Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+77
kovac rupa
emirgrdelin
Chakala
Sokoly
zako
picolet
skopski slavejar
vrabac
toni mostar
mipticar
gramofon
angelo
skopski maestro
Darko
euzebio
Renato.M
echeberija
zijada
zoke007
tomi.st
bizar
ziko
veso09
Dadoni
DjordjeVet
Vrbanja
DAMIAN
Merlo
ticar
danijelvr
pippo
bocka
dr.nenad86
Boban NA
Drago_Nin
toni69
refa95
damir64
Dean
seadriver
komiza
IGOR 72
Siskin
krstokljun
Ad3l
grdelin-omiš
zvrcko sen
zadranin
aurora2000
Miljenko
Dax BG
ssarava1
saso78
krnjolac
mutacija
Dule
crv
vlado
Said_the_great
branimirf
Carduel
ikayke
lord189
zoranV
antonio
many
PESTI
malinois
kreso
riberi
MARIN
baltic
brabus
plafonko
Sina BL
Santa
zoran ptice pjevice
81 posters

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

kovac rupa
    kovac rupa

Broj postova : 15
    Registration date : 20.11.2012

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA - Page 40 Empty koliko kostaju ove ptice,par

Postaj by kovac rupa pon 28 sij - 22:21

kovac rupa
    kovac rupa

Broj postova : 15
    Registration date : 20.11.2012

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA - Page 40 Empty Re: TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

Postaj by kovac rupa pon 28 sij - 22:23

kolka je cjena za jedan par ovih ptica
    fricko11

Broj postova : 41
    Registration date : 10.06.2013

Postaj by fricko11 pon 10 lip - 16:53

Pozdravljam ljudi,neznan koliko ste pratili događaj od 1.6 koji se odvijao u splitu, samo da van kažen da san izbačen sa drugoga foruma zbog navodno,, duploga nicka,,koce je izaziva sve i svakoga i nije se pojavio,na to san uputio neke kritike i pozvao ga ljudski da dođe kod mene u Sinj i da ću iznit svog tića protiv njegovoga,pristao je ali da mu kažen puno ime i adresu( još san reka da ću spremit peku ) ! Kada je vidio da je odnio vrag šalu onda me izbacio sa foruma !! Ako netko pozna kocu molio bi ga da mu poruči da sam ja taj koji se predtstavio i da neman nikakve veze sa lordon moj navodni dupli nick,čak i ne poznam lorda ¨,ako triba dobit će i moj JMBG ili OIB ! Izvinite ako sam vas malo udavio ! Neka se istina zna !!
    skopski maestro
    skopski maestro
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 488
    Registration date : 19.09.2011

Postaj by skopski maestro pon 10 lip - 20:12

fricko11 je napisao/la:Pozdravljam ljudi,neznan koliko ste pratili događaj od 1.6 koji se odvijao u splitu, samo da van kažen da san izbačen sa drugoga foruma zbog navodno,, duploga nicka,,koce je izaziva sve i svakoga i nije se pojavio,na to san uputio neke kritike i pozvao ga ljudski da dođe kod mene u Sinj i da ću iznit svog tića protiv njegovoga,pristao je ali da mu kažen puno ime i adresu( još san reka da ću spremit peku ) ! Kada je vidio da je odnio vrag šalu onda me izbacio sa foruma !! Ako netko pozna kocu molio bi ga da mu poruči da sam ja taj koji se predtstavio i da neman nikakve veze sa lordon moj navodni dupli nick,čak i ne poznam lorda ¨,ako triba dobit će i moj JMBG ili OIB ! Izvinite ako sam vas malo udavio ! Neka se istina zna !!

