[img] Uploaded with ImageShack.us[/img][img] Uploaded with ImageShack.us[/img][img] Uploaded with
ImageShack.us[/img]
Češljugar, juričica, zelendur, čižak, žutarica, kanarinac-::- European goldfinch, linnet, canary, greenfinch, siskin, serin
mipticar je napisao/la:Zaboravili smo reči da od Crkvine koristimo list i izdanke pupova na stabljici.
Biljka je inače vrlo korisna u detoksikaciji organizma te čisti organe kroz jetru i bubrege. Osobno dajem crkvinu pticama kad imaju mlade ptiče tj.Crkvinu dajem kad je ima !
PESTI je napisao/la:Krastavce dajem pticama čitavu sezonu (kroz ljeto)jer su puni vode , moji ih vole ohladjene iz frižidera , pored ostale hrane vidljivo je koliko pticama treba osvježenje po ovoj vrućini.
Dajem i ,,tikvice,, veoma su slične krastavcu .
MARIN je napisao/la:Ja ni slučajno ne dajem direktno iz frižidera.Naročito ne malinoima.Osjetljivi su na grlo.Uvijek izvadim navečer pa im dam ujutro.Krastavac je prisutan svakodnevno cijelu sezonu,a i tikvice i jabuke.Ni vodu im ne dajem direktno sa špine.
mipticar je napisao/la:Pošto je gore kolega spomenuo tikvice pa bi se s toga mogli malo osvrnuti na ovu biljku .
TIKVICA ( Cucurbita L. )botanički spada u voće i pripada vrsti Cucurbitaceae a u koju spadaju krastavac i dinja .
Sastav tikvice poprilično je impresivan jer sadrži niz nutrijenata koji pogoduju pticama.
Izvor je Mangana , Magnezija ,Kalija, folne kiseline ,Fosfora , Bakra ,a od vitamina vit. C, i B2, Beta karotena i važnih biljnih vlakana , koja potiču pražnjenje a ujedno time izbacivanje toksina iz organizma.
Najbolje ih je davati friške ili čuvane u hladnjaku na +4 neoprane do 7 dana .[img][img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/tikvica2.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/img][img] Uploaded with ImageShack.us[/img]
mipticar je napisao/la:Naravno odgovarati ču na sva normalna pitanja.Ovo je ock. pa eto odgovaram sa opširnijim tekstom i preporučujem ovu biljku .(vočku )Govorimo o jestivosti za ptice !
Pozdrav svim ljubiteljima zdrave hrane za naše ptice .
Renato.M je napisao/la:mipticar je napisao/la:Naravno odgovarati ču na sva normalna pitanja.Ovo je ock. pa eto odgovaram sa opširnijim tekstom i preporučujem ovu biljku .(vočku )Govorimo o jestivosti za ptice !
Miptičar,kopajuči po talijanskim stranicama naišao sam na biljku PORTULAKA OLERACEA, pišu da im je to glavna biljka u uzgoju gardelina. Meni raste kao korov u vrtu i to u velikim količinama.
Dali sam je ja preskočio u vašim postovima ili je još nema?
Ovih dana je dajem kanarincima, svu potamane. Molio bih nešto više o toj masnoj biljci i njen domači naziv? Hvala.
Crve kopajući po Googlu shvatio sam da je Tustika sasvim nešto drugo.Po Googlu Tustika ima više vrsta ali sve je to neko cviječe. Možda vi tako zovete i onaj korov (portulaca oleracea),ali da ne bude zabune..............crv je napisao/la:Renato.M je napisao/la:mipticar je napisao/la:Naravno odgovarati ču na sva normalna pitanja.Ovo je ock. pa eto odgovaram sa opširnijim tekstom i preporučujem ovu biljku .(vočku )Govorimo o jestivosti za ptice !
Miptičar,kopajuči po talijanskim stranicama naišao sam na biljku PORTULAKA OLERACEA, pišu da im je to glavna biljka u uzgoju gardelina. Meni raste kao korov u vrtu i to u velikim količinama.
Ovih dana je dajem kanarincima, svu potamane. Molio bih nešto više o toj masnoj biljci i njen domači naziv? Hvala.
Tustika ili tuč. Uz maslinovo ulje i kvasinu i malo papra i soli , nije loša salata.
Evo našao sam je pod TUŠT ( tako je valjda naš naziv ) POz.Renato.M je napisao/la:Crve kopajući po Googlu shvatio sam da je Tustika sasvim nešto drugo.Po Googlu Tustika ima više vrsta ali sve je to neko cviječe. Možda vi tako zovete i onaj korov (portulaca oleracea),ali da ne bude zabune..............crv je napisao/la:Renato.M je napisao/la:mipticar je napisao/la:Naravno odgovarati ču na sva normalna pitanja.Ovo je ock. pa eto odgovaram sa opširnijim tekstom i preporučujem ovu biljku .(vočku )Govorimo o jestivosti za ptice !
Tustika ili tuč. Uz maslinovo ulje i kvasinu i malo papra i soli , nije loša salata.
Miptičar ta biljka koja je kod nas uglavnom korov u vrtu raste po čitavom svijetu. Tražeći o njoj u Googlu pronašao sam da je jestiva, pogotovo u Australiji ili bliže nama u Grčkoj gdije je jedu kao salatu, to bi bilo to o čemu Crv piše. Biljka je bogata vitaminima , mineralima i jako bogata više vrstama karotina, zato je talijani daju pticama a pogotovo gardelinimamipticar je napisao/la:Ne razumijem to o salati ? Molim upute o uporabi .
Renato.M je napisao/la:Miptičar ta biljka koja je kod nas uglavnom korov u vrtu raste po čitavom svijetu. Tražeći o njoj u Googlu pronašao sam da je jestiva, pogotovo u Australiji ili bliže nama u Grčkoj gdije je jedu kao salatu, to bi bilo to o čemu Crv piše. Biljka je bogata vitaminima , mineralima i jako bogata više vrstama karotina, zato je talijani daju pticama a pogotovo gardelinimamipticar je napisao/la:Ne razumijem to o salati ? Molim upute o uporabi .