+11
sestoperac
lord189
vili
zvrcko sen
bocka
seadriver
DjordjeVet
xyz
ticar
Dean
Lazar
15 posters
problem sa stiglicem
Gost- Gost
- Post n°26
Re: problem sa stiglicem
Nisam nacisto s njim da li je bolestan ili nije,pokazuje takve znakove a onda opet jede i pomalo pjeva zato i sumnjam na starost,uostalom covjek od kojeg sam ga dobila kaze da je ptica starija pa vidjet cemo mozda se sve i popravi.
Gost- Gost
- Post n°27
E pa pao je u apatiju zbog necega,ili bolesti itd.
Znam jednog prijatelja a zna ga i Lord,pekar je,ima isto dosta tica,a najvise grdelina,samo se on bavi skolovanjem...
Ima tica od 8 godina,koji je izgubio centar za orijentaciju,valjda nedan dio u mozgu,tic se cijeli trza,stoji na podu,mtda glavom dolje gore,ali pjeva nemoguce,od boljih je u nasem mjestu,sa njim skoluje mlade grdeline,nevjerojatno samo kao neki retardirani stoji u cibi,treskaju mu se krila,glava gore dole,pa je trese,veterinar prijetelj mu je rekao da je izgubio,tj. da mu je otakzao jedan dio u mozgu,ali sto je je,ptica je fenomenalna...
Znam jednog prijatelja a zna ga i Lord,pekar je,ima isto dosta tica,a najvise grdelina,samo se on bavi skolovanjem...
Ima tica od 8 godina,koji je izgubio centar za orijentaciju,valjda nedan dio u mozgu,tic se cijeli trza,stoji na podu,mtda glavom dolje gore,ali pjeva nemoguce,od boljih je u nasem mjestu,sa njim skoluje mlade grdeline,nevjerojatno samo kao neki retardirani stoji u cibi,treskaju mu se krila,glava gore dole,pa je trese,veterinar prijetelj mu je rekao da je izgubio,tj. da mu je otakzao jedan dio u mozgu,ali sto je je,ptica je fenomenalna...
Gost- Gost
- Post n°28
Nevjerovatno ali tih simptoma ima i moja ptica Trzanje glavom i pad kad uzleti sam primjetila kad sam vidjela i da mu se oko zatvorilo.Oko se otvorilo ali je ovo ostalo ne promjenjeno.
Gost- Gost
- Post n°29
E nista se ne moze reci dok ga na ruci ne drzis,jel moze letjet,ako ne,onda je skroz iznemogao,znaci spavanjem ubiva bol i ceka kraj kako je bocka rekao,nazalost,ali nevjerujem da mozes sto...
zvrcko sen- Moderator
- Broj postova : 1607
Registration date : 08.12.2008
- Post n°30
ujedno ukoliko je starija ptica i bila je sama pa se pusti u voljeru sa drugim pticama ... od šoka ,straha zna dobiti proljev - kokcidiju koja izazove dehidraciju i nažalost posljedice su kobne....
pticu odvoji daj joj u vodu par kapi sirupa panadona ili lekadola...pojačaj mu hranu daj mu jajčanu sa dosta maka i ostavi ga pod svjetlom ..... ako smo na vrijeme reagirali za dva dana daj mu jabučnog octa u vodu i pomalo smanjuj mak u jajčanoj za 15 dana ptica bi trebala se oporaviti...
jao jao kod srednjeg uha nalazi se centar za ravnotežu ....
kao od ljudi jaka upala - gripa može izazvati poremećaj centra za ravnotežu.....
veterinar prijetelj mu je rekao da je izgubio,tj. da mu je otakzao jedan dio u mozgu JEBEM tog veterinara mora bit da je njemu otkazao jedan veći dio mozga ...............
pticu odvoji daj joj u vodu par kapi sirupa panadona ili lekadola...pojačaj mu hranu daj mu jajčanu sa dosta maka i ostavi ga pod svjetlom ..... ako smo na vrijeme reagirali za dva dana daj mu jabučnog octa u vodu i pomalo smanjuj mak u jajčanoj za 15 dana ptica bi trebala se oporaviti...
jao jao kod srednjeg uha nalazi se centar za ravnotežu ....
kao od ljudi jaka upala - gripa može izazvati poremećaj centra za ravnotežu.....
veterinar prijetelj mu je rekao da je izgubio,tj. da mu je otakzao jedan dio u mozgu JEBEM tog veterinara mora bit da je njemu otkazao jedan veći dio mozga ...............
