+21
koce
Miljenko
zoran ptice pjevice
crv
trava
trnar
Carduel
MARIN
aurora2000
Dax BG
krnjolac
krepat ma ne molat
zvrcko sen
antonio
xyz
evmolp
ticar
baltic
lord189
saso78
laza50
25 posters
MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!
trava- Broj postova : 60
Registration date : 18.04.2010
- Post n°51
Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!
Mene pila a zna više od mene.Stres je jedan od glavnih uzroka mnogih problema,zbog toga je najbitnija dobra ishrana,hrana koja sadrži pticama potrebne minerale,bjelančevine,aminokiseline,vitamine itd.po mogućnosti prirodnog porijekla a ne iz bočica.Netko je rekao da zdravlje dolazi kroz želudac. Lišaj nebih nazvao nametnikom(lišaj=gljiva + alga).
zoran ptice pjevice- Broj postova : 662
Registration date : 14.09.2009
- Post n°52
Nekton Bio, extra preparat za mitarenje. To mi je rekao Zoran V i stvarno je dobar, ptica se expresno obuče pogotovo ako je vanredni mitar ili djelomični i naravno povećava šanse da ptica ipak odradi ono šta treba...
crv- Broj postova : 1816
Registration date : 02.12.2009
- Post n°53
Posuda za kupanje i nakon toga sunčanje.U vodu dodati malo jabučnog octa (to već i vrapci na grani znaju ).Oduševljenje kojim ptica pristupa ritualu kupanja puno toga objašnjava.U tom periodu pojačati zelenje i jabuku a iz sjemenske hrane izbaciti izvore masnoče ( konoplja , suncokret, repica...)Jabučni ocat u vodi za piče po nekad zna i pogoršati stvar zbog kiselosti.Obnovom metabolizma obnovit će se i perje.Narušenost metabolizma često se ispoljava i predugim noktima i preraslim kljunom.trnar je napisao/la:Ima vec dva meseca kako stiglicu je opalo svo perje na glaviod maske.Izgleda bas kao celjavko.A i klun kao da mu je narastao,povecao mu se.Ili tako samo izgled vara jer je celav.
A bas sam od njega najvise ocekivao.znate li o cemu je rec,kako da ga lecim i hoce li on uopste moci pariti.
Pozdrav
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°54
crv je napisao/la:Posuda za kupanje i nakon toga sunčanje.U vodu dodati malo jabučnog octa (to već i vrapci na grani znaju ).Oduševljenje kojim ptica pristupa ritualu kupanja puno toga objašnjava.U tom periodu pojačati zelenje i jabuku a iz sjemenske hrane izbaciti izvore masnoče ( konoplja , suncokret, repica...)Jabučni ocat u vodi za piče po nekad zna i pogoršati stvar zbog kiselosti.Obnovom metabolizma obnovit će se i perje.Narušenost metabolizma često se ispoljava i predugim noktima i preraslim kljunom.trnar je napisao/la:Ima vec dva meseca kako stiglicu je opalo svo perje na glaviod maske.Izgleda bas kao celjavko.A i klun kao da mu je narastao,povecao mu se.Ili tako samo izgled vara jer je celav.
A bas sam od njega najvise ocekivao.znate li o cemu je rec,kako da ga lecim i hoce li on uopste moci pariti.
Pozdrav
Ma kakav ritual kupanja?
Sto se tice kupanja, ja svoje pospricam s gumom (sto zalivam vrt), po ko ziv ko mrtav? Bogami vole oni to, kad me vide s gumom u ruci razlete/uzbudu (jel od straha ili veselja pitajte njih???) se po kajbumu kao da cu ih ja po.... ko jos nije vidio di usri najzesce nevere tica se kupa na zici?
Prehrana, raznolika i sto vise prirodna, je vazna i presudna za zdravlje. Ma ne samo tica vec svogo zivog bica ( pa i "lisaja").
- Post n°55
Miljenko a zašto onda pivaš dok se tuširaš?
Miljenko- Broj postova : 816
Registration date : 25.04.2009
- Post n°56
crv je napisao/la:Miljenko a zašto onda pivaš dok se tuširaš?
Zato sto imam cepice za usi, one za vodu...ne zvuk!
krnjolac- Broj postova : 791
Registration date : 16.03.2009
- Post n°57
ima dva-tri dana da mi je grdelinka ušla u nekakvo rano mitarenje,jel to-piši propalo šta se tiče parenja,ili ipak ima još šanse,ali malo kasnije?
- Post n°58
E moj Krnjolac ,grdelinaške ,,veličine''se danas bave obranama vlastitoga ega pa ti se nemaju kad obratitkrnjolac je napisao/la:ima dva-tri dana da mi je grdelinka ušla u nekakvo rano mitarenje,jel to-piši propalo šta se tiče parenja,ili ipak ima još šanse,ali malo kasnije?
Jeli joj počelo otpadat donje perje ili letna pera.Ako je donje (paperje) postoji mogučnost da je zbog nekoga razloga, možda nedostatka materijala za gnijezdo sama čupala .Ako je krenula u mitarenje , dok se ona obuče i ponovo pripremi , on će počet mitarenje.Sa kojeg dijela tijela je perje? Pitam jer mitarenje ima redoslijed.
koce- Broj postova : 360
Registration date : 16.04.2010
- Post n°59
Možda se samo pripala,pa bacila par velikih pera.Dobro crv govori,ovisi koja pera,ali ako je stvarno takla modu,onda je gotova za ovu godinu.
Koce
Koce
- Post n°60
Ma svugdi je ogolila,i glava,i prsa,i krila,ukratko-moda,pisi propalo....
- Post n°61
Obično sa takvom ticom problemi se nastave.Za uzgoj ti triba potpuno zdrava tica.Ženkina su tri kantuna ćibe...krnjolac je napisao/la:Ma svugdi je ogolila,i glava,i prsa,i krila,ukratko-moda,pisi propalo....
trava- Broj postova : 60
Registration date : 18.04.2010
- Post n°62
Stvarno je malo čudno da je sada ušla u mitarenje,Krnjolac ne znam kakvi su tvoji uslovi i što je moglo dovesti do mitarenja,nešto je bilo uzrok tome u nekoliko zadnjih dana,pokušaj nam iznijeti sve promjene koje su nastale oko ptice pa na osnovu toga možemo napraviti neku analizu(hrana,temperatura,vlaga,svjetlo-umjetno-dnevno,potres,susjedova mačka itd)i pronači razlog mitarenja.Nema gore stvari za uzgajivača nego da ženka ode u modu usred parenja,i kod mene je jedna ženka kanarinka koja od lani nije stala mitariti.Što se te ženke tiče baci je u volijeru,za nju je sezona gotova.
- Post n°63
Trava , vrlo je moguće da modu uvjetuje susidov modni mačak.trava je napisao/la:Stvarno je malo čudno da je sada ušla u mitarenje,Krnjolac ne znam kakvi su tvoji uslovi i što je moglo dovesti do mitarenja,nešto je bilo uzrok tome u nekoliko zadnjih dana,pokušaj nam iznijeti sve promjene koje su nastale oko ptice pa na osnovu toga možemo napraviti neku analizu(hrana,temperatura,vlaga,svjetlo-umjetno-dnevno,potres,susjedova mačka itd)i pronači razlog mitarenja.Nema gore stvari za uzgajivača nego da ženka ode u modu usred parenja,i kod mene je jedna ženka kanarinka koja od lani nije stala mitariti.Što se te ženke tiče baci je u volijeru,za nju je sezona gotova.
seadriver- Moderator
- Broj postova : 919
Registration date : 14.06.2008
- Post n°64
To ne mora biti tako, mozda gubi perje iz nekog drugog razloga a ne da je usla u normalni mitar. Nedavno sam gledao slike sa talijanskog foruma, zenka potpuno ogoljena uredno nosi i lezi na jajima. Imam kuci grdelinku koja je takodjer izgubila perje po prsima i vratu, ali to nije mitar, tu je problem druge naravi.
- Post n°65
od trećeg miseca je sa grdelinom sa mog avatara koji izgleda još bolje nego tu na slici.znači imaju identične uvjete,tj. hranu,vlagu,temperaturu i ostalo.poviše nje je kanarinka koja uredno leži na jajima.da je možda grdelin nije očepuša...?
- Post n°66
Krnjolac , jeli ti to jedina ženka ?
- Post n°67
je,nažalost(osim kanarinke)...
LLuka- Broj postova : 39
Registration date : 04.03.2012
- Post n°68
Jel more neko nesto napisat o mitarenju opcenito?
stiglic x kanarinka- Broj postova : 2
Registration date : 11.04.2012
- Post n°69
Ja 1kg mjesavine za kanarince i 1kg konoplje u fazi Mitarenja.
krepat ma ne molat- Broj postova : 616
Registration date : 31.03.2009
- Post n°70
Eto i meni je ženka ušla u mitarenje,(perje polako pada)e sad dali je to prvao ili lažno vidjet ćemo uskoro.Naime imala je prvo leglo i mladi imaju 15 dana.Inače ženka je moja uzgojena prošle godine 6-7 mj.Mužjak u istoj gajbi pjeva i nema problema.
Sokoly- Broj postova : 31
Registration date : 21.08.2012
- Post n°71
Da bi ubrzali mitar dajte grdelinu da jede koprivu - Urtica dioica koju prvo lepo ishibate o beton. Ne preterujte moze bacite sva pera!
Za ubrzati mitar dajte mravlja jaja 6 komada dnevno su ok.
Za ubrzati mitar dajte mravlja jaja 6 komada dnevno su ok.