Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+4
dr.nenad86
kreso
DjordjeVet
xyz
8 posters

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara?

xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Empty Pitanje u vezi dobi i spola konopljara?

Postaj by xyz pon 29 ruj - 18:50

Učinio sam jednom čovjeku uslugu (napravio mu web stranicu) i zauzvrat mi je dao dva mlada konopljara iz njegovog uzgoja.

Pošto je to vrsta kojoj mladim pticama nisam stručan odrediti spol, molio bi iskusne za pomoć?

Naime, rečeno mi je da su oba mladi muški, izleženi ove godine.. pa volio bi vaše mišljenje da budem siguran.

Kliknit za veću sliku:

Faganel broj 1:

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_2AA

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_1AA

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_3AA

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_4AA

Faganel broj 2:

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_2BB

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_1BB

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_3BB

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Th_4BB
    DjordjeVet
    DjordjeVet

Broj postova : 448
    Registration date : 11.06.2008

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Empty Re: Pitanje u vezi dobi i spola konopljara?

Postaj by DjordjeVet pon 29 ruj - 21:06

iz onog sto ja mogu da vidim, imas dve mlade ptice....
    sto se tice pola, to je vec tezi slucaj,ali ima ko zna...
    Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Konopljarrazlika

a uvijek mozes primijeniti seljacku varijantu sa karotinom...iscupas mu malo perja na prsima, isforsiras ga karotinom dok perje malo ne izraste i budes siguran u to sto imas...
    xyz

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Empty Re: Pitanje u vezi dobi i spola konopljara?

Postaj by xyz uto 30 ruj - 8:42

Hvala Đorđe na odgovoru, baš sam pisao tom Španjolcu, pa je odgovorio da su to mladi, ali da nisu još počeli dobijati perje pa da su mu taman između muškog i ženskog Arrow ha, ako on ne zna, šta je slika sva ta krila, kako ćemo mi znat Wink

Neću ih šikat karotenom, imaju osjetljivu jetru.

Držat ću ako je bilo što, ženke su dobre za uparit sa štiglicom Wink
    Gost
    Gost

Postaj by Gost uto 7 lis - 13:00

pa prepoznaju se kao sto sam ti drazene vec rekao po sirini linije na krilima,mozda primjetite ako se bolje zagledate,i zenki je glava potpuno smeda,a i ona takoder i skoro da nema bijelih linija na krilima(ima naravno ali tanje od muskoga),a zenka mladoga faganela ti i vecinom i skoro pa nema bijele linije po krilima,je da su malo zajebani za odredit ali eto! rendeer
    kreso
    kreso

Broj postova : 1804
    Registration date : 24.11.2008

Postaj by kreso ned 24 svi - 22:55

Pitanje u vezi dobi i spola konopljara? Faganel001.thPitanje u vezi dobi i spola konopljara? Faganel002.thPitanje u vezi dobi i spola konopljara? Faganel003.th Evo ljudi zanima me spol ovog faganela i da li je stariji tic po vama ili mladi
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Broj postova : 756
    Registration date : 22.04.2009

Postaj by dr.nenad86 ned 24 svi - 23:09

Kreso ovo je tipican muzijak jer ima crveno na prsima , neki muzijaci pred parenje mogu imati i crvenu boju na glavi (temeni deo) glave.......... Ja sam video i primeraka muzijaka koji umesto crvene boje imaju zuto boju tokom proleca......... pozdrav
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Postaj by dr.nenad86 ned 24 svi - 23:17

Drazenxp pozdrav, ipak mislim da su ovo oba muzijaka na ovim slikama sto si postavio....... Kad se malo bolje zagleda na ovom faganelu br. 2 na zadnjoj slici na prsima se vidi ipak malo jarkije boje koja vuce na slabu narandzastu, prisutna je vrlo malo u zonama na prsima ali ipak postoji ovo je sigurno muzijak u drugom primeru...... POZDRAV cheers
    kreso
    kreso

Postaj by kreso ned 24 svi - 23:30

ok neno a sta se tice starosti sta mislis Question
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 24 svi - 23:31

KREŠO, FAGANEL NEMA SUMLJE DA NIJE MUŠKI, INTERESUJE ME ZBOG ČEGA NEMA DVA PRSTA NA DESNOJ NOZI.
    kreso
    kreso

Postaj by kreso ned 24 svi - 23:35

svaka cast bocka imas oko sokolovo ja san to pokusa slikat i postavit al slike su mutne nisan uspija ,zasto je bez dva prsta ne znan vise izgleda da fale po pola prsta jer se malo prsta vidi ,promatrao sam ga dok skakuce nema poteskoca sa stajanjem ,prstenovan je i tako mi donesen sad cu da vidim par dana kako se ponasa
    dr.nenad86
    dr.nenad86

Postaj by dr.nenad86 ned 24 svi - 23:36

Kreso mislim da nije mnogo star, bar po meni.... Interesuje me ovo da li je ovo izveden ili uhvacen primerak, zbog one noge i prstena na njoj ? pozdrav
    bocka
    bocka

Broj postova : 1656
    Registration date : 23.11.2008

Postaj by bocka ned 24 svi - 23:56

KREŠO OVO JE PROŠLOGODIŠNJA JAVRIJA, ALI PAZI DE NIJE PRSTE IZGUBILA ZBOG BOLESTI (šuga).
    OD ONOGA ŠTA VIDIM NOGE SU JOJ ČISTE I NEMA ONIH OTEKOTINA ALI OPET SAVETUJEM TI DA PITAŠ ONOGA OD KOGA SI DOBIO TU ANIFLU.
    POZDRAV
    kreso
    kreso

Postaj by kreso pon 25 svi - 0:06

ocu ljudi sutra cu stupit u kontakt pa cu napisat jer san ga dobija preko druge ruke tj. moj kolega sta s menom radi ga je od svog prijatelja dobija za mene
    xyz

Postaj by xyz pon 25 svi - 10:37

Prekrasan faganel Krešo!

