Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+11
komiza
Carduel
ticar
zoran ptice pjevice
xyz
krnjolac
PESTI
kreso
Miljenko
ikayke
Merlo
15 posters

Bolesni grdelin

Merlo
    Merlo

Broj postova : 426
    Registration date : 22.08.2008

Bolesni grdelin Empty Bolesni grdelin

Postaj by Merlo uto 8 pro - 0:48

Imam jednu zenku grdelina koja mi nije najboljeg zdravlja
    Bolesni grdelin Bolesnigrdelin002h.th
    Ako ima neko sa istim ili slicnim slucajem bio bi mu zahvalan na svakom savjetu.
    Unaprid zahvaljujem

Zadnja promjena: Merlo; uto 8 pro - 1:29; ukupno mijenjano 1 put.
    ikayke
    ikayke
    Admin
    Admin

Broj postova : 1510
    Registration date : 09.09.2008

Bolesni grdelin Empty Re: Bolesni grdelin

Postaj by ikayke uto 8 pro - 1:02

Merlo , vecinom kada su grdelini u pitanju ovo je jedan od glavnih simptoma... natecen, modar trbuh kod ptice... uz to obicno izleti i prsna kost sto je pokazatelj da je ptica ma koliko jede u losem stanju, slaba i u vecini slucajeva dehidrirana...

Hm...lijek... posto zivimo di zivimo i od veterinara nikakve koristi, a lijek je pokusaj sve... a to u 90% slucajeva zavrsi nikako...

Jedini pravi put je analiza stolice u specijaliziranom laboratoriju, i po preporuci veterinara davati ptici dozu lijeka koja je propisana... kako to lijepo zvuci... samo sto smo mi stoljecima od toga...ali belgijanci i talijani Bolesni grdelin Affraid
    Merlo
    Merlo

Postaj by Merlo uto 8 pro - 1:10

Vala lipa Ika.Dosada sam pokusava sve na prirodan nacin bez medicine .Ebiga izgleda da neide.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko uto 8 pro - 2:57

Merlo, to ti je natećena jetra. Probaj napravit detoksifikaciju s extratima maslačka-koštrica, nekih drugij korjena,...da se ptica očisti, i onda probat neki preparat za "uzrocnika" problema. Večinom to sve loše završi.
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Bolesni grdelin Empty je Ika u pravu si na sastanku sa drustvom smo pricali na temu bolesti u ptica i u talijana ista pisma ugibaju in tici nema veterinar i tako slicno nego pokusavaju sami pa kako uspiju i sta bog da tj. ocu rec nista nisu isprid nas u tom pogledu

Postaj by kreso uto 8 pro - 10:06

ikayke je napisao/la:Merlo , vecinom kada su grdelini u pitanju ovo je jedan od glavnih simptoma... natecen, modar trbuh kod ptice... uz to obicno izleti i prsna kost sto je pokazatelj da je ptica ma koliko jede u losem stanju, slaba i u vecini slucajeva dehidrirana...

Hm...lijek... posto zivimo di zivimo i od veterinara nikakve koristi, a lijek je pokusaj sve... a to u 90% slucajeva zavrsi nikako...

Jedini pravi put je analiza stolice u specijaliziranom laboratoriju, i po preporuci veterinara davati ptici dozu lijeka koja je propisana... kako to lijepo zvuci... samo sto smo mi stoljecima od toga...ali belgijanci i talijani Bolesni grdelin Affraid
    kreso
    kreso

Postaj by kreso uto 8 pro - 10:09

uffff lose san postavija ovi post tekst bi triba bit ispod citata ,skuzajte moderatori sta san van teme Mad
    PESTI
    PESTI

Broj postova : 1419
    Registration date : 11.03.2009

Postaj by PESTI uto 8 pro - 12:14

Pozzz Merlo!
    Vidim po slici da je potamnio trbuh , nadzire se ,,sikira,, (kost na prsima od dehidracije ,,ispliva ,,)što je kritična faza i složio bi se sa ostalima koji kažu da se mali postotak izvuče .Tu se dogadjaju razne upale izmedju moguče zaraze kokcidozom ili nečim drugim pa problem postaje još više kompliciran.
    Bez medicine se tu nemože pomoči , ali vratio bi se na ono prirodno.
    Ugibanja če biti i da koristiš američke labolatorije , jer šteta je svugdje prisutna.
    Prirodnim načinom kad se grdelinima beru i nude razne divlje trave , pinjoli koji su po meni veoma značajni ,borove grančice ........itd , stvara se imunitet ali i tu se potkrade pokoji smrtni slučaj. Veoma je vidljivo na bojama grdelina oni koji jedu takvu hranu i oni koji ne jedu i mislim da več to govori o stanju i zdravlju ptice.

