+17
vlado
ticar
Dean
zoran ptice pjevice
bocka
krnjolac
komiza
Carduel
Siskin
Renato.M
pippo
Miljenko
malinois
sestoperac
Fago
ERVINO
krstokljun
21 posters
Zeleni izmet
Dean- Broj postova : 1847
Registration date : 19.08.2008
- Post n°52
Re: Zeleni izmet
zoran ptice pjevice je napisao/la: :affraid:Zato me interesuje Deane jel to sigurna dijagnoza sto si spomenuo?
koja dijagnoza ? ja se samo informiram, učim, za zlu ne trabalo :-)
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°53
Bravo Pippo, evo da dam i ja svoj prilog o trihomonijazi što sam pisao prošle godine na Makedonskom forumu i od tamo prenosim citat na ovom forumu.
Po drugi put zamoliču moderatore ili administratora da otvore novu temu trihomonijaza i da tamo prebace sve ove postove vezane za ovu bolest.
Evo citat :
U prilogu evo i neke slike za ptice koje su bile 100% izlečene, plodne i žive do današnjeg dana.
https://2img.net/r/ihimizer/img230/3725/img0119lk.jpg
Pozdrav Bocka
Po drugi put zamoliču moderatore ili administratora da otvore novu temu trihomonijaza i da tamo prebace sve ove postove vezane za ovu bolest.
Evo citat :
BOCKA je napisao/la:Kao što sam i obečao evo nastavak o nepoznatoj bolesti o kojoj sam pisao:
Ime bolesti je: TRICHOMONIJAZA
Istorija bolesti :
Ova bolest prvi put pojavljuje se kod golubova da bi se 2001 godine prvi put pojavila i kod kanarinaca pa progresivno se širi u Evropu i Kanadu.
Prenosioc bolesti kod kanarinaca je komarac dok dive ptice su imuni i kod njih nepojavljuju se nikakvi simptomi i nisu prenosioci bolesti.
Prilikom ispitivanja uzet je briz od grla i tom prilikom otkriven je parazit trichomonas koj napada ptice u usta i u degestivnom traktu.
U usta i grlo ptice stvara se suva membrana gde se stvaraju naslage u vidu žutih korupka koji su smrtonosni jer tokom vremena ptica ne može da jede a disanje je jako otežnato pa ptica postojano drži otvoreni klun.
Simptomi ptice:
Kod ptice prvo se pojavljuje otok oko očiju koj postepeno se širi i natiče do toj meri da se oko u potpunosti zatvori.
Mnogo teži je slučaj kada su oba dva oka inficirana i u tom slučaju ptica postepeno gubi vid a stime ne može jesti i piti vodu pa postepeno slabi i umire od gladi.
Zato potrebna je brza reakcija jer ako se ne reaguje sa tretiranje ptica u prvih 8 do 15 dna dočiče do jakih infekcija i sve ptice če izumreti.
Prilikom autopsija kod umrlih ptica virus nemoguče je otkriti jer i taj istovremeno umire.
Trichomonijaza je bolest koja preteđno prvo napada mlađe a zatim starije ptice.
Kako se širi trichomonijaza :
Nakon ujeda sa strane komarca kanarije se infekciraju i otiču na mesto gde su ujedeni a parazit prvo se primečuje kod očiju ptice.
U početku oči kanarinaca intezivno suze pa oko očiju pojavljuju se rane koj postepeno prečiče u formu plikova.
Ovako infekcirane ptice trljaju oči oko štapiča i žice pa samim time i prenose bolest zdravim pticama.
Infekcija nastaje i preko vode odnosno i preko pojilice ali važno je napomenuti da največi procenat postiže se preko izmeta.
Mnogo je važno da se zna kanarije koje neče manifestirati simptome ove opake bolesti isti če biti prenosioci bolesti.
Za ovu bolest prvi put ljek je pronađen u Italiju međutim i tamo nije odmah alarmirano pa dolazi do velikih gubitaka ptice a bolest progresivno se širi u Francuskoj, Belgiju, Holandiju, zahvata celu Evropu i Kanadu.