Gost- Gost
- Post n°31
a bice da je kad je tako reka,neznam dali mu je bas nesto otakzalo ili neka upala ko ce to znat
Gost- Gost
- Post n°32
Pomalo leti ali ne moze preletjeti volijeru pa se ili zakaci na mrezu ili padne.U volijeri je vec 9 mjeseci nije bilo problema ali pokusat cu ovo pa vidjet cemo.Pticu sam vec odvojila ali i dalje je stanje isto.
zvrcko sen- Moderator
- Post n°33
pile je napisao/la:Pomalo leti ali ne moze preletjeti volijeru pa se ili zakaci na mrezu ili padne.U volijeri je vec 9 mjeseci nije bilo problema ali pokusat cu ovo pa vidjet cemo.Pticu sam vec odvojila ali i dalje je stanje isto.
ptica je slaba nema kondiciju jer je stara... a na slab organizam svaka bolest se lijepi zato ga oporavi.
vili- Broj postova : 16
Registration date : 04.12.2008
- Post n°34
[URL=http://img162.imageshack.us/my.php?image=dsc00579uh7.jpg][IMG]http://img162.imageshack
i ja imam proplemcic stiglic mi je poceo gubiti perije oko desnog oka.pjeva i veseo je al me brine da neće ostati bez perija na glavi.sta bi mogao biti uzrok?
i ja imam proplemcic stiglic mi je poceo gubiti perije oko desnog oka.pjeva i veseo je al me brine da neće ostati bez perija na glavi.sta bi mogao biti uzrok?
- Post n°35
proba sam staviti sliku ali neide
lord189- Opomena pred isključenje
- Broj postova : 1872
Registration date : 28.10.2008
- Post n°36
pa jel taj štiglić bija u mraku
Gost- Gost
- Post n°37
pozdrav,
moze li mi neko reci da li stiglic ne peva ako mu je kojim
slucajem iscupan rep i koliko to utice na njega?
Hoce li propevati kad mu izraste drugi i koliko je za to vremena potrebno?
hvala unapred
moze li mi neko reci da li stiglic ne peva ako mu je kojim
slucajem iscupan rep i koliko to utice na njega?
Hoce li propevati kad mu izraste drugi i koliko je za to vremena potrebno?
hvala unapred
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°38
otprilike 40-tak dana
vrlo lako se moze desiti da ne pjeva ako si mu ocupao rep (svaka ti cast kako si to uspio)
mozda propjeva kad rast novog repa bude u zavrsnoj fazi
vrlo lako se moze desiti da ne pjeva ako si mu ocupao rep (svaka ti cast kako si to uspio)
mozda propjeva kad rast novog repa bude u zavrsnoj fazi
Gost- Gost
- Post n°39
supruga mu prikljestila rep vratima kaveza kad je cistila.
sacekacu 40 dana
sacekacu 40 dana
ticar- Moderator
- Broj postova : 2908
Registration date : 09.06.2008
- Post n°41
Lepi Cane je napisao/la:Jel njemu rep raste odma ili tek u slijedećem mitarenju??
odma
Gost- Gost
- Post n°42
ticar je napisao/la:Lepi Cane je napisao/la:Jel njemu rep raste odma ili tek u slijedećem mitarenju??
odma
jel se isplati dodavat im šećera u vodu??? Lafo da im brže raste perje??
