sestoperac je napisao/la:kad se govori o mozaicima, svi znaju da ima dosta skarta, kad je izlozbeni primjerak u pitanju. Koliko mi se cini, a ti provjeri pa me ispravi ako grijesim, lipohrom mozaika muskih uzgojio je samo 3 ove sezone, na izlozbi pojedinacno osvojena prva tri mjesta, ahat opal - uzgojio sedam muskih, od toga pojedinacno tri prva mjesta i prva kolekcija ...MARIN je napisao/la:Branko ima skoro 60 parilica.Ali isto tako ,ne znam točno sve nabrojat,nekih 12 do 15 vrsta.To ispada u prosjeku 4 do 5 pari po vrsti.Onaj tko želi stvaran kvalitet i takmičit se ne može manje.A sad da se može smanjit broj vrsta i povečat broj parova i to stoji.
Znaci kod njega prakticno nema skarta, sve sto se uzgoji izlozbeni je primjerak i to kakav
huh to da nema "škarta" jednostavno ne drži vodu, naravno da škart treba uzeti uvjetno rečeno, tako da bi radije rekao dobrih izložbenih ptica. neznam stvarno koliko je Brane koje vrste uzgojio, medjutim ono šta je izložio u Splitu je stvarno top kvaliteta za naše izložbe - mislim da je uzeo prvo mjesto ako se ne varam osim crnih opala sve u čemu se takmičio, medjutim treba znati da tamo osim u dvije ili tri grupe, on nije imao ozbiljnu konkurenciju - i da su njegove ptice koje su isto tako imale pokoju greškicu odskakale od ostalih izloženih ptica za 2 boda :-), On ima toliko stabilno jato da mu i one ptice koje bi u ozbiljnoj konkurenciji otpale, na našim izložbama bez problema uzimaju medalje...malo sam pogubio nit...htio sam reči da uvijek ima "škarta" samo što je Branetov škart bolji od večine top ptica ostalih uzgajivaća
no hard feelings