Uprirodi ih ima jako puno samo moraš pažljivije tražit, najbolji su oni jutarnji jer im je kućica mekanija i lakše ih otvaraju i vade meso.MilanNish je napisao/la:Koji su to puzici koje dajete gimplama? Jesu li pokupljeni u priprodi ili su iz nekog uzgajalista? Imao sam prilike da vidim pored puta na nekom korovu na stotine malih puzeva ali i najmanji je bio veci od ovih sa slika.
+14
bocka
Rasko
MilanNish
Dalibor
ticar
Branimir
mipticar
PESTI
malinois
Dule
zvrcko sen
Zvrcko
lord189
dr.nenad86
18 posters
MLADE ZIMOVKE
Gost- Gost
- Post n°51
Re: MLADE ZIMOVKE
MilanNish- Broj postova : 47
Registration date : 20.05.2009
- Post n°52
Dobra fora sa puzicima
Svojevremeno sam sakupljao paukove koje sam davao u periodu parenja i hranjenja mladih ali mukotrpan posao, i secam se da mi je bio limit min.30 paukova dnevno (kakvih god).
Nekako sam se bio dokopao neke VHS kasete, predpostavljam poznatog Belgijskog odgaivaca sa detaljnim objasnjenjima uzgoja. Tu sam video kako predhodno spomenuti gospodin sa nekom decom lovi paukove krstase u vocnjaku i odatle pocnem i ja ali se i isplatilo.
Pozdrav!
Svojevremeno sam sakupljao paukove koje sam davao u periodu parenja i hranjenja mladih ali mukotrpan posao, i secam se da mi je bio limit min.30 paukova dnevno (kakvih god).
Nekako sam se bio dokopao neke VHS kasete, predpostavljam poznatog Belgijskog odgaivaca sa detaljnim objasnjenjima uzgoja. Tu sam video kako predhodno spomenuti gospodin sa nekom decom lovi paukove krstase u vocnjaku i odatle pocnem i ja ali se i isplatilo.
Pozdrav!
Rasko- Broj postova : 220
Registration date : 13.11.2008
- Post n°53
Milane gledali smo isti film, paukove pocni skupljati vec krajem februara ako nema snega, i u zamrzivac. Dok doje vreme razmnozavanja i othranjivanja mladih moze da se skupi dosta toga.
Rasko- Broj postova : 220
Registration date : 13.11.2008
- Post n°54
Ali puzici su zakon, nisu tako brzi i lako ih je uloviti
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°55
LJUDI MOJI, NETREBATE SE MUČITI I LUTATI PO PRIRODE, NABAVITE SI MLINSKE CRVE I SVE PROBLEME STE REŠILI.
PREKO CRVA MOŽETE SVAŠTA DODAVATI SVIM PTICAMA.
MOJA ISKUSTVA TAKO GOVORE.
POZDRAV
POZDRAV
Gost- Gost
- Post n°56
BEZ PRIRODNE HRANE NEMA NI PARENJA OSOBITO ZA PTICE ZIMOVKE ZAPAMTI DA NIKAD KLIJAVA, SJEMENSKA NE MOŽE NADOMJESTITI ONO ŠTO SE NALAZI U PRIRODI PRIRODNA JE HRANA ZAKON.bocka je napisao/la:LJUDI MOJI, NETREBATE SE MUČITI I LUTATI PO PRIRODE, NABAVITE SI MLINSKE CRVE I SVE PROBLEME STE REŠILI.
POZDRAV
Gost- Gost
- Post n°57
Milane Zimovke obožavaju pauke i kliko god da uhvatiš slobodno daj pticama /mislim na zimovke/ pužići su ti jako dobri zato što ljusku koriste za jaja, a meso za othranu mladih naročito u prvim danima.MilanNish je napisao/la:Dobra fora sa puzicima
Pozdrav!
