Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+77
kovac rupa
emirgrdelin
Chakala
Sokoly
zako
picolet
skopski slavejar
vrabac
toni mostar
mipticar
gramofon
angelo
skopski maestro
Darko
euzebio
Renato.M
echeberija
zijada
zoke007
tomi.st
bizar
ziko
veso09
Dadoni
DjordjeVet
Vrbanja
DAMIAN
Merlo
ticar
danijelvr
pippo
bocka
dr.nenad86
Boban NA
Drago_Nin
toni69
refa95
damir64
Dean
seadriver
komiza
IGOR 72
Siskin
krstokljun
Ad3l
grdelin-omiš
zvrcko sen
zadranin
aurora2000
Miljenko
Dax BG
ssarava1
saso78
krnjolac
mutacija
Dule
crv
vlado
Said_the_great
branimirf
Carduel
ikayke
lord189
zoranV
antonio
many
PESTI
malinois
kreso
riberi
MARIN
baltic
brabus
plafonko
Sina BL
Santa
zoran ptice pjevice
81 posters

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA - Page 15 Empty Re: TAKMICENJE PIJEVA STIGLICA

Postaj by Carduel pet 19 oľu - 0:51

zvrcko sen je napisao/la:
    plafonko je napisao/la:dogovorili smo se za neka pravila po zvrckovim uputama.

Moze se prijaviti po 1 ptica
    Suci ce slusati pticu 15 min i sta pokaze to je to :-)
    Kavez moze visiti na stapu, stajati na stolu ili biti zakacen na zid da nebi bilo kasnije e da ste imali stol moj bi bolje pjevo :-)
    Prijava ptica je u 9 h
    Izvlacenje brojeva pocinje u 9.30 h
    Takmicenje pocinje u 10 h

Dajte i vi svoje prijedloge jer ipak ovo je prvenstveno druzenje cheers

da nadopunim

1.
    5 minuta se daje ptici da dođe sebi.od 5-15 minute ptica može da pokaže sve pa i ono što netreba.. Twisted Evil

POJAŠNJENJ:
    znaći ovih prvih 5 minuta sudci ne ocjenjivaju i sve je dozvoljeno.ocjenjiva se od 5-15 minute znaći 10 minuta. ptica se ne skida ranije jer nekad postoji velika mogućnost da će tih zadnjih minuta "zašporkat"

2. do takmičenja ima 3 mjeseca svak ima vremena pripremit pticu na uvjet koji mi odredimo ..
    -moj prijedlog daska 5x3 zabodena u zemlju (da je ptica cca 1,5 m iznad zemlje )na njoj brokva ili čavao ili ekser 5 na koji se kači

3. pticu ocjenjiva pet sudaca najveća i najmanja ocjena se odbijaju i posjek (tri)ocjena daje ocjenu.

4. stol sa sudcima se naleze na udaljenosti od 5-6 metara od tice

5. ocjenska lista pa moj prijedlog da se uzme ona iz batude

jedino pošteno suđenje i ocjenjivanje je ono gdje se pravila znaju i razrađena su u detalje. Možda su nekima ovo cjepidlačenja ali vjerujte mi ja imam iskustva i što sad više detalja razjasnimo i usaglasimo imaćemo manje problema na takmičenju.

na diametralno suprotnom dijelu organizirat će se slušanje i širenje ptica i ono najvažnije komentiranje istih.

u dijelu koji će se vršit suđenje bit će samo sudci i donositelj...u ovom dijelu nema slušanja nema šetnje.....

Čini mi se da ovaj standard od gosp. Selaka odudara od našeg poimanja pjeva tako da bi dvije takmičarske grupe bile bolje rješenje.
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza pet 19 oľu - 0:52

U Splitu je čivija komad mjenjača od koze ( Tomos apn ) !
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver pet 19 oľu - 0:53

a carduel koje je to vase poimanje pjeva?
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 19 oľu - 0:55

seadriver je napisao/la:a carduel koje je to vase poimanje pjeva?

Ma već se pisalo o tome! Velika je razlika između STP i MTP pa tako da se ne može to stavljati u isti koš.
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver pet 19 oľu - 0:58

ovdje nije bilo govora o stp i mtp nego o nacinu kako bi se ptice ocjenjivale
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 19 oľu - 1:01

seadriver je napisao/la:ovdje nije bilo govora o stp i mtp nego o nacinu kako bi se ptice ocjenjivale

Sea, oprosti nebi dalje o ovome! Molim te vrati se koji red gore pa polako pročitaj o čemu sam pisao. Radi se o ocjenskoj listi od gosp. Selaka a ta lista ne odgovara MTP-a. Nadam se da si me sada razumio!?
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen pet 19 oľu - 1:05

plafonko je napisao/la:dogovorili smo se za neka pravila po zvrckovim uputama.

