+14
bocka
Rasko
MilanNish
Dalibor
ticar
Branimir
mipticar
PESTI
malinois
Dule
zvrcko sen
Zvrcko
lord189
dr.nenad86
18 posters
MLADE ZIMOVKE
Petar- Broj postova : 22
Registration date : 13.04.2009
- Post n°81
Re: MLADE ZIMOVKE
svaka casta lepe zimovke,nema sta...
many- Broj postova : 762
Registration date : 13.10.2009
- Post n°83
Savjet za sakupljanuje jaja mrava,razgrni mravinja kad vidiš jaja potrpaj lopatu ili koliko ima u tu vodu jaja če potoniti a mravi se podaviti,mrave baciš jaja procjediš eto ti,to je to,a za pužiče ja sam ih nalazio na biljkama koje rastu na pješčano šodranom terenu uz obale rijeka i jezera koje imaju kao podlogu šoder,pauci istina to sam vidio jedu kao lude!
echeberija- Broj postova : 209
Registration date : 07.06.2009
- Post n°84
Ja u sezoni nadjem samo 2,3 mravinjaka, ako bi svaki put pored jaja pobio i mrave, onda im nisam omogucio da produze vrstu i brzo nestaje mravinjak. U svetu se to zove Odrziv razvoj, uzimas iz prirode, ali joj pruzis mogucnost da se obnovi i vrati na predjasnje stanje! Evo kako ja radim, uzme se neki stara posteljina i kad je lep suncan dan postavis platno i porubis sve cetiri strane tako da u uglovima ima hladovine, lopatom prebacis mrave i jaja na sred platna i posto ultra violet zraci unistavaju jaja, mravi uzurbano prenose jaja na rubove u hlad, a ti ih samo kupis kasikom. Kad skupis koliko ti treba , samo vratis ostatak nazad! Pozdrav
- Post n°85
misliš da možeš utopiti mrava,to je najžilavija životinja koja postoji,ovo ti ima dvije mane,dugo traje i kupiš i mrave ovaj moj način ti je brži a ima jedan još bolji izmjeritočno koliko ti je promjer jaja mrava nabavi sito metar na metar i udari lopatom na sito protreseš jaja padnu mravi ostanu i to netaknuti1
Gost- Gost
- Post n°86
Dečki jako puno priče!! Jako malo prakse a strahovito puno teorije, moja preporuka bacajte se na praksu...
- Post n°87
ja govorim iz iskustva prvenstveno,sječam se dana kada sam se ustajao u 5 i uzeo bočicu od fante i išao skupljati insekte po livadi skupio samu vijek punu bočicu od litre a nerijetko i litru i pola,svega je tu bilo od mravljih jaja,do konjica,paukova,lisnih uši,bogomoljki,tako svaki dan,
Gost- Gost
- Post n°89
Zadnja promjena: Blattner; uto 20 lis - 14:42; ukupno mijenjano 2 put/a.
- Post n°90
simpa zimovkići reci da li su eastern ili obične zimovke?
- Post n°93
Lijepe zimovke ali zamjeram ti jedino to što si im mogao bar malo pojačati boju to svakako,blijede su ti jako,malosoka od mrkve u vodu staviti i radić bi učinio puno ako ne daješ industrijski karotin!
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°94
Ja mislim da su ptice korektno obojene jer sam cak i bledje zimovke drzao i to one koje su bile ulovljene iz prirode.
Lepe ptice, svaka cas...
Lepe ptice, svaka cas...
Gost- Gost
- Post n°95
Bez ikakvog karotena industrijskog,, već samo prirodna hrana i ne mogu biti ljepše obojani. PRIRODA JE MOJ MODEL!!!!!many je napisao/la:Lijepe zimovke ali zamjeram ti jedino to što si im mogao bar malo pojačati boju to svakako,blijede su ti jako,malosoka od mrkve u vodu staviti i radić bi učinio puno ako ne daješ industrijski karotin!
- Post n°96
imao sam i ja blijede ali da li je to ono što krasi zimovku blijeda boja hm,imao sam sjevernu zimovku boje paprike one iz vrečice cinober ,veliku zimovku boje cigle i ovkve bljedolike ali možda je vama uspjeh sama činjenica što su iz vašeg uzgoja bez obzira na boju,ptice su ok i to se vidi ali BLIJEDE mutne boje ili je fotoaparat loš ili ne znam,priroda je i moj izvor preparata zato ti to i kažem ne moraš se ljutiti što su blijede ima i blijeđih kako kolega kaže ali i crvenijih,samo da te pitam da li su sve iste cijene ili ide prema boji!
danijelvr- Broj postova : 254
Registration date : 07.11.2009
- Post n°97
Moje misljenje je da je i u prirodi kod mladih primeraka zimovki crvena boja muzjaka malo bledja nego kod onih starijih, a sigurno da i ova posuda sa vodom malo losije utice na boju ptice tj. kada bi pozadina bila bela,crvena boja ptice bi bila izrazenija.
Opet kazem, meni su ptice ok. i licno mislim da bi kod bilo kojeg sudca ove ptice na oceni odlicno prosle...
Opet kazem, meni su ptice ok. i licno mislim da bi kod bilo kojeg sudca ove ptice na oceni odlicno prosle...
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°98
prirodni karotin
davao sam pticama crvene bobice od živice i ptice su imale dosta ljepšu boju ...čak sam im i sušio iste..
davao sam pticama crvene bobice od živice i ptice su imale dosta ljepšu boju ...čak sam im i sušio iste..
Gost- Gost
- Post n°99
Many, Zvrcko ti je rekao kako dobiti boju samo treba znat kako i od čega!