Ptice pjevice Europe - European singing finches

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ptice pjevice Europe - European singing finches

Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin

+21
koce
Miljenko
zoran ptice pjevice
crv
trava
trnar
Carduel
MARIN
aurora2000
Dax BG
krnjolac
krepat ma ne molat
zvrcko sen
antonio
xyz
evmolp
ticar
baltic
lord189
saso78
laza50
25 posters

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

trava

Broj postova : 60
    Registration date : 18.04.2010

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!! - Page 3 Empty Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

Postaj by trava pet 30 tra - 14:35

Mene pila a zna više od mene.Stres je jedan od glavnih uzroka mnogih problema,zbog toga je najbitnija dobra ishrana,hrana koja sadrži pticama potrebne minerale,bjelančevine,aminokiseline,vitamine itd.po mogućnosti prirodnog porijekla a ne iz bočica.Netko je rekao da zdravlje dolazi kroz želudac. Lišaj nebih nazvao nametnikom(lišaj=gljiva + alga).
    zoran ptice pjevice
    zoran ptice pjevice

Broj postova : 662
    Registration date : 14.09.2009

MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!! - Page 3 Empty Re: MITARENJE.....Pomoc......STIGLIC !!!

Postaj by zoran ptice pjevice pet 30 tra - 17:24

Nekton Bio, extra preparat za mitarenje. To mi je rekao Zoran V i stvarno je dobar, ptica se expresno obuče pogotovo ako je vanredni mitar ili djelomični i naravno povećava šanse da ptica ipak odradi ono šta treba... Laughing
    crv
    crv

Broj postova : 1816
    Registration date : 02.12.2009

Postaj by crv sub 1 svi - 0:58

trnar je napisao/la:Ima vec dva meseca kako stiglicu je opalo svo perje na glaviod maske.Izgleda bas kao celjavko.A i klun kao da mu je narastao,povecao mu se.Ili tako samo izgled vara jer je celav.
    A bas sam od njega najvise ocekivao.znate li o cemu je rec,kako da ga lecim i hoce li on uopste moci pariti.
    Pozdrav
    Posuda za kupanje i nakon toga sunčanje.U vodu dodati malo jabučnog octa (to već i vrapci na grani znaju Very Happy ).Oduševljenje kojim ptica pristupa ritualu kupanja puno toga objašnjava.U tom periodu pojačati zelenje i jabuku a iz sjemenske hrane izbaciti izvore masnoče ( konoplja , suncokret, repica...)Jabučni ocat u vodi za piče po nekad zna i pogoršati stvar zbog kiselosti.Obnovom metabolizma obnovit će se i perje.Narušenost metabolizma često se ispoljava i predugim noktima i preraslim kljunom.
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko sub 1 svi - 2:16

crv je napisao/la:
    trnar je napisao/la:Ima vec dva meseca kako stiglicu je opalo svo perje na glaviod maske.Izgleda bas kao celjavko.A i klun kao da mu je narastao,povecao mu se.Ili tako samo izgled vara jer je celav.
    A bas sam od njega najvise ocekivao.znate li o cemu je rec,kako da ga lecim i hoce li on uopste moci pariti.
    Pozdrav
    Posuda za kupanje i nakon toga sunčanje.U vodu dodati malo jabučnog octa (to već i vrapci na grani znaju Very Happy ).Oduševljenje kojim ptica pristupa ritualu kupanja puno toga objašnjava.U tom periodu pojačati zelenje i jabuku a iz sjemenske hrane izbaciti izvore masnoče ( konoplja , suncokret, repica...)Jabučni ocat u vodi za piče po nekad zna i pogoršati stvar zbog kiselosti.Obnovom metabolizma obnovit će se i perje.Narušenost metabolizma često se ispoljava i predugim noktima i preraslim kljunom.

Ma kakav ritual kupanja?

Sto se tice kupanja, ja svoje pospricam s gumom (sto zalivam vrt), po ko ziv ko mrtav? Bogami vole oni to, kad me vide s gumom u ruci razlete/uzbudu (jel od straha ili veselja pitajte njih???) se po kajbumu kao da cu ih ja po.... ko jos nije vidio di usri najzesce nevere tica se kupa na zici?

Prehrana, raznolika i sto vise prirodna, je vazna i presudna za zdravlje. Ma ne samo tica vec svogo zivog bica ( pa i "lisaja").
    crv
    crv

Postaj by crv sub 1 svi - 10:45

Miljenko a zašto onda pivaš dok se tuširaš? cheers
    Miljenko
    Miljenko

Broj postova : 816
    Registration date : 25.04.2009

Postaj by Miljenko ned 2 svi - 7:44

crv je napisao/la:Miljenko a zašto onda pivaš dok se tuširaš? cheers

Zato sto imam cepice za usi, one za vodu...ne zvuk! Smile
    krnjolac
    krnjolac

Broj postova : 791
    Registration date : 16.03.2009

Postaj by krnjolac sri 5 svi - 11:55

ima dva-tri dana da mi je grdelinka ušla u nekakvo rano mitarenje,jel to-piši propalo šta se tiče parenja,ili ipak ima još šanse,ali malo kasnije?
    crv
    crv

Postaj by crv sri 5 svi - 21:13

krnjolac je napisao/la:ima dva-tri dana da mi je grdelinka ušla u nekakvo rano mitarenje,jel to-piši propalo šta se tiče parenja,ili ipak ima još šanse,ali malo kasnije?
    E moj Krnjolac ,grdelinaške ,,veličine''se danas bave obranama vlastitoga ega pa ti se nemaju kad obratit Very Happy
    Jeli joj počelo otpadat donje perje ili letna pera.Ako je donje (paperje) postoji mogučnost da je zbog nekoga razloga, možda nedostatka materijala za gnijezdo sama čupala .Ako je krenula u mitarenje , dok se ona obuče i ponovo pripremi , on će počet mitarenje.Sa kojeg dijela tijela je perje? Pitam jer mitarenje ima redoslijed.
    koce

Broj postova : 360
    Registration date : 16.04.2010

Postaj by koce sri 5 svi - 21:51

Možda se samo pripala,pa bacila par velikih pera.Dobro crv govori,ovisi koja pera,ali ako je stvarno takla modu,onda je gotova za ovu godinu.