Dobro dosa Fricko11 na ovaj forum

Koce je lijepo naglasasio da nece da se takmici sa grdelinima koi imaju NASTAVAK i SPORKICE cheers cheers mozda da grijesim za tvoje grdeline daj boze da si br1 ,,posto koce nece da se takmici s vama daj ti OKACI neki video KLIPCIC da cujemo dal uistinu imas KONJA za trcajnje

poz Fricko prikane moj lipi

ToniST
    ToniST

Broj postova : 108
    Registration date : 14.03.2013

Postaj by ToniST pon 10 lip - 22:27

nece se takmicit s cim???
    Sta on to ima perfekciju pa su svi ostali ispod,takve price slusan od 7 godine od kad drzin tice a to sta oni navodno imaju niko ziv nije cuja kriju te tice ko zmija noge ako in tic vidi koga drugog osim njih bice ce ostat mutav
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado pon 10 lip - 23:28

Čujem da Mate iz Splita ima najboljeg tića u Dalmaciji a i šire.
    fricko11

Postaj by fricko11 uto 11 lip - 10:01

ToniST je napisao/la:nece se takmicit s cim???
    Sta on to ima perfekciju pa su svi ostali ispod,takve price slusan od 7 godine od kad drzin tice a to sta oni navodno imaju niko ziv nije cuja kriju te tice ko zmija noge ako in tic vidi koga drugog osim njih bice ce ostat mutav
    Neznan dal si mislio na mene to za skrivanje tica ,ako jesi ajde mi lipo reci kojeg su oni znaš na koga mislin to grdelina snimili i pustili da ljudi čuju! nije nikakva provokacija ali ako je već prista da se kako ti kažeš takmiči zašto je u zadnji čas odusta i izbacio me sa foruma zbog gore navedenog duplog nicka ,koja sprdačina ! Lorda poštivam ali nikad sa tim momkon riči progovorio nisan! kocu san lipo kulturno pozva na peku i da obisimo tice ! Živio !
    fricko11

Postaj by fricko11 uto 11 lip - 10:07

skopski maestro je napisao/la:

Dobro dosa Fricko11 na ovaj forum

Koce je lijepo naglasasio da nece da se takmici sa grdelinima koi imaju NASTAVAK i SPORKICE cheers cheers mozda da grijesim za tvoje grdeline daj boze da si br1 ,,posto koce nece da se takmici s vama daj ti OKACI neki video KLIPCIC da cujemo dal uistinu imas KONJA za trcajnje

poz Fricko prikane moj lipi

Maestro,zar stvarno misliš da san toliki kreten da neman konja za trku,evo ovako da ti kažen da će od 15 -20 batudi nastavit plafon 3-4 puta ,znan da si dobar sa kocon pa mu molin te poruči ako oće moj JMBG ILI OIB !Pozdrav!
    fricko11

Postaj by fricko11 uto 11 lip - 10:20

I još nešto za Maestra,ja bi snima tice koje smo (sam) mislili iznit ja i koce i neka ljudi čuju ko šta ima ! Pozdrav u makedoniju !
    zako
    zako

Broj postova : 334
    Registration date : 02.02.2012

Postaj by zako uto 11 lip - 11:16

E moj fricko11......... Taj film nećemo gledati. koce je stara mustra i nema šanse da se vas dvojica takmičite, a pogotovo neće biti ništa od tog videa.
    ToniST
    ToniST

Broj postova : 108
    Registration date : 14.03.2013

Postaj by ToniST uto 11 lip - 12:58

Fricko kako si moga moga zakljucit da na tebe mislin
    fricko11

Postaj by fricko11 uto 11 lip - 13:05

Pozdrav Žako,ma nije meni do nikakvih takmičenja ni ponižavanja šta je njegov glavni adut ,, OMALOVAŽAVATI ,, ja san samo tio vratit čovika na svoje misto a to je .....? Izaziva sve i svakoga ,na kraju nula bodova,nema veze ja znan šta iman i da stojin iza svoje riči,možda bi ja i izgubio ali to nije bitno ,bitan je karakter čovika kojega mu očito fali.Moga je lipo reć neću zbog toga i toga razloga i stvar gotova a ne dupli nick i falše ime i prezime ,evo moj Žako ja san MARIO WOLF živin u brnazama kod Sinja brnaze 40 A 21230 Sinj ! P.S : Pozdravljan ovim putem Lorda moga sijamskog blizanca !! Šala mala ! Živio mi Žako !
    fricko11