Moze se prijaviti po 1 ptica
    Suci ce slusati pticu 15 min i sta pokaze to je to :-)
    Kavez moze visiti na stapu, stajati na stolu ili biti zakacen na zid da nebi bilo kasnije e da ste imali stol moj bi bolje pjevo :-)
    Prijava ptica je u 9 h
    Izvlacenje brojeva pocinje u 9.30 h
    Takmicenje pocinje u 10 h

Dajte i vi svoje prijedloge jer ipak ovo je prvenstveno druzenje cheers

da nadopunim

1.
    5 minuta se daje ptici da dođe sebi.od 5-15 minute ptica može da pokaže sve pa i ono što netreba.. Twisted Evil

POJAŠNJENJ:
    znaći ovih prvih 5 minuta sudci ne ocjenjivaju i sve je dozvoljeno.ocjenjiva se od 5-15 minute znaći 10 minuta. ptica se ne skida ranije jer nekad postoji velika mogućnost da će tih zadnjih minuta "zašporkat"

2. do takmičenja ima 3 mjeseca svak ima vremena pripremit pticu na uvjet koji mi odredimo ..
    -moj prijedlog daska 5x3 zabodena u zemlju (da je ptica cca 1,5 m iznad zemlje )na njoj brokva ili čavao ili ekser 5 na koji se kači

3. pticu ocjenjiva pet sudaca najveća i najmanja ocjena se odbijaju i posjek (tri)ocjena daje ocjenu.

4. stol sa sudcima se naleze na udaljenosti od 5-6 metara od tice

5. ocjenska lista pa moj prijedlog da se uzme ona iz batude

jedino pošteno suđenje i ocjenjivanje je ono gdje se pravila znaju i razrađena su u detalje. Možda su nekima ovo cjepidlačenja ali vjerujte mi ja imam iskustva i što sad više detalja razjasnimo i usaglasimo imaćemo manje problema na takmičenju.

na diametralno suprotnom dijelu organizirat će se slušanje i širenje ptica i ono najvažnije komentiranje istih.

u dijelu koji će se vršit suđenje bit će samo sudci i donositelj...u ovom dijelu nema slušanja nema šetnje.....

5. ocjenska lista pa moj prijedlog da se uzme ona iz batudekao osnova

ali treba da se zna
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Postaj by seadriver pet 19 oľu - 1:05

Pa to pitam po kojoj ce se onda ocjenskoj listi ocjenjivati mtp?

Zadnja promjena: seadriver; pet 19 oľu - 1:13; ukupno mijenjano 1 put.
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pet 19 oľu - 1:13

Carduel je napisao/la:

Ma već se pisalo o tome! Velika je razlika između STP i MTP pa tako da se ne može to stavljati u isti koš.

carduel nemaš pravo ne govorimo o poimanju pjevanja već o tome da jeli ocjenska lista obuhvalila cijelo pjevaje ptice. o negativnim tutama i pozitivnim turama MTP će reći odnosno odlućiti koje su.

ali mora bit pisana i reć ljudima što se želi...jer po ovome što ti kažeš ja bi loše donija ,a dobre ostavija kući..

P:S Ocjenska lista Ž.S nema veze sa STP ,jer ona dopušta negativne ture dok STP ih ne tolerira....

Po meni je ocjenska lista Ž.S je bliža MTP nego STP, što sa punom odgovornošću mogu reći.
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 19 oľu - 1:29

Carduel je napisao/la:

carduel nemaš pravo ne govorimo o poimanju pjevanja već o tome da jeli ocjenska lista obuhvalila cijelo pjevaje ptice. o negativnim tutama i pozitivnim turama MTP će reći odnosno odlućiti koje su.

Lista je obuhvatila cijelo pjevanje ptice s tim da svi elementi nisu ocijenjeni

ali mora bit pisana i reć ljudima što se želi...jer po ovome što ti kažeš ja bi loše donija ,a dobre ostavija kući..

Slažem se da mora biti pisana! Mislim da ne ukoliko se organiziraju dvije grupe učesnika.

P:S Ocjenska lista Ž.S nema veze sa STP ,jer ona dopušta negativne ture dok STP ih ne tolerira....

