+6
zoranV
denisotac
DAMIAN
ticar
saly
frzolin
10 posters
triban pomoc
frzolin- Broj postova : 6
Registration date : 15.03.2013
- Post n°1
triban pomoc
oprostite na smetnji,prijavia sam se na forum za ptice pjevice jer iman jedan problem koji neznam kvalitetno rijesit.....iman doma grdeline i primjetia sam danas kad sam isa hranit jednoga da se pocea malo sepurit...inace je bia ok i pari se normalan al se nasepuri kad mu se malo udaljin...inace nisam iskusan ticar iman 26 god.i stvarno mi bi bilo za da sad ugine.oprostite na smetnji i ugodan ostatak dana ...
- Post n°2
Re: triban pomoc
oce li ko dat koji savjet,sta da dan tici...
saly- Broj postova : 47
Registration date : 05.11.2012
- Post n°3
Frzolin najprije se predstavi u temi za to,a o šepurenju i ljekovima imaš tu jako puno informacij samo klikaj i čitaj
- Post n°4
ma novi sam ovde...danas prvi put...a neznam di da se prestavim...vidim da svako otvara nove teme za svoje probleme ...pa sam evo i ja...a cita sam i klikava,vidim da svi savjetuju baycox...
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°5
frzolin je napisao/la:ma novi sam ovde...danas prvi put...a neznam di da se prestavim...vidim da svako otvara nove teme za svoje probleme ...pa sam evo i ja...a cita sam i klikava,vidim da svi savjetuju baycox...
uvati ga u ruke,opipaj prsa i puhni i vidi jesu li oštra,to jest da li je tica mršava,ima li proliv,ako je onda daj baycox
- Post n°6
ocu,to cu sutra obavit sve..tog sam grdelina dobia ima 2 miseca...isto izgleda ko na pocetku..ne pari mi da je smrsavia..sve isto..piva on i dalje,skakuce sa jedne strane na drugu..jede,pive sve super...a sta se tice proliva,uvik je ima malo ride od ostalih...inace mu dajen misanciju za ist...i tu i tamo mladog kostrica...ka i neznam kako da ih nazoven,minerale,kamencice...ja mislin da sam procita tu da se to zove grit,ili tako nesto...
- Post n°7
taj covik sta mi ga je da,kad smo pricali tako o ticima i njihovim bolestima,reka mi je da kad se napuse da mu pomisan malo mlika (par kapi) u kogulu...tako da neznam jel to djeluje...jel se smi to radit...ta domaca medicina ...
DAMIAN- Opomena
- Broj postova : 127
Registration date : 27.09.2009
- Post n°8
Narizi mu pršuta i sira!
ticar- Moderator
- Post n°9
neće on tebi ni pokazati da je bolestan do samog kraja,uzmi ga u ruku i vidi
- Post n°10
ocu...fala na savjetu...
denisotac- Broj postova : 3
Registration date : 19.09.2013
- Post n°11
Izmet na straznjici
dobar dan...imam jedan veliki problem i stvarno neznam sta da radim!? imam 2 kanarinca muzijaka i zenku,sa zenkom je sve u redu,a muzijak je bio ok, sve dok mu se nije poceo sakupljati izmet na straznjici,neznam sta da radim...pomozite molim vas....unaprijed hvala (
zoranV- Broj postova : 2908
Registration date : 26.12.2009
- Post n°12
Uzmi ga u ruku i operi mu to mlakom vodom. Ako ima mekšu stolicu,daj mu plavog maka u zrnu i mal aktivnog uglja.
Vasko-MK- Broj postova : 318
Registration date : 22.01.2010
- Post n°13
Pozdrav iz Makedonije
Zdravo. Izmet se lepi na perje straznjice prilikom proliva. Ako ptica nema nekih simptoma bolesti koja bi izazvala proliv, onda mozesdenisotac je napisao/la:dobar dan...imam jedan veliki problem i stvarno neznam sta da radim!? imam 2 kanarinca muzijaka i zenku,sa zenkom je sve u redu,a muzijak je bio ok, sve dok mu se nije poceo sakupljati izmet na straznjici,neznam sta da radim...pomozite molim vas....unaprijed hvala (
da dajes mak, aktivni ugalj a od hranu jedino sjeme. Nadam se da ce ovo pomoci, ako i dalje se nastavi onda moras potraziti
uzrok bolesti i leciti pticu. Proliv obicno izazivaju gastrointestinalne infekcije i endo paraziti. Ne znam dali ti je ptica tretirana
protiv parazita i kojim preparatom. Medjutim u najvecem broju slucajeva proliv je rezultat ishrane.