Postaj by fricko11 uto 11 lip - 13:09

Embarassed Izvinjavan se Toni,krivo san shvatio post , ! Tebi svako dobro !
    skopski maestro
    skopski maestro
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 488
    Registration date : 19.09.2011

Postaj by skopski maestro uto 11 lip - 14:24

fricko11 je napisao/la:
    Maestro,zar stvarno misliš da san toliki kreten da neman konja za trku,evo ovako da ti kažen da će od 15 -20 batudi nastavit plafon 3-4 puta ,znan da si dobar sa kocon pa mu molin te poruči ako oće moj JMBG ILI OIB !Pozdrav!

Poz mestre

To sto kazes da sam dobar sa kocom JASAM SA SVIMA DOBAR ko i sa tobom i sa ostalim AL SAMO SA ONIM KOI SU PROFESIONALCI,inace trecoligasi mi nisu potrebni DAVNO JE TO BILO kad sam nastupao u te trece divizije i znam kako je
    Ja da sam na vase mesto JA BI MI LICNO OTISO KOD NJEGA U NJEGOVO DVORISTE SA GRDELINOM i pokazao i dokazao ko ima a ko nema

Ja kad sam toliko silan JA ZOVEM SVE TICARE DA SLUSAJU MOJE TAJFUNE Very Happy Very Happy nemam ih sto sakrivat

poz i svako dobro
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 sri 12 lip - 16:52

fricko11 je napisao/la:Pozdrav Žako,ma nije meni do nikakvih takmičenja ni ponižavanja šta je njegov glavni adut ,, OMALOVAŽAVATI ,, ja san samo tio vratit čovika na svoje misto a to je .....? Izaziva sve i svakoga ,na kraju nula bodova,nema veze ja znan šta iman i da stojin iza svoje riči,možda bi ja i izgubio ali to nije bitno ,bitan je karakter čovika kojega mu očito fali.Moga je lipo reć neću zbog toga i toga razloga i stvar gotova a ne dupli nick i falše ime i prezime ,evo moj Žako ja san MARIO WOLF živin u brnazama kod Sinja brnaze 40 A 21230 Sinj ! P.S : Pozdravljan ovim putem Lorda moga sijamskog blizanca !! Šala mala ! Živio mi Žako !

a moj gare šta je ono,koja li je ono politika i koja li su ono pravila,ono je nadasve jadno i neodgovono a nestručnosti i nemoralu neću niti pričat pa ko je da je ono napravija
    fricko11

Postaj by fricko11 čet 13 lip - 11:19

lord189 je napisao/la:

a moj gare šta je ono,koja li je ono politika i koja li su ono pravila,ono je nadasve jadno i neodgovono a nestručnosti i nemoralu neću niti pričat pa ko je da je ono napravi

E moj LORDE,bitno je da je protivnik likvidiran,a to da in UDBA loše radi to njihov problem,reka san grdelin mi je bijo malo razbijen od potresa ,bila su čak 2 ali manja u Sinju ali svakoako bi mu da mislit sda je doša ,tica mi je želandur i treća mu je godina i čini mi se šta stariji to bolji ! Snima san ga iskreno ti kažen sa nekon pazar kameron ali nije ni blizu ,tako da nema smisla, reću ti i ovo da mi tić kada ga iznesen 20-ak min. piva sve i svašta ali kad onda polako sida na batudu divota lipo mi veze,plete zvižne a u većini slučajeva ne nastavlja,reka san već od 20-ak puta nastavi 3-4 puta ! Ja koliko san svatio to je kod klana lažova dozvoljeno i zato san ga pozva ! Ja ti inače tice držin iz jedne vrlo zanimljive priče ,i kad ti kažen da su me tice izvukle iz pakla onda moš virovat kolika je moja ljubav prema njima ! Nadan se da će ti bit jasnije kada mi se kanarinka zove ,,sestra Bernardica  ! Mislin da se niko svoje svoje prošlosti nebi triba stidit ,ali eto moja me prošlost dovela do TICA !! Živio mi ti ,malo san te satra ,sorry!
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 13 lip - 13:40