Napomena : Ovaj tekst koriščen iz interneta http://www.rus-canary.ru/article/?11
Nažalost i na bivše Jugoslovenske prostore hara če ova opaka bolest, jer ovom prilikom tražeči pomoč od ptičara saznao sam da bolest hara u Hrvatskoj , Srbiji i Makedoniju ali niko nije hteo otvoreno da piše da se to kod njegovih ptica desilo.
Sada opisaču Vam kako sam ja počeo da se boritv protiv ove bolesti:
Jedno jutro prilikom promena vode u letilicu uhvatio sam u letu jednog komarca koji je bio pun krvi i to mi je bio znak da če se nešto desiti sa pticama.
Sutra dan jedna žuta kanarinka bila je otečena u glavu jer je dobila nekoliko ujeda od komarca dok kod nekoliko kanarija imali su ujed po nogama.
Pošto prvi put se ovo meni desilo onda sam se obratio kod prijatelja da pitam kako dalje da postupam i kao odgovor dobio sam da te kanarince mažem sa mast protiv alergije.
Međutim narednog dana primetio sam da ona žuta kanarinka je dobila otoke oko očiju u vidu rane.
Kod nekoliko kanarija pojavilo se suzenje ociju da sutra dan i kod njih se pojavila rana oko očiju.
Istog dana odneo sam dva kanarinca na veterinarnom fakultetu kako bi me posavetovali o kojoj se bolesti radi.
Istog dana slikao sam oboljele kanarince i sliku sam poslao Zvrčko-senioru pa on je odmah prepoznao da je to bolest koja prenosi komarac.
Simptome ptice odmah je prepoznao i reko mi je da postoji mogučnost da se ptice izleče.
Nakon toga otišo sam kod doktora Dragana Čamilovića i od njega dobio sam detaljna uputstva kako treba da lečim ptice.
Ptice odmah istog dana počeo sam da ih tretiram sa EFLORAN tablete od 400 mg i DOXYCYCLIN kapsule od 100 mg.
Bolesne kanarije sam odvojio u posebne kafeze a tretirao sam sve ptice kako u kafezima tako i u letilicu.
Odmah istog dana izvršio sam dezinfekciju u letilicu i u celoj okolini po zidovima, ovako sam postupao tri dana za redom kako ne bi dozvolio razvoj bakcila.
Ptice prvo su pet dana tretirane sa efloranom a narednih pet dana sa doxycyclinom.
Svako veče oboljele ptice mazao sam sa mast za oči hlorofenikolom dok je trajala terapija sa antibioticima.
Tri kanarije koje su bile inficirane na oba dva oka umrli su nakon nekoliko dana a tri kanarije ostale su žive koje su imali infekciju na jedno oko.
Nakon desetak dana kod ptice osetila se promena u pozitivnom smislu pa svaki naredni dan vračali su se ka normali.
Sada kad pticama dajem Muvisel vitamine paralelno sa AD3 kapi ptice su se vratili na normaalu.
Od tri kanarinaca dva su muska i oni več nekoliko dana kako pevaju.
Svaki dan redovno sam stavljao kupalice sa rastvorenim hipermanganom u vodi kako u letilici tako i u kafezima.
Hipermangan je jako dobar za dezinfekciju grla i dušnog trakta pogotovo oko očiščenja one zute krljuške koje su imali u grlo.
Na kraju osečam se dužnim da se javno zahvalim mežunarodnom sudcu Zvrčka – seniora koj je odmah prepoznao ovu opaku bolest.
Posebno i veliku zahvalnost dužim našem međunarodnom sudcu doktoru Draganu Čamiloviću koji mi je dao prava upustva i ljekarstva kako bi spasio moje ptice.
Ovo dokažuje da imamo vrhuske ornitologe i da putem ovih foruma treba da ih provociramo i potražimo pomoč kako ne bi dolažilo do velikih gubitaka ptice.
Ovo želim posebno naglasiti jer samim time kada ptičari sakrivaju ovu bolest nisu svesni da ta ista bolest ostaje da se širi u krug a bolest i dalje opstaje.
Molim članove ovog foruma da postavljaju pitanja kako bi dobili odgovora od gore navedenih članova.
