Moje vidđenje na ove stvari je sledeće:
LJUDSKO BIČE JE VINOVNO SVE ŠTO SE NA OVOJ ZEMALJSKOJ KUGLI DEŠAVA.
Svi smo svesni da i vremenska doba je promenjena do te mjere da preti čitavom čovečanstvu a stime ustvari je narušena čitava prirodna ramnoteža.
Največi neprijatelj pticama i životinjama u prirodi je čovek, jer preko prskanja sa tim pesticidima zatrovana je hrana i kontaminirano je zemljište sa koje kakvih otrova.
Znajuči da kod životinja u prirodi vlada zakon jačega onda sve se svodi ka borbi za opstanak.
Ja sam formirao svoje mišlenje i postavio sam se na strani pticama pevačicama koje volim i odgajam, onaj ko voli sokole neka ih čuva i odgaja, ali pitaču tog sokolara sa čime če da hrani te sokole ???.
Pošto poznajem i te sokolare vidim kako i oni love u prirodu razne golubove, vrapce i ostale ptice kako bi nahranili svoj soko u kome doživljavaju svoje zadovolstvo.
Na ovoj temi imao sam veliki duel sa jednim sokolarem jer sam pisao na drugi forum da sam uhvatio i ubio jednog sokola prilikom lova ptice FE.
Do prošle godine imao sam problema sa mačkama, lasicama i svrakama, sada kada sam napravio i dobro zaštitio novu volieru nemam nikakvih problema.
Ali tu je sada moj nemački lovni terijer koj čuva dvorište a specijalni snajper rešava probleme sa svrakama.
Ko nije zadovoljan sa mojim shvačanjima ima pravo da me kritikuje samo taj isti nek bude iskren i kaže dali je osetio bol da mu neko ubije njegovog ljubimca i kako je odreagovao.
Pozdrav Bocka