ma diš me satrat srcati,ne budi lud ,zemljaci smo...samo ti guštaj u tiću,tiće držiš radi sebe a ne radi njh...ono su splitski papučari i podrepine kojima žena u kući neda vodit diktaturu pa su se rasokolili na internetu..živija ti meni cheers
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel čet 13 lip - 14:06

Šta je to želandur?

Zar nije malo glupo izaći na megdan s pticom koja nije tvoja!? Pticom koja je uzeta iz prirode Stvoritelju.  

Poštovani Fricko11, drago mi je da si se uspio vratiti na pravi put bez obzira o čemu se radilo. Po zagovoru sv. Ante, koji se danas slavi u Ljubuškom, molim te da tu svoju "nemjerljivu ljubav" usmjeriš prema uzgoju štiglića i okaneš se želandurstva. Sinj je već odavno poznat po uzgoju štiglića, dobrim ljudima i kvalitetnim štiglićima - pjevačima.

Nemoj da se u praksi provodi pjesma Zdravka Čolića: "Sačuvaj me Bože njene ljubavi!".

Na kraju samo da napišem da je ovo dobronamjeran komentar. Nemam ništa osobno protiv tebe ali mislim da bi mnogi mogli preispitati svoje stavove i ispraviti ih. Učinimo nešto i mi za prirodu.

Srdačan pozdrav.
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Postaj by lord189 čet 13 lip - 16:46

Carduelis ti si neki propovjednik,zagovornik majke prirode,odvjetnik,advokat

odgoi ga ti iz ničega i donesi ga na takmičenje moš odma s menon na žicu ako imaš takvoga(molin te samo nemoj sad počet pričat o sentimentalnosti i ljubavi prema tici i da te nije briga kakvi su drugi i da ti svoje voliš jer su tvoji)  Cool
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel čet 13 lip - 17:35

lord189 je napisao/la:Carduelis ti si neki propovjednik,zagovornik majke prirode,odvjetnik,advokat

odgoi ga ti iz ničega i donesi ga na takmičenje moš odma s menon na žicu ako imaš takvoga(molin te samo nemoj sad počet pričat o sentimentalnosti i ljubavi prema tici i da te nije briga kakvi su drugi i da ti svoje voliš jer su tvoji)  Cool

Lorde, ovim si samo potvrdio da si i ti jedan od njih. Znači opravdavaš i odobravaš njihove stavove. 

Znači po tebi ispada da veliki broj uzgajivača samo gubi vrijeme na uzgoju štiglića i njihova školovanja s bastardama ili cd-ovima.

Druga stvar koju ću ti reći je odgovor na tvoju drugu rečenicu: "Odgoi ga ti iz ničega i denesi ga na takmičenje...". Znači tvoj je stav da nema ničega u prirodi pa te onda pitam čemu onda skidanje mladih iz gnijezda i želanda. Ako je škart u prirodi zašto onda gubite vrijeme s tim? Ja samo znam da je lakše skinut i ulovit nego uzgojit. Jel tako!? Smile

Treća stvar koja je propisana (na žalost to na balkanu ne vrijedi kad su štiglići u pitanju) a to je da na takmičenje idu tići s propisanim prstenom od 2,7mm. 