Pozdrav Bocka
U prilogu evo i neke slike za ptice koje su bile 100% izlečene, plodne i žive do današnjeg dana.
https://2img.net/r/ihimizer/img230/3725/img0119lk.jpg
Pozdrav Bocka
pippo- Broj postova : 362
Registration date : 01.09.2009
- Post n°54
bocka...lepo servis
hvala
hvala
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°55
Naravno Bocka, samo otvaraj! Bit ce svima od neke koristi!bocka je napisao/la:Zorane ja sam pitao dali hočete da otvorimo temu o trihomonijazi i da postavim sve što znam o toj bolesti, jer ja sam prebrinuo tu nesreču.
Pozdrav Bocka
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°56
Evo sad da se vratim na naslov teme "zeleni izmet" i ono što sam obečao Cardueli da ispunim.
Pokušaču redosledno da opišem : Otkako sam primetio da mi je kanarinka naduvena i da pretžno spava preko dana odvojio sam je iy volieru i stavio sam je u karantin.
Posumnjao sam da se radi o kokcidiozi pa sam odmah počeo pticu da tretiram sa bajkoksom, to je trajalo četirii dana, međutim odmah odnosno kad sam primetio drugog dana da mlada kanarinka ima zeleni proljiv i da veoma jako smrdi, odmah sam zatražio pomoč na forumu.
Kad sam video da se radi o proljivu odmah sam stavio i jednu hranjilicu sa makom.
Nakon četiri dana tretiranje sa bajkoksom, napravio sam pauzu od dva dana da ne dajem nikakva ljekarstva.
Nakon toga odnosno petog dana ptica je bila malo bolja ali ja sam počeo da je tretiram sa ŽIVIMICIN a to je antibiotik pomešan sa vitaminima.
Proizvođač je Veterinarski zavod Subotica.
Antibiotska komponenta leka deluje protiv brojnih grampozetivnih i gramnegativnih bakterija (sreptokoke,stafilokoke,klebsijele,pasterele,Ecoli,salmonele,leptospireklostidrije itd.(prepis od ljeka).
Nakon trečeg dana tretiranja sa živimicinom ptica normalno se kreče, izmet joj je stbiliziran i više ne smrdi.
Nakon jučerašnjeg razgovora sa Dr.Ćamilovića ptica je bila zaražena od salmonele a prvi znak je smrad izmeta.
Sa njegove strane preporučio mi je lek LIDAPRIM koj je veoma efikasan.
Nakon razgovora vratio sam film u glavi unazad i znam gde sam pogrešio, jednoga dana dao sam pticama jajčanu hranu pomešanu sa izrendanom jabukom, ta hrana je bila namenjena za one mlade ptice koje sam ubacio u volieru.
Ostatak od hrane ostavio sam i za sutradan računao sam da neče se u hrani pojaviti salmonela za jedno veče.
Čovek se uči dok je živ, ali to je to.
Sada svim pticama u volieru dajem ovaj ŽIVIMICIN preko pojilicu jer između ostalog preparat sadrži i veoma dobrih vitamina kao što su retinol palminat ili A vitamin, holekalciferol ili vit. D2, tokoferol vit. E i puno još vitamina koje neželim ih nabrajati.
Ovi vitamini ujedno su veoma korisni u ovom momentu kad skoro sve ptice su u fazi mitarenja i nakon trečeg dana prestajem sa preventivom kod ostalih ptica.
Pozdrav Bocka
Pokušaču redosledno da opišem : Otkako sam primetio da mi je kanarinka naduvena i da pretžno spava preko dana odvojio sam je iy volieru i stavio sam je u karantin.
Posumnjao sam da se radi o kokcidiozi pa sam odmah počeo pticu da tretiram sa bajkoksom, to je trajalo četirii dana, međutim odmah odnosno kad sam primetio drugog dana da mlada kanarinka ima zeleni proljiv i da veoma jako smrdi, odmah sam zatražio pomoč na forumu.
Kad sam video da se radi o proljivu odmah sam stavio i jednu hranjilicu sa makom.
Nakon četiri dana tretiranje sa bajkoksom, napravio sam pauzu od dva dana da ne dajem nikakva ljekarstva.
Nakon toga odnosno petog dana ptica je bila malo bolja ali ja sam počeo da je tretiram sa ŽIVIMICIN a to je antibiotik pomešan sa vitaminima.
Antibiotska komponenta leka deluje protiv brojnih grampozetivnih i gramnegativnih bakterija (sreptokoke,stafilokoke,klebsijele,pasterele,Ecoli,salmonele,leptospireklostidrije itd.(prepis od ljeka).
