy Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 0:08.