Po meni je ocjenska lista Ž.S je bliža MTP nego STP, što sa punom odgovornošću mogu reći.

Slažem se što se tiče tolerancije
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois pet 19 oľu - 1:34

Ne zelim se mjesat u ovu problematiku ALI ako se natjecanje organizira u Rami (BIH ) onda trebamo cuti njihova pravila igre a ne mi nametat nasa .Mi cemo bit gosti .
    Carduel
    Carduel

Postaj by Carduel pet 19 oľu - 1:37

malinois je napisao/la:Ne zelim se mjesat u ovu problematiku ALI ako se natjecanje organizira u Rami (BIH ) onda trebamo cuti njihova pravila igre a ne mi nametat nasa .Mi cemo bit gosti .

Bez uvrede svim mojim dragim prijateljima širom svijeta ali mislim da je Malinois u pravu!
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN pet 19 oľu - 1:38

Tako je!
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Postaj by zvrcko sen pet 19 oľu - 2:24

malinos ti budi gost ....ti marine moš biti pop

a ja ću biti takmičar i oću da budem konkurentan,,, znači oću da znam pravila i šta se traži

to sam odma reka ,,, želim da takmičenje prođe u najboljem redu , da bude najbolje ikad do sada,,, ja sam ozbiljn čovjek i sigurno je da ću se ozbiljno pripremit za ovo ....a kako mi je u srcu takmičenje trudit ću se pobjedit.. nije to njihovo nego takmičenje svih učesnika,,,,svaki učesnik ima pravo i obaveze. Obaveze takmičara je ponašat se po pravilima organizatora , a prava su da ima pravo pitat i znat uvjete..

Obaveza organizatora je da nema tabu tema ni pitanja, da se sve zna.

ujedno kao iskusni takmičari pomozite i dajte svoje prijedloge da ovo prođe što bolje,,, a ne mi smo gosti...puno mi je draži bila tvoja reakcija gore gdje si reagirao kako treba....mi ne dolazimo jest janjetinu nismo je željni ,a ima je puno puno bolje bliže. mi dolazimo radi ptica i da ih slušamo. želimo se prezentirat u što boljem svjetlu.

a organizatoru nije lako bit organizator .....ako ste ozbiljni izvolite imenujte ljude koji će biti zaduženi za pojedine segmente takmičenja . dajte rokove do kad treba da se zaduženja naprave. nemojte čekat zadnji tren, ukolio vam što zapne ili trebate savjet pitajte pomoći ćemo...
    malinois
    malinois

Broj postova : 1594
    Registration date : 19.03.2009

Postaj by malinois pet 19 oľu - 10:14

zvrcko sen je napisao/la:malinos ti budi gost ....ti marine moš biti pop

a ja ću biti takmičar i oću da budem konkurentan,,, znači oću da znam pravila i šta se traži

to sam odma reka ,,, želim da takmičenje prođe u najboljem redu , da bude najbolje ikad do sada,,, ja sam ozbiljn čovjek i sigurno je da ću se ozbiljno pripremit za ovo ....a kako mi je u srcu takmičenje trudit ću se pobjedit.. nije to njihovo nego takmičenje svih učesnika,,,,svaki učesnik ima pravo i obaveze. Obaveze takmičara je ponašat se po pravilima organizatora , a prava su da ima pravo pitat i znat uvjete..

Obaveza organizatora je da nema tabu tema ni pitanja, da se sve zna.

ujedno kao iskusni takmičari pomozite i dajte svoje prijedloge da ovo prođe što bolje,,, a ne mi smo gosti...puno mi je draži bila tvoja reakcija gore gdje si reagirao kako treba....mi ne dolazimo jest janjetinu nismo je željni ,a ima je puno puno bolje bliže. mi dolazimo radi ptica i da ih slušamo. želimo se prezentirat u što boljem svjetlu.

a organizatoru nije lako bit organizator .....ako ste ozbiljni izvolite imenujte ljude koji će biti zaduženi za pojedine segmente takmičenja . dajte rokove do kad treba da se zaduženja naprave. nemojte čekat zadnji tren, ukolio vam što zapne ili trebate savjet pitajte pomoći ćemo...

Very Happy Zvrcko sen ,mi kad odganiziramo u Splitu izlozbu sami odredivamo pravila ,pozivamo goste i oni se takmice po nasim pravilima .Tako bi trebalo bit i na na ovom takmicenju i druzenju.