Nakon trečeg dana tretiranja sa živimicinom ptica normalno se kreče, izmet joj je stbiliziran i više ne smrdi.
Nakon jučerašnjeg razgovora sa Dr.Ćamilovića ptica je bila zaražena od salmonele a prvi znak je smrad izmeta.
Nakon razgovora vratio sam film u glavi unazad i znam gde sam pogrešio, jednoga dana dao sam pticama jajčanu hranu pomešanu sa izrendanom jabukom, ta hrana je bila namenjena za one mlade ptice koje sam ubacio u volieru.
Ostatak od hrane ostavio sam i za sutradan računao sam da neče se u hrani pojaviti salmonela za jedno veče.
Sada svim pticama u volieru dajem ovaj ŽIVIMICIN preko pojilicu jer između ostalog preparat sadrži i veoma dobrih vitamina kao što su retinol palminat ili A vitamin, holekalciferol ili vit. D2, tokoferol vit. E i puno još vitamina koje neželim ih nabrajati.
Ovi vitamini ujedno su veoma korisni u ovom momentu kad skoro sve ptice su u fazi mitarenja i nakon trečeg dana prestajem sa preventivom kod ostalih ptica.
Pozdrav Bocka
Carduel- Broj postova : 1278
Registration date : 29.07.2009
- Post n°57
bocka je napisao/la:Evo sad da se vratim na naslov teme "zeleni izmet" i ono što sam obečao Cardueli da ispunim.
Pozdrav Bocka
Mislim da je uzrok kod mene isto bila jajčana hrana. Jedne prilike sam razgovarao sa Zvrckom i on mi je rekao da bi mogla biti salmonela. Moje ptice su u fazi mitarenja, blago su nakostriješene mjesecima, i izmet im se popravio (ne čuje se kao nekad). Da li ima potreba sada tretirati te ptice? Šta bi preporučili?
Pozzzz
- Post n°58
Carduel, pregledaj im stomak. Ako ne vidis nikakve promjene evo ti jedan savjet.Daj pticama ugalj ili CARBO-BIZMUT GRANULE(medicinski ugalj,bizmut subrinat) on je za lijecenje zeludcano crijevnih zapaljenja, dijareja, meteorizma, dispepsije,ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daj im gline i obavezno laktobakterije u hranu ili vodu. Da im obnovis crijevnu floru. To govorim ako im je stomak ok, ako nije onda im daj neki antibiotik. Probaj sa tetraciklinom i opet sve gore navedeno.
- Post n°59
zoran ptice pjevice je napisao/la:Carduel, pregledaj im stomak. Ako ne vidis nikakve promjene evo ti jedan savjet.Daj pticama ugalj ili CARBO-BIZMUT GRANULE(medicinski ugalj,bizmut subrinat) on je za lijecenje zeludcano crijevnih zapaljenja, dijareja, meteorizma, dispepsije,ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daj im gline i obavezno laktobakterije u hranu ili vodu. Da im obnovis crijevnu floru. To govorim ako im je stomak ok, ako nije onda im daj neki antibiotik. Probaj sa tetraciklinom i opet sve gore navedeno.
U kojem preparatu da nabavim laktobakterije? Ima ga u jogurtu!?
- Post n°60
E jbg ga sad! Po mogucnosti im daj vocni, taj ima i vitamine daj im za ljude-linex.Carduel je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Carduel, pregledaj im stomak. Ako ne vidis nikakve promjene evo ti jedan savjet.Daj pticama ugalj ili CARBO-BIZMUT GRANULE(medicinski ugalj,bizmut subrinat) on je za lijecenje zeludcano crijevnih zapaljenja, dijareja, meteorizma, dispepsije,ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daj im gline i obavezno laktobakterije u hranu ili vodu. Da im obnovis crijevnu floru. To govorim ako im je stomak ok, ako nije onda im daj neki antibiotik. Probaj sa tetraciklinom i opet sve gore navedeno.
ikayke- Admin
- Broj postova : 1510
Registration date : 09.09.2008
- Post n°61
zoran ptice pjevice je napisao/la:E jbg ga sad! Po mogucnosti im daj vocni, taj ima i vitamine daj im za ljude-linex.Carduel je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Carduel, pregledaj im stomak. Ako ne vidis nikakve promjene evo ti jedan savjet.Daj pticama ugalj ili CARBO-BIZMUT GRANULE(medicinski ugalj,bizmut subrinat) on je za lijecenje zeludcano crijevnih zapaljenja, dijareja, meteorizma, dispepsije,ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daj im gline i obavezno laktobakterije u hranu ili vodu. Da im obnovis crijevnu floru. To govorim ako im je stomak ok, ako nije onda im daj neki antibiotik. Probaj sa tetraciklinom i opet sve gore navedeno.