- Post n°43
pa jel taj štiglić bija u mraku
Nije
Nije
Gost- Gost
- Post n°44
Danas nakon ne znam ni ja koliko dana od kako mi se stiglic razbolio nove promjene-ta je ptica stalno u hranilici,on samo jede.Kadgod ga pogledam on jede i poslije toga opet spava.Stvarno mi je cudno sto jede toliko i kad jede nekako se okrene na stranu pa "lovi"zrna po hranilici kljunom,ne znam kao da ne vidi nista.Ubit ce me ova ptica u pojam jer ne shvacam sta joj je.
bocka- Broj postova : 1656
Registration date : 23.11.2008
- Post n°45
PILE,
DAJ BOŽE DA GREŠIM ALI MISLIM DA TAJ ŠTIGLIČ JE PRI KRAJU.
SEČAMSE DA SAM I JA IMAO TAKAV SLUČAN PROBLEM.
PROBAJ STAVIMU KADICU ZA KUPANJE, AKO ULAZI U KADICU DA SE KUPA TO JE DOBAR ZNAK.
DAJ BOŽE DA GREŠIM ALI MISLIM DA TAJ ŠTIGLIČ JE PRI KRAJU.
SEČAMSE DA SAM I JA IMAO TAKAV SLUČAN PROBLEM.
PROBAJ STAVIMU KADICU ZA KUPANJE, AKO ULAZI U KADICU DA SE KUPA TO JE DOBAR ZNAK.
steva318- Broj postova : 286
Registration date : 09.06.2008
- Post n°46
I ja mislim da je pri kraju, imao sam slicnih iskustava. Uopste mi nije jasno zasto tako sumanuto jedu kad im je kraj blizu.
sestoperac- Broj postova : 896
Registration date : 07.11.2008
- Post n°47
pepeo ???
zvrcko sen- Moderator
- Post n°48
AJME OPET ću morati iz glave ,, a kod kuće lijepo napisano
kokcidija
bolest koja je prisutna kod svih ptica ,samo usljed šoka zna se razbuktati ,, karakterizira je proljev,mršavost....ptica jede u velikim količinama ali slabi i ugiba....
lijek
odvojiti pticu u toplo, dat joj maka , jajčane hrane sa dosta maka, mljevenog rogača, ESB -a u vodu joj dati jabučnog octa, u zrnatu hranu Qviko meda... ako preživi prva dva tri dana tretmana ostaje
kompletno liječenje završava minimum za dva mjeseca inačenajčešća greška je uzgajivača da nema strpljenja pa misli da je izlječio pticu i za par dana bolest se ponavlja samo tad ptica sigurno ugiba.. šanse ukoliko ptica jede i pije da je se spasi je 95%
kokcidija
bolest koja je prisutna kod svih ptica ,samo usljed šoka zna se razbuktati ,, karakterizira je proljev,mršavost....ptica jede u velikim količinama ali slabi i ugiba....
lijek
odvojiti pticu u toplo, dat joj maka , jajčane hrane sa dosta maka, mljevenog rogača, ESB -a u vodu joj dati jabučnog octa, u zrnatu hranu Qviko meda... ako preživi prva dva tri dana tretmana ostaje
kompletno liječenje završava minimum za dva mjeseca inačenajčešća greška je uzgajivača da nema strpljenja pa misli da je izlječio pticu i za par dana bolest se ponavlja samo tad ptica sigurno ugiba.. šanse ukoliko ptica jede i pije da je se spasi je 95%
Gost- Gost
- Post n°49
Hvala mnogo na savjetima,s njim mogu samo da poludim izgleda da ne pomaze nista vise.Pokusat cu sve ali ne znam koliko ce to sve pomoci bas je jadan.
Gost- Gost
- Post n°50
I nazalost stiglic je jutros uginuo Toliko mi je zao te ptice da jos ne mogu da povjerujem,bio mi je zaista drag valjda sto je bio tako miran,dosta pitomiji i od kanarinaca ali eto ocekivala sam i bez obzira na sav trud znala sam da ce uginuti.Zadnja dva dana morala sam ja da mu dajem vodu jer nije vidio da je nadje a jedini razlog sto je pronalazio hranu je bio zato sto je stalno bio u hranilici gdje je i spavao.Bas sam tuzna danas.