Moj komentar je da ima prekrasnu crvenu prsnu boju, jaka prsa, da je dobro uhranjen.
    Trebao bi biti dobar pardžija i vjerovatno dobar pjevač, glasan.
    Skoro sigurno je iz domaćeg uzgoja i karotiniran u vrijeme promjene perja...

Sigurno je zdrav, jak, i po mojoj procjeni ne preko 3 godine star - iako to nisam siguran.

Nedostatak prsta može ukazati na nespretno prstenovanje dok je bio u gnjezdu, na čupanje nogice od strane roditelja da bi se skinio prsten, ili na prstenovanje u odrasloj dobi (prisilno navlačenje).

Međutim, ako je faganel miran, ovo zadnje otpada.

Čuvaj ga odličan je tić.

P.S.

Dr. Nenad to dvoje faganela na početku teme trampio sam za nešto nedugo nakon nabave, jer nisam htio neizvjesnost do proljeća šta se tiče spola.

Ostavio sam samo jednog, trećeg, koji je sigurno muški.

Pozdrav!
    Fago

Broj postova : 704
    Registration date : 16.10.2008

Postaj by Fago pon 25 svi - 10:50

Eto kreso,
    muzjak je definitvno, a o starosti mozemo nagadati...

To s prstima ne mora biti nista alarmantno, vjerujem da je zakacio za nesto i odavno ih izgubio...

Po prsima, prije bi rekao da je stara ptica, iako moze biti i proslogodisnja.

Jeli uzgojen ili uhvacen???
    xyz

Postaj by xyz pon 25 svi - 14:12

Po meni je uzgojen.

Konopljarima u prirodi prsa većinom budu jarkocrvena, narančasta ili rozkasata.

Ovakav karmin sam viđao samo kod uzgojnih.

Čekat ćemo Krešu da vidimo šta on kaže Wink
    kreso
    kreso

Postaj by kreso pon 25 svi - 23:01

ljudi fala na komentarima evo ovako ne znan jos nista o njemu jeli uzgojen ,uvacen ili sta vec posto mi ga je donija kolega s posla koji ima prijatelja koji drzi divljake i taj prijatelj zivi u drugome gradu ,sad cekan da ga nazove i pita sve pojedinosti o ticu pa cu napisat,inace danas oko 6 navecer san ga stavija malo na prozor ne bi li zapiva i mogu van rec da se dobro javlja piva glasno kratki pjev sa produzenim zavrsetkom nesto kao ziiiiuuuu! dosta san zadovoljan samo nek se aklimatizira kako bog zapovida i nadam se najboljemu cheers
    zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

Postaj by zvrcko sen uto 26 svi - 1:46

Ptica je minimum stara 2 godine .......
    ptica je sigurno starija od 1 godine , ali da bi znali jeli starija od 2 godine trebali bi slike repnih pera..
    xyz

Postaj by xyz uto 26 svi - 8:36

Većinom su uzgojeni faganeli mirni, a naknadno pripitomljeni počmu divljati kad im priđeš.. nije ništa čudno ako je skupio zijadu, faganeli imitiraju skoro sve šta dugoročno slušaju i ubacuju u svoju pjesmu.

Čuvaj toga tića šta bilo da bilo, to je tić ipo vidi se iz slika Wink

Dođe li ti neki i kaže, skuza, ja bi taj fanello, reci mu nema šanse prika Cool
    kreso
    kreso

Postaj by kreso uto 26 svi - 23:02

hehe jak si drazene ,jos cekan informacije o njemu ne znan jos nista tic je miran samo tako al isto kad mu dodjes preblizu uznemiri se dosta,ocu seniore slikat cu i rep ovih dana
    many
    many

Broj postova : 762
    Registration date : 13.10.2009

Postaj by many pet 8 sij - 16:03

to ti govore nedostatak dva prsta ne ide na nogu prsten kad je ptica odrasla,htio bih reči da je možda zgodno špogledati ramenakod mužjaka koja bi kod češljugara kao i jurčica trebala biti intenzivnije boje ako su stariji,kod češljugara starija grla imaju potpuno crna ramena a mladi tj do dvije tri godine krem injasto,ovo je pouzdano,isto tako gledaj rep ako rubna repna pera idu u špic onda isto tako mogu imati više od dvije pa i tri godine,pogledaj i nokte tanki nokti i vrlo tankog vrha sa neljuskavim nožicama mlada ptica tako je valda i sa svim pticama roda carduelis!

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 18:03.