Gost- Gost
- Post n°63
Gimpli jedu noćurakNOĆURAK, PUPOLJKA
Oenothera biennis L. ( Oenotheraceae, Onagraceae)
Glavni sastojci:
eterično ulje, flavonoidi, tanini, triterpenske kiseline
Svojstva:
Noćurak ili pupoljka je dvogodi�nja biljka koja svoje ime duguje noćnoj cvatnji. Prosječna visina je oko 60 cm, ali raste i do 1 m u visinu. Zbog povećanog pritiska u lapovima i laticama, prekrasni �uti cvjetovi otvaraju se tek u mraku i ostaju otvoreni tijekom noći privlačeći na sebe brojne noćne kukce. Do jutra cvjetovi će uvenuti, ali već sljedeće večeri novi će cvjetovi krasiti biljku. Otuda i narodni naziv za noćurak, noćna frajla. Noćurak potječe iz Ju�ne Amerike, iz Perua, odakle se pro�irio u Sjevernu Ameriku. U Europu je prenesen u 17. stoljeću.
Oenothera biennis L. ( Oenotheraceae, Onagraceae)
Glavni sastojci:
eterično ulje, flavonoidi, tanini, triterpenske kiseline
Svojstva:
Noćurak ili pupoljka je dvogodi�nja biljka koja svoje ime duguje noćnoj cvatnji. Prosječna visina je oko 60 cm, ali raste i do 1 m u visinu. Zbog povećanog pritiska u lapovima i laticama, prekrasni �uti cvjetovi otvaraju se tek u mraku i ostaju otvoreni tijekom noći privlačeći na sebe brojne noćne kukce. Do jutra cvjetovi će uvenuti, ali već sljedeće večeri novi će cvjetovi krasiti biljku. Otuda i narodni naziv za noćurak, noćna frajla. Noćurak potječe iz Ju�ne Amerike, iz Perua, odakle se pro�irio u Sjevernu Ameriku. U Europu je prenesen u 17. stoljeću.
Gost- Gost
- Post n°64
Gimpli rado jedu vrbicu vrbica - (Lytrum salicaria L.). Trajna je biljka s drvenastim podzemnim dijelovima iz kojih izrastu stabljike do 2m visoke. Listovi su sjedeći, pri vrhu suženi. Cvjetovi su modrogrimizni, sa 6 lapova, 6 latica i 12 prašnika, a nalaze se pri vrhu biljke. Raste na niskim vlažnim staništima, pored rijeka, kanala i po vrbicima. U najvećim skupinama nalazi se na Lonjskom polju i Mokrom polju kod Novske. Počne cvasti u prvoj polovini srpnja, nešto prije metvice, i traje do konca kolovoza. Dobro medi. Ima i peluda.
Zadnja promjena: Blattner; pet 14 kol - 13:22; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
- Post n°65
Nezaobilzna jarebika Plodovi su okruglasti, slični bobama, mesnati, do 1 cm debeli, narančastocrvene boje, imaju peterokraki zvjezdasti ožiljak na ulegnutom tjemenu. Sirovi su opori, gorki i trpki, u velikoj količini mogu biti i otrovni. Postaju jestivi prerađeni s vrelom vodom ili 10 sati namočeni u razrijeđenom octu. Nakon prvih mrazeva sadrže više šećera (do 7%). Dozrijevaju krajem kolovoza i početkom rujna. Plodovi ostaju na stablu do dugo u jesen ili cijelu zimu. Sadrže 2- 6 sjemenki, najčešće 3, koje su konične, uske i crvenkaste. Sjeme raznose ptice, koje ga vrlo radu jedu.
mipticar- Broj postova : 844
Registration date : 01.05.2009
- Post n°68
Bravo Mile .! Vidi se da su ptice zdrave a kako i nebi kad jedu zdravu hranu.Na jednoj ptici imaš bandažu na prstenu.Skini to čim prije jer bi kasnije zbog hvatanja da to skineš mogle baciti koje pero a ako je to pred izložbu neče biti dobro.
Gost- Gost
- Post n°70
Dompfaff 40 % Vol.
Aprikosen-Marillen-Schnaps.
Voll ausgereifte Früchte sind die Grundlage eines feinen fruchteigenen Aroma-Destillats.RAKIJA OD MARELICE ZIMOVKA (DOMPFAFF) TKO ĆE ZMISLIT NEGO GENIJALNI NJEMCI BRAVO NJEMAČKA
Aprikosen-Marillen-Schnaps.
Voll ausgereifte Früchte sind die Grundlage eines feinen fruchteigenen Aroma-Destillats.RAKIJA OD MARELICE ZIMOVKA (DOMPFAFF) TKO ĆE ZMISLIT NEGO GENIJALNI NJEMCI BRAVO NJEMAČKA