Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+3
saso78
malinois
dr.nenad86
7 posters

krvav izmet pomoc!

Gost
    Gost

krvav izmet pomoc! Empty krvav izmet pomoc!

Postaj by Gost uto 26 svi - 20:15

Imam kanarinca starog 6 god. Nisam uzgajivac i ne znam gotovo nista o pticama, pa tako ne znam je li muzjak ili zenka. Uglavnom, oduvijek je bio zdrav, pa cak i sada jede,pije, pjeva, izgleda u redu. No prije 3 dana se pojavio krvav izmet. Jako sam se uplasila ne znam sto mu je....Davala sam mu caja od kamilice sa andolom umjesto vode-tako mi je preporucio covjek koji ih prodajue na trznici,ali stanje je isto. Pomozite...Ici cu kod veterinara na kraju,ali on ce mo uzeti 300kn a mozda nezna sta radi!!!
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

krvav izmet pomoc! Empty Re: krvav izmet pomoc!

Postaj by dr.nenad86 uto 26 svi - 20:59

Ako kazes da nema nista od simptoma onda verovatno nije nista opasno....... Ako je tako kako kazes da je veseo i peva onda je muzijak, a kad peva znaci da nije nista strasno. Mozda mu je izmet ofarban necim sto je pojeo a najverovatnije je to u pitanju...... Ako mu dajes meku jajcanu hranu sa karotinom mozda je od toga ali sada mozemo samo nagadjati kad ne znamo sta je jeo u zadnjih nekoliko dana.......... POZDRAV cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 26 svi - 21:02

zvala sam jednog veta kod kojeg psa vodim,on kaze da je zivotni vijek kanarinca taman 6-7god....ali da mu stavim ruskog caja,maka i neki lijek mi je dao sulfidin nesto....joj.stvarno se nadam da nece umrijet..jako je dobar i volim ga jako.Pile se zove:)
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 uto 26 svi - 21:42

Sta je jeo u proteklih nekoliko dana? Mozda to nije krv...........Da je krv i da je nesto ozbiljno ne bi pevao i ne bi bio veseo....... A zivotni vek moze biti i duzi kod kanarinaca........... cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 26 svi - 21:47

pa nije jeo nista drukcije, onu kupovnu hranu za kanarince,ima onaj pijesak dolje,sipinu kost,ponekad zumanjak ili salate...nista novo nije dobio....sad cu mu ovog davati pa cu vidjet....
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois uto 26 svi - 21:49

dr.nenad86 je napisao/la:Sta je jeo u proteklih nekoliko dana? Mozda to nije krv...........Da je krv i da je nesto ozbiljno ne bi pevao i ne bi bio veseo....... A zivotni vek moze biti i duzi kod kanarinaca........... cheers
    Ima ljudi koji imaju hemaroide pa pjevaju od muke Very Happy Very Happy Very Happy
    Salu na stranu
    6 godina nije stara ptica,moze PILE jos dugo da zivi.Bitno je upravo ovo sto Nenad kaze.Sta je jeo?Prvi put cujem za krvav izmet kod ptice koja je u pjesmi.U pitanju je sigurno ishrana.
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 uto 26 svi - 21:50

Ako je veseo i pjeva on je dobar ne slusaj veterinare one su specijalisti za pse i macke,a i sami priznaju da ptice su im slabost...
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI uto 26 svi - 22:07

Malo aktivnog ugljena u maloj posudici može stabilizirati probavu , ali nemojte davati zelenilo dok ima proljev.......
    Branimir
    Branimir

Broj postova : 1968
    Registration date : 12.06.2008

Postaj by Branimir sri 27 svi - 13:25

Ili mljeveni mak, isto dobro dijeluje!
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 29 svi - 17:01

evo me opet...sad vise ne pjeva vec 2dana,ali jede,pije,izgleda ok,samo sto ima jako krvav izmet.dajem mu taj lijek u caju i maka ali nema nekoih znakova poboljsanja.uzas.neznam dal se muci jadnik mali....
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver pet 29 svi - 20:00

nemoj mu davati tesku hranu i zelenilo, daji mu samo sjeme, u vodu mu kapaj neke vitamine i obavezno aktivnog ugljena, moze biti da je u pitanju trovanje
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko sub 30 svi - 2:11

polar je napisao/la:evo me opet...sad vise ne pjeva vec 2dana,ali jede,pije,izgleda ok,samo sto ima jako krvav izmet.dajem mu taj lijek u caju i maka ali nema nekoih znakova poboljsanja.uzas.neznam dal se muci jadnik mali....

Meni ovo smrdi na veci problem. Ako krvav izmet ne prodje za dan dva, onda je vjerojatno crijevna infekcija s "uceration". Veterinar bi trebao poslat izmet na bacterijsku analizu i prepisat antibiotik. Ovo sve kosta. Moze i neki osnovni antibiotik, ali uspjeh ce biti neizvjestan. Sve ovisi koliko vam je stalo do ptice.

Evo, i ja imam problem. Infekcija oko kod kanarinke. Za dobit ontibiotik kod veterinara kostalo me $60, umjesto da sam to kupio u nekom ducanu (~$10).
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI sub 30 svi - 9:52

Vjerovatno ptica u hrani ima one karotinske dodatke kad je izmet crven..
    pokušajte ptici davati drugu sjemensku hranu , jer nijedan ne pjeva kad je u problemu...
    Gost
    Gost

Postaj by Gost ned 31 svi - 13:10

eto,zahvaljujem svima na forumu koji su htjeli pomoci,ali jutros je uginio.poceo je bit sve tisi,i spavao je sve vise pa sam ga odnijela vetu koji je doktorirao na pticama.dao nam je neke kapi za u kljun i druge za u vodu...ali to je bilo sinoc a jutros je uginio.kriva sam jer sam prekasno reagirala.znam da je to samo ptica,ali osjecam se krivom,kao da se roliko patio zbog mene.navodno je bilo trovanje.....

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pon 25 stu - 1:10.