Četvrta stvar kad god poželiš donesi prstenovanu svoju pticu, naravno s prijavljenim uzgojem i stavljamo ih na žicu. Tebi je lakše sad pošto možeš u BiH s osobnom a ja još čekam da mi izdaju biometrijsku putovnicu da bi mogao u EU. Eto dogovor je pao. Smile  

Pošto si mlad toleriram ti i nastavljanje poslije zije. Smile

Puno pozdrava

P.S. Oprosti zaboravi te upitat po čijem ćemo se standardu takmičit? Po STP-u, glatkom STP-u, crvkutnom STP-u ili nekom drugom?
    zhika

Broj postova : 16
    Registration date : 11.05.2013

Postaj by zhika pet 14 lip - 0:26

Pozdrav!

Ne želim ulaziti u vaše konfrotacije,samo se želim osvrnuti na par problema u našem svijetu.

Počeo bih sa tezom da divlja ptica može pripadati nekomu. Taj stav je pogrešan u osnovi. Hvaliti se sa kvalitetom ptice koja je uzeta iz prirode je kao da se dobitnik na lotu hvali svojim sposobnostima na polju ekonomije. Istina,on je morao izdvojiti nešto svoga vremena i novca,morao je nešto uložiti,ali na koncu,uloženo nije ni približno jednako dobivenom. Tu se radi o čistoj sreći na koju nitko od nas ne može uticati;sve što imamo,kada se radi o sreći,jest nada. Jesam li ja,kao dobitnik na lotu,sposobniji i vrijedniji od nekoga tko se zadnjih 10tak godina bavi poduzetništvom,bori se svakodnevno sa birokracijom i tržištem,samo zato što u određenom trenutku imam više novca od njega? Mogu li se ja postaviti prema njemu kao prema osobi nižeg ranga od mene,mogu li mu davati savjete ili ga,pak,kritizirati?

Ne radi se ovdje o tome da sam ja propovjednik ili odvjetnik,radi se o zdravom razumu.

To hoće li netko loviti ptice ili ne,ne zavisi ni od moga savjeta niti od zdravog razuma,to je odluka svakoga ponaosob.nabava ne opravdavam,ali moram reći da shvaćam ljude koji love.Zašto?

Nažalost,početnici su prinuđeni loviti zbog starijih ptičara. Radi se o ljudima koji "imaju stav i kad nemaju pojma",o ljudima koju su izlovili sve ono što je vrijedilo u ptičjem svijetu,o ljudima koji pljuju nečiji trud i rad (makar se radilo i o "dobitniku na lotu") proglašavajući sve današnje ptice škartom u usporedbi sa nekadašnjih "njihovim" pticama (koje su,naravno,dobivene na "lotu"),ljudima koji kriju svoje ptice i znanje kao zmija noge,ljudima koji imaju monopol zahvaljujući par ptica koje su ostale iz nekih boljih vremena. Oni su imali i kvantitet i kvalitet ptica.I rijetki su stvorili novi kvalitet. Današnji početnici su prinuđeni iz nekvantitativnog nekvaliteta pokušavati stvoriti kvalitet. Postavlja se pitanje kako,pogotovo kada znamo da za savjet moramo učiti talijanski i španjolski jezik (da bismo u njihovim literaturama pokušali pronaći pokoji odgovor),jer su nam njihova vrata zatvorena. I što preostaje početnicima; don quijotovska borba sa vjetrenjačama i izrugivanje budući da su im ptice škart,ili pak baketine i nada?

Ja bih volio da se nijedan početnik ne zaljubi u ptice preko lova,kao što je bio slučaj sa mnom. Volio bih da sam mogao otići u nekoga od svojih susjeda ili sugrađana i dobiti od njih pticu i savjet. Ali,djeca u njihovim dvorištima su bila nepoželjnija od mačaka i kobaca (njih mogu ubiti)...

I na sebi primjećujem nelagodu kada netko uđe u moje dvorište(valjda je to boljka svih nas). Međutim,pokušavam se boriti protiv toga. Ne želim da iduće generacije (i ljudi i ptica) imaju probleme kakve sam ja imao,radi moje taštine i sebičnosti. Uostalom,zar nisu veće šanse da se nešto napravi,ako više ljudi radi na tom "nečemu"?
    Moje jato nikada neće biti samo moje,ma koliko onaj sebičnjak u meni govorio suprotno.