Tvoja ženkica ako več nije uginula ima i proljev koji treba pomoči u prvom redu aktivnim ugljenom i makom.Čaj od šipka takodjer davati umjesto vode jer ,,lagano,, zatvara , tj. blago djeluje na proljev.
    Učini što ti je rekao ikaye , pošalji uzorak na analizu i čak ako ugine što če biti sporedna stvar znati češ protiv čega se boriš i što od problema imaš u grdelinima .Bezveze i na pamet davati kemiju nikako nevalja .
    Kad se ptice razbole onda ne pomaže ni priroda ni ljekarija u mnogo slučajeva , ali treba učiniti sve puno ranije da se tako nešto nešto ne dogodi.
    Po meni je kemija jednako štetna koliko koristi , ali to je široka tema i mišljenja se jako razlikuju pa svakom na volju.
    U tvom slučaju moraš znati što su tvoje ptice pokupile (dijagnozu bolesti)i to izlječiti na najbolji moguči način.Tada TOČNO znaš koji ljek treba.
    Prenvetiva sad nema nikakve veze jer je to prošlost (prenvetiva od čega ?), kod tebe je fiksni problem i ostale ptice treba lječiti jer su NOSIOCI.
    Testiranje koje bi trebao uraditi je više zbog ostalih ptica nego do bolesne ženkice .
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac uto 8 pro - 16:31

A da probaš baycox?meni je pomogao kod moje ženkice sa sličnim simptomima....
    Merlo
    Merlo

Postaj by Merlo uto 8 pro - 23:07

Vala lipa momci.Sto se tice analize izmeta slazem se sa vama 100% da je to najbolji nacin da se utvrdi od cega tica boluje,samo u nekim situacijama nema se vrimena za cekat jer tada bude kasno.
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 8 pro - 23:25

Ja ti samo mogu reć, makni je šta prije od drugih tića.

Ne vidim tu neku značajnu perspektivu, a ti provaj lječiti, nemaš šta izgubit.
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

Postaj by zoran ptice pjevice sri 9 pro - 16:42

Po slici sto vidim a evo usporedjujem je sa literaturom sto imam lici na mega bakteriju. Mada u sustini sve su to slicni simptomi kad se ptica razboli. Od te ptice nema nista, moram te razocarati, zao mi je. Nedavno sam imao jedan problem sa stiglicom, crven stomak, vide mu se crijeva i prsna kost mu se pocela siljiti. DAVAO SAM MU TERAPRIM 5 dana i nista. Odlucim da predjem na NEOSULFOKS P. To je sulfadimidin, neomicin i oksitetraciklin zajedno. Davao sam mu to i Itrakonazol paralelno. Ptica se necete mi vjerovati za 3 dana oporavila, a naravno terapiju sam dao 7 dana. Jer veterinari ruzno ce zvucati pojma nemaju pa si prisiljen sam probavati experimente.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908

Postaj by ticar sri 9 pro - 19:20

zoran ptice pjevice je napisao/la:Po slici sto vidim a evo usporedjujem je sa literaturom sto imam lici na mega bakteriju. Mada u sustini sve su to slicni simptomi kad se ptica razboli. Od te ptice nema nista, moram te razocarati, zao mi je. Nedavno sam imao jedan problem sa stiglicom, crven stomak, vide mu se crijeva i prsna kost mu se pocela siljiti. DAVAO SAM MU TERAPRIM 5 dana i nista. Odlucim da predjem na NEOSULFOKS P. To je sulfadimidin, neomicin i oksitetraciklin zajedno. Davao sam mu to i Itrakonazol paralelno. Ptica se necete mi vjerovati za 3 dana oporavila, a naravno terapiju sam dao 7 dana. Jer veterinari ruzno ce zvucati pojma nemaju pa si prisiljen sam probavati experimente.

meni je geomicin sa esb-om skupa izvlačio ptice iz mrtvih.poslije toga bi im dao isto skupa probi zime i bio digest
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice sri 9 pro - 22:24

Lakto bakterije odnosno bio digest i probizum je svakako pozeljno davati u slucaju probavnih infekcija radi vracanja crijevne flore u normalu. Evo bas sam stupio u kontakt sa dr veterinarkom iz BG koja se samo bavi pticama. Treba da izda najnoviju knjigu o ljecenju ptica koju sa nestrpljenjem ocekujem. Tako da cu svaki problem slati na analizu njoj jer ne vidim drugi nacin. Kad god bi slao na institut u BL nikad nista nisu nasli. Bave se samo kokosima, ovcama...
    kreso
    kreso

