Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+21
koce
Miljenko
zoran ptice pjevice
crv
trava
trnar
Carduel
MARIN
aurora2000
Dax BG
krnjolac
krepat ma ne molat
zvrcko sen
antonio
xyz
evmolp
ticar
baltic
lord189
saso78
laza50
25 posters

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

zvrcko sen
    zvrcko sen
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 1607
    Registration date : 08.12.2008

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!! - Page 2 Empty Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

Postaj by zvrcko sen ned 6 ruj - 14:15

antonio je napisao/la:Zanima me ptice su pocele s mitarenjem i svaka od njih ima malo rijedji izmet pa me zanima u cemu je problem

Mitarenje je izvaredno stanje kod ptica ... u tom vremenu ptice su puno osjetljivije i treba paziti vrlo su sklone stresu..... dodaj im jajčanu hranu u nju stavi malo maka u zrnu, aktivnog ugljena te grita....

ujedno kod svih ptica jednom godišnje je dobro napraviti čišćenje crijevnih parazita.
    antonio
    antonio

Broj postova : 247
    Registration date : 30.04.2009

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!! - Page 2 Empty Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

Postaj by antonio ned 6 ruj - 15:50

hvala Zvrcko sen na odgovoru,znam da je ptica osjetljiva i izolirao sam ih al najveci mi je problem sto nemam kvalitetnih trgovina gdje bih mogao kupiti vitamine za ptice
    baltic
    baltic

Broj postova : 779
    Registration date : 22.08.2009

Postaj by baltic pon 2 stu - 12:23

Imam jedan problem sa grdelinom koji ima sada 3 godine.Nikako da zavrsi mitar celav je po vratu i glavi.Prije 1 mjesec sam ga namazo maslinovim uljem ne pomaze.Pa imam neku tecnost u kojoj se osjeti da ima alkohola protiv gljivica nema rezultata.Drzim ga u letilici ponekad ga spricam nebili izbilo perije.Imali ko kakav savjet cime da namazem mjesta gdje nema perija?
    krepat ma ne molat
    krepat ma ne molat

Broj postova : 616
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by krepat ma ne molat pon 2 stu - 17:20

Meni se to desilo u 8.mj kod parenja.I mužjak a pogotovo ženka izgledala je užasno bez perja pola glave i ispod kljuna,strašno.Mjesec i pol dana ništa i sad sredinom 10.mj počelo perje rasti i sad je o.k.Inače ja sam je mazao sa bivacynom jer sam mislio da su nekakve gljivice.
    krepat ma ne molat
    krepat ma ne molat

Broj postova : 616
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by krepat ma ne molat pon 2 stu - 17:24

A šta se tiče prehrane,u normalnu mješavinu ubacim 20% divlje sjeme,15% konpolje.Uz to radić,jabuka,maslačak i svakih 4-5 dana pola žličice na fino isjeckanog suncokreta a dao sam i 10 dana multivitamin i normalno pjesak ,sipina kost.
    antonio
    antonio

Postaj by antonio pon 2 stu - 22:48

PITANJE ZA SVE : U strica mi ima grdeilin mladi od 7mjeseca i kod njega je 3mjeseca, sve ptice su mu promjenile perje i obukle se a taj mladi grdelin nikako da pođe mitarit i jos uvijek nema boje na sebi pa me zanima do cega je to ???
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac pon 2 stu - 23:19

jedan grdelin mi je izaša iz mitarenja sa repom ka u pauna,ha,ha!lijeva i desna krajna pera su mu savijena u stranu tako da uopće nemože skupit rep!izgleda ko puran! Laughing
    lord189
    lord189
    Opomena pred isključenje
    Opomena pred isključenje

Broj postova : 1872
    Registration date : 28.10.2008

Postaj by lord189 uto 3 stu - 12:11

antonio je napisao/la:PITANJE ZA SVE : U strica mi ima grdeilin mladi od 7mjeseca i kod njega je 3mjeseca, sve ptice su mu promjenile perje i obukle se a taj mladi grdelin nikako da pođe mitarit i jos uvijek nema boje na sebi pa me zanima do cega je to ???

to je normalno vidim i u starih tičara tići se slabo minjaju pa čak i u mene imam jednog od početka 7 koji na sebi još nije dobija točku ,neka zapuše malo jača bura on će krepat ka i svi ostali šta se nisu obukli a prošle san godine u mrak stavija tića koji je skoro bija u po krune
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG uto 3 stu - 12:34

Stavi ga van na prirodno svetlo i daj mu zelenisa i divljih trava i semena uz obavezno kupatilo, pa ce se izmitariti za tri do cetiri nedelje 100%.
    antonio
    antonio

Postaj by antonio uto 3 stu - 13:12

Dax BG je napisao/la:Stavi ga van na prirodno svetlo i daj mu zelenisa i divljih trava i semena uz obavezno kupatilo, pa ce se izmitariti za tri do cetiri nedelje 100%.