Nije mi bila namjera stvarati nove konfrotacije niti nekomu nametati individualnu odgovonost; samo sam htio da ljudi koji imaju slične stavove vide da još netko slično razmišlja.
    p.s. Kada sam govorio o lovu mislio sam na nabava u svrhu dolaženja do početnog kvaliteta u svhu stvaranja matičoga jata,nikako o iživljavanju nad prirodom,a kamoli o lovljenju radi prodaje ptica.
    Lijep pozdrav svima.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 14 lip - 1:43

zhika je napisao/la:p.s. Kada sam govorio o lovu mislio sam na nabava u svrhu dolaženja do početnog kvaliteta u svhu stvaranja matičoga jata, nikako o iživljavanju nad prirodom, a kamoli o lovljenju radi prodaje ptica. Lijep pozdrav svima.

Pozdrav Zhika!

smatra se da je žuta mutacija štiglića nastala kod naše balkanike pa su je njemci hibridizacijom prenijeli i ustalili na majore. Meni se ta mutacija izrazito sviđa pa bi želio "doći do početnog kvaliteta u svrhu stvaranja matičnog jata". Ako se nadovežem na tvoje riječi:"Nažalost, početnici su prinuđeni loviti zbog starijih ptičara." mogu naći opravdanje da dođem do kvalitetnog primjerka žute mutacije balkanike.

Pouzdano znam da u Hrvatskoj jedan uzgajivač uzgaja žutu mutaciju balkanike ali ne pada mi na pamet izdvojiti nešto novca da bi sebi nabavio par štiglića nego ću fino do jeseni u "nabavku" pa sve po redu što naleti uloviti nebili došao do kvalitetnog primjerka žute mutacije. Šta me briga, ne osjećam grižnju savjesti jer imam opravdanje. Smile

Razgovaram svakodnevno s prijateljima, poznanicima na ovu temu što preko društvenih mreža, što preko drugih oblika komunikacije. Velika većina je zasukala rukave i odlučila nešto napraviti. Sve je to jedno veliko ulaganje i za dobit rezultate treba vremena. Međutim, postoji tu skupina ljudi, ne uzgajivača, koji bi htjeli postignuti nešto preko noći. Tako to ne ide i tako se neće dobiti rezultati. Uvjeren sam isto tako da će se prije dobiti kvalitetna ptica uzgojem nego "pozajmljivanjem" iz prirode. Za to je potreban dugogodišnji rad i znanje. TKO JE SPREMAN IGRATI? Very Happy

Mene je uvijek zanimalo kako čovjek uzgoji na stotine mladih ptica, oškoluje ih i osvoji svjetski tron a konkurencija je nemilosrdna na vrhu. Odem kod njega i uzmem nekoliko parova i naležem ih kad tamo od nekoliko gnijezda 5-oro mladih. Sam sebi postavljam pitanje:"Kako ovo?". Svašta sam pomislio ali nikako nisam htio priznati da je za sve to kriv moj tadašnji nivo znanja. Ali srećom konstantnim radom i druženjem s uzgajivačima i taj segmenat se popravio.

I moje su ptice bile na početku "škart" ali izdvajanjem najboljih i njihovom daljnjom reprodukcijom dobile su se ptice lijepa izgleda a ove godine i batude o kojima sam nekad mogao samo sanjati. Naravno, predstoji tome još dosta godina rada da se to digne na još veću razinu. Bože ti nama lipo zdravlje, ostalo je sve manje bitno.