Korititi neke od probiotika za humanu upotrebu...npr PRO LIFE probiotik
- Post n°62
zoran ptice pjevice je napisao/la:E jbg ga sad! Po mogucnosti im daj vocni, taj ima i vitamine daj im za ljude-linex.Carduel je napisao/la:zoran ptice pjevice je napisao/la:Carduel, pregledaj im stomak. Ako ne vidis nikakve promjene evo ti jedan savjet.Daj pticama ugalj ili CARBO-BIZMUT GRANULE(medicinski ugalj,bizmut subrinat) on je za lijecenje zeludcano crijevnih zapaljenja, dijareja, meteorizma, dispepsije,ulceroznog gastritisa i kolitisa. Daj im gline i obavezno laktobakterije u hranu ili vodu. Da im obnovis crijevnu floru. To govorim ako im je stomak ok, ako nije onda im daj neki antibiotik. Probaj sa tetraciklinom i opet sve gore navedeno.
Hvala!
- Post n°63
da,laktobakterije ima ga u jogurtu.
nai bolije Enterogermina vratiti ravnotežu crijevne flore
prodaise na apoteci (jedna anpula litar voda 3 ili 4 dana.
nai bolije Enterogermina vratiti ravnotežu crijevne flore
prodaise na apoteci (jedna anpula litar voda 3 ili 4 dana.
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°64
LJUDI POMAGAJTE da spasimo ovog lepog muzjaka.
Ptica ima 37,8 dana, od juce je dobio simptome naduvenost i izbacena kobilica. Evo slikao sam stomak i izmet, juce i danas je tretiran baycoxom, ali nije bilo znacajnijeg poboljsanja, izmet malo vodenas konzistentan sa belim zavrsetkom. Jede da kazem normalno, bez problema krcka konoplju. Inace mi je uginulo celo leglo bastarda 3 komada , ujutru se napuhaju sutra ujutru su mrtvi, isti simptomi , isto baycoxom tretirani samo taj jedan dan samo su manje jeli. Stiglic i bastardi nisu bile u istom kavezu, ali jesu u istoj prostoriji koja je malo zamracena. Trenutno sam sklonio baycox jer vidim da nema rezultate, cak je kod basarda bio kontraproduktivan cini mi se.
Evo slika
Molim za neke upute.
Ptica ima 37,8 dana, od juce je dobio simptome naduvenost i izbacena kobilica. Evo slikao sam stomak i izmet, juce i danas je tretiran baycoxom, ali nije bilo znacajnijeg poboljsanja, izmet malo vodenas konzistentan sa belim zavrsetkom. Jede da kazem normalno, bez problema krcka konoplju. Inace mi je uginulo celo leglo bastarda 3 komada , ujutru se napuhaju sutra ujutru su mrtvi, isti simptomi , isto baycoxom tretirani samo taj jedan dan samo su manje jeli. Stiglic i bastardi nisu bile u istom kavezu, ali jesu u istoj prostoriji koja je malo zamracena. Trenutno sam sklonio baycox jer vidim da nema rezultate, cak je kod basarda bio kontraproduktivan cini mi se.
Evo slika
Molim za neke upute.
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°65
pa što očekivaš od baycoxa jedan dan.neće ni djelovati ništa.nastavi ga davati,ali po stomaku mi ne izgleda da ima kokcidiozu.
- Post n°66
Ja sam malo u panici bio jer su mi 3 ptice uginule u roku od 24 h, a bio sam nemocan. Na trenutak sam pomislio da imam neku egzoticnu bolest u pticarniku, neki virus.
