+22
topaz
MARIN
sestoperac
PESTI
vlado
faganel
zoran ptice pjevice
bizar
DjordjeVet
crv
BOSKO
krnjolac
seadriver
bocka
opalnaissus
ssarava1
malinois
Branimir
ticar
Sina BL
zoranV
damir64
26 posters
moja volijera i ptice
damir64- Broj postova : 395
Registration date : 18.02.2010
- Post n°1
moja volijera i ptice
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°2
Re: moja volijera i ptice
Damire,svaka čast,imao bi samo dvije male primbjedbe
1. Mislim da bi krov trebao malo pojačati sjenom,moglo bi im biti pre vruće i
2. Ako su ti parovi grdelina u volijerama,ne bi bilo loše da im staviš još neku pregradu da se ne vide,a to vrijedi i za druge ptice
Primjedbe nisu zlonamjerne i ne bi želio da ih tako shvatiš,a bilo bi lijepo da nam staviš i koju sliku svojih ptica
1. Mislim da bi krov trebao malo pojačati sjenom,moglo bi im biti pre vruće i
2. Ako su ti parovi grdelina u volijerama,ne bi bilo loše da im staviš još neku pregradu da se ne vide,a to vrijedi i za druge ptice
Primjedbe nisu zlonamjerne i ne bi želio da ih tako shvatiš,a bilo bi lijepo da nam staviš i koju sliku svojih ptica
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°3
,zakasnio sam sa molbom ,ptice su već tu
Sina BL- Broj postova : 202
Registration date : 31.10.2008
- Post n°4
Jednostavno uradjene volijere, a extra izgleda!
Svaka cast i puno srece u uzgovu!
Svaka cast i puno srece u uzgovu!
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°5
damir64 je napisao/la:http://yfrog.com/jppicture006hsj
za ove parilice kupi prednjice,biće puno bolje.volijere su super.
- Post n°6
Hvala Vam na primjedbama zato sam i stavio slike da čujem mišljenje od drugih. Svaki prijedlog je dobro došao i čovjek uvijek nešto nauči ponekad sam a ponekad od drugih.
Branimir- Broj postova : 1968
Registration date : 12.06.2008
- Post n°7
Super volijere!
malinois- Broj postova : 1594
Registration date : 19.03.2009
- Post n°8
pozdrav Damire
Super si napravio volijere .Zoranove male primjedbe su na mjestu .
Sta uzgajas u ovim volijerama?
Super si napravio volijere .Zoranove male primjedbe su na mjestu .
Sta uzgajas u ovim volijerama?
- Post n°9
Volijera je završena proljetos i naravno da nedostaje zelenila i sjene. Nisam uslikao ali ispred volijere se nalaze dva manja stabla pa će vremenom biti sjene dovoljno. Poslije podne je sjena dovoljna što se vidi na slici. Posadio sam nekakovu lozicu koja brzo raste pa bi to trebalo štititi krov od vrućina. Eto to su tehničke stvari a od ptica u volijeri se nalaze 2 para češljugara 2 para zimovki 1 par kanarinka i češljugar i 1 par meksičkih zimovki koje su do sada napravile treće gnijezdo i sada se nadam da im je to konačan izbor. Inače sam u rano proljeće imao problema sa sovom koja mi je usmrtila 3 stara češljugara i sad razmišljam šta staviti samo preko noći da se to ne dogodi. Ako ima koja dobra ideja dobro bi došla. Ove godine se pokušavam prvi puta upustiti u faunu pa budemo vidjeli kako će ići.
- Post n°10
ssarava1- Broj postova : 146
Registration date : 31.03.2009
- Post n°11
Prika, rastegni ribarsku mrežu oko volijere. Nije zezancija.
- Post n°12
Pozdrav
Danas poslije podne kad sam išao hraniti ptice ovo malo čudo se okomilo i bez ikakovog straha mada sam bio prisutan na 4-5 metara od mene napadalo je ptice u volijeri. Neznam o kakovoj se grabljivici radi ali tako šta još nisam doživio. Znalo se događati da u zimi kada nema hrane grabljivice navale ali sada u ovo vrijeme to još nisam doživio. Kakova je to vrsta grabljivice zna li tko.
Danas poslije podne kad sam išao hraniti ptice ovo malo čudo se okomilo i bez ikakovog straha mada sam bio prisutan na 4-5 metara od mene napadalo je ptice u volijeri. Neznam o kakovoj se grabljivici radi ali tako šta još nisam doživio. Znalo se događati da u zimi kada nema hrane grabljivice navale ali sada u ovo vrijeme to još nisam doživio. Kakova je to vrsta grabljivice zna li tko.
ticar- Moderator
- Post n°13
damir64 je napisao/la: Pozdrav
postavio si malu sliku,ali ja mislim da je vjetruša.
opalnaissus- Broj postova : 108
Registration date : 24.09.2009
- Post n°14
Pozdrav Damire ! Mislim da se radi o Utini ( lat.Asio otus ). Ona je velicine oko 35 cm. Hrani se misevima,a i pticama.Ako je rec o manjoj ptici onda je rec o Cuku ( lat.Otus scops ). ON je velicine do 20 cm. Zbot specificne tvoje slike nemogu da procenim velicinu ptice na slici. I ja sam pre par godina imao slicnih problema !
Pozdrav !
Pozdrav !
- Post n°15
ticar- Moderator
- Post n°16
damir64 je napisao/la:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
evo još par sličica direktni frontalni napad
vjetruša
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°17
Tičar je 100% u pravo, najkraše rešenje je "metak".