Ovo nisu bile ni kritike ni savjeti samo par konstatacija na tvoj post. Smile

P.S. Moj cilj je osvajanje Zlatne brokve. Nek piše da je jedan Hercegovac i to osvojio. cheers Ali za to neću tražiti veze kod sudaca. Very Happy cheers
    zhika

Broj postova : 16
    Registration date : 11.05.2013

Postaj by zhika pet 14 lip - 2:54

Oprostite,ali zar niste vidjeli dio u mom textu u kojem kažem da "nabavu" ne opravdavam,ali da shvaćam ljude koji "nabavljaju"? Dakle,to je pogrešno,neetično,nemoralno,ali i shvatljivo iz više pespektiva. Uostalom,ako ste bez grijeha,slobodno bacajte kamenja. Meni je savest mirna i čvrsto vjerujem da me nijedan vaš kamen neće pogoditi Very Happy.
    Dalje,ne razumijem to uspoređivanje "nabave" žute mutacije sa "nabavom" par ptica čiji nas kvalitet zadovoljava. To je kao da usporedite smrt čovjeka koja je nastala nečijom samoobranom,sa nekim arapskim masakrom nastalim auto-bombom. Međutim,i ja smatram da treba raditi na tome kako se nebi našli u situaciji u kojoj ćemo morati upotrijebiti samoobranu; dakle,rad sa pticama,učenje pa još malo rada i učenja i rezultati će stići. A ako i ne stignu,uvijek nam ostaju naše ptice,a ne ukradene.
    Osvrnuli ste se na moju rečenicu u kojoj kažem da su početnici,nažalost,prinuđeni loviti raditi starijih ptičara,a da niste razumjeli da je "nažalost" najbitniji dio. Moje početničko iskustvo: iskusni uzgajivač,kojega moj otac poznaje i za koga je on garantirao,prodao mi je dva štiglića (radi tih ptica nisam jeo na odmorima u školi jedno tri mjeseca); jedna ptica je bila toliko stara da je uginula nakon par mjeseci,druga je šutila otprilike 95% vremena (onih 5% vremena je pjevala črrrr i tako te ljepote). Stoga,kada vidim dijete u polju neću mu ići psovati majku i svece,već ću mu ponuditi svoju pticu ili ću mu preporučiti vas Very Happy. Dakle,taj njegov čin nije prihvatljiv,ali mi je shvatljiv.
    Ne očekuje nitko rezultate preko noći (barem ne od ovih par ljudi koje ja znam),ne frustriraju mene ptice i kvaliteta istih. Mene frustriraju ljudi koji se bave pticama. Ljubomora,paranoja,mržnja... To frustrira. Sreća pa postoje europski uzgajivači i njihova literatura Very Happy. Problem,vjerojatno,stvara to što ljudi žive od ovoga. Iz te perspektive mi je shvatljivo što uzgajivači ne prodaju ženke,što prodaju škart kao kvalitetu,što prodaju ovisnike o tabletama,shvatljive su mi ljubomora i paranoja i tako to. 
    Sretno sa Zlatnom brokvom,mada bi valjalo da imamo neko domaće natjecanje (Zlatna drača npr.) Very Happy
    Lijep pozdrav.
    fricko11

Postaj by fricko11 pet 14 lip - 9:02

Carduel je napisao/la:

Lorde, ovim si samo potvrdio da si i ti jedan od njih. Znači opravdavaš i odobravaš njihove stavove. 

Znači po tebi ispada da veliki broj uzgajivača samo gubi vrijeme na uzgoju štiglića i njihova školovanja s bastardama ili cd-ovima.

Druga stvar koju ću ti reći je odgovor na tvoju drugu rečenicu: "Odgoi ga ti iz ničega i denesi ga na takmičenje...". Znači tvoj je stav da nema ničega u prirodi pa te onda pitam čemu onda skidanje mladih iz gnijezda i želanda. Ako je škart u prirodi zašto onda gubite vrijeme s tim? Ja samo znam da je lakše skinut i ulovit nego uzgojit. Jel tako!? Smile

Treća stvar koja je propisana (na žalost to na balkanu ne vrijedi kad su štiglići u pitanju) a to je da na takmičenje idu tići s propisanim prstenom od 2,7mm. 

