Ako ima neko sa istim ili slicnim slucajem bio bi mu zahvalan na svakom savjetu.
Unaprid zahvaljujem
Zadnja promjena: Merlo; uto 8 pro - 1:29; ukupno mijenjano 1 put.
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
ikayke je napisao/la:Merlo , vecinom kada su grdelini u pitanju ovo je jedan od glavnih simptoma... natecen, modar trbuh kod ptice... uz to obicno izleti i prsna kost sto je pokazatelj da je ptica ma koliko jede u losem stanju, slaba i u vecini slucajeva dehidrirana...
Hm...lijek... posto zivimo di zivimo i od veterinara nikakve koristi, a lijek je pokusaj sve... a to u 90% slucajeva zavrsi nikako...
Jedini pravi put je analiza stolice u specijaliziranom laboratoriju, i po preporuci veterinara davati ptici dozu lijeka koja je propisana... kako to lijepo zvuci... samo sto smo mi stoljecima od toga...ali belgijanci i talijani
zoran ptice pjevice je napisao/la:Po slici sto vidim a evo usporedjujem je sa literaturom sto imam lici na mega bakteriju. Mada u sustini sve su to slicni simptomi kad se ptica razboli. Od te ptice nema nista, moram te razocarati, zao mi je. Nedavno sam imao jedan problem sa stiglicom, crven stomak, vide mu se crijeva i prsna kost mu se pocela siljiti. DAVAO SAM MU TERAPRIM 5 dana i nista. Odlucim da predjem na NEOSULFOKS P. To je sulfadimidin, neomicin i oksitetraciklin zajedno. Davao sam mu to i Itrakonazol paralelno. Ptica se necete mi vjerovati za 3 dana oporavila, a naravno terapiju sam dao 7 dana. Jer veterinari ruzno ce zvucati pojma nemaju pa si prisiljen sam probavati experimente.
neno je napisao/la:Prije par dana mi je uginuo stiglic nakon desetak dana boravka kod mene. Bio je zdrav, barem je izgledao tako i jako aktivan (nemiran). Jedno popodne oko tri sata, kcerka ga je nasla na podu kaveza kako spava sa glavom zavucenom pod krilo. Sutradan ujutro je vec bio mrtav. Ja nisam bio kuci da malo bolje pogledam i potrazim neke znakove na tijelu, tako da vam vise od toga nista ne mogu reci.
Sta bi to moglo biti.
S druge strane jedan stiglic je bio bolestan i imao je proliv i ocekivao sam da ugine, ali je se izvukao hvala Bogu.
Pokušaj za početak Chloramphenicol 1% mast.Humana apoteka.Ako je mehanička ozljeda onda ne triba ništa, Opiši dali je otpalo perje , jeli upaljeno , imali kraste ili se peruta koža...Češe li se tić?Od čega mu je dno kaveza , ima li prašine?komiža je napisao/la:Grdelin od prijatelja mi ima problem. Rasteklo mu oko. Je li se ikome tako nešto ikad dogodilo. Reka sam mu da ću se raspitat na forumu. Pozdrav svima !