Pozdrav
saso78- Broj postova : 771
Registration date : 20.07.2008
- Post n°14
Dobar je i probiotik za proliv...
- Post n°15
hvala vam svima najljepsa na savijetu....al nazalost,sutradan je umro....
mozete li mi pomoci pri odabiru novog muzijaka(razmisljao sam o crvenom) sta da radim!! opet unaprijed hvala pozz
mozete li mi pomoci pri odabiru novog muzijaka(razmisljao sam o crvenom) sta da radim!! opet unaprijed hvala pozz
- Post n°16
hvala vam svima najljepsa na savijetu....al nazalost,sutradan je umro....
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°17
Evo i ja trebam pomoc, naime ptica nema nikakvih problema, vesela je, izmet normalan. Ove godine zelenis koji sam davao je bio persun i list od cvekle, mozda je po sredi neki poremecaj metabolizma gvozdja(zeleza), jedini je sto je malo zaostao sa mitarenjem,a problem je kako izgleda stomak i celo telo ptice, ja sam se zaprepastio kada sam video.
Takodje sam primetio, da kada dajem list cvekle, izmet svih ostalih je crven a njegov je normalan, mozda i jetra ili bubrezi ne rade svoj deo posla.
Evo slike napokon.
https://2img.net/h/i986.photobucket.com/albums/ae349/bogdannik/DSC_0181_zps6b00c08b.jpg
Takodje sam primetio, da kada dajem list cvekle, izmet svih ostalih je crven a njegov je normalan, mozda i jetra ili bubrezi ne rade svoj deo posla.
Evo slike napokon.
https://2img.net/h/i986.photobucket.com/albums/ae349/bogdannik/DSC_0181_zps6b00c08b.jpg
ticar- Moderator
- Post n°18
nemam pojma ali evo prvi put čujem da neko daje ticama peršin i list od cikle.echeberija je napisao/la:Evo i ja trebam pomoc, naime ptica nema nikakvih problema, vesela je, izmet normalan. Ove godine zelenis koji sam davao je bio persun i list od cvekle, mozda je po sredi neki poremecaj metabolizma gvozdja(zeleza), jedini je sto je malo zaostao sa mitarenjem,a problem je kako izgleda stomak i celo telo ptice, ja sam se zaprepastio kada sam video.
Evo slike napokon.
- Post n°19
Persun ima vise vitamina c od limuna, a u pocetku upotrebe cvekle se je koristio samo list koji ne podjednako koristan kao koren. Sa persunom ne treba preterivati, dajem mozda jednom nedeljno.
Vrbanja- Broj postova : 378
Registration date : 07.03.2010
- Post n°20
Pozdrav !
I kod moji ptica na meniju se zna naci persun i list cikle.
Ne tako cesto ali svakih 10 - 15dana .Ponekad se i kod mene zna poslije davanja lista cikle primjetim crvenkast izmet,nikakav problem drugi dan je sve opet normalmno.
Na ovoj slici nevidim na ptici neki problem bar koliko slika pokazuje.
- Post n°21
Kako se ne vidi razlika, celo telo ptice je ljubicasto, nije normalno pogoti o kad imas u ruci normalnu zdravu pticu a posle uhvatis ovu i pogledas. Kao da je potkozno talozeno tamnka crvena(ljubicasta)boja, duz grudne kosti se vidi normalna boja ptice . Jeste istina je, ali je problem kada sam svima ostalima dao list od cveke, svima izmet bude crvenkast a njemu je normalan kao da nije jeo obicno zelenilo, plasim se da je posredi neki poremecaj rada bubrega. Ali danas sam opet priveruo pticu i sada se je unormalila, dao sam joj jedan dan antibiotik cisto reda radi i posle vitamine 2 dana.
Mozda je bilo samo trenutni poremecaj, smanjicu cveklu na meniu.
Mozda je bilo samo trenutni poremecaj, smanjicu cveklu na meniu.