Četvrta stvar kad god poželiš donesi prstenovanu svoju pticu, naravno s prijavljenim uzgojem i stavljamo ih na žicu. Tebi je lakše sad pošto možeš u BiH s osobnom a ja još čekam da mi izdaju biometrijsku putovnicu da bi mogao u EU. Eto dogovor je pao. Smile  

Pošto si mlad toleriram ti i nastavljanje poslije zije. Smile

Puno pozdrava

P.S. Oprosti zaboravi te upitat po čijem ćemo se standardu takmičit? Po STP-u, glatkom STP-u, crvkutnom STP-u ili nekom drugom?

Evo ovako poštovani Carduelu ,ko je bez grijeha neka BACI PRVI KAMEN,ŠTA SE TIČE ŽELANDE PA NISAN JA POVATA SVE ŠTA JE VALJALO U SINJSKOM POLJU , za to se obrati koci i ekipi iz ST-A,kao drugo neznan jesi li pročita da se sada isključivo bavim bastardiranjem,i stvarno ne razumin tvoju kritiku,molio bi te još samo da mi odgovoriš : Dali stvarno misliš da ova grupa glatkih nebi išli vatat tice da znaju da ih još ima,moja jedina greška je to šta san iskren i šta nikome nisan uvalio škart pod pravoga ! budi pozdravljen ! P.S : to šta je LORD napisa po čeme si ti shvatio da je on jedan od njih ?najprije jedan od koga ? želandura ? Smišno!! BUDI POZDRAVLJEN ! NISI RAZUMIO POANTU !
    fricko11

Postaj by fricko11 pet 14 lip - 9:31

jOŠ NEŠTO ,NEZNANKADA SAN ZADNJI PUT IŠA U ŽELANDU! A POGOTOVO DA SAN SKIDA GNJIZDA ,TO NISAM NIKADA NITI BI IKADA RADIO .POGLEDAJ MALO ONAJ VAŠ PIK OGLASNIK PA ČEŠ VIDIT DI JE ŽELENDA I NORMALNO ZAŠTO BI GLATKI IŠLI U ŽELANDU KADA SE NARUČI 100-AK MLADACA STAVE IM SE PRSTENJA  I PROBLEM RIJEŠEN,ISTINA JE VODA DUBOKA ! NIKAKVE PROVOKACIJE! OVO TI GOVORIN IZ POUZDANIH IZVORA, A DA SE MENE KRITIKUJE ŠTA SAN BIO TO ŠTA SAN BIO I NARAVNO DA JE BILO TEŠKO DOĆI DO IKAKVE TICE ,A TICE SU MI BILE LIKARIJE KOJE NEMA NIGDI ZA KUPIT,PRIZNAJEN DA ME JE LIČILO OTIČI U POLJE UMISTO NA PUJANKE ILI DI LI VEĆ ! ALI TO JE SADA IZA MENE ! i PO TOME SAN SADA JA NEKI KRIMINALAC KOJI SAN NANIO PRIRODI OGROMNU ŠTETU! MISLIN DA IMAŠ JOŠ NEKIH AKTUALNIJIH ADRESA KOJIMA BI MOGA UPUTITI NEKE SUGESTIJE,ATO ŠTA JE LORD REKA TO DRŽI VODU ITEKAKO DRŽI,NIJE DA GA BRANIN ALI SVI (SKORO) SU POČELI NA ISTI NAČIN,NEKO U MANJIN KOLIČINIMA I JEDNIM SVRHAMA A NEKI U OOOOOGROOOMNIM KOLIČINAMA ZA DRUGE SVRHE !!E SADA LIPO BACI KAMEN NA MENE JER SAN REKA DA IMAN NELOŠEGA GRDELINA IZ ŽELANDE !  AZHIKA SIGURNO NIKAD NIJE IGRA LOTO !1:?: NIŠTA ZLONAMJERNO !! BUDI POZDRAVLJEN !!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 17:06.