Pokusavao sam ja sve to s njim al nikako da krene u Mitarenje, a kod prijatelja mi je bio slucaj isti prosle godine i na kraju u 2mj je krepao
    Dax BG
    Dax BG

Broj postova : 331
    Registration date : 15.04.2009

Postaj by Dax BG uto 3 stu - 13:52

Ostavi ga NAPOLJU. Istrajnost je najbitnija. Time sto ga izneses na svetlo od jutra do veceri neces nista postici. On je ulovljen kao mlad i na svaku pticu razni faktori uticu razlicito. Imao sam i sam stiglice mlade koji su poceli da se mitare u prirodi, a kada su doneseni kod mene kuci prestali. Nisu se duvali i jeli su normalno, cak moja unutrasnja volijera je imala prozor koji je skinut i imali su kontakt kroz zicu sa suncem i svim ostalim. Svi se izmitarili osim njih koje sam donio sa drugog terena i u decembru sam ih odnio kod druga u vanjsku volijeru gde su se promenili za 3 nedelje. Interesantno, zar ne?
    saso78
    saso78

Broj postova : 771
    Registration date : 20.07.2008

Postaj by saso78 uto 3 stu - 14:29

Dax je u pravo.
    I ja sam imao jedan stiglic koji je bio kod jednog mog prijatelja ali kod njega nije se znalo ni kad je bio dan ni kad noc,a temperatura se menjavala u mjesec oktomvri.
    Izeo sam je kod mene u zatvorenoj prostoriji je bila i izmitarila se za 3 nedelje.
    antonio
    antonio

Postaj by antonio uto 3 stu - 14:42

Dax BG je napisao/la:Ostavi ga NAPOLJU. Istrajnost je najbitnija. Time sto ga izneses na svetlo od jutra do veceri neces nista postici. On je ulovljen kao mlad i na svaku pticu razni faktori uticu razlicito. Imao sam i sam stiglice mlade koji su poceli da se mitare u prirodi, a kada su doneseni kod mene kuci prestali. Nisu se duvali i jeli su normalno, cak moja unutrasnja volijera je imala prozor koji je skinut i imali su kontakt kroz zicu sa suncem i svim ostalim. Svi se izmitarili osim njih koje sam donio sa drugog terena i u decembru sam ih odnio kod druga u vanjsku volijeru gde su se promenili za 3 nedelje. Interesantno, zar ne?

Ok to sve pokusat cu al zanima me kako ce podnijet temperaturu jutri koja bude -6 a on je u kavezu ne moze se dovoljno gibati pa me strah da ne ugine .
    aurora2000

Broj postova : 22
    Registration date : 09.03.2010

Postaj by aurora2000 pon 15 oľu - 18:25

Pozdrav ljudi...tribala bi mi mala pomoc...tic mi je nakon svlacenja.tj.mitarenja dobija perje uredno i sve je bilo oke..no nakon nekog vrimena poceja je gubiti perje u predjelu vrata..tako da sada izgleda ka one golovrate kokosi...napomenija bi da to ne utjece na njegove navike...tj.hranjenje..pismu..itd...dakle ponasa se ka sasvim normalna tica ali je ocito da nesto nije u redu....P.S. radi se o gardelinu...da nebi bilo zabune...
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac uto 16 oľu - 10:09

grinje...?
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 16 oľu - 10:12

Ako ga držiš u kući, to bi mogao biti razlog.

Tić krene u modu, pa stane. Po danu klima, uvečer otvoreno..

Ako je baš stalno vani, to je već onda teže za odrediti.
    aurora2000

Postaj by aurora2000 uto 16 oľu - 14:49

Krnjolac ne znan za grinje...nisan ima iskustva sa time...cisto sumnjam da su grinje zato sto su kraj njega jos dva tica a oni su u oke stanju...isto za drazenaxp...u dijelu su kuce u kojem niko ne zivi...sobna temperatura...uvijeti su im i vise nego dobri....
    xyz

Broj postova : 2232
    Registration date : 09.06.2008

Postaj by xyz uto 16 oľu - 16:38

Heh.. nije samo sobna temperatura u igri.. moj prijatelj ih je držao na sobnoj temperaturi (a i ja prije) pa mladci ostadoše sivi.. trebaš zimi postići da vanjska hladnoća ulazi non stop u tu prostoriju, da svjetlo ne gori duže nego šta je vani dan.

