Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+6
zoranV
denisotac
DAMIAN
ticar
saly
frzolin
10 posters

triban pomoc

frzolin
    frzolin

Broj postova : 6
    Registration date : 15.03.2013

triban pomoc Empty triban pomoc

Postaj by frzolin pet 15 oľu - 19:02

oprostite na smetnji,prijavia sam se na forum za ptice pjevice jer iman jedan problem koji neznam kvalitetno rijesit.....iman doma grdeline i primjetia sam danas kad sam isa hranit jednoga da se pocea malo sepurit...inace je bia ok i pari se normalan al se nasepuri kad mu se malo udaljin...inace nisam iskusan ticar iman 26 god.i stvarno mi bi bilo za da sad ugine.oprostite na smetnji i ugodan ostatak dana ...Very Happy
    frzolin
    frzolin

triban pomoc Empty Re: triban pomoc

Postaj by frzolin pet 15 oľu - 21:01

oce li ko dat koji savjet,sta da dan tici...
    saly
    saly

Broj postova : 47
    Registration date : 05.11.2012

Postaj by saly pet 15 oľu - 21:22

Frzolin najprije se predstavi u temi za to,a o šepurenju i ljekovima imaš tu jako puno informacij samo klikaj i čitaj Very Happy
    frzolin
    frzolin

Postaj by frzolin pet 15 oľu - 21:28

ma novi sam ovde...danas prvi put...a neznam di da se prestavim...vidim da svako otvara nove teme za svoje probleme Very Happy...pa sam evo i ja...a cita sam i klikava,vidim da svi savjetuju baycox...
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by ticar pet 15 oľu - 22:10

frzolin je napisao/la:ma novi sam ovde...danas prvi put...a neznam di da se prestavim...vidim da svako otvara nove teme za svoje probleme Very Happy...pa sam evo i ja...a cita sam i klikava,vidim da svi savjetuju baycox...

uvati ga u ruke,opipaj prsa i puhni i vidi jesu li oštra,to jest da li je tica mršava,ima li proliv,ako je onda daj baycox
    frzolin
    frzolin

Postaj by frzolin pet 15 oľu - 22:34

ocu,to cu sutra obavit sve..tog sam grdelina dobia ima 2 miseca...isto izgleda ko na pocetku..ne pari mi da je smrsavia..sve isto..piva on i dalje,skakuce sa jedne strane na drugu..jede,pive sve super...a sta se tice proliva,uvik je ima malo ride od ostalih...inace mu dajen misanciju za ist...i tu i tamo mladog kostrica...ka i neznam kako da ih nazoven,minerale,kamencice...ja mislin da sam procita tu da se to zove grit,ili tako nesto...
    frzolin
    frzolin

Postaj by frzolin pet 15 oľu - 22:37

taj covik sta mi ga je da,kad smo pricali tako o ticima i njihovim bolestima,reka mi je da kad se napuse da mu pomisan malo mlika (par kapi) u kogulu...tako da neznam jel to djeluje...jel se smi to radit...ta domaca medicina Very Happy...
    DAMIAN
    DAMIAN
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 127
    Registration date : 27.09.2009

Postaj by DAMIAN sub 16 oľu - 0:26

Narizi mu pršuta i sira!
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar sub 16 oľu - 0:37

neće on tebi ni pokazati da je bolestan do samog kraja,uzmi ga u ruku i vidi
    frzolin
    frzolin

Postaj by frzolin sub 16 oľu - 0:57

ocu...fala na savjetu...
    denisotac

Broj postova : 3
    Registration date : 19.09.2013

triban pomoc Empty Izmet na straznjici

Postaj by denisotac čet 19 ruj - 20:01

dobar dan...imam jedan veliki problem i stvarno neznam sta da radim!? imam 2 kanarinca muzijaka i zenku,sa zenkom je sve u redu,a muzijak je bio ok, sve dok mu se nije poceo sakupljati izmet na straznjici,neznam sta da radim...pomozite molim vas....unaprijed hvala Sad(
    zoranV
    zoranV

Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV čet 19 ruj - 20:26

Uzmi ga u ruku i operi mu to mlakom vodom. Ako ima mekšu stolicu,daj mu plavog maka u zrnu i mal aktivnog uglja.
    Vasko-MK
    Vasko-MK