Mene zbuljuje ova crna linija koja prolazi kroz stomak i narandzasta koja je pored nje, nikada do sada nisam video ovakav stomak kod svojih ptica, generalno kod bolesnih ptica . Ako ste imali ovakva neprijatna iskustva iskustva molim podelite ih samnom, vidjao sam slike seciranih ptica koje su uginule od kokcidioze, creva su bila crvena i crna.
Danas je treci dan kako je ptica na baycoxu, vidljivo je slabasna i sa nesigurnocu skace sa stajalice na stajalicu, ali bitno je da skace i ne nalazi se na podu. Malo je napuhana, ali ne drema preko dana sa glavom pod krilo. Izmet se nije znacajnije promenio, nekad je redji nekad gusci, danas je bilo i malo SIVE boje sto ide ka normalnom izmetu. Hranim je semenom sezonskih korova salata, cikorija, cesljuge, mak , konoplja, niger , ljusteni ovas (zob). Rekao bih da ima apetit kao zdrava ptica, ali moze ona da jede i 2 puta vise ako joj se stanje ne popravi dzaba sve. 5 dana tretmana, 2 pauza odnosno cista voda, pa 5 dana rehabilitacija Vitamini plus Probiotic.
Mene zbuljuje ova crna linija koja prolazi kroz stomak i narandzasta koja je pored nje, nikada do sada nisam video ovakav stomak kod svojih ptica, generalno kod bolesnih ptica . Ako ste imali ovakva neprijatna iskustva iskustva molim podelite ih samnom, vidjao sam slike seciranih ptica koje su uginule od kokcidioze, creva su bila crvena i crna.
Danas je treci dan kako je ptica na baycoxu, vidljivo je slabasna i sa nesigurnocu skace sa stajalice na stajalicu, ali bitno je da skace i ne nalazi se na podu. Malo je napuhana, ali ne drema preko dana sa glavom pod krilo. Izmet se nije znacajnije promenio, nekad je redji nekad gusci, danas je bilo i malo SIVE boje sto ide ka normalnom izmetu. Hranim je semenom sezonskih korova salata, cikorija, cesljuge, mak , konoplja, niger , ljusteni ovas (zob). Rekao bih da ima apetit kao zdrava ptica, ali moze ona da jede i 2 puta vise ako joj se stanje ne popravi dzaba sve. 5 dana tretmana, 2 pauza odnosno cista voda, pa 5 dana rehabilitacija Vitamini plus Probiotic.
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°67
echeberija je napisao/la:Ja sam malo u panici bio jer su mi 3 ptice uginule u roku od 24 h, a bio sam nemocan. Na trenutak sam pomislio da imam neku egzoticnu bolest u pticarniku, neki virus.
Pozdrav. Po tome sto citam i prema mom skromnom iskustvu, rekao bih da je dejstvo Bajkoxa pocelo. Moje misljenje je da dok ide tretman lecenja, trebalo bi iz izhrane izbaciti zelenis i voce i davati samo seme. Sto se tice samog lecenja, mora da bude svaki dan svjezi(novi) rastvor ljeka u vodi, odnosno vodu redovno menjati. Posle lecenja naravno vitaminski i probiotski tretman, mada Bajkox je lek koji ne unistava puno pozitivnu mikrofloru u digestivnom traktu, za razliku od antibiotika i sulfopreparata ( moje misljenje ). Nadam se da ce se ptica/e oporaviti uskoro. Puno pozdrava
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°68
Ja bih davao najobicnije kanarinsko sjeme, izbacio bih zob, konplju, mak...
- Post n°69
vrlo vazno za izmet.
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.rione.it%2Fcanarini%2Flancashire%2Ffeci_it.htm&sl=it&tl=hr&hl=it&ie=UTF-8
sve to sta treba da znamo za izmet
http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.rione.it%2Fcanarini%2Flancashire%2Ffeci_it.htm&sl=it&tl=hr&hl=it&ie=UTF-8
sve to sta treba da znamo za izmet
mipticar- Broj postova : 844
Registration date : 01.05.2009
- Post n°70
Eto , da i ja malo pripomognem ovome problemu: prema slikama koje si pokazao mogu sa sigurnošču reći da se radi o primarnoj kokcidiozi te popratno o gljivicama koje su popratni dio kokcidioze pa tako sam baycox ne djeluje dovoljno da bi riješio kompletni problem bolesti.
