letna pera obojit će se ako se ptica karotinira u jaju ...prve godine ptice ne mjenjaju letna pera pa tako tek treču godinu starosti možeš obojiti letno pero (ukoliko ga mehanički ne izgubi)
to što ti radiš nije takmičarska ptisa jer narančasta letna pera kod grdelina se kažnjavaju
crvena maska nije lipokromska boja i nije podložna karotiniranju....
na prsima mužjaci imaju nahuku žutu (kao na prsima jurćice crvenu kad nisu u parenju)
Što se ove hrane tiče akcenat je bačen na one tri sličice na drugoj slici. e ovo nikako da shvatim na čemu je akcent loše je slikano znam za prve dvije perje, za mlade ali treće me j..... čini mi se voće....
inače bio sam desetak god zastupnik verslage , prestiža i orluksa
i za othranu (dohranu) divljih ptica najbolja se pokazala hend mix za papige ima puno više aminokiselina i probiotika . ona uz orluksovu hranu za divlje je jednostavno
pripremni perio i peiod mladih
kad sam se zezao sa divljima voli sam mješati 1kg jaj za divlje,1kg orlux vlažne za kanarince i 0,3 hend mix + ostalog,,,,
jajčanu hranu sam davao ujutro + (zelenilo)salata,, popodne zrnata + jabuka
svakodnevno voda + jabučni ocat
ijako za jajčanu hranu kažu CEDE je mercedes, ORLUX je golf petica ,,,,, sve ostalo je pokušaj kopije ......
regio di solle ima program za divlje i mogu reć da je jako konkurentan cijenom i kvalitetom
2 milan spirulina služi za pojačanje melanina i melaninske boje,,,,neznam kakve to veze ima .....
maslačak se daje jer ima e vitamina pogotovo dok je u glavici mlječan,,,,
salata se daje kad imaju mlade kako bi ih tjerala iz gnjezda ,,, radi uzimanja češće hrane i hranjenja mladih.....
pa neznam zašto tvoje ptice nebi izgledale savršeno
ja svojim pticama u ovom periodu dajem najsiromašniju hranu 70% škajole jednom sedmično jajčanu,, jabuku i salatu ne vide...dajem im kod mitarenja ćešće jajčanu svako drugi dan i preventivno ESB.....
Ishrana je nauka i cjela poanta da se nema vremena studiozno sve napisati i vezana je za period kad se daje