Davat im kostrića i da imaju dovoljno konoplje u ishrani. Onda će im u 5. mjesec krune doć crvene ko krv, neće mu falit ni pero iza vrata, niti igdje Cool sad mu tu kad već nema perja kapni za svaki slučaj kap Frontlajna, i ne brini neće mu ništa biti zbog toga šta nema perja.
    MARIN
    MARIN

Broj postova : 2096
    Registration date : 17.11.2008

Postaj by MARIN uto 16 oľu - 18:11

aurora2000 je napisao/la:Krnjolac ne znan za grinje...nisan ima iskustva sa time...cisto sumnjam da su grinje zato sto su kraj njega jos dva tica a oni su u oke stanju...isto za drazenaxp...u dijelu su kuce u kojem niko ne zivi...sobna temperatura...uvijeti su im i vise nego dobri....

Pokrij ga krpom i pusti na miru!

Izać će ka novi. Very Happy Very Happy Very Happy

Minerali ili pijesak obavezno.
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel uto 16 oľu - 21:29

MARIN je napisao/la:
    aurora2000 je napisao/la:Krnjolac ne znan za grinje...nisan ima iskustva sa time...cisto sumnjam da su grinje zato sto su kraj njega jos dva tica a oni su u oke stanju...isto za drazenaxp...u dijelu su kuce u kojem niko ne zivi...sobna temperatura...uvijeti su im i vise nego dobri....

Pokrij ga krpom i pusti na miru!

Izać će ka novi. Very Happy Very Happy Very Happy

Minerali ili pijesak obavezno.

Ovakve probleme muče i moje kolege! Ja sam to riješio vanjskom volijerom. Još nisam imao slučaja da mi je tić okasnija sa minjanjem perja.
    aurora2000

Postaj by aurora2000 sri 17 oľu - 1:40

Carduel nije to minjanje perja klasicno...ovaj moj je to obavija u 8-9 misec kad je i triba i sve je bilo oke do prije misec dana...nije ovo proces mitarenja...on je poceja vec lagano i pivati..tj.trese dobro kad ga izvadin vani ali vidin da nesto nije u redu...prska sa ga sa onin sprejem protiv tikuti ali vidin da to ne pomaze...provat cu sa sabunom tj.sa pjeskom i sa povrcem koje mu iskreno i nedajem bas a znan da bi triba ali cu se sada malo vise potruditi....
    Carduel
    Carduel

Broj postova : 1278
    Registration date : 29.07.2009

Postaj by Carduel sri 17 oľu - 3:44

aurora2000 je napisao/la:Carduel nije to minjanje perja klasicno...ovaj moj je to obavija u 8-9 misec kad je i triba i sve je bilo oke do prije misec dana...nije ovo proces mitarenja...on je poceja vec lagano i pivati..tj.trese dobro kad ga izvadin vani ali vidin da nesto nije u redu...prska sa ga sa onin sprejem protiv tikuti ali vidin da to ne pomaze...provat cu sa sabunom tj.sa pjeskom i sa povrcem koje mu iskreno i nedajem bas a znan da bi triba ali cu se sada malo vise potruditi....

OK, teško je reći što je ali negdje se greška potkrala! Da li je ishrana, prostor, svjetlo, podzemne vode, grinje, itd.. Meni se jednom desilo da sam držao dvije ženke zajedno pa se jedna počela nanovo čupati i na kraju sam skontao da ova druga ženka zbog svoje nervoze očupala ovu prvu. A ja mislio vrancusko mitarenje. Very Happy
    trnar
    trnar

Broj postova : 102
    Registration date : 16.09.2008

Postaj by trnar pet 9 tra - 18:04

Ima vec dva meseca kako stiglicu je opalo svo perje na glaviod maske.Izgleda bas kao celjavko.A i klun kao da mu je narastao,povecao mu se.Ili tako samo izgled vara jer je celav.
    A bas sam od njega najvise ocekivao.znate li o cemu je rec,kako da ga lecim i hoce li on uopste moci pariti.
    Pozdrav
    trava

Broj postova : 60
    Registration date : 18.04.2010

Postaj by trava pet 30 tra - 2:10

Gologlavost kod divljih ptica je vrlo česta ,dešava se uglavnom kod vrduna-C.chloris i kod lugarina-C.spinus.Najčešći uzročnik je lišaj kože,liječi se običnim kupanjem.Daj ptici češče kupanje u vodi u koju možeš dodati malo soli,malu kavenu žličicu na litru vode.Ovaj recept ne pali kod ljudi.
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv pet 30 tra - 9:46

Ne moraju biti nametnici.Ptice su jako podložne stresu a i promjena ph vrijednosti zna biti uzrok navedenih simptoma .Osim velnesa koji je naveo Trava i minerala koje preporuča Marin obavezno povečati dozu aktivnog ugljena i gline.Svakodnevno kupanje i sunčanje (izravna doza vitamina D ) tribalo bi popravit stanje.Tić je vjerojatno intelektualac i potreban mu je godišnji odmor i toplice Very Happy

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: čet 21 stu - 15:00.