Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+22
mutacija
seadriver
zvrcko sen
baltic
krnjolac
Sina BL
zoranV
Dule
echeberija
saso78
Miljenko
Dax BG
riberi
ticar
ikayke
brabus
ERVINO
malinois
DAMIAN
xyz
bocka
PESTI
26 posters

OCJENJIVANJE GRDELINA PJEVA

Gost
    Gost

OCJENJIVANJE GRDELINA PJEVA - Page 6 Empty Re: OCJENJIVANJE GRDELINA PJEVA

Postaj by Gost uto 10 ruj - 22:53

Često su tićari znali imat u uzgoju i jedno i drugo jer bi ostavljali ticu drugačijih karaktera, ima sam prilike slušat komentare o tonu kada se tica ljuti pivajući ton, nešto na ŠŠŠŠŠ kao da tira sve oko sebe, nije se sve škartavalo
    CASPER

Broj postova : 62
    Registration date : 10.09.2009

Postaj by CASPER sri 11 ruj - 21:49

Pozdrav gardelin, šta znaci "ton verse + batuda" ???
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 13 ruj - 14:35

Krivo si me razumija, to ti je dva puta pletivo + si-si-si. Ono šta san naveja u onom postu takve ture grdelin piva, sad je pitanje oće li se to bodovat ili ne uopće mi nije važno. Ja sam bar prvi odredija i razdvoija termine i nazva ih tako kako jesan i napravija poveznicu između batude i verše, odnosno san matematičkim putem uklonija strile koje ovdi neki oće prihvatit. Priznajem samo tonove verše koji imaju slogove batude (vi) (sli) (si) (u), osim početnog tona verše tihog gotovo prigušujućeg (trr) kojeg ima svaki grdelin. Mišljenja sam da strile nastaju zbog nedostatka prelaza koji je na samoglasnik (u) i opadajući je ton, jer se dešava da često se strila desi na visokom tonu. Ovakve bi tice trebalo imat u uzgoju upravo zato šta bi se moglo dobit čist pjev. O tome kada grdelin vata zrak i ispušta naučija san jer san imitira njegove kretnje. Vidili ste svi kada grdelin zapleše i piva zviju, zapravo je vrlo lagano. Iz kuka se okrenite u jednu stranu a isto tako i glavom, ulazit će vam drugačije zrak u pluća i da će te dobit zamišljeni ton. Isto je tako sa podizanjem glave prema gori, uđe vam veća količina zraka u pluća i siguran sam da to utječe na glasovne sposobnosti. U pivanju iz batude vraća na veršu zapravo imamo tri ture. 1.)dva puta pletivo + prelaz 2.) trr + vivi-vivi + prelaz 3.) si si si Iza prelaza se dešava kratka stanka. Znači da je tica po nekoj logici dva puta u vrhuncu pisme. Isto tako nameće se pitanje? Kod zvij(u) , vizij(u) i prelaza (u) - da li je priroda nametnula da nakon toga (u) u ova tri slučaja napravi prazan hod i da li su usko zbog toga povezani. Nisan čeka odgovore nego san ih tražija. Zapravo je STP jedna velika i teška slagalica tonova. Kad san pita ljude koji se ne bave tićima da li bi se potpisa i da oib, da se napravi peticija da grdelina uvrstimo u kulturnu baštinu Dalmacije, svi su mi odgovorili pa normalno, niko me nije odbija. Za mene je grdelin ljubav i strast i to ne možete da oćete iščupat iz mene! hvala
    CASPER

Postaj by CASPER pet 13 ruj - 14:52

Gardelin, prvo da stavimo par stvari na čisto. Šta ti nazivaš versa a šta batuda? Drugo, ko to hoće prihvatit strile? Znaš li šta znači "ton"? Teško mi je razumijeti tvoje pisanje jer rijeci i termine koje upotrebljavas nikako neidu jedan uz drugi.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost pet 13 ruj - 19:47

pa zapisi ti postoje pisani i tonski
    CASPER

Postaj by CASPER pet 13 ruj - 22:26

Postavi molim te tonski zapis toga o čemu govoriš. Te kombinacije u pjevu. Hvala
    Gardelin

Broj postova : 1
    Registration date : 11.10.2013

Postaj by Gardelin pet 11 lis - 10:11

evo ponovo san se registrira, iman grdelina sa tim prijelazom ali ga neman s čim snimit, pokušat ću nešto napravit pa ga postavit na forum, tica je taman izašla iz mitarenja i počela pivat. Da se predstavin kako triba ja san Ivan Popović.
    skopski maestro
    skopski maestro
    Opomena
    Opomena

Broj postova : 488
    Registration date : 19.09.2011

Postaj by skopski maestro sri 16 lis - 16:15

CASPER je napisao/la:Postavi molim te tonski zapis toga o čemu govoriš. Te kombinacije u pjevu. Hvala
    Prikane Gasper mnogo ga ponesto pitas Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy nemoj ga pitat jer moze se on opet iskljucit sa foruma ...jedo pise a drugo misli -- sisisi mimimi versa pletivo drunken drunken Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy 

poz gasper cheers cheers cheers 

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 11:56.