by Gost uto 19 sij - 11:37
antonio je napisao/la: baltic je napisao/la: antonio je napisao/la: EUMOx je napisao/la: antonio je napisao/la:poz svima , zanima me cim ljecite prehladu kod grdelina jer moj jedan se kupao stalno ovih par dana dok je bila malo visa temperatura a sad temperatura pala i napuhao se od jutros pa me zanima sta radit. A ptice inace stoje u hodniku gdje je temperatura stalno ista.
odvojiti ga u toplo, ako imas infracrvenu lampu upali mu , daj mu samo topliju vodu u pojilicu i tu dodaj par kapi propolisa,
uzmi veci lonac i u njemu skuhaj caj od kamilice, priblizi onda taj lonac u blizinu kafeza npr. 1m ispod da mu dolazi malo pare i da inhalira kamilicu. mozes dati i malo meda,samo pazi da bude "po malo" a ne koliko on hoce. tako ga drzi sve dok se nepopravi i pazi da mu se ta prehlada nepovrati ponovo.
hvala Eumox tako sam nesto vec radio samo cu mu sad pribliziti taj lonac da para dolazi.Za propolis nisam znao sad cu mu odmah otici dati a caja sam mu davao od kamilice ..
antonio opet ti uzmi tiča i dobro pregledaj pa vidi da nije bubak ili nešto? Prehlada i nije strašna .
kako sam novi u drzanju grdelina onda me zanima sta je BUBAK ????? jer nisam nikad imao nikakvih problema s pticama
Antonio,ma reci ti meni jel se radi o starijoj ptici (najmanje 1god kod tebe) ili mozda o nedavno uhvacenoj ?
Apatiju kod uhvacenog nemozes lijeciti u hodniku kuce,i nepostoji lijek za to osim vece volijere sa vise ptica, i mozda u drustvu dodje do sebe i pocne jesti,ako se stvarno radi samo o tome i nije organska bolest. Ako se radi samo o prehladi,vidis da teze dise i kaslje,onda radis ono sta je vec napisano, ako to potraje duze od 3 dana onda mozes dati pomenuti antibiotik DOKSICIKLIN i on pomaze "samo" ako se radi o bakterijskoj upali,inace ne, ali zato steti u svakom slucaju pa se nedaje napamet. Poslje tog tretmana sa antibiotikom pitaj u apoteci za probiotik kapsule npr. Linex i daj mu 1 kapsulu na 0,5l vode,jer antibiotik mu ide na crijevnu floru i nazalost stradaju pored losih i dobre bakterije. Ako slabo jede,tucaj mu sjeme,ili mu daj meke jajcane da ojaca.
Sto ti je rekao baltic,pogledaj stomak i vidi da nisu kokcidi.
Ps. ako je nedavno uhvacen, nemoj se dzaba muciti,pusti ga dok je ziv da sebi nadje lijeka u prirodi