Naravno da cu bit gost ( pa i ti ces) a ptice cu donjeti .Bas mi je i zanimljiv nacin na koji ce se vrijednovat pjev .Glupo je (bar po meni) da "suci" budu iz Hrvatske ili bilo koje druge drzave .Ima i u BiH poznavaoca pjeva grdelina .

Koliko ces ti zvrcko sen ponit "sokolova" na Ramsko jezero ? Ili je janjetina u pitanju !!! geek geek .Ja ti dajem moj dio posto je ne jedem .Draza mi je pig .
    branimirf
    branimirf

Broj postova : 268
    Registration date : 10.02.2010

Postaj by branimirf pet 19 oľu - 11:03

ljudi nemojte pogrešno shvatiti al za prvu godinu nećemo moći dobiti sve idealne uvjete koji će na sviju nas ostavit extra dojam bar dok je u pitanju takmičenje..zašto to kažem zato što je nemoguće skupit deset sudaca tj pet za stp i pet za mtp isto tako je nemoguće za jedan dan uraditi takmičenje za dvije totalno različite tradicije pijeva da ne govorim o tome ako ptica bude u velikom broju pa mislim da u tom slučaju ne trebaš biti organizator nego mađioničar....
    branimirf
    branimirf

Postaj by branimirf pet 19 oľu - 11:15

aliiiiiiii....naravno svačiji prijedlog je dobrodošao i i svaki će se uzeti u razmatranje.evo ja sam za to da počnemo sa prijavama i da vidimo i dobijemo stvarni broj ptica koje će se takmičiti tako da znamo koliko vremena nam treba za natjecanje i naravno da znamo koliko vremena nam ostaje za druženje i upoznavanje radi kojih smo i pokrenuli ovu ideju..nadam se da me je svak razumio natjecanje će se održati ali ga ne treba baš toliko uzimat srcu jer ja se iskreno nadam da će u ramu doći toliko dobrih ljudi i ptičara i da će bit toliko novih poznanstava i prijateljstava tako da se ne svede sve na natjecanje i prepucavanje oko pijeva nego na druženje razmjenjivanje iskustava i upoznavanje različitih tradicija pijeva što mi je osobno jako interesantno...
    branimirf
    branimirf

Postaj by branimirf pet 19 oľu - 11:17

eee e ee ee zaboravio sam spomenuti i našeg prsana koji će isto svojim nastupom uveliko pridonjeti našem druženju.... cheers
    Dean
    Dean

Broj postova : 1847
    Registration date : 19.08.2008

Postaj by Dean pet 19 oľu - 11:21

zvrcko sen je napisao/la: ja sam ozbiljan čovjek

cheers cheers cheers
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 19 oľu - 11:51

Deane preduhitrio si me.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN pet 19 oľu - 13:07

Dean je napisao/la:
    zvrcko sen je napisao/la: ja sam ozbiljan čovjek

cheers cheers cheers

damir64
    damir64

Broj postova : 395
    Registration date : 18.02.2010

Postaj by damir64 pet 19 oľu - 19:59

Nadam se da će netko od forumaša ponesti i foto aparat na ovu manifestaciju pijeva pa da i mi ostali malo vidimo kakova je bila atmosfera.
    zoranV
    zoranV

Broj postova : 2908
    Registration date : 26.12.2009

Postaj by zoranV pet 19 oľu - 20:02

damir64 je napisao/la:Nadam se da će netko od forumaša ponesti i foto aparat na ovu manifestaciju pijeva pa da i mi ostali malo vidimo kakova je bila atmosfera.

bit će telefona sam kamerama i aparatima,od mene ćete imati 20 slikka i 15 minuta videa Very Happy
    branimirf
    branimirf

Postaj by branimirf pet 19 oľu - 20:24

bit će ako treba i na dnevniku na novoj u 19.15.... Wink
    vlado
    vlado

Broj postova : 856
    Registration date : 22.01.2010

Postaj by vlado pet 19 oľu - 22:02

Zvrcko je ipak po mom mišljenju u pravu i na početku su se tražili prijedlozi i čovik ima pravo reć šta misli a vi to svatite ozbiljno jer će vam Zvrcko oprostit i koji veći propust ali ćete vjerojatno imati ljudi koji neće i onda ćete od stvaranja tradicije stvorit upravo suprotno.

Od svih ideja i prijedloga izaberite ono što smatrate najboljim i to objavite da ljudi znaju po kojim pravilima igraju tako da nekažu:

DA SMO ZNALI DA ĆE TAKO BIT NIKADA NAS NEBI VIDJELI NA RAMSKOM JEZERU!!!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: pet 22 stu - 8:48.