Sam bi preporučio preparat Gamba kokcid , topiv u vodi u dozi 10mg. na lit vode u tijeku 6 uzastopnih dana ( svaka 24 h. nova otopina ) no ako imaš može i baycox uz neki preparat koji lječi gljivice a topiv je u vodi.Između novog preparata koji pripremaš kao novu dozu za sljedeći dan a u pauzi od neprimanja novog stavi preparat Herbolan, koji u sebi ima sve što je gornji spominjani ljek očistio iz ptice.Tako nastavi naizmjenično 6 uzastopna dana pa mi reci dali si ptice izlječio.
Nakon 6 takovih preporučenih dana ponovi kuru u istom obliku samo u periodu između daj svakako dobru kuru vitamina .
Sam bi preporučio preparat Gamba kokcid , topiv u vodi u dozi 10mg. na lit vode u tijeku 6 uzastopnih dana ( svaka 24 h. nova otopina ) no ako imaš može i baycox uz neki preparat koji lječi gljivice a topiv je u vodi.Između novog preparata koji pripremaš kao novu dozu za sljedeći dan a u pauzi od neprimanja novog stavi preparat Herbolan, koji u sebi ima sve što je gornji spominjani ljek očistio iz ptice.Tako nastavi naizmjenično 6 uzastopna dana pa mi reci dali si ptice izlječio.
Nakon 6 takovih preporučenih dana ponovi kuru u istom obliku samo u periodu između daj svakako dobru kuru vitamina .
- Post n°71
Ovi postovi su zakasnili za mesec dana, ali znanje ce ostati. Licno mislim da nije bila kokcidioza vec upala creva ili neka bakterija. Od kad sam poceo sa terapijo, ptici je stanje bilo sve gore i gore, imam sliku stomaka pred umiranje ako nekog zanima mogu postaviti.
Imam prijatelje kojima su ptice umirale od sa istim simptomima, lek su nasli u ovome http://provet.rs/Coliveto%204800%20plv.html lek jeste za krave i svinje, ali pomaze, ja ga nisam koristio. Sada preko leta ptice cesto piju ugrejanu vodu iz pojilica ili pojednu neku pokvarenu semenku, upale su cesce.
Imam prijatelje kojima su ptice umirale od sa istim simptomima, lek su nasli u ovome http://provet.rs/Coliveto%204800%20plv.html lek jeste za krave i svinje, ali pomaze, ja ga nisam koristio. Sada preko leta ptice cesto piju ugrejanu vodu iz pojilica ili pojednu neku pokvarenu semenku, upale su cesce.
- Post n°72
echeberija je napisao/la:Ovi postovi su zakasnili za mesec dana, ali znanje ce ostati. Licno mislim da nije bila kokcidioza vec upala creva ili neka bakterija. Od kad sam poceo sa terapijo, ptici je stanje bilo sve gore i gore, imam sliku stomaka pred umiranje ako nekog zanima mogu postaviti.
Eche, postavi nije zgorega da vidimo! Kod mene na stranici isto imaju fotografije a cilj postavljanja je da se odgonetne što bi moglo biti i kako pravovremeno djelovati da ptica ostane na životu. Pozzzz
- Post n°73
Ovo mi je jedini gubitak kod stiglica do sad ove godine, a steta je jer je ovo najlepsi muzjak iz sva 3 gnezda.
Ovako igledao stomak poslednje veceri. Ptica je imala apetit i jela je dosta, cak sam i rucno ljuskao i hranio pticu, ali ocigledno da creva nisu apsorbovala hranjive materije. Ptica je rapidno gubila na tezini. Izmet je nekada bio ovako zelen, nekada vodenast, a bilo je nekih koji su bili i skoro normalni. Nisam imao uslova za test izmeta, i mozemo samo nagadjati.
Ovako igledao stomak poslednje veceri. Ptica je imala apetit i jela je dosta, cak sam i rucno ljuskao i hranio pticu, ali ocigledno da creva nisu apsorbovala hranjive materije. Ptica je rapidno gubila na tezini. Izmet je nekada bio ovako zelen, nekada vodenast, a bilo je nekih koji su bili i skoro normalni. Nisam imao uslova za test izmeta, i mozemo samo nagadjati.