by Gost sub 9 sij - 16:23
Pesti zahvaljujem ti se,ali moram reći jedno ,nisam ja ni sjena nekima koje poznajem.Nisam ja niti "z" od zmaja.Ja donekle uredno obavim ono šta se se mora,nekad bolje nekad gore,ne zavisi uvijek sve od mene.Ali i ja u konačnici dobijem donekle zadovoljavajući rezultat,koliko je to bilo moguće,kako rekoh,s obzirom na okolnosti u to vrime(jer nisu mi tići sve na svitu,ima se i drugih obaveza)
I još se moram osvrnit na te raznorazne prijedloge ocjenskih lista.
Sad ovo šta ću napisat bit ću dokraja pošten i iskren:
ja bi sebi olakšao posa kad bi prista na bilo koju tu eventualno "usaglašenu ocjensku listu",ali jednostavno - ne mogu.Jer ipak bi ja mora pristat na nešto što je protiv mojih načela,"moje tradicije",protiv sebe,jer ipak ja te tiće držin samo za svoj gušt,a šta će mi nešto u čemu ne guštam;ipak bi ja te tiće triba gojit i svak dan slušat, a to jednostavno rečeno - NE MOGU.
Ko može ili "mora",nek izvoli ,ja - ne mogu.Ja ću nastavit kako sam i dosad.
Kad san moga ovih 35 i kusur godina(sa grdelinima) još ću i ovo malo ( ovo "malo" je relativan pojam),šta mi je ostalo.
PS
Još uvijek ne vidim razlog zašt STP(DTP) ne bi bio početni kriterij za sastavljanje ocjenske liste,jer ionako svi znamo da nijedna ptica po postavljenoj ocjenskoj listi(npr. kod malinoa,kod kanarinaca boje ,stasa itd.),nije dostigla maximalni broj bodova(a šta bi bilo i "škartova",pa šta ,zar i to nije normalno u životu)