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°18
Zasto metak? Zar to isto nije ptica kao i grdelin? Doduse ptica grabezljivica ali sa vecim kapacitetom i puno boljim vidnim i letackim sposobnostima od grdelina
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°19
seadriver je napisao/la:Zasto metak? Zar to isto nije ptica kao i grdelin? Doduse ptica grabezljivica ali sa vecim kapacitetom i puno boljim vidnim i letackim sposobnostima od grdelina
tebi se očito još nije zamjerio...još...
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°20
seadriver, kad tebi vetruša pojede najbolju pticu iz kafeza pitačute kako češ posle toga reagovati.
Pisao sam ja na neko drugo mesto da su se te grablivice toliko nakotile da sve ostale ptice primorani su da siđu iz planine i prave gnjezda po našim dvorištama, a tu ih sačekaju mačke, lasice i druge životinje.
Pitamte, ko če sačuvati naše ljubimce odnosno kako treba da se izvrši ta prirodna ravnoteža.
Pre dve godine kod nas je bio zaštičen vuk, da bi sada posle dve godine dobili još više problema od tih vukova jer jednostavno haraju po selima.
Sada moraju lovci organizirati hajke protiv vukova a zna se ščime se služe lovci.
Ova priča nema kraja jer i mi kao ljudi smo različiti i različito razmišljamo.
Pozdrav Bocka
Pisao sam ja na neko drugo mesto da su se te grablivice toliko nakotile da sve ostale ptice primorani su da siđu iz planine i prave gnjezda po našim dvorištama, a tu ih sačekaju mačke, lasice i druge životinje.
Pitamte, ko če sačuvati naše ljubimce odnosno kako treba da se izvrši ta prirodna ravnoteža.
Pre dve godine kod nas je bio zaštičen vuk, da bi sada posle dve godine dobili još više problema od tih vukova jer jednostavno haraju po selima.
Sada moraju lovci organizirati hajke protiv vukova a zna se ščime se služe lovci.
Ova priča nema kraja jer i mi kao ljudi smo različiti i različito razmišljamo.
Pozdrav Bocka
BOSKO- Broj postova : 165
Registration date : 02.09.2010
- Post n°21
Bocka,u ovoj rečenici je sve rečeno.Da se dosad nismo čačkali u prirodu,ni ravnoteža ne bi bila poremečena.Razmišljanja popud tvog "ubij sve što ti smeta" je i dovelo do ove neravnoteže.Jednostavno morate shvatiti da smo mi uljezi u njihovom svijetu.Ukoliko kobcu izneseš pticu i ponudiš mu je,on će je vrlo rado prihvatiti.Lakše mu je lupati po kavezima,nego loviti po šumi sa sporadičnim uspjesima.
Dok sam držao golubove,meni su i lovci znali pucati po njima,ali mi nije nikad na pamet palo ubiti lovca.
Kad smo već uzeli dio prirode,i nazivamo ga ljubimcima,onda moramo pronaći neki razuman naćin za se zaštititi od iste te prirode,a načina ima.
Bocka,u ovoj rečenici je sve rečeno.Da se dosad nismo čačkali u prirodu,ni ravnoteža ne bi bila poremečena.Razmišljanja popud tvog "ubij sve što ti smeta" je i dovelo do ove neravnoteže.Jednostavno morate shvatiti da smo mi uljezi u njihovom svijetu.Ukoliko kobcu izneseš pticu i ponudiš mu je,on će je vrlo rado prihvatiti.Lakše mu je lupati po kavezima,nego loviti po šumi sa sporadičnim uspjesima.
Dok sam držao golubove,meni su i lovci znali pucati po njima,ali mi nije nikad na pamet palo ubiti lovca.
Kad smo već uzeli dio prirode,i nazivamo ga ljubimcima,onda moramo pronaći neki razuman naćin za se zaštititi od iste te prirode,a načina ima.
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°22
BOŠKO je napisao/la:Pitamte, ko če sačuvati naše ljubimce odnosno kako treba da se izvrši ta prirodna ravnoteža.
Dobri ljudi se poznaju po dobrim djelima.
DjordjeVet- Broj postova : 448
Registration date : 11.06.2008
- Post n°23
svojevremeno sam imao slican problem....i slozio bih se sa onim sto je rekao krnjolac, onaj kome je kobac/vjetruska/jastreb pojeo uzgojno ili na drugi nacin vrijednu pticu prema njemu nece imati milosti, definitivno...
bizar- Broj postova : 389
Registration date : 21.09.2010
- Post n°24
krnjolac je napisao/la:seadriver je napisao/la:Zasto metak? Zar to isto nije ptica kao i grdelin? Doduse ptica grabezljivica ali sa vecim kapacitetom i puno boljim vidnim i letackim sposobnostima od grdelina
tebi se očito još nije zamjerio...još...
- Krnjolac, prije mjesec dana cca, si spominjao blizu ulaza u Konstruktor, baštardu gdje pjeva, da skratim, baštarda se sada minja u mraku a tu su mladi grdelini koje je ona učila cilo lito, e jutros perja kao u priči (na sreću samo kod dvije ptice koje su se razbile) vjerovatno ih je "NEŠTO" ovako kao ova vjetruša pripalo i još vrlo vjerovatno zarazilo(donilo tekut).
Moj je savijet SVE.
SVE što ti je na raspolaganju( metak, mreža, otrovani mamci, ljepilo, sirene, psi.....) Jer ako oni mogu aerodrome čuvati sa sokolovima, psima ptičarima, sirenama, vatrogasnim kolima,macima za sterilnost ptica.....možeš i ti svoju voljeru sa pet ptica.Pozdrav AKTIVISTIMA.
ps
U Americi, ako ti je povrijeđen privatni posjed "možeš" pucati i na čovjeka .....ajde da vidim tko će od aktivista meni (ući možeš) izaći iz mog ograđenog kruga tvrtke-skladišta ili kuće??????
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°25