Broj postova : 318
    Registration date : 22.01.2010

triban pomoc Empty Pozdrav iz Makedonije

Postaj by Vasko-MK sub 21 ruj - 12:38

denisotac je napisao/la:dobar dan...imam jedan veliki problem i stvarno neznam sta da radim!? imam 2 kanarinca muzijaka i zenku,sa zenkom je sve u redu,a muzijak je bio ok, sve dok mu se nije poceo sakupljati izmet na straznjici,neznam sta da radim...pomozite molim vas....unaprijed hvala Sad(
    Zdravo. Izmet se lepi na perje straznjice prilikom proliva. Ako ptica nema nekih simptoma bolesti koja bi izazvala proliv, onda mozes
    da dajes mak, aktivni ugalj a od hranu jedino sjeme. Nadam se da ce ovo pomoci, ako i dalje se nastavi onda moras potraziti
    uzrok bolesti i leciti pticu. Proliv obicno izazivaju gastrointestinalne infekcije i endo paraziti. Ne znam dali ti je ptica tretirana
    protiv parazita i kojim preparatom. Medjutim u najvecem broju slucajeva proliv je rezultat ishrane.
    Pozdrav
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 sub 21 ruj - 21:52

Dobar je i probiotik za proliv...
    denisotac

Postaj by denisotac pon 23 ruj - 23:07

hvala vam svima najljepsa na savijetu....al nazalost,sutradan je umro.... SadSad

mozete li mi pomoci pri odabiru novog muzijaka(razmisljao sam o crvenom) sta da radim!! opet unaprijed hvala pozz Smile
    denisotac

Postaj by denisotac pon 23 ruj - 23:07

hvala vam svima najljepsa na savijetu....al nazalost,sutradan je umro.... SadSad

mozete li mi pomoci pri odabiru novog muzijaka(razmisljao sam o crvenom) sta da radim!! opet unaprijed hvala pozz Smile
    echeberija
    echeberija

Broj postova : 209
    Registration date : 07.06.2009

Postaj by echeberija pet 25 lis - 16:38

Evo i ja trebam pomoc, naime ptica nema nikakvih problema, vesela je, izmet normalan. Ove godine zelenis koji sam davao je bio persun i list od cvekle, mozda je po sredi neki poremecaj metabolizma gvozdja(zeleza), jedini je sto je malo zaostao sa mitarenjem,a problem je kako izgleda stomak i celo telo ptice, ja sam se zaprepastio kada sam video.
    Takodje sam primetio, da kada dajem list cvekle, izmet svih ostalih je crven a njegov je normalan, mozda i jetra ili bubrezi ne rade svoj deo posla.
    Evo slike napokon.
    https://2img.net/h/i986.photobucket.com/albums/ae349/bogdannik/DSC_0181_zps6b00c08b.jpg
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Postaj by ticar ned 27 lis - 11:25

echeberija je napisao/la:Evo i ja trebam pomoc, naime ptica nema nikakvih problema, vesela je, izmet normalan. Ove godine zelenis koji sam davao je bio persun i list od cvekle, mozda je po sredi neki poremecaj metabolizma gvozdja(zeleza), jedini je sto je malo zaostao sa mitarenjem,a problem je kako izgleda stomak i celo telo ptice, ja sam se zaprepastio kada sam video.
    Takodje sam primetio, da kada dajem list cvekle, izmet svih ostalih je crven a njegov je normalan, mozda i jetra ili bubrezi ne rade svoj deo posla.
    Evo slike napokon.
    https://2img.net/h/i986.photobucket.com/albums/ae349/bogdannik/DSC_0181_zps6b00c08b.jpg
    nemam pojma ali evo prvi put čujem da neko daje ticama peršin i list od cikle.
    echeberija
    echeberija

Postaj by echeberija ned 27 lis - 13:28

Persun ima vise vitamina c od limuna, a u pocetku upotrebe cvekle se je koristio samo list koji ne podjednako koristan kao koren. Sa persunom ne treba preterivati, dajem mozda jednom nedeljno.
    Vrbanja
    Vrbanja

Broj postova : 378
    Registration date : 07.03.2010

Postaj by Vrbanja ned 27 lis - 22:56

Pozdrav !

I kod moji ptica na meniju se zna naci persun i list cikle.
    Ne tako cesto ali svakih 10 - 15dana .Ponekad se i kod mene zna poslije davanja lista cikle primjetim crvenkast izmet,nikakav problem drugi dan je sve opet normalmno.

Na ovoj slici nevidim na ptici neki problem bar koliko slika pokazuje.
    echeberija
    echeberija

Postaj by echeberija ned 27 lis - 23:53

Kako se ne vidi razlika, celo telo ptice je ljubicasto, nije normalno pogoti o kad imas u ruci normalnu zdravu pticu a posle uhvatis ovu i pogledas. Kao da je potkozno talozeno tamnka crvena(ljubicasta)boja, duz grudne kosti se vidi normalna boja ptice . Jeste istina je, ali je problem kada sam svima ostalima dao list od cveke, svima izmet bude crvenkast a njemu je normalan kao da nije jeo obicno zelenilo, plasim se da je posredi neki poremecaj rada bubrega. Ali danas sam opet priveruo pticu i sada se je unormalila, dao sam joj jedan dan antibiotik cisto reda radi i posle vitamine 2 dana.
    Mozda je bilo samo trenutni poremecaj, smanjicu cveklu na meniu.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: ned 24 stu - 16:16.