Postaj by kreso sri 9 pro - 23:25

kad ce izac ta knjiga Zorane
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Postaj by zoran ptice pjevice čet 10 pro - 0:31

Trebala bi izaci do Nove godine. Javim na forum cim je dobijem.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso čet 10 pro - 0:47

ok zahvaljujem
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 22 pro - 3:35

Merlo je napisao/la:Imam jednu zenku grdelina koja mi nije najboljeg zdravlja
    Bolesni grdelin Bolesnigrdelin002h.th
    Ako ima neko sa istim ili slicnim slucajem bio bi mu zahvalan na svakom savjetu.
    Unaprid zahvaljujem

Ovako na slici čini mi se isti problem koji sam imao sa jednim mladim grdelinom. Nažalost uginuo je, pa sam ga nosio na pregled u veterinarsku stanicu i veterinar je pregledao uzorak crijeva po mikroskopom i ustanovio da se radi o kokcidiji.

Uglavnom bi trebao obavezno provesti tretman na ostalim pticama ako su bili skupa u jatu, jer su i oni nositelji.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 29 pro - 19:00

Prije par dana mi je uginuo stiglic nakon desetak dana boravka kod mene. Bio je zdrav, barem je izgledao tako i jako aktivan (nemiran). Jedno popodne oko tri sata, kcerka ga je nasla na podu kaveza kako spava sa glavom zavucenom pod krilo. Sutradan ujutro je vec bio mrtav. Ja nisam bio kuci da malo bolje pogledam i potrazim neke znakove na tijelu, tako da vam vise od toga nista ne mogu reci.
    Sta bi to moglo biti.
    S druge strane jedan stiglic je bio bolestan i imao je proliv i ocekivao sam da ugine, ali je se izvukao hvala Bogu.
    ticar
    ticar
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 2908

Postaj by ticar uto 29 pro - 19:31

neno je napisao/la:Prije par dana mi je uginuo stiglic nakon desetak dana boravka kod mene. Bio je zdrav, barem je izgledao tako i jako aktivan (nemiran). Jedno popodne oko tri sata, kcerka ga je nasla na podu kaveza kako spava sa glavom zavucenom pod krilo. Sutradan ujutro je vec bio mrtav. Ja nisam bio kuci da malo bolje pogledam i potrazim neke znakove na tijelu, tako da vam vise od toga nista ne mogu reci.
    Sta bi to moglo biti.
    S druge strane jedan stiglic je bio bolestan i imao je proliv i ocekivao sam da ugine, ali je se izvukao hvala Bogu.

ako je tek uhvačen eto ti razlog.
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 29 pro - 20:30

Moze biti.
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac uto 29 pro - 22:01

ma neće bit radi toga.ako je već preživio desetak dana onda je prošla ona prva kriza koja redovito traje prvih dan-dva.....
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza sri 24 oľu - 23:40

Grdelin od prijatelja mi ima problem. Rasteklo mu oko. Je li se ikome tako nešto ikad dogodilo. Reka sam mu da ću se raspitat na forumu. Pozdrav svima ! affraid
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv čet 25 oľu - 0:56

komiža je napisao/la:Grdelin od prijatelja mi ima problem. Rasteklo mu oko. Je li se ikome tako nešto ikad dogodilo. Reka sam mu da ću se raspitat na forumu. Pozdrav svima ! affraid
    Pokušaj za početak Chloramphenicol 1% mast.Humana apoteka.Ako je mehanička ozljeda onda ne triba ništa, Opiši dali je otpalo perje , jeli upaljeno , imali kraste ili se peruta koža...Češe li se tić?Od čega mu je dno kaveza , ima li prašine?
    komiza
    komiza

Broj postova : 955
    Registration date : 20.06.2009

Postaj by komiza čet 25 oľu - 14:46

Ništa Crve krepa mu je jbg. Zahvaljujem !
    armin71
    armin71

Broj postova : 27
    Registration date : 27.11.2008

Postaj by armin71 čet 16 ruj - 22:12

Pozdrav
    Imam par mladih stiglica i sve je bilo u redu ali odjednom im je sa glave otpalo perje i sada su potpuno bez perja na glavi.
    Sve je u redu i izgledaju sasvim zdravo.
    Sta bi mogao biti uzrok tog opadanja preja na glavi?
    Hvala u naprijed

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 22:56.