Koce
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac čet 6 svi - 0:21

Ma svugdi je ogolila,i glava,i prsa,i krila,ukratko-moda,pisi propalo....
    crv
    crv

Postaj by crv čet 6 svi - 2:01

krnjolac je napisao/la:Ma svugdi je ogolila,i glava,i prsa,i krila,ukratko-moda,pisi propalo....
    Obično sa takvom ticom problemi se nastave.Za uzgoj ti triba potpuno zdrava tica.Ženkina su tri kantuna ćibe...
    trava

Broj postova : 60
    Registration date : 18.04.2010

Postaj by trava čet 6 svi - 10:18

Stvarno je malo čudno da je sada ušla u mitarenje,Krnjolac ne znam kakvi su tvoji uslovi i što je moglo dovesti do mitarenja,nešto je bilo uzrok tome u nekoliko zadnjih dana,pokušaj nam iznijeti sve promjene koje su nastale oko ptice pa na osnovu toga možemo napraviti neku analizu(hrana,temperatura,vlaga,svjetlo-umjetno-dnevno,potres,susjedova mačka itd)i pronači razlog mitarenja.Nema gore stvari za uzgajivača nego da ženka ode u modu usred parenja,i kod mene je jedna ženka kanarinka koja od lani nije stala mitariti.Što se te ženke tiče baci je u volijeru,za nju je sezona gotova.
    crv
    crv

Postaj by crv čet 6 svi - 14:34

trava je napisao/la:Stvarno je malo čudno da je sada ušla u mitarenje,Krnjolac ne znam kakvi su tvoji uslovi i što je moglo dovesti do mitarenja,nešto je bilo uzrok tome u nekoliko zadnjih dana,pokušaj nam iznijeti sve promjene koje su nastale oko ptice pa na osnovu toga možemo napraviti neku analizu(hrana,temperatura,vlaga,svjetlo-umjetno-dnevno,potres,susjedova mačka itd)i pronači razlog mitarenja.Nema gore stvari za uzgajivača nego da ženka ode u modu usred parenja,i kod mene je jedna ženka kanarinka koja od lani nije stala mitariti.Što se te ženke tiče baci je u volijeru,za nju je sezona gotova.
    Trava , vrlo je moguće da modu uvjetuje susidov modni mačak. cat
    seadriver
    seadriver
    Moderator
    Moderator

Broj postova : 919
    Registration date : 14.06.2008

Postaj by seadriver čet 6 svi - 14:46

To ne mora biti tako, mozda gubi perje iz nekog drugog razloga a ne da je usla u normalni mitar. Nedavno sam gledao slike sa talijanskog foruma, zenka potpuno ogoljena uredno nosi i lezi na jajima. Imam kuci grdelinku koja je takodjer izgubila perje po prsima i vratu, ali to nije mitar, tu je problem druge naravi.
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac čet 6 svi - 16:59

od trećeg miseca je sa grdelinom sa mog avatara koji izgleda još bolje nego tu na slici.znači imaju identične uvjete,tj. hranu,vlagu,temperaturu i ostalo.poviše nje je kanarinka koja uredno leži na jajima.da je možda grdelin nije očepuša...?
    crv
    crv

Postaj by crv čet 6 svi - 22:59

Krnjolac , jeli ti to jedina ženka ?
    krnjolac
    krnjolac

Postaj by krnjolac pet 7 svi - 9:31

je,nažalost(osim kanarinke)... Crying or Very sad
    LLuka

Broj postova : 39
    Registration date : 04.03.2012

Postaj by LLuka pet 23 oľu - 20:56

Jel more neko nesto napisat o mitarenju opcenito?
    stiglic x kanarinka

Broj postova : 2
    Registration date : 11.04.2012

Postaj by stiglic x kanarinka pet 3 kol - 10:40

Ja 1kg mjesavine za kanarince i 1kg konoplje u fazi Mitarenja.
    krepat ma ne molat
    krepat ma ne molat

Broj postova : 616
    Registration date : 31.03.2009

Postaj by krepat ma ne molat sub 4 kol - 0:33

Eto i meni je ženka ušla u mitarenje,(perje polako pada)e sad dali je to prvao ili lažno vidjet ćemo uskoro.Naime imala je prvo leglo i mladi imaju 15 dana.Inače ženka je moja uzgojena prošle godine 6-7 mj.Mužjak u istoj gajbi pjeva i nema problema.
    Sokoly
    Sokoly

Broj postova : 31
    Registration date : 21.08.2012

Postaj by Sokoly čet 23 kol - 13:53

Da bi ubrzali mitar dajte grdelinu da jede koprivu - Urtica dioica koju prvo lepo ishibate o beton. Ne preterujte moze bacite sva pera!
    Za ubrzati mitar dajte mravlja jaja 6 komada dnevno su ok.

Sponsored content

Postaj by Sponsored content

Sada